İçeriğe Yönlendir

Güneş Enerji Paneli Ile Ev Elektriği

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
(düzenlendi)
İyide 10.000 dolarlık sistem kurulmuyor, 300 watı şebekeye geri vermek gereksiz, eldeki mevcut bir kaç yüz tl lik ürün ile yıllarca bedava elektrik kullaılacak, enerjide akşam lazım. Günlük kabaca 1 kw beleş. Daha ne olsun ?

yanlış.

300w tasarruf edeceksin gündüz. 7 saat adam gibi güneş alsan 2 kwsaat.

halbuki 7 saat akü şarj etsen geri kazanımın 1 kwsaat

buna bir de ürettiğin enerjiyi sadece aydınlanmada kullanabileceğini elinde kalabileceğini( kullanmayınca) akülerin yatırım bakım ve yer maliyetini sistem karmaşıklığını ekle.

10watt bile olsa şebekeye basarım ben.

bu bir tasarruf cihazıdır. kendi elektriğini kendin üret modeli değildir.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Akü akşamları tamamen boşalmayacak, bakımsız akü, bakımsız sistem, balkonun kenarında yatacak, ha arada bir tozu alınsın kafi.

Şebekeye geri kazanım yapan ünitenin verimi % kaç ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Gölcükte deprem olduğunda, dükkanım yerle birdi ama 2 gün vitrin lambam yandı, enkazın başında millet o ışıkla yaşadı 3 gece. Aynı şekilde evdeki de öyle. Evden çıktım ve 1.5 gün koca 600 konutlu mahallede ışık çıkan tek evde benimki. Güneş paneli de olacaksa akülü olsun burada. Ups bağlayıp kayıp enerjili elektrik üretmeye de gerek yok.

Depolama iyidir, her zaman hazırda enerji lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Depolama iyidir, her zaman hazırda enerji lazım.

fazlasını depolamayı keşfedersen, pek uzun ömürlü olmassın ama :fiuw:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

fazlasını depolamayı keşfedersen, pek uzun ömürlü olmassın ama :fiuw:

Konu neydi ? haa jatko. evet iyidir jatko.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Konu neydi ? haa jatko. evet iyidir jatko.

tüm günün geüneşi ile, evi komple idare ettir... dim diyemeden, balkonuna direk mi düşer, meteor yağmuruna mı yakalanırsın bilemem, afyonun 6 sı yolda, zamkzuk 5 lansmanı bile yapılacak nerdeyse, ama nedense bu meretlerin pilleri halaaaaa 49. saati göremiyor.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

tüm günün geüneşi ile, evi komple idare ettir... dim diyemeden, balkonuna direk mi düşer, meteor yağmuruna mı yakalanırsın bilemem, afyonun 6 sı yolda, zamkzuk 5 lansmanı bile yapılacak nerdeyse, ama nedense bu meretlerin pilleri halaaaaa 49. saati göremiyor.....

Bir oturuşta kuzuyu indirsene midene, nasıl sindireceksin merak ettim ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bugün android tunein radio dan science360 dinliyordum yolda. yeni bir akü çıkmış. cep telefonu aküsü boyunda ama araç marş bastırabilecek kapasitede. 5 saniyede doluyor. tabi argesi yeni yapılmış .

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Can alıcı soruyu ben sorayım. Akünün şarj/deşarj verimi kaç?

Şarj cihazı dolum verimini tayin eder. Piyasada amper saate göre dolum yapan şarj cihazları yok denecek kadar az ( heleki bizim sektörde ). Şarj cihazı verimi dolum verimine etkendir, deşarj da, yükün aküyü hangi voltta serbest bırakacağına ( deşarj K5 ) göre değişir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yüzde ellidir.

kabaca. ve de içindekini kullandığın varsayımı ile.

dolum verimi aküye bağlıdır. şarj verimi akü verimine ilave kayıptır. iyi şarj cihazları fazla kaybetmez. akü burda etken.

mesela süper kapasitör olsa işler değişir.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

2000 yılında başımdan geçen olay. Kafam şarj etmediki şemasını çıkarayım...80 li model, cccp üretimi bir akülü forklift onardım. Tamamen mekanik. Çift akülü. (2x20volt 300ah ) her rejerenatif frende yedek aküyü şarjda tutuyordu. Ne zamanki mevcut akü boşalır, kendiğiniden batarya konnektörleri yer değişip, dolu akü ile çalışıp frenlemeler ile diğer aküyü sarj ediyordu. En iyi sistem bile 10 saat dayanırken bu mendebur makina 4-5 gün şarj olmadan çalışıyordu. Bir yerlerde fizik hatası vardı ama nerde ? Neyse...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

2000 yılında başımdan geçen olay. Kafam şarj etmediki şemasını çıkarayım...80 li model, cccp üretimi bir akülü forklift onardım. Tamamen mekanik. Çift akülü. (2x20volt 300ah ) her rejerenatif frende yedek aküyü şarjda tutuyordu. Ne zamanki mevcut akü boşalır, kendiğiniden batarya konnektörleri yer değişip, dolu akü ile çalışıp frenlemeler ile diğer aküyü sarj ediyordu. En iyi sistem bile 10 saat dayanırken bu mendebur makina 4-5 gün şarj olmadan çalışıyordu. Bir yerlerde fizik hatası vardı ama nerde ? Neyse...

fizik hatası derken abi, hata demeyelim ona cin fikirlinin biri icat etmiştir. sen biraz düşünsen zaman ayırsan bulursun onun sistemini ah ah ben senin çözümünü biliyorum ama artık telefon edebilecek kişi yok, olaydı ben sana buldururdum o bahsettiğin fizik hatasını

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

akülerde boşlaşmaya doğru verim artar. doldur boşalt ile tek aküye ileri geri yapmaktan daha yüksek ve bayağı yüksek verim almış.

hata yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bugün hava aşağı yukarı tüm gün kapalıydı... Doğru dürüst güneş alamadı.. Bir de panelin derecesi falan hatalı zaten.. 70-80 derece dik duruyor...

Akşam 8 gibi açığım 5 metre led şu an yani 5. saatte söndü...

koridordaki led ne renk?

Sanane :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki tane daha 20 Watlık panel aldım ve sağa sola yukarı aşağı ayar yapılabilecek bir ayak yaptırdım.. Bugün montajını yaptım.. Derecesini tam ölçmedim ama uygun görünüyor..

img5246u.jpg

İki tanesi yine balkon demirinde, birisi güney doğu diğeri güney batıda..

img5248fq.jpg

Şu an salonda kullanıyorum, Mutfakta eski kullandığım fotosellileri de buna bağladım.. Ayrıca kapalı olan mutfak balkonuna da led döşedim.. Mutfak yanınca balkon da yanıyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bana da zayıf geliyor.. bi 5 metre daha istiyor bura Servet... Ledler 5050 ve 4+4 metre led var.. Şu an voltaj 12.10 volt.. 12.10 ile 12.80 çok fark ediyor...

5630'lardan alacağım..

Yarın güneş iyi olursa göreceğiz bakalım aküler nereye kadar dolacak..

Panelllerin hepsini de aşağı yukarı 45 dereceye getirdim...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...