İçeriğe Yönlendir

C-Max'Ime Veda Edip 1.2 Tsi Leon Aldım..

Tarık Cihangir

Recommended Posts

Tarık Cihangir
(düzenlendi)

Arkadaşlar herkese selamlar. 2010 yılından beri kahrımızı çeken, bizi hiç mahçup etmeyen 2005 c-max tdci ghia aracımı satıp dün itibariyle 2012 model 1.2 tsi leon style+plus paket araç aldım.

Öncelikle şunu belirteyim önceki aracım passat olduğundan zaten vag grup araçlara her zaman bir sempatim vardı :) Ford'un gürültüsüne (zayıf ses yalıtımına) ve kemikli yapısına alışamadım bir türlü. Ancak hakkını yiyemem c-max çok keyifli bir araçtı. yeni aldığım araç hakkında şimdilik tüm düşüncelerim olumlu.

Özellikle şunu belirteyim, bu forumda her zaman çok güzel vakit geçirdim ve çok şey öğrendim. Tabi ki sürekli takibe devam edeceğim ama ağırlık artık seat forumlarında olacak doğal olarak :)

yeni aracımla ilgili merak ettiğiniz her şeyi rahatlıkla sorabilirsiniz samimiyetle cevaplarım. herkese hayırlı günler...

tarihinde Tarık Cihangir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Hayırlı uğurlu olsun,leon hakkın da genel bildirim yapsanız hiç fena olmaz diye düşünüyorum.Örneğin yakıt, sürüş dinamikleri,performans,maliyet.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

38 bine aldım. 2012 model boyasız 15.000 km.de. fiyatı piyasaya göre normaldi. plus paket olmayanlar 35-37 arası değişiyor.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız, cezasız kullanmanı dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

Hayırlı uğurlu olsun,leon hakkın da genel bildirim yapsanız hiç fena olmaz diye düşünüyorum.Örneğin yakıt, sürüş dinamikleri,performans,maliyet.

leon tam anlamıyla vag grubu bir araç. ses yalıtımı başarılı, sürüş hissi tok, süspansiyonlar sessiz, yol tutuşu güven veren...

1.2 tsi motor tabiki 1.6 tdci motorun 240 nm torkundan sonra 175 nm tork ile biraz zayıf kalıyor ama kesinlikle hantal değil. birçok 1.6 atmosferik motorlu aracı düz yolda da rampada da üzer :) yakıt ise sakin kullanımda ortalama 6,5 litre seviyesinde şimdilik. uzun yolda 5 küsür litreleri görmek mümkün.

fayda maliyet analizi yapacak olursak bence 40 bin civarına kesinlikle sağlam bir alternatif.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

seat yürüyeni serttir derler, nasıl?

yürüyen olarak sert değil bence. kardeşimde J kasa astra 1.4T araç var. onuda kullandığım için bence astradan daha yumuşak.

Hayırlı olsun :)

ben yeni focusu oldukça sessiz buluyorum, yakında cmax içinde konuşabilicem sanırım :D

yeni focusa hiç binmedim ve kullanmadım. o yüzden kıyaslama yapamıyorum leon ile :)

şunu da eklemekte fayda var. 1.2 tsi motorun ivmelenmesi çok başarılı. 120-130 km süratlere kadar hiç tıkanmadan gayet seri bir şekilde çıkıyor. ara hızlanmaları turbo desteği ile gayet yeterli. bence 1200 cc. bir motora göre boyundan büyük işler yapıyor :) ama tamamen beklenti meselesi olduğundan kimine göre yetersiz gelebilir tabiki..

Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

yeni kasa mı?

hayır önceki makyajlı kasa.

Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

bende 1.2 tsi stronic kullanmıştım 100km kadar kesinlikle yeterli ve başarılı bir motor.

düz 6 ileri 1.2 tsi motor 1.4 tdci ile çok rahat kapışır, 1.6 tdci motoru düzde zorlar :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

düz 6 ileri 1.2 tsi motor 1.4 tdci ile çok rahat kapışır, 1.6 tdci motoru düzde zorlar :)

Yakın arkadaşım aldım 1.2TSI Style paket. 30binde boyasız 33.500e aldık. Basmayınca yakıt tüketimi efsana anında 5li litreler görmek mümkün. Ayrıca 1.4tdci ile kapışır demişsiniz ama biz otobanda denedik de 1.4tdci eziyor resmen 1.6tdci fiestaya dahi basar. Benzine gözüm yese 1.4TSI FR çok isterdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Atak

hayırlı olsun,düğünümüzde ki gelin arabası (gerçi damatta bindi:)) Hitler motorlu gri bir 2006 leondu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

Yakın arkadaşım aldım 1.2TSI Style paket. 30binde boyasız 33.500e aldık. Basmayınca yakıt tüketimi efsana anında 5li litreler görmek mümkün. Ayrıca 1.4tdci ile kapışır demişsiniz ama biz otobanda denedik de 1.4tdci eziyor resmen 1.6tdci fiestaya dahi basar. Benzine gözüm yese 1.4TSI FR çok isterdim.

olabilir. ben denemedim tabi ki. sadece izlenim olarak fikir belirttim.

1.4 TSİ FR bende düşündüm ama yakıt konusu sıkıntılı. bence 1.2 tsi alıp aynı konforu yaşamak benzin fiyatlarında rekor kıran ülkemizde daha mantıklı :)

33.500 iyi bir fiyat kaç model aldığınız araç ?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Hayırlı olsun sağlıkla kazasız belasız kullanın :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bütçe meselsi mutlaka ama, çok yakın zamana kadar sıfır km 1.4 tsi Fr ları 42binden vermişlerdi, bunlara baktınız mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

bütçe meselsi mutlaka ama, çok yakın zamana kadar sıfır km 1.4 tsi Fr ları 42binden vermişlerdi, bunlara baktınız mı?

evet baktım. 1.4 tsi motorlar maalesef çok ta ekonomik değil. sırf yakıt yüzünden tercih etmedim. yoksa donanım ve aksesuar olarak çok güzel araçlar :) yaklaşık 2 aydır piyasayı araştırdım. skoda rapid yeni geldi türkiyeye. ona da baktım. 39 bin'e 1.2 tsi ambition donanım seviyesi için pazarlıkta yaptım ama sonradan vazgeçtim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ekonomi bakımından aynısı düşünmeyen forum üyeleri var Seat ta :D , nezih seat forumu tavsiyesi isterseniz vereyim

Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

ekonomi bakımından aynısı düşünmeyen forum üyeleri var Seat ta :D , nezih seat forumu tavsiyesi isterseniz vereyim

tabi ki memnun olurum. SCW ve seat club üyesiyim ama değişik forumlar da varsa iyi olur :)

şu da var "1.2 motor zaten ne yakacak ki" mantığıyla gaza asılırsam güzel performans veriyor ama yakıt 1.4 tsi'den bile fazla oluyor :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...