İçeriğe Yönlendir

Focus III - Sürücü Koltuğunda Rahat Edemiyorum


Seckin Aparı

Recommended Posts

Seckin Aparı

Arkadaşlar merhaba 2012 model focus style otomatik vites aracım var aracımı alalı 8 9 ay kadar oldu. Aldıgımdan beri aracımda rahat edemedim. Her koltuğa oturduğumda bir kaç dakika sonra sağ bacağımda bir ağrı başlıyor. Boyum 170 kilo 72  9 aydır her arabaya bindiğimde rahat edebilmek için ve doğru pozisyonu bulabilmek için sürekli ileri geri aşağı yukarı oynuyorum. Koltukda denemediğim pozisyon kalmadı. altına minder arkasına sırtlık vbs koydum nafile. sözde rahat edelim diye otomatik vites aldım ama vitesle oynar gibi koltukla oynamaktan arabadan bir gram keyif alamıyorum. Aracımı başkalarınada kullandırdım bazıları rahatsız dedi bazıları bir şey yok dedi. Servise gittim onlardanda bir sonuc alamadım. Acaba aranızda benım gıbı sürücü koltuğundan rahatsız olan varmı ?? Varsa bir çözüm bulabildimi. Aracımı bu sebepten satılağa çıkardım. Arabadan her indiğimde sinir küpü oluyorum. internette gezerken bu siteyi buldum umarım faydası olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir terslik var..

iki saat uyku ile Nevşehir-İstanbul-Elazığ yaptığımda bile bacaklarımda ağrı hissetmemiştim.. 

Evde uyumak için yattığınızda bacaklarınızda uyuşma, bileklerde ağrı falan hisseder misiniz.. ?

Dik mi oturursunuz, koltuğa yayılır mısınız. ?

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin

Sorun kısa bacak boyunun, koltukla uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Heleki bel fıtığı başlangıcı yada bendeki gibi disk kayması varsa durumunuzu çok çok iyi anlıyorum. Aynı boydayız sizinle. 

 

Problemi tam olarak açayım, fordun motorlu koltuk yüksekliği olmayan araçlarında koltuğun sadece "popo" kısmı yukarı yada aşşağıya hareket ediyor. Koltuğun diz kapağı arkasına gelen kısmı belli bir yükseklikte hep sabit kalıyor. 

 

1) Koltuğu aşşağıda kullanırsanız bu diz kapağına denk gelen kısım resmen uzun süre tuvalette oturduğunuzda bacaklarınız nasıl uyuşur, işte onun çok daha beterini sağ bacağınızda hissediyorsunuz. Çünkü hem damarlara baskı yapıyor hemde kas ve kas kirişlerinize baskı yapar hale geliyor koltuk. 

 

2) Koltuğu yukarı kaldırırsanız, yine aynı şekilde "popo " kısmı yukarı kalkıp diz kapağı arkası sabit kalan şekilde. Bu seferde vücüt sürekli aşşağıya öne döğru kayma eğiliminde bulunuyor. Bu durumda da kendinizi engellemek için normalde hiç güç almamanız gereken sağ bacağınızdan destek alıyorsunuz. Uzun süre bu şekilde olunca da  sağ bacağınız sürekli kasıldığı için ağrıyor. Yani siz düşünün sürekli sağ bacağımın topuğundan destek aldığım için 6 yaşındaki fiestanın paspası  yırtılmıştı. 

 

Benim çözümüm koltuğu en düşüğe alıp, tam olarak sadece popo kısmına denk gelicek şekilde minder koymak oldu. Minderi koyduktan sonra hala diz kapağınızın arkası koltukla temas halindeyse çok az 1 kademe daha koltuğu yükselterek ince ayar yapabilirsiniz. 

 

Yine şükredin aracınız otomatikmiş, düz olsa idi daha da berbat olur idi. Çünkü düz viteste debriyaj pedalının hareket salınımı 15cm , gaz pedalınınki 3cm. Şehir içi için koltuğu öne , şehir dışı kullanım için koltuğu geriye alırdım. Yine de her defasında küfrederek binerdim.

