Önder Kuru 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Vallah resim olmadan konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım ama önce konuyu açayım resimleri de yüklerim dedim. Öncelikle bu fikir uzun süredir aklımdaydı ama cesaret ve bilgi kısmı eksikti, hem cesaret hem de bilgi için sayın Oktay ve Servet abime, ayrıca başka bir sitede aynı model araca uygulamış olan araç sahibine çok teşekkür ederim. Işık ayarını yapacak pot montajı yapılırken söküm aşamalarının resmini de ekleyeceğim, şu an için sadece nasıl yapıldığını ve püf noktalarını anlatacağım. Söküm aşamasında göstergenin altında iki tane vida var onları söktükten sonra göstergenin üst orta kısmında yaklaşık 3-4 mm yüksekliğinde tırnakları bir bıçak(yada benzer birşey) yardımıyla attırıyoruz. Bu işlemde bıçağı göstergeyle göğüs arasına tam orta noktadan yavaşça itip bıçak sapını yukarı hareket ettirerek yaptım. Göstergemiz soketli ve soket kilidi var onu kaldırdığımızda hemen çıkıyor yerinden. Bundan sonra hiç bir vida yok herşey kenetli. Uyarı kısmını atlamayalım, gösterge arkasında "göstergeyi arkası yukarıda kalacak şekilde yatırmayın" diye uyaran bir şekil var bilginiz olsun. Önce dış camın(plastik tabi ki) olduğu kasayı çıkartıyoruz. sonra çatal yardımıyla ibreleri çıkartıyoruz. Neden çatal derseniz eğimli ucu sayesinde kaldıraç gibi çok rahat ibreleri yukarıya hareket ettirebiliyoruz. İbreleri çıkarmadan evvel yerlerini bir şekilde işaretleyin ki tekrar takarken sıkıntı olmasın hatalı takarsanız sapma oluyor(başıma geldi çünkü). Rakamların olduğu panel söküldükten sonra diğer iki kasa da kenetlerden ayrıldıktan sonra board elimizde. LCD gösterge dahil tam 22 tane yeşil LED var. Her led'in yanında eksi kutbu gösteren bir simge var ( ">ı" gibi bir simge, yandaki gibi "büyüktür" işareti yerine içi dolu üçgen var). Bu simge oldukça yardımcı oluyor + ve - kısmı bulmak açısından. İlk bir kaç ledi heba ettikten sonra el alışında oldukça çabuk oldu lehim işlemi. Tabi burda lehim yapan ben değildim, LPG ustam Bülent yaptı (diğer ustam Cengiz'in ortağı). Dikkat edeceğiniz diğer nokta LCD ekranın altındaki sokete giren 6-7 tane ince tel var diğer kasada. Bunlar takılırken eğilmişti ve LCD çalışmamıştı. sonradan fark ettim. Diğer husus ibrelerin takılması. İbrelerin takıldığı pim köşeli değil iğne gibi dümdüz o yüzden ibre direk takıldığında hata olasılığı çok yüksek Hatasız olması için ben şöyle yaptım, önce ibreyi pime yukarıda biryerde taktım(misal devir saatininkini 3000 devirdeymiş gibi) ama bastırmadım ve ibreyi işaretlediğim yere doğru (sıfırın biraz altında bir yer) getirip ondan sonra bastırdım yani tamamen oturttum. Böyle yapmamın sebebi ibrenin takıldığı pimin en sonda olduğundan emin olmak. Bunu bir kaç kez yapmak zorunda kalabilirsiniz işaretlediğiniz yere tam denk gelmesi açısından. Bundan sonrası yine kenetler ve en son olarak ilk söktüğümüz 2 adet vida. Eğer aracınız Ghia ise sorun yok ama değilse yada iç aydınlatma ayar düğmesi(dimmer) yoksa beyaz çok parlak gelebilir, ben şimdilik rakamların olduğu panelin arkasına gri folyo yaptım biraz kırdı parlaklığı, hatta bacanağım 700 küsür km yol yaptı bu hafta sonu(resimleri de o yüzden bugün yarın çekip ekleyeceğim) hiç rahatsız olmamış ışıktan. Şu an işin yazacaklarım bunlar feyz aldığım diğer sitenin linkini de ekliyorum, eğer sorun olacaksa mod arkadaşlarım, abilerim silebilirler... Lİnk: http://www.techturke...k-degisimi.html Vaktim olunca kalorifer ışıklarını da beyaz yapacağım(en azından sağ ve soldakini çünkü ortadaki düğmede mavi-yeşil ve kırmızı mantıklı geliyor bana sıcaklık tarifi açısından) Yorum bağlantısı
Önder Kuru 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Şİmdilik gündüz çekilmiş bir video; Videonun sonunda double din havası katmaya çalıştığım yeni teybim de görünüyor. Akşam çekimleri de daha sonra... 3 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 İyi günlerde kullan güzel olmuş...Verdiğin linkteki aracın sonucu ne kötü olmuş Allah korusun cümlemizi... Yorum bağlantısı
Önder Kuru 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 çok güzel olmuş eline sağlık İyi günlerde kullan güzel olmuş...Verdiğin linkteki aracın sonucu ne kötü olmuş Allah korusun cümlemizi... Teşekkür ederim gece resimlerini de ekleyeceğim, dediğiniz gibi sonu çok acı olmuş, Allah sonumuzu benzetmesin... :nazar: Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Teyp olmamış Önder. Ya bir sony 6000 cd, ya da o büyük ekranlı çok fonksiyonlu aletlerden alıp takacaksın. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Teyp olmamış Önder. Ya bir sony 6000 cd, ya da o büyük ekranlı çok fonksiyonlu aletlerden alıp takacaksın. Sony 6000 istiyordum ama piyasada temiz bulmak zor bir de alacağım ürün en az 5-6 yıllık olacak arıza çıkarması muhtemel, çıkarsa yaptırması zor gibi geldi. Ayrıca kendi orjinal teybi de biraz sorun çıkartmaya başlamıştı CD konusunda. Diğer seçenekte ise 400-500 TL civarında olanlara baktım ama ses kalitesi eski 6000 cd'den bile kötü geldi. İyi bir ses için de 700-800 TL'yi gözden çıkartmak gerekiyor. E bu da bütçe meselesi. O yüzden şimdilik bunda karar kıldım ve bunu 190 TL'ye taktırdım, elim rahatlayınca dediğin gibi büyük ekranlı dokunmatik pioneer düşünüyorum geri görüş kamerasıyla beraber, ve bu teybi de elden çok rahat çıkartabilirim(teypçim o konu da yardımcı olacak). Ayrıca elimde iki adet 200W pioneer hoparlör vardı onları da bagaj yan camlarının yanındaki yere birer küçük hoparlör kasasıyla delmeden sadece çift taraflı bantla monte ettik. Şu an ses mükemmel, ayrıca bu teyp bizim direksiyon kumandasına bağlanabiliyor aparat gelmiş ama ben gidemedim teypçime. Şu an için teyp konusunda beni rahatsız eden bir şey yok sadece zaman ve bütçe meselesi... Yorum bağlantısı
Burak Atmaca 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 ben de istiyorum beyaz ledden.... (( elektronik bilgim neredeyse yok parçaları sökerim ama led takma zor neyse güzel olmuş kıskandım... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Okaygil 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 Abi klima düğmelerini çok beğendim.Elinde yedek varsa bende almak istiyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 (düzenlendi) Şİmdilik gündüz çekilmiş bir video; Videonun sonunda double din havası katmaya çalıştığım yeni teybim de görünüyor. Akşam çekimleri de daha sonra... Bende o havadan istiyorum nasıl yapabiliriz acaba? Arka ışık işlemini teybin tetiklemesinden aldınız galiba onu hallederim yazıyı nasıl bişeyle yaptınız acaba? 19 Mayıs 2013 tarihinde Mustafa Volkan Koca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 20 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2013 Bende o havadan istiyorum nasıl yapabiliriz acaba? Arka ışık işlemini teybin tetiklemesinden aldınız galiba onu hallederim yazıyı nasıl bişeyle yaptınız acaba? Teyp üstünde 18,5 x 5 cm dış ölçüleri olan bir göz vardı arkası delikti 2-3 mm çapında. Dediğin gibi teybin tetiklemesinden aldık elektriği. Gelelim yazıya, bir aksesuarcı arkadaşıma 18,5 x 5 cm ölçülerinde mat folyoya pıoneer yazısı yazdırdım coreidraw programı kullanıyordu bir siteden eps uzantılı pioneer'ın orjinal yazı karakteriyle yazılmış resim bulduk ve b.sayarlı kesici/yazıcıdan çıkardık. tabi biz yazıyı değil 18,5 x 5 cm siyah mat folyoyu kullandık yazılar boşluk olarak kaldı. Ondan sonra 3 mm(yada 4 mm) buzlu cam kestirdim yine 18,5 x 5 cm ebadında ve o kestirdiğim yazıyı üzerine yapıştırdım. Yazının üzerini de tekrar aynı ölçüde hafif füme yapışkanlı folyo kapladım. Kırmızı ışığı ise teyp tetiğine bağladığım 10 cm'lik kırmızı şerit led ile sağladım. Şeridi yazının karşısına değil tabana yapıştırdım. yanı ledler yukarı bakıyor, böylece buzlu cam ışığı direk karşıdan almadığı için emiyor ve yumuşak bir ışık elde ediliyor. Buzlu camı da çift taraflı bantla yapıştırdım, dediğim gibi gözün dış ölçüleri 18,5 x 5 cm idi, iç ölçüleri ise 15 x 4 cm. Aynı uygulamayı ön tampon altına da yapacağım c-max yazarak... Abi klima düğmelerini çok beğendim.Elinde yedek varsa bende almak istiyorum. Maalesef tek takım sipariş etmiştim, forumda klima düğmelerini yeniliyoruz diye bir başlık var oradan yada kendin ebay.com'dan sipariş verebilirsin... Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Teyp üstünde 18,5 x 5 cm dış ölçüleri olan bir göz vardı arkası delikti 2-3 mm çapında. Dediğin gibi teybin tetiklemesinden aldık elektriği. Gelelim yazıya, bir aksesuarcı arkadaşıma 18,5 x 5 cm ölçülerinde mat folyoya pıoneer yazısı yazdırdım coreidraw programı kullanıyordu bir siteden eps uzantılı pioneer'ın orjinal yazı karakteriyle yazılmış resim bulduk ve b.sayarlı kesici/yazıcıdan çıkardık. tabi biz yazıyı değil 18,5 x 5 cm siyah mat folyoyu kullandık yazılar boşluk olarak kaldı. Ondan sonra 3 mm(yada 4 mm) buzlu cam kestirdim yine 18,5 x 5 cm ebadında ve o kestirdiğim yazıyı üzerine yapıştırdım. Yazının üzerini de tekrar aynı ölçüde hafif füme yapışkanlı folyo kapladım. Kırmızı ışığı ise teyp tetiğine bağladığım 10 cm'lik kırmızı şerit led ile sağladım. Şeridi yazının karşısına değil tabana yapıştırdım. yanı ledler yukarı bakıyor, böylece buzlu cam ışığı direk karşıdan almadığı için emiyor ve yumuşak bir ışık elde ediliyor. Buzlu camı da çift taraflı bantla yapıştırdım, dediğim gibi gözün dış ölçüleri 18,5 x 5 cm idi, iç ölçüleri ise 15 x 4 cm. Aynı uygulamayı ön tampon altına da yapacağım c-max yazarak... Maalesef tek takım sipariş etmiştim, forumda klima düğmelerini yeniliyoruz diye bir başlık var oradan yada kendin ebay.com'dan sipariş verebilirsin... Teşekkürler bilgi içi güzel modifiye olmuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts