İçeriğe Yönlendir

Benzin - Lpg Kıyaslaması Konusunda Uzman Yardımı

Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Merhaba fordclub ailesi tüm arkadaşlara İzmir'den selamlar. Arkadaşlar aracıma LPG dönüşüm sistemi yaptırmak istiyorum ancak fikirlerinize ihtiyacım var. Sizlere belirli done ve verileri aşağıda yazıyorum eminim en profesyonel hesaplama yapacak uzman arkadaşlar yada moderatörlerimiz yardımcı olacaktır. Şmididen Teşekkürler

Aracı Aldığım Km          : 78600  km
Şu an ki Km                 :  82296  km

Toplam yapılan km       : 3696 km mesafe kat etmişim ( 100 gün de ) 1 günde 36.96 km yol yapmışım

100 gün içerisinde toplam 1200 TL benzin kullanmışım.

Yani 3696 km de 1200 TL yakıt yakmışım.

3700 km         1200 TL
  100  km              x
------------------------------
100 km    32 TL yakmışım.
 yani 1 km        320 kuruş

32 TL / 4.7 TL Benzinin litresi = 6.8 yakıt ortalamam olmuş

Veriler aynen yukarıda yazdığım gibi arkadaşlar. Tüm bu verilerde eşime eğitim sürüşleri yaptırdığım günler ve benim araca olan yabancılığımında verdiği fazla yakıt ihtimalide var aslında.

Sizlerden ricam LPG taktırmalımıyım ? Taktırırsam eğer Ne zaman verdiğim parayı amorti edebileceğim. 1400 TL zavoli . 900 tl atiker LPG fiyatları. Zavoliyi baz alırsak bu verilere göre ne yapmalıyım.

Ben bi hesap yaptım 1 yılda 1440 TL kar yapcam gibi ama benim hesabım amatörce olabilir. Daha sağlıklı ve profesyonel görüşler gelirse çok memnun olcam. Şimdiden Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orada lpg kaç lira bilmem ama burada minimum % 40 tasarruf mümkün... 

Bir gün bile benzinle gezmezdim... 

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Şehir içi kullanımda ve kısa mesafeli kullanımlarda lpg çok ta tasarruflu değil. En azından benim için öyle.Uzun yol kullanımında %35-40 kesin tasarruf ediyor ( Şöyle diyeyim 400 TL benzinle gideceğim yolu 270 TL lpg ile gittim normal hız da) 

Taktıracağın marka BRC Zavolli PRİNSS gibi markalar olsun işin ehli bir ustaya taktırırsan sıkıntı yaşamazsın.

Atikeri karalamak değil amacım ama birçok arkadaş sıkıntı yaşadı forumda da var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Bal

Ortalama 6.8 benzin sarfiyatı lpg taktığınız takdide 8,5 9,0 litreleri bulacaktır. Bu ortalama tüketimle bugüne kadar 3696 km ve lpg nin birim fiyatını 2,45 olarak hesaplarsak :

100km'de          8,5lt

3696               x             =yaklaşık 315 lire yapar.    315*2,45 = yaklaşık 770 tl LPG tüketimi yapar.

Bu zamana kadar benzine verilen tutar 1200tl, en baştan lpg olsaydı  1200-770=430tl cebininizde kalırdı. Yani Zavoli Lpg kiti için şimdiye kadar :

%100          1400

x                430       =%30 unu amorti etmiş olacaktınız.

100günde                    %30'u amorti edilen kit

kaçgünde (x)                %100                             bu da yaklaşık 333 günde LPG kitinize verdiğiniz parayı geri kazanmış olacaktınız.

