Akif Özkan 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Son günlerde kafamı çok kurcalayan bu konuyu sizlerin fikirlerini almak üzere açıyorum. Aracım full deri ve ben herbinişimde acaba domuz derisinden mi imal edildi diye düşünüyorum.Araç koltuklarının derileri dana derisinden mi yoksa domuz derisinden mi imal ediliyor? not:Araç opel omega.Full deri Yorum bağlantısı
Borga Tansel 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Peki ben bişey sorayım. Aralarındaki fark nedir? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Ceylan olabilir...Yok ya karıştırdım o deriler başka bir yerdeydi 5 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 koltuk kumaşları genel olarak dana derisinden imal edilir. ayrıca iyi kalite deriden büyük ebat olması sebebiyle koltuk imalatı, kırpıntı derilerden ayakkabı yapılır... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Son günlerde kafamı çok kurcalayan bu konuyu sizlerin fikirlerini almak üzere açıyorum. Aracım full deri ve ben herbinişimde acaba domuz derisinden mi imal edildi diye düşünüyorum.Araç koltuklarının derileri dana derisinden mi yoksa domuz derisinden mi imal ediliyor? not:Araç opel omega.Full deri Sorma amacınız sanıyorum ki dini sebepledir. Ancak bildiğim kadarı ile sadece domuz eti yemek yasaktır. Dokunmak yasak değildir. Zira Antalya'da domuz çiftliklerini bir çok Müslüman vatandaşımız işletiyor. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 Sorma amacınız sanıyorum ki dini sebepledir. Ancak bildiğim kadarı ile sadece domuz eti yemek yasaktır. Dokunmak yasak değildir. Zira Antalya'da domuz çiftliklerini bir çok Müslüman vatandaşımız işletiyor. Az önceki araştırmalarıma göre hanefi mesebine göre domuz yılan ve insan derisi öldükten sonra bile asla temiz olamazmış.Diğer haram olanlar için tabaklanması temiz olması için yeterli. Alıntıdır:http://www.frmtr.com/islam-ve-insan/188632-domuzun-derisi-helal-mi-2.html Hanefi mezhebinde en meşhur fıkıh kitabının müellifi İbni Âbidin hazretleri, (Domuzdan başka yırtıcı hayvan leşlerinin postları, derileri dabağlanınca temiz olur) buyuruyor. (Redd-ül muhtar 5/223) Sadece Redd-ül muhtar değil bütün fıkıh kitapları aynısını yazıyor: Domuz ve yılan derisi, dabağlansa da temiz olmaz. (Halebi, Hidaye, Hindiyye) İmam-ı Şarani hazretleri, dört mezhebin fıkhını anlatan eserinde bildiriyor ki; (İmam-ı azam Ebu Hanife, “Domuz hariç, diğer hayvanların derileri dabağlanmakla temiz olur” dedi.) [Mizan-ül-kübra] Mezahibil Erbea kitabında da (Yılan derisi ile domuz derisi dabağlanmakla temiz olmaz) deniyor. (Taharet bölümü) Nimet-i İslam kitabında, (Debagat ile temizleme) bahsinde, (Hınzırdan maada [başka] her hayvanın derisi dibagat ile tahir [temiz] olur) buyuruluyor. Ö. Nasuhi Bilmen hoca, (Boğazlama ve Tabaklama Yolu ile Temizleme) bahsinde, (Domuzdan başka her hayvanın derisi tabaklanmakla temiz olur) diyor. (B. İslam ilmihali) Van ulemasından Muhammed Mazhar efendi, (Şafii mezhebinde, köpek ve domuzdan başkasının derileri dabağlanınca, temiz olur) diyor. (Misbah-un-necat) Zeydiye fırkasına mensup mezhepsiz Şevkani ise, (Domuz derisi dabağlanınca temiz olur) diyor. Onun sözü Ehl-i sünnet Müslümanları için senet olamaz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Bu arada; Forumda dini konuların açılması yasaktır. Konuyu imalatçısına sormak daha doğru olur. Misal, Renault'ta sorunlu deri direksiyonların hepsinin kuzu derisinden yapıldığı çıktı ortaya. Kalınlığı yetmediği için sürekli soyuluyordu. Şimdiki malzeme değişmiş. Muhtemelen danaya geçtiler. 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Ceylan olabilir...Yok ya karıştırdım o deriler başka bir yerdeydi Ayhan Abi, ben yazacaktım bunu ama tırstım forum kurallarından Az önceki araştırmalarıma göre hanefi mesebine göre domuz yılan ve insan derisi öldükten sonra bile asla temiz olamazmış.Diğer haram olanlar için tabaklanması temiz olması için yeterli. Siz şu anda "-mış" diyorsunuz sadece. Kitabımızda ve meallerde gereken açıklamayı kendiniz bulun derim. İnternette yazan her bilgi ne yazık ki doğru değil. İnsanlarımızı din üzerinden kandırmak ülkemizde en kolay şeylerden birisi ne yazık ki. Hala bir şüpheniz var ise, yakınlarda bulunan bir din adamına veya ilçenizdeki müftülüğe sormanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 (düzenlendi) Ayhan Abi, ben yazacaktım bunu ama tırstım forum kurallarından Siz şu anda "-mış" diyorsunuz sadece. Kitabımızda ve meallerde gereken açıklamayı kendiniz bulun derim. İnternette yazan her bilgi ne yazık ki doğru değil. İnsanlarımızı din üzerinden kandırmak ülkemizde en kolay şeylerden birisi ne yazık ki. Hala bir şüpheniz var ise, yakınlarda bulunan bir din adamına veya ilçenizdeki müftülüğe sormanızı tavsiye ederim. Yukarıda verdiğim alıntıda imamların söyledikleri referans alınarak konunun dini kısmının açıklaması yapılmıştır.Konu dini bir konu da değildir.Sadece araç derilerinin ham maddesini öğrenmeye ihtiyacım var. 3 Ağustos 2013 tarihinde Akif Celal Özkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Borga Tansel 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Özür diliyorum, ilk sayfayı açtığımda nedense o yazdığınız hadisler gözükmedi, okuyamadım. Ama yine de ben internet kaynaklarına güvenmiyorum. Araç hakkında bilgisi olanlar mutlaka yorum yazacaklardır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Yukarıda verdiğim alıntıda imamların söyledikleri referans alınarak konunun dini kısmının açıklaması yapılmıştır.Konu dini bir konu da değildir.Sadece araç derilerinin ham maddesini öğrenmeye ihtiyacım var. Sayın hocam, Mantık olarak her binişinizde domuz olup olmamasını düşünmenizin tek bir sebebi olabilr. Misal, neden kunduz derisi mi diye düşünmüyorsunuz gibi... Neyse, işin özü, ithalatçıya sormakta fayda vardır. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 Reno fransız malı mı diye sormak ile fransız malı caiz mi diye sormak arasındaki fark kadar açık bahsettiğimiz şeyler.Benim sorduğum araç derileri hangi deriden imal edilir? Belki bu sektörde çalışan konu hakkında bilgisi olan üyemiz bizi aydınlatacaktır.Sonuçta ithalatcı makine değil. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Bir kimsenin dini inancını yargılamak bize düşmez. Herhangi bir dini tartışma sitesine de soramayacağına göre arkadaş tabiki buraya sormuş. Sorusunun yanıtı verilmeli. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 (düzenlendi) Akif arkadaşımız, merak ettiği konu hakkında soru sormuş. soruda oldukça açık deri cinsini soruyor. Günah mıdır dememiş dikkatinizi çekerim. Eğer herşey ithalatçı veya üreticiye sorulacaksa forumun ne anlamı var. Sorunun cevabını bilen varsa cevaplar bilmeyende konuyu takip eder veya konuyla ilgilenmez. Soru sordu diye arkadaşımızı zor duruma sokmanın anlamı yok.. Şahsen bende merak ettim şimdi? Acaba ne derisi, dana, domuz, kunduz,koyun hangisi.. 3 Ağustos 2013 tarihinde Murat Sağdaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Son günlerde kafamı çok kurcalayan bu konuyu sizlerin fikirlerini almak üzere açıyorum. Aracım full deri ve ben herbinişimde acaba domuz derisinden mi imal edildi diye düşünüyorum.Araç koltuklarının derileri dana derisinden mi yoksa domuz derisinden mi imal ediliyor? not:Araç opel omega.Full deri O değil de Akif arkadaşımızın aracının 07 focus tdci esp olması gerekiyor mu? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 %90ı bufalo derisidir. Çok spesifik olanlar ise ceylan derisidir. Domuz derisine nüfus eden yağ sebebi ile otomotivde kullanıma uygun değildir. 4 Yorum bağlantısı
Murat Dere 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Domuzun derisiyle gerisi kullanılmaz saaten de mi amca? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Yok dede Sankim kendi tığ gibi delikanlı. İmalatçının ağzından bilgi verdik efenim Yorum bağlantısı
Murat Dere 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Size kısaca "jüpi" diyebilir miyim, Jüpiter'in yarısı bakımından? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 %90ı bufalo derisidir. Çok spesifik olanlar ise ceylan derisidir. Domuz derisine nüfus eden yağ sebebi ile otomotivde kullanıma uygun değildir. Kısa ve net açıkladınız. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Jupi, deli, tinerci. Bermuda üçgeni Rica ederim, öğrendik sebebiniz ile 1 Yorum bağlantısı
Eray Sireli 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Bir belgeselde porsche'nin koltuk derilerinin ceylan olduğundan behsediyordu. Gerisini bilmiyorum Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Ceylan olabilir...Yok ya karıştırdım o deriler başka bir yerdeydi Onlar daha değerli popolar ! için üretiliyor.. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Eski aracım olan Grand voyager'de ceylan deri idi. Bende kendimi paşa zannederdim ama meğersem abd'de ticari taksiymiş meretler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts