Murat Ersel Çevik 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 (düzenlendi) Komik gelebilir ama bazen diskin arasın küçük taş sıkışır o zamanda benzer ses duyabilirsiniz. Lastiği sökmeyi denediniz mi? 9 Haziran 2013 tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 günaydın arkadaşlar.. aynı sorunun aynısını bende yaşıyorum.. koanu açmadan önce bakayım dedim ve aynı dertler.. aracım 2004 fiesta, arkadaşında dediği gibi düz yolda herhangi bir sıkıntı yok ama hafif bir kasist yada bozuk yol olsun varya sanki arka taraf dökülüyor, yemin ederim sırf bu ses yüzünden arabımı satacam Allahıma ya.. adanada bu konu ile ilgili iyi bir usta bilen arkadaş varsa ve yardımcı olursa sevinirim.. iyi günler.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 Önce sesin tam yerini bulun, arka sağdan eminseniz kolay, yok eğer tam 3. stopun oradan tavandan geliyorsa iş zor. Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 hocam ses arka taraftan komple geliyor böyle takur tukur Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 Komple mi, stepneye ve krikoya baktınız değilmi ? Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 asri mezarlığın karşısında adana ford var,sahibi serkan bey, eski tabirle zımba gibi bir genç,benim aracımın arka sağ tarafından ve bagajdan ses geliyordu, üşenmedi arka kapıyı söktü arka bagajı açtı içine bindi sür abi dedi,en engebeli yollardan geçirdi sesin geldiği yeri buldu,ve yaptı, tekrar denemeye çıktık evet ses kalmamıştı ama o ses hala var abi dedi tekrar aracı servise aldı,tekrar tekerler söküldü arka kapı yerine takıldı,yine birşeyler yaptı,tekrar yola çıktık,araçta tık ses yok,abi tamam dedi,olay bitmiştir dedi,o oldu daha aracımdan ses gelmedi,ve şunuda söyledi abi ben bu sesi kesemessem senden para almıyacağım dedi,sesi kesti ve çok cüzzi bir rakam olan 50 tl para aldı ve olay bitti,ama orda çalışanlara tatlı sözüm var en yakın zamanda yedireceğim,çünkü ekip olarak hakettiler, serkan beyin tel=05327044053 adana 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 asri mezarlığın karşısında adana ford var,sahibi serkan bey, eski tabirle zımba gibi bir genç,benim aracımın arka sağ tarafından ve bagajdan ses geliyordu, üşenmedi arka kapıyı söktü arka bagajı açtı içine bindi sür abi dedi,en engebeli yollardan geçirdi sesin geldiği yeri buldu,ve yaptı, tekrar denemeye çıktık evet ses kalmamıştı ama o ses hala var abi dedi tekrar aracı servise aldı,tekrar tekerler söküldü arka kapı yerine takıldı,yine birşeyler yaptı,tekrar yola çıktık,araçta tık ses yok,abi tamam dedi,olay bitmiştir dedi,o oldu daha aracımdan ses gelmedi,ve şunuda söyledi abi ben bu sesi kesemessem senden para almıyacağım dedi,sesi kesti ve çok cüzzi bir rakam olan 50 tl para aldı ve olay bitti,ama orda çalışanlara tatlı sözüm var en yakın zamanda yedireceğim,çünkü ekip olarak hakettiler, serkan beyin tel=05327044053 adana servisin adı = FORMEN İŞ TEL= 0322 321 45 46 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 Çok güzel, peki ne yaptı, yaptığınıda yazda bizde yapalım dimi ama, kalkıp oraya nasıl gidelim canım 1 Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 çok teşekkür ederim hocalarım.. pazartesi ilk işim oraya gitmek olacak.. umarım halleder.. iyi akşamlar.. Yorum bağlantısı
Hasan Olcay 30 Haziran 2013 Paylaş 30 Haziran 2013 birebir aynı ses bende de var. Baktırmadığım usta kalmadı. Arabanın bagajına binip 1 saat gezdik yine bulamadı. Sağ arka emniyet kemerinin bulunduğu plastik bölmenin içindende olabilir, sağ arka teker zerzevatlarından da olabilir. ben pes ettim. bulursanız burada yazın lütfen. 1 Yorum bağlantısı
Salih Karacan 30 Haziran 2013 Yazar Paylaş 30 Haziran 2013 Sayın Hasan hocam, ben amortisörü değiştirttim ve ses yok oldu. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Haziran 2013 Paylaş 30 Haziran 2013 Evet, ne yaptığını hala öğrenemedik, Ahmet bey acil bekleniyorsunuz.... Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 Evet, ne yaptığını hala öğrenemedik, Ahmet bey acil bekleniyorsunuz.... benim gördüğüm kadarı ile Arka tekerleri söktüler,bir şeyler yaptılar ama görmedim işlem 20-25 dak. kadar sürdü, sıralama yaptılar, tekerler sökülerek kontrol...........normal amartisör kontrolü,......................normal amartisör üst takoz kontrolü,...... X işlem yapıldı amartisör alt tabla kontrolü......... X işlem yapıldı arka kapıların kontrolü ................X işlem yapıldı arka bagaj kapağı kotrolü,...........X işlem yapıldı alt stepne kontrolü,.....................normal bagajdaki kriko yeri kotrolü,........normal beni tornacıya gönderip ön ve arka kapı pimlerini mümkünse değiştirmemi söylediler,boşluk varmış,pimleri değiştirdim bagaj kapısının kilit karşılığına plastik bir ince bir boru taktılar,ve kilit boşluğunu aldılar yukarıda yazdıklarımdan sonra ses kesildi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 Hımm, anlaşılan klasik tasarım hatalı amortisör üst takozunun içinden geçen milin kenara değme durumu, anladım, teşekkürler Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 ve en sonunda ses kalmadı.. Ahmet Bey'in tavsiye ettiği serkan ustaya bugün arabamı götürdüm ve sorun giderildi şükür.. yapılan işlemler, bagaj amortisörü değişti, traves burçları değişti, arka amortisörler değişti (daha sonra tekrar biraz ses gelince eski amortisörler takılıp körükleri söküldü, körüksüz takıldı).. ve ses gitti.. umarım yinelemez, resmen araba sürmekten soğumuştum.. 2 Yorum bağlantısı
Salih Karacan 2 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2013 gözünüz aydın.sevindim sizler adına. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 (düzenlendi) ve en sonunda ses kalmadı.. Ahmet Bey'in tavsiye ettiği serkan ustaya bugün arabamı götürdüm ve sorun giderildi şükür.. yapılan işlemler, bagaj amortisörü değişti, traves burçları değişti, arka amortisörler değişti (daha sonra tekrar biraz ses gelince eski amortisörler takılıp körükleri söküldü, körüksüz takıldı).. ve ses gitti.. umarım yinelemez, resmen araba sürmekten soğumuştum.. sorununuzun halledilmesine çok sevindim,serkan usta ve ekibi gerçekten sorun giderici bir takım, işi yarım bırakma huyları yok bugün git 2-3 gün sonra gel tekrar bir bakalım mantığı yok,bu arada yakın zamanda sorununuz tekrar ederse lütfen serkan ustaya durumu iletin artık aracınızı tanıyorlar,gerekli notlar alınmıştır,gereğini tekrar masrafsız yaparlar bundan şüpheniz olmasın aracınız hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanınız 2 Temmuz 2013 tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Kantekin 25 Temmuz 2013 Paylaş 25 Temmuz 2013 arka taraftan cik cik gelen seslerin çaresi amortisör değil, kelebek camın iç tarafındaki plastik kısımların birbirine değmesi orayı açıp yalıtımını iyi yaparsanız sesten kurtulursunuz. Yorum bağlantısı
Çağlar Ekşioğlu 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Bahsedilen sorunları yaşayan biri olarak amortisörleri değiştirdikten sonra arka travers dingil burçlarından da gacırtı şeklinde çok fazla ses gelmeye başlamıştı amortisör de sıkıntı yaşayan arkadaşlara travers burçlarını da değiştirmelerini tavsiye ederim. Bir sorum olacak amortisörleri orjinalleriyle mi değiştirdiniz değilse marka ve öneri alabilir miyim? Yorum bağlantısı
mustafa inam 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Arkadaşlar Merhaba, aranıza yeni katıldım. arabamı alalı bir yılı geçti. 5 ay önce arka amortisörleri patladıkları için değiştirmiştim. geçen hafta arkadan gelen ses yüzünden tekrar ustaya gittim ve sağ arkanın tekrar patladığını öğrendim, neyse oda yenisi ile değişti, amortisör ara takozları ve arka dingil travers burçları da yenilendi. ancak aracın arka kısmından garip sesler geliyor. ara sıra tık tık diye tarif ettiğiniz ses gelmekte ve kasisli yollardan geçerken de sanki arkada lastik yada kauçuk birşeyler birbirine değiyormuş gibi sesler geliyor. çok can sıkıcı bir durum. bu araç benim ilk aracım ve arabalar konusunda çok tecrübeli olduğum söylenemez. arabayı götürdüğüm usta bagaj kapısı kilidi karşılığını değiştirmeyi önerdi, arka emniyet kemerlerini kontrol etti, sorunun ne olduğunu deneme yanılma yoluyla çözmeye çalışıyor. bende forumda paylaştıklarınızı ona anlatacağım belki daha çabuk çözer. arkadan gelen lastık, kauçuk sürtmesi benzeri sesler arka amortisör üst takozundan gelirmi, bu takozların yağlanması gereklimidir, sanki ses bana onların metale sürtmesinden kaynaklanıyor gibi geliyor. yardımcı olabilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Arkadaşlar benim arabanında arkasından gelen bir ses var ama bu ses tam olarak bir bozuk paranın cama yada metale tık tık diye vurması şeklinde oluyor sanki bagaj kapağının üst taraflarından geliyor gibi varmı çözüm önerisi olan? Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 bu sese artık benim de bir eğilmem gerekiyor, aynısı sanki arkada bir yerde bozuk para gezinip duruyormuş gibi ses var Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Bu ses benide rahatsız etti ve dikkatle dinlediğimde sağ arka kapı içinden ve pandizottan geldiğini farkettim.Henüz sorunun çözümüyle ilgilenemedim.En kısa zamanda söküp bakacağım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Arkadaşlar benim arabanında arkasından gelen bir ses var ama bu ses tam olarak bir bozuk paranın cama yada metale tık tık diye vurması şeklinde oluyor sanki bagaj kapağının üst taraflarından geliyor gibi varmı çözüm önerisi olan? Aynı ses evet, bulamadık gitti şu sesi, arkaya oturup dinleyince tam 3. stop lamba hizasında tavandan geliyor bu ses. Yorum bağlantısı
Recommended Posts