Ayrıca kazancınız bu süreden sonra devam ederek, karbon gazı salınımız sıfır olduğundan dolayı, bir nebze de olsa çevreye katkı sağlamış olacaktınız..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Ortalama 6.8 benzin sarfiyatı lpg taktığınız takdide 8,5 9,0 litreleri bulacaktır. Bu ortalama tüketimle bugüne kadar 3696 km ve lpg nin birim fiyatını 2,45 olarak hesaplarsak :

100km'de          8,5lt

3696               x             =yaklaşık 315 lire yapar.    315*2,45 = yaklaşık 770 tl LPG tüketimi yapar.

Bu zamana kadar benzine verilen tutar 1200tl, en baştan lpg olsaydı  1200-770=430tl cebininizde kalırdı. Yani Zavoli Lpg kiti için şimdiye kadar :

%100          1400

x                430       =%30 unu amorti etmiş olacaktınız.

100günde                    %30'u amorti edilen kit

kaçgünde (x)                %100                             bu da yaklaşık 333 günde LPG kitinize verdiğiniz parayı geri kazanmış olacaktınız.

Ayrıca kazancınız bu süreden sonra devam ederek, karbon gazı salınımız sıfır olduğundan dolayı, bir nebze de olsa çevreye katkı sağlamış olacaktınız..

+1

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ortalama fiyatlı bir lpg kiti yaklaşık 1 yılda kendini amorti eder.Eğer 3-5 yıl araca binerim diyorsanız taktırın.Ama ben seneye aracı satarım diyorsanız taktırmayın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Burada esas kararı siz vereceksiniz. O kararı da lpg dönüşümünden sonra ne kadar daha (özellikle kaç kilometre daha) o arabaya bineceğiniz.

Lpg dönüşümünü ailemde ve yakın çevremde ilk ben yaptırdım. Çok araştırdım ve sonunda prins silverline taktırdım. Markayı 1 ay araştırdıysam ustayı 3 ay araştırdım :)

1900 tl. Ve yaklaşık 400 tl de ruhsata işletme maliyeti var. Lpg dönüşümünden sonra arabanın gazlı olduğunu adeta unuttum. Kaliteli marka ve iyi usta birazda şans benden yanaydı. 1000 km bakımını yaptırdım o kadar. Performans düşüklüğü, akma-kokma, arıza ışığı yanma hiç olmadı. Ustam dönüşüm sırasında, kaliteli enjektörde litre olarak lpg ve benzin tüketimi arasındaki fark az olur demişti. Hakikaten de benzin ne kadar tüketiyorsam lpgyi de aşağı yukarı o kadar tüketiyorum. 

1 yıl gibi bir sürede lpg yi amorti ediyorsunuz. İyi bir süre. Total'in 2,26 ya sattığı gaz sayesinde 100 tlye gittiğim yolu artık aşağı yukarı %50 ucuza gidiyorum. Daha ne diim. Yarın sabaha dönüşümcüden size randevu alayım mı? :D

Verdiğiniz rakamlara göre yılda 13.500 km yapıyorsunuz. Lpg li olunca daha çok gezseniz 15.000 olur diyelim. 1 senede amorti etse en az bi 2 sene de sonradan binseniz 45.000 km daha yapar. 127-130 bin olana kadar o arabaya binecekseniz bence yaptırın. Ama dediğim gibi karar sizin. 1 sene amorti ederim, 2. sene de dönüşüm kadar kar ederim bana yeter de diyebilirsiniz.  

Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

Burada esas kararı siz vereceksiniz. O kararı da lpg dönüşümünden sonra ne kadar daha (özellikle kaç kilometre daha) o arabaya bineceğiniz.

Lpg dönüşümünü ailemde ve yakın çevremde ilk ben yaptırdım. Çok araştırdım ve sonunda prins silverline taktırdım. Markayı 1 ay araştırdıysam ustayı 3 ay araştırdım :)

1900 tl. Ve yaklaşık 400 tl de ruhsata işletme maliyeti var. Lpg dönüşümünden sonra arabanın gazlı olduğunu adeta unuttum. Kaliteli marka ve iyi usta birazda şans benden yanaydı. 1000 km bakımını yaptırdım o kadar. Performans düşüklüğü, akma-kokma, arıza ışığı yanma hiç olmadı. Ustam dönüşüm sırasında, kaliteli enjektörde litre olarak lpg ve benzin tüketimi arasındaki fark az olur demişti. Hakikaten de benzin ne kadar tüketiyorsam lpgyi de aşağı yukarı o kadar tüketiyorum. 

1 yıl gibi bir sürede lpg yi amorti ediyorsunuz. İyi bir süre. Total'in 2,26 ya sattığı gaz sayesinde 100 tlye gittiğim yolu artık aşağı yukarı %50 ucuza gidiyorum. Daha ne diim. Yarın sabaha dönüşümcüden size randevu alayım mı? :D

Verdiğiniz rakamlara göre yılda 13.500 km yapıyorsunuz. Lpg li olunca daha çok gezseniz 15.000 olur diyelim. 1 senede amorti etse en az bi 2 sene de sonradan binseniz 45.000 km daha yapar. 127-130 bin olana kadar o arabaya binecekseniz bence yaptırın. Ama dediğim gibi karar sizin. 1 sene amorti ederim, 2. sene de dönüşüm kadar kar ederim bana yeter de diyebilirsiniz.  

merhabalar özgür bey siz lpg yi istanbulda hangi firmaya taktırdınız bilgi verirseniz sevinirim selamlar yıldırım karaca

Yorum bağlantısı

merhabalar özgür bey siz lpg yi istanbulda hangi firmaya taktırdınız bilgi verirseniz sevinirim selamlar yıldırım karaca

Prins marka taktırdım. Ay Otogaz. Beykent sanayi sitesinde. Çok ta memnunum.

Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

Prins marka taktırdım. Ay Otogaz. Beykent sanayi sitesinde. Çok ta memnunum.

çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ersin Bahar

Bu hesaplamalar yapılırken neden karşılaşılabilecek problemlerden hiç bahsedilmiyor?

Benzin pompasının yanması 2 aracımda da başıma geldi, Focus II için 900 TL idi 2010 yılında.

Sübap çakılması 2000 model Fiesta 1,25'de başıma gelmişti yaklaşık 600 Tl masraf çıkardı. Bu arada aracınız LPG ile uyumlu mu iyi araştırın ki sübap çakılmasını erken kilometrelerde yaşamayın.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu hesaplamalar yapılırken neden karşılaşılabilecek problemlerden hiç bahsedilmiyor?

Benzin pompasının yanması 2 aracımda da başıma geldi, Focus II için 900 TL idi 2010 yılında.

Sübap çakılması 2000 model Fiesta 1,25'de başıma gelmişti yaklaşık 600 Tl masraf çıkardı. Bu arada aracınız LPG ile uyumlu mu iyi araştırın ki sübap çakılmasını erken kilometrelerde yaşamayın.

Lpgli araç, lpgli araç kullanma şekline uygun kullanılmalıdır. Yani tahminimce benzin deponuzda tamamen benzin bittiğinden benzin pompanız yandı. Deponuzda bir miktar benzin sürekli bulundurmanız lazımdı. Arabayı çalıştırınca 1 dakika kadar zaten araç benzinle çalışıyor. Durdurmadan önce de 1 dakika kadar (eve 100-150 mt kala örneğin) benzinle çalıştırılmasının daha uygun olacağı belirtiliyor.  Yani 900 tl lik masraf biraz dikkat edilince bertaraf edilebiliyor.

Sübap çakılması da biraz şans işi galiba. Nasıl bertaraf edileceğini bilen yok. Valvecare, flashlube gibi ürünler var. Ama bunların yararlılığını valvecare ve flashlube'u üretenler dahi bilmiyor. Lpg fuarında bizzat üreticilerle görüştüm. Yararı olduklarını söylemelerine karşın, garanti vermiyorlar. 600 tl lik masraf ta kesin olsa dahi göze alınabilir. Yılda 1500 tl gibi bir tasarruf oluyor. 2 senede sübapları çaksak 3000-600=2400 tl yine kar etmiş oluyoruz.

Çare LPG :D

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Bahar

Lpgli araç, lpgli araç kullanma şekline uygun kullanılmalıdır. Yani tahminimce benzin deponuzda tamamen benzin bittiğinden benzin pompanız yandı. Deponuzda bir miktar benzin sürekli bulundurmanız lazımdı. Arabayı çalıştırınca 1 dakika kadar zaten araç benzinle çalışıyor. Durdurmadan önce de 1 dakika kadar (eve 100-150 mt kala örneğin) benzinle çalıştırılmasının daha uygun olacağı belirtiliyor.  Yani 900 tl lik masraf biraz dikkat edilince bertaraf edilebiliyor.

Sübap çakılması da biraz şans işi galiba. Nasıl bertaraf edileceğini bilen yok. Valvecare, flashlube gibi ürünler var. Ama bunların yararlılığını valvecare ve flashlube'u üretenler dahi bilmiyor. Lpg fuarında bizzat üreticilerle görüştüm. Yararı olduklarını söylemelerine karşın, garanti vermiyorlar. 600 tl lik masraf ta kesin olsa dahi göze alınabilir. Yılda 1500 tl gibi bir tasarruf oluyor. 2 senede sübapları çaksak 3000-600=2400 tl yine kar etmiş oluyoruz.

Çare LPG :D

Keşke dediğiniz gibi benim hatamdan olsa. Benzin deposunu yarıma indiğinde tekrar dolduruyordum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hiç benzin pompam yanmadı, hiç bir aracım subap kesmedi.. 

1- Depoda benzin bulundurulmalı.. Unutulmamalı ki, depo da bizim.. 

2- Arıza lambası yanarak araç kullanılmamalı.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Bahar
(düzenlendi)

Hiç benzin pompam yanmadı, hiç bir aracım subap kesmedi.. 

1- Depoda benzin bulundurulmalı.. Unutulmamalı ki, depo da bizim.. 

2- Arıza lambası yanarak araç kullanılmamalı.. 

Üstteki mesajımda da belirttim abi. Depodaki benzin yarıya düşünce fullerdim, iki aracımda da arıza lambası hiç yanmadı. (2000 model Fiesta 1,25'de arıza lambası varmıydı onu bile hatırlamıyorum.)

tarihinde Ersin Bahar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Utku Gömeç

Merhaba Bünyamin kardeş 2 hafta  önce fiesta 1,6 aracıma lpg taktırdım.araçım km de 0,38 kuruş benzin yakıyordu bununla başa çıkamayacağımın farkına vardım ve aracı alalı 5 ay olmasına rağmen lpg taktırdır.BRC marka taktırmayı düşünüyordun yetkili bayisine gittim ve bana atiker taktır senin işini görür dediler önemli olan usta dediler bende ordakileri dinledim ve 990 liraya 10 taksit olarak lpg yi taktırdım ben işe araçımla gidip geliyorum ayda 2 depo benzin yakıyordum oda bana 360 liraya geliyordu.lpg yi taktırdıktan sonra depoyu fulledim 80 liraya doldu  :biggrin:  :biggrin:  :biggrin: daha sonra 205 kilometre gittim tekrar gaz aldım bu seferde 48 tl ödedim  2,29 dan aldım gazı yani ortalama 0,23 kuruş yaktı.bu hesaba göre aylık ortalama 160 tl kazanca geçtim.Eskiden 20 km lik yola bile giderken yakıtı düşünen ben şimdi neredeyse tuvalete bile arabayla gidicem  :biggrin:  :biggrin:  :biggrin: tavsiyem zaman kaybetmeden lpg taktır.önemli olan usta ona dikkat et iyi araştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...