 

En kısa zamanda motorlu yükseklik ve sırt desteği ayarlı mondeo mk2 otomatik kullanıp bir test edin :) bir dönem fiesta varken ciddi ciddi hurdacılardan mondeo mk2 koltuğu sorar olmuştum bu bel ve bacak ağrıları yüzünden. 

 

Bu arada bu bacaktaki ağrı çekilme şeklinde popo kısmınıza da vuruyor ise (özelliklede uzun süre araba kullanıp yürümeye başladığınızda) en kısa zamanda bir doktora görünün. Bendeki gibi bir bel probleminizde hortlamaya başlıyor olabilir. 

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

bu koltuk takıntısı ben de de var. tam ayarımı buldum diyorum hop yıkamacı bir bozuyor tekrar başlıyorum...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

Koltuğun ayarı bozulunca bazen 100-150 km gittikten sonra sürekli değiştire değiştire buluyorum. Ben 1.86 boyundayım Focus 2 de doğru pozisyonu 2,5 aylık kullanımım esnasında asla bulamamıştım. Focus 3 ümde koltuk yükseklik ayarı manuel ama eski focuslardaki gibi koltuğun önü sabit olup sadece arkası kalkıp inmiyor. Komple aşağı yukarı yapılabiliyor.

 

Benim bu arabamda da sorunum da yok değil. Koltuğu en alta alınca diz kapaklarımın arkası koltuğa değmediği için bacaklarımın yükü ayaklarıma dolayısıyla topuklarıma biniyor. Topuk ağrısı çekiyorum. Koltuğu yükseltince diz arkası koltuğa oturuyor ancak bu seferde Focus 3 ün basık tavanı nedeniyle kafam tavana değdi değecek duruma geliyor, hatta saçlarım arada bir değiyor ve yine rahatsız oluyorum. Koltuğu alta alıp geriye doğru yatırırsam biraz rahat oluyor ama bu seferde debriyaja basarken bel ağrısı başlıyor.

 

Şu an koltuk alt ile orta arasında ama tam anlamıyla rahat edemedim.

 

Herkes tecrübelerini yazarsa belki işe yarar birşeyler çıkabilir.

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seckin Aparı

Mehmet Özyürek bey evde yada dışarda bel ağrısı çekiyormusunuz diye sormuş. Cevabım : hayır çekmiyorum tam tersi arabadan inince bir rahatlama ferahlama geliyor. Ağrılarım diniyor.

 

Göksel Bey : Direksiyon ayarından bahsetmiş denemediğim direksiyon ayarı kalmadı.. :(

 

Mert Nazimi Serin bey tam olarak benim sorunuma cevap getirmiş. Topukdan destek aldığımı yazıyı okuyunca fark ettim dediği doğru. Daha önce minder olayını denemiştim ama  tam randuman alamamıştım. Farklı ebatta minderler alarak tekrar deneyecem.

 

Arabayı ilk aldığımda hem bel ağrısı çekiyordum hemde  Mert beyin dediği gibi koltuğun uç noktası diz kapaklarımın tam altında bacaklarımın büküm noktasına geliyordu ve diz kapaklarımın tam altında kalan noktayı acıtıyordu koltuğu farklı açılarda ayarlıyarak bel ağrısından kurtuldum fakat şiimdi dediğim gibi sağ bacağım ağrıyor. Şu anda bacağımın ağrıdığı nokta diz kapağımın yukarısında kalan baldır kısmı (üst taraftaki kaslar)

 

Ben sorunu şu şekilde olduğunu düşünmüştüm.

1- fren pedalı gaz pedalına göre 2 3 cm yukarda buda frene basmak için ayağımı sürekli kaldırıp indirmeme yok açıyor (düz vites arabada frene basmak için ayak bileğimi hafif sola kaydırmam yetiyordu.

2- koltuğun kenarlarlarında vucudu ve kalçayı (popo kısmını ) kavraması için yukarı cıkıntı var sağ ve solda , arabanın gaz pedalı çok sağda olduğu için sağ  ayagım genelde o çıkıntılarda duruyor.

 

Şu anki oturuş pozisyonum sağdaki yolcu koltuğu ile aynı yükseklikte koltuk hafif yatık direksiyon en sonda geriye doğru çekik koltuk orta da ne cok geri ne çok ileri ayaklarım duz gıbı

 

Buraya resim eklenebiliyormu ?? yada oturuş pozisyonumu resim çekip sizlere nasıl gösterebilirim.?

Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

İnternette Araştırma yaptım .Şöyle bir döküman buldum. Belki işinize yarayabilir.

http://www.stark-gegen-schmerz.de/downloads/100212_05_Sitzeinstellung_TR.pdf

 

paylaşım için sağolun. bence 2 numaradaki alt minder ayarı olmadığından bu sıkıntıyı çekiyoruz. eski fiestamda bu ayar vardı ve koltukla bir derdim yoktu.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Geçmiş olsun,Zor bir durum,espri olarak sürücü koltuğunda rahat edemiyorsanız sizi yolcu koltuğuna alalım diyecektim :D baktım sadece siz değilsiniz çekindim :blush: sonra yeni bir akımın öncüsü olursunuz ,sürücü koltuğunda rahat edemeyenler yolcu koltuğuna geçmeye kalkarsa da abes bir durum olur. :fiuw:


Buraya resim eklenebiliyormu ?? yada oturuş pozisyonumu resim çekip sizlere nasıl gösterebilirim.?

Seçkin bey tabii ki foto yada video ekleyebilirsiniz.Foto eklemek için linki inceleyin.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/219199-foruma-resimfotograf-ekleme/

 

Video eklemek için ise youtube yüklediğiniz videonun linkini direk buraya yapıştırabilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seckin Aparı

Önceki aracınız ne idi ?

önceki aracım transit connect 2009 modeldi

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

önceki aracım transit connect 2009 modeldi

Genelde japon araçlarından geçişlerde duyduğum bir sıkıntı sizin ki o yüzden sormuştum.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bende 2002 Toyota vardı ondan önceki aracım Tipo'dan sonra bayağı zorlanmıştım.Gaz pedalına basmak için sağ ayağım 40-45 derece yamuk duruyordu.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Bende 2002 Toyota vardı ondan önceki aracım Tipo'dan sonra bayağı zorlanmıştım.Gaz pedalına basmak için sağ ayağım 40-45 derece yamuk duruyordu.

Toyotalar da yatarak kullanılanlardan değil mi?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Benim hiç bir aracım öyle olmadı da geçen eğitimde bundaki oturma poziyonunun bile yanlış olduğunu öğrendik.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Seçkin Özel

Bendede aynı sorun var. Koltuk ya beslemeleri özellikle sol baldır kısmından rahatsızediyor. Ford'a . mail attım geri döndüler sorunumu otosana ileteceklerini söylediler. Yeni araçlarda. bu sorunun gide­rileceğini söylediler Ben derdimle baş başa kaldım. minderle İdare ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Bora Yetkin

Benim boyum 1.90 ben ne yapayım acaba?:)Diz arkası ayarı var bazı araçlarda acaba sonradan eklenebilen bir çin icadı çıktımı piyasaya?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet focus 3 lerde böyle bir durum söz konusu. Ancak benimde hem sağ hem sol tarafta belimde fıtık bölgeleri var. Benimde araç kullandığımda sağ bacağımda rahatsızlık hissi oluyor. Ayrıca bazen araçtan inip tekrar binme gibi birşey bile yapmak istiyorum. Ayrıca birde ben şöyle bir sorun yaşıyorum. Mesela araç içinden baktığımda araç düzgün park edilmiş gibi dursa da araçtan indiğimde sol ön teker ile sol arka teker aynı hizada olmuyor. Bu sorunu bu araçta yaşıyorum. Çünkü oturma konumu olarak tahminimce araç hafif sağa doğru oturmamızı istiyor veya ben öyle bir pozisyon alıyorum içeride.. Belki de bu yüzden sağ bacakta bir rahatsızlık oluşuyordur.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bekir İlk

ben focus 3.5 kullanıyorum. ben de koltuktan memnun değilim.koltuğu çok aşağı indirince bel ağrısı yapıyor. çok yukarı kaldırınca yine bel desteği hissedilmiyor ve konforlu bir sürüş sağlamıyor. 

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Talha Bilgi
On 10.08.2013 at 02:01, Seckin Aparı yazdı:

Arkadaşlar merhaba 2012 model focus style otomatik vites aracım var aracımı alalı 8 9 ay kadar oldu. Aldıgımdan beri aracımda rahat edemedim. Her koltuğa oturduğumda bir kaç dakika sonra sağ bacağımda bir ağrı başlıyor. Boyum 170 kilo 72  9 aydır her arabaya bindiğimde rahat edebilmek için ve doğru pozisyonu bulabilmek için sürekli ileri geri aşağı yukarı oynuyorum. Koltukda denemediğim pozisyon kalmadı. altına minder arkasına sırtlık vbs koydum nafile. sözde rahat edelim diye otomatik vites aldım ama vitesle oynar gibi koltukla oynamaktan arabadan bir gram keyif alamıyorum. Aracımı başkalarınada kullandırdım bazıları rahatsız dedi bazıları bir şey yok dedi. Servise gittim onlardanda bir sonuc alamadım. Acaba aranızda benım gıbı sürücü koltuğundan rahatsız olan varmı ?? Varsa bir çözüm bulabildimi. Aracımı bu sebepten satılağa çıkardım. Arabadan her indiğimde sinir küpü oluyorum. internette gezerken bu siteyi buldum umarım faydası olur.

 

On 10.08.2013 at 03:03, Mert Nazmi Serin yazdı:

Sorun kısa bacak boyunun, koltukla uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Heleki bel fıtığı başlangıcı yada bendeki gibi disk kayması varsa durumunuzu çok çok iyi anlıyorum. Aynı boydayız sizinle. 

 

Problemi tam olarak açayım, fordun motorlu koltuk yüksekliği olmayan araçlarında koltuğun sadece "popo" kısmı yukarı yada aşşağıya hareket ediyor. Koltuğun diz kapağı arkasına gelen kısmı belli bir yükseklikte hep sabit kalıyor. 

 

1) Koltuğu aşşağıda kullanırsanız bu diz kapağına denk gelen kısım resmen uzun süre tuvalette oturduğunuzda bacaklarınız nasıl uyuşur, işte onun çok daha beterini sağ bacağınızda hissediyorsunuz. Çünkü hem damarlara baskı yapıyor hemde kas ve kas kirişlerinize baskı yapar hale geliyor koltuk. 

 

2) Koltuğu yukarı kaldırırsanız, yine aynı şekilde "popo " kısmı yukarı kalkıp diz kapağı arkası sabit kalan şekilde. Bu seferde vücüt sürekli aşşağıya öne döğru kayma eğiliminde bulunuyor. Bu durumda da kendinizi engellemek için normalde hiç güç almamanız gereken sağ bacağınızdan destek alıyorsunuz. Uzun süre bu şekilde olunca da  sağ bacağınız sürekli kasıldığı için ağrıyor. Yani siz düşünün sürekli sağ bacağımın topuğundan destek aldığım için 6 yaşındaki fiestanın paspası  yırtılmıştı. 

 

Benim çözümüm koltuğu en düşüğe alıp, tam olarak sadece popo kısmına denk gelicek şekilde minder koymak oldu. Minderi koyduktan sonra hala diz kapağınızın arkası koltukla temas halindeyse çok az 1 kademe daha koltuğu yükselterