İçeriğe Yönlendir

Connect Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oktay Temiz

Recommended Posts

Oktay Temiz

Arkadaşlar Allah nasip ederse eniştem için yarın 2008 110 ps glx Connect alıp memlekete götüreceğim 1400 km kadar. Öncelikle sizden ricam aracı alırken nerelerine baktırmak gerekiyor? Uzun yolda bana sıkıntı çıkarmaması için nelere dikkat etmem gerekiyor? Araç 96 bin km de triger ve baskı balata değişmiş. Bakımları 3 bin km önce yapılmış. Aracın motoru anladığım kadarıyla temiz. Saat gibi çalışıyor. Görünürde bi sorun yok gibi duruyor.
Forum kullanıcıları olarak yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar Allah nasip ederse eniştem için yarın 2008 110 ps glx Connect alıp memlekete götüreceğim 1400 km kadar öncelikle sizden ricam aracı alırken özellikle nerelerine baktırmak gerekiyor uzun yolda bana sıkıntı çıkarmaması için nelere dikkat etmem gerekiyor araç 96 bin km de triger ve baskı balata değişmiş bakımları 3 bin km önce yapılmış aracın motoru anladığım kadarıyla temiz saat gibi çalışıyor görünürde bi sorun yok gibi duruyor.

Forum kullanıcıları olarak yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Oktay bey aracınız hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.

Mesajlarımızı yazarken noktalama işaretlerine dikkat ediyoruz.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Oktay bey aracınız hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.

Mesajlarımızı yazarken noktalama işaretlerine dikkat ediyoruz.

Teşekkürler.

Teşekkürler Mehmet bey
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Lastik havalarını, araç sıvılarını (yağ seviyesi-su seviyesi), bütün aydınlatma gruplarını kontrol ettikten sonra besmeleyle beraber kontak basın  :) Uykunuzu almış olun ve bol bol müzik cd si almayı unutmayın :) Hayırlı olsun yeni aracınız....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

herşey yolunda gibi

Evet çağlar bey aracı kullanma imkanımda oldu herşey yolunda gibi görünsede daha önceden bu tarz bi araç kullanmadım yapacağım yol da bayağı bi uzun olunca, tabi bunun yanında uzun yolda mondeonun verdiği rahatlığı da düşünerek tedirgin olmuyor değilim yani sizce Connectin uzun yol konforu nasıldır acaba?

Lastik havalarını, araç sıvılarını (yağ seviyesi-su seviyesi), bütün aydınlatma gruplarını kontrol ettikten sonra besmeleyle beraber kontak basın  :) Uykunuzu almış olun ve bol bol müzik cd si almayı unutmayın :) Hayırlı olsun yeni aracınız....

Söylediklerinizi dikkate alacağım Alper bey teşekkürler

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
(düzenlendi)

Mondeodan sonra rahatlık beklemeyin. Virajlara sert giren bir yapınız varsa arka tekere dikkat sık sık yerden kesilebilir. Aman diyeyim virajlarda aklınız mondeoya gitmesin.

Edit: Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız...

tarihinde Oğuzhan Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Dediğinizi gibi ise yağ-su kontrolü yeterli olacaktır.

Binek araç sonrası dikkat edilmesi gereken şey bu araçlarda ticari olması nedeniyle hız sınırının daha düşük olması.Uzun yolda bunu unutup binek araç hızlarında seyrederseniz radara yakalanmanız olası.Bir de aracın mondeodan daha yüksek olduğunu unutmayın.Hızlanma,viraj alma gibi durumlarda alışkanlıklarınızdan farklı tepkiler alabilirsiniz.

Aslına bakarsanız herşeyden önce "daha fazla dikkatli" giderseniz sıkıntı olacağını sanmam.İyi yolculuklar.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Mondeodan sonra rahatlık beklemeyin. Virajlara sert giren bir yapınız varsa arka tekere dikkat sık sık yerden kesilebilir. Aman diyeyim virajlarda aklınız mondeoya gitmesin.

Edit: Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız...

Yapmayın Allah aşkına, rahatlık konusunda kıyaslanamaz mondeo ile ama viraj konusunda haksızlık yapıyorsunuz. Bence güven verici bir yapısı var Connect'in.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
(düzenlendi)

Yapmayın Allah aşkına, rahatlık konusunda kıyaslanamaz mondeo ile ama viraj konusunda haksızlık yapıyorsunuz. Bence güven verici bir yapısı var Connect'in.

Güven meselesi sürüş tarzınıza göre farklılık gösterir, sakin sürücü iseniz her araba güvenlidir ama peki ya limitlerde?

Bizim buralarda Karakurt dediğimiz bol virajlı keyifli bir yol var neredeyse ezbere bilirim. Farklı model, faklı sınıf araçlarla defalarca geçmişimdir. Benim için tam bir yol tutuş test merkezi. Denediğim araçlar içinde normal hızlarda tehlikeli olan iki araçtan biridir connect, hiç savrulmadı ama defalarca arka teker yerden kesildi. Denediklerim içinde diğeri Accent Era sık sık arkayı saldı. Genel olarak limitlerde denediğim araçlardan bazıları; Focus1, bora, fluance, linea, megane, fiesta, 206,  transporter, starex, actros, axor.

Edit: Connect sınıfı içerisinde çok iyi bir yol tutuşa sahip. Söylemek istediğim binek araçla kıyaslanmamalı.

tarihinde Oğuzhan Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Tabiki binek araçlara göre kıyaslarsak yanlış olur. Ben kendi sınıfındaki araçlara göre kıyas yapmak istedim aslında, en azından onlara göre daha güvenli ve daha sağlam.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Tabiki binek araçlara göre kıyaslarsak yanlış olur. Ben kendi sınıfındaki araçlara göre kıyas yapmak istedim aslında, en azından onlara göre daha güvenli ve daha sağlam.

Şimdi anlaştık  :good1: Zaten benim ilk mesajımda uyarmaya çalıştığım kısımda bu idi: "virajlarda aklınız mondeoya gitmesin".

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Arkadaşlar aracı aldık 2 gün kullandım çekişi falan kesinlikle on numara mondeo yu aratmıyor gaza dokununca ok gibi fırlıyor direksiyonu mondeo dan daha hafif abartmıyorum serçe parmakla bile çeviriyorum tek sorun dediğiniz gibi virajlara daha sert girmek olacak mondeoda virajda gaz basarken bunda frene basıyorum savrulma yok ama sanki arka teker havalanıyormuş hissi veriyor pazar günü uzun yola çıkıcam yakıt sarfiyatı ve diğer özelliklerini deneyimim sonucunda paylaşacağım.hepinize önerilerinizden dolayı tekrardan teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Temiz

1400 km uzun yol deneyimim sonrası gözlediklerim şöyle;

Aracın kullanımı çok rahat özellikle direksiyonu çok hafif mondeo dan bile

Yakıtı cep yakıyor

Özellikle en büyük sıkıntıyı virajlarda yaşadım çok az süratliyken bile köşe kalkmaya başlıyor hemen

Çekişi çok iyi basınca adeta şaha kalkıyor (110 ps)

Genel anlamda memnun kaldım ama genç işi değil.aracı sağ salim enişteye teslim ettik sonunda.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

1400 km uzun yol deneyimim sonrası gözlediklerim şöyle;

Aracın kullanımı çok rahat özellikle direksiyonu çok hafif mondeo dan bile

Yakıtı cep yakıyor

Özellikle en büyük sıkıntıyı virajlarda yaşadım çok az süratliyken bile köşe kalkmaya başlıyor hemen

Çekişi çok iyi basınca adeta şaha kalkıyor (110 ps)

Genel anlamda memnun kaldım ama genç işi değil.aracı sağ salim enişteye teslim ettik sonunda.

Kullanım şekli ve yakıt sarfiyatınız ne sekildeydi ?
Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Kullanım şekli ve yakıt sarfiyatınız ne sekildeydi ?

110 km hızı geçmediğim halde ortalama 90-100 km hızla gittim bir depo yakıt (50 lt) ile 850 km yol gittim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

110 km hızı geçmediğim halde ortalama 90-100 km hızla gittim bir depo yakıt (50 lt) ile 850 km yol gittim.

1 depo 60 lt hatta tasana kadar doldurunca 62 lt cıvarınakadarda çıkıyor.

50 lt derken bunu ölçerek testmi ettiniz? Eğer ışığa bakarak diyorsanız ışık yanınca 11 lt cıvarında yakıt oluyor araçta.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Connect'e ortalamada 5.6 lt/100km yaktırdım. Önemli olan sürüş tarzınız ;)

Yorum bağlantısı
Emin Önal

1 depo 60 lt hatta tasana kadar doldurunca 62 lt cıvarınakadarda çıkıyor.

50 lt derken bunu ölçerek testmi ettiniz? Eğer ışığa bakarak diyorsanız ışık yanınca 11 lt cıvarında yakıt oluyor araçta.

Hangi connect miş o 62 lt. alan Uğur ? Yanlış anımsama ihtimalin var mı ?

Ben ışık yandiktan sonra 60-70km civarı gittim 50 lt. aldı.Benimde bildiğim deponun 52 lt.olduğu..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Connect'e ortalamada 5.6 lt/100km yaktırdım. Önemli olan sürüş tarzınız ;)

Benim rekorum sabah Rize'den Samsun'a gittim orda biraz gezdim akşamda Samsun'dan Rize'ye döndüm. 950 km.(55lt)

Giderken 90-100 genelde kullandım gelirkende 100-120

Dikkat ettiğim şeyler ise,

Sık sık hız değiştirmedim, sabit hızda gitmeye özen gösterdim.

Rampalarda gaza yüklenmedim hız 5-10 km düştü rampa çıkışlarında.

Rampa inişlerinde gaza dokunmadım.

Işıklardan kalkarken yavaş yavaş hızlandım.

Hangi connect miş o 62 lt. alan Uğur ? Yanlış anımsama ihtimalin var mı ?

Ben ışık yandiktan sonra 60-70km civarı gittim 50 lt. aldı.Benimde bildiğim deponun 52 lt.olduğu..

Üye olduğum farklı bir forumdaki birine ait 110'luk connect. Fişleriyle birlikte eklemişti. Yol bilgisayarı kalan mesafeyi 0 gösterdikten sonra bile gitmişti bir süre daha.

Işık yoldurumuna göre bazen çok erken yanıyor.

Birde pompa otomatik attıktan sonra taşana kadar doldurmaya bağlıda değişiyor. Genelde popmta attıktan sora rakamı düzler bırakırlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Connectin yol tutuşu bahsedildiği kadar kötü değildir.. Bence bir otomobilden sonra bu kadar yüksek bir kamyonete geçmiş olmak korkutuyor.. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Connectin yol tutuşu bahsedildiği kadar kötü değildir.. Bence bir otomobilden sonra bu kadar yüksek bir kamyonete geçmiş olmak korkutuyor.. 

Araç yüksek olunca yeni kullanmaya baslayanlar biraz korkuyor Mehmet abi.

Virajlarda kolay kolay kontrolden çıkmıyor ama ani direksiyon hareketinde esp yoksa kontrol etmek biraz zorlaşıyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

Evet çağlar bey aracı kullanma imkanımda oldu herşey yolunda gibi görünsede daha önceden bu tarz bi araç kullanmadım yapacağım yol da bayağı bi uzun olunca, tabi bunun yanında uzun yolda mondeonun verdiği rahatlığı da düşünerek tedirgin olmuyor değilim yani sizce Connectin uzun yol konforu nasıldır acaba?

Söylediklerinizi dikkate alacağım Alper bey teşekkürler

uzun yol zevkini başka araçta alamazsınız söyliyim şahsen ben çok rahat izmir e gittim geldim sıkıntı yok ama bol bol müzik cd si alın ...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Üye olduğum farklı bir forumdaki birine ait 110'luk connect. Fişleriyle birlikte eklemişti. Yol bilgisayarı kalan mesafeyi 0 gösterdikten sonra bile gitmişti bir süre daha.

Işık yoldurumuna göre bazen çok erken yanıyor.

Birde pompa otomatik attıktan sonra taşana kadar doldurmaya bağlıda değişiyor. Genelde popmta attıktan sora rakamı düzler bırakırlar.

Tabanca attıktan sonra doldurmadim hiç.10lt.daha alıyorsa olabilir..
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Biz 1.8 tdci connectle (110 veya 90 lık mı bilmiyorum) Ankara'dan Kayseri'ye gidip tekrar Ankara'ya döndük 50 km kadar da Kayseride gezdik ve tam olarak 1 depo ile 800 km yol yapmıştık. Kış mevsimiydi ve sürekli 120-140 arası kullandık. Bana yakıtı biraz fazla gelmişti. Ama biraz daha yavaş ve sabit hızla gidince yakıt ne kadar daha düşerdi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...