Edip Aydın 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Arkadaşlar, aracımın arka çamurluk eşiklerinde boya dökülmesi olduğunu farkettim. Aslında bu focuslarda genel bir sorun çünkü bizim sokakta ne kadar focus varsa hepsine baktım, aynı şekilde dökülme olmuş. hatta daha önce forumda 2009 model fiestada aynı sorun olmuş ve arkadaş aracı iade etmişti. Aracı haftaiçi servise götürdüm, servisteki arkadaşlar otosan hazretleriyle konuştular. bugün servis beni aradı, aracımdaki boya dökülmeleri için otosanın çözüm önerisi arka çamurluklar dahil boyama. daha öncede bagaj kapağının altında arka sağ ve sol çamurlukla tavanın birleşme yerinde çatlama vardı, orayı da boyayacağız demişlerdi. ben böyle bir rezalet görmedim, aracın yarısını garantiden boyayacaklarmış. yarın ben bu arabayı nasıl satacağım, böyle çözüm mü olur diye sormak istiyorum. kazasız yarısı boyalı araç?????? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Ford da kroniktir, ya paçalık takacaksınız yada o kısımlara koruyucu bant şekeceksiniz. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 bu durumun taş vurmasıyla alakası yok ki, paçalık taksamda birşey değişmez. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Ford un boyası dandiktir, ne yazıkki bunu görüyorum hep, ayrıca o kısımlarda ne hikmetse hep aynı dert oluyor, kolay yolu bant, başka çaresi yok ne yazıkki... Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 ilk defa duydum böyle birşey. Teker arkası çamurluk kısmındaki boya dandikse o tamam zaten mantıklı bir açıklaması var zaten diğer arkadaşlarda kronik diye bahsetmiş ama diğer yerlerde çatlama olmasıda çok garip, bnm bildiğim ancak kalın boya çatlar, benim eski focusta var o dedikleriniz gibi ama araç komple boyalı zaten. Siz aracı aldıktan sonra boya testine soktunuz mu hiç? Ben çok okumuştum sıfır boyalı araç satıldığını... Araçlar tır üstünde kazaya karışınca boyanıp öylece sıfır diye satıldığını. Bende varmı hiç dikkat etmedim, fotoğraflarını gönderebilirmisiniz? Çok yazık sıfır araç alıyorsun 2 yıl içinde boyası dökülüyor garantiden boyanacak diyorlar... Bence mutlaka zabıt tuttur ki satarken derdini anlatabilesin ama alan adamda belki satacağı için etkilenecek illaki fiyata etkisi olacak. Madem garantisi devam ederken oldu uğraşırım dersen ver mahkemeye... Peki bu bölgeler tam olarak nereler nerede koruyucu film çektirebiliriz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Çatlama varsa iş değişir, tamam boya çok nazik, zaten dandikten kastımda bu, çok narin bıyası, ama çatlama başka şeylerin olduğu hissini doğurdu bende... Yorum bağlantısı
Edip Aydın 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 Arka çamurluklarla tavanın birleşim yerlerinde macun kısımlarında da çatlama var. Komple iki tarafıda kazıyıp yeniden boyayacağız dediler. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 çatlaklar bu şekilde, boya dökülmelerinin de fotoğraflarını yükleyeceğim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Çatlakları kazımayın bence, silikonlayın geçin, onun altında paslanma yoktur, dökülen boya kısımları için tamam, boyatırsınız. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 sayısız mekanik arızanın yanında birde bunlar çıktı. bu aracı otosana geri vermek için yargı da dahil elimden gelen her merciye başvurdum. , Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Öyel durumlarda varsa gereğini yapmışsın, hayırlısı olsun... Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Geçmiş olsun...böyle konuları cidden şaşkınlıkla okuyorum...çok sinir bozucu Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Çok geçmiş olsun, hakikaten olacak şey değil hukuki yoldan hakkını ara, kanun hükümleri ne bilmiyorum ama hakim bilirkişi raporlarına baz alarak hareket ederse 3-5bin lira tazminat alabilirsin. Çünkü aracın ederini o denli etkileyebiliyor 2. el piyasasında. Gerçi kaza söz konusu olmadığı için o kadar etkilemeyebilirde emin değilim. Sen birde bence birde özel bir araç test istasyonuna boya analizi yaptır sadece kaporta için 20-30TL alıyorlar. Çok okudum nakliye sırasında kaza geçirip boyayıp sıfır piyasasında sattıklarını... Çamurluğu bilememde çatlama işi çok garip geldi. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 27 Şubat 2013 Yazar Paylaş 27 Şubat 2013 bugün servisten aradılar otosan eşiklerdeki dökülmeler için aracın garantiden boyanmasını söylemiş. servis 100 tl'lik bir işlem olduğunu söyledi. dışarıda boyacı aramanıza gerek yok, ford servisinde aracın 2 arka çamurluğunu 100 TL'ye boyuyorlar. yani kafaya takmaya gerek yokmuş, 100 TL'lik işlemmiş, çamurluklar boyanınca arabanın değeri de düşmüyormuş. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 28 Şubat 2013 Yazar Paylaş 28 Şubat 2013 Bu işin suyu çıktı zaten. Yalan bu kadar aleni söylenmemeli Aracın neresinde boya problemi olsa 100 tl kampanya gibi. Yani 200 tl ye hem eşiklerdeki boya dökülmesi için 2 çamurluk dahil boyama hemde çatlayan tavan çamurluk birleşim yerleri yapılıyor. Bu durumda 200 tl de ben cepten vereyim boyamışken komple boyansınlar Yorum bağlantısı
Popular Post Edip Aydın 20 Mart 2013 Yazar Popular Post Paylaş 20 Mart 2013 arkadaşlar yaklaşık 1 senedir takip ettiğim davam sonunda sonuçlandı ve adalet nihayet yerini buldu. beni canımdan bezdiren, bir çok arıza çıkaran, fordun halen yazılım getiremediği, yarısını boyamak için servisin beklediği müthiş aracımın ayıplı olduğuna dair mahkeme kararı çıktı. ford ve bana kayıt açmayan servisi aracı geri alıp, bana faiziyle paramı geri ödemeye mahkum oldu. şimdi bekliyorum karara büyük ihtimalle itiraz edecekler ama kendileri bilir nasıl olsa artık aracı geri almadıkları her güne faiz işliyor. biliyorum bu hak hukuk tanımayanlara bir ders olmayacak ama hiç yoksa kafalarına göre takılamaycaklarını, bu ülkede hukukun olduğunu hatırlamalarını sağlar diye düşünüyorum. ayrıca bana yaklaşık 3 senedir yaşattıklarından dolayı tazminat davası da açmayı gözden geçiriyorum. 56 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hayırlı olsun. Sorunlar tam olarak neydi? Tekrardan hatırlatabilir misiniz hocam? Yorum bağlantısı
Samet Daş 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hayırlı olsun en doğrusunu yapmışsınız. Ne demişler; ''Devletin neresinden bir kağıt sokarsanız size doğruyu verir'' Açmışsınız davanızı ve kazanmışsınız örnek olsun Yorum bağlantısı
Alper Keskin 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 helal olsun abime bu konuda emsal teşkil edeceğin kanaatindeyim... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hayırlı olsun. Gerekçeli kararı sakıncası yoksa yayınlayabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hayırlı olsun, konu nasıldı acaba kısa özet alsak? 2 Yorum bağlantısı
Engin Özarı 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hayırlı olsun. Konuyu anlasak daha iyi yorum yapacağız. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Konu bu sanırım... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/240812-marspiyel-ustu-arka-camurluk-esiklerinde-boya-dokulmesi/page__p__1853052#entry1853052 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 İyi olmuş okadar para verip sıfır araba alıyoruz yok ayıplı çıkıyor boyalı oluyor dava açıp misliyle almak lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts