İçeriğe Yönlendir

İzmitli Yeni 2014 Hyundai I10 Türkiye’Den Avrupa'ya İhraç Edilecek


Eray Sireli

Recommended Posts

Eray Sireli

Yeni-Hyundai-i10-2014.jpg

Yeni-Hyundai-i10-2014-1.jpg

Yeni-Hyundai-i10-2014-3.jpg

 

 

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilip tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek yeni Hyundai i10′un ilk fotoğrafları ortaya çıktı.

Hyundai açıklamasına göre, Avrupalı müşteriler için geliştirilen yeni i10, “Made In Turkey” armasıyla eylül ayından itibaren üretilip Avrupa yollarında dolaşmaya başlayacak.

Önceki modelin ortaya çıkmasının ardından geçen beş yıllık süre içerisinde önemli aşamalar kaydeden i10, eskisine göre çok daha büyük ve kullanışlı. Geniş yükleme kapasitesine sahip i10, sessiz kabini, artırılmış malzeme kalitesi ve kokpit dizaynıyla öne çıkıyor.

Yeni Hyundai i10′da klima, lastik basınç sensörü, ESP, VSM, elektrikli ön ve arka camlar, USB-AUX girişleri, Bluetooth, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, LED gündüz farları, sis farları ve 15 inç çift renkli alüminyum alaşımlı jantlar gibi bir üst segmentteki araçlarda bile bulunmayan birçok donanım yer alıyor.

Eski jenerasyona göre 80 mm daha uzun olan Hyundai i10, 65 mm daha geniş ve 50 mm daha alçak. Büyüyen boyutlarıyla beraber daha geniş bir oturma alanına kavuşan söz konusu araçta artırılmış diz mesafesi ve yüzde 10 büyüyerek 252 litreye ulaşan bagaj kapasitesi mevcut.

Tamamen yepyeni bir platform kullanan Hyundai i10, sürüş özellikleri bakımından da segmentinin sınırlarını aştı, eskisine göre 5 mm daha uzun dingil mesafesine sahip.

Hyundai i10, Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle ve ekibinin çalışmaları sonucunda ortaya çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Avrupa Başkan Yardımcısı Allan Rushforth, yeni nesil i10′un Hyundai için oldukça önemli bir adım olduğunu belirtti.

Aracın dört bir yanının tamamen Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre hazırlandığını aktaran Rushforth, “Bu sebeple müşteriler için son derece avantajlı fiyat ve kaliteyi bir arada sunan i10, sınıfına yüksek donanımlar ve fonksiyonellik getiriyor. Müşterilerimiz bu sınıftaki bir araçta birden fazla deneyimi bir arada yaşamış olacaklar” ifadelerini kullandı.

Eylül ayında İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda üretimine başlanacak yeni i10′un yüzde 90′ı Avrupa’ya ihraç edilecek ve yeni i20 ile birlikte tam kapasite üretime geçildiğinde yıllık üretim 200 bin adete ulaşacak.

Güncelleme: İlk gelen bilgilere göre kaputun altında üç-silindirli 1.0 litre ve dört silindirdi 1.25 litre benzinli motorlar görev yapacak.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Sanırım bu segmentte kia nın sattığı model ile aynı. Görsel olarak bana çok benzer geldi. Evde i10 kullanıyoruz. Şehiriçi bayan için çok uygun. Otomatiği sorunsuz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Orçun Dikayak

Sanırım motorlar Ford motorları 1.0 3 silindir ve 1.25 4 silindir

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Bence çok güzel olmuş.Hyundai çok başarılı modeller çıkarıyor.Ülkemizde üretilmesi daha da güzel.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bence taklit gibi olmuş.Arkadaşların dediği gibi Sandero,Clio,önden de Getz gibi :unsure2:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sanırım motorlar Ford motorları 1.0 3 silindir ve 1.25 4 silindir

ford ile bir bağlantısı yok.

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Hahaha, 

Konu sahibinin ben olmadığım tek i10 başlığı. 

Sanderoymuş, yok devenin hörekesi 😁

Şu arabayı Türkiye'de  benim gibi bıdıklar alıyor başkada alan olmamış. Hep yurt dışına ihraç ediliyor. 

Ne burda, nede başka bir forumda doğru düzgün i10 hakkında yazan yok. 

Zaten Amerikadan sonra büyük araba seven ikinci ülkeyizdir heralde. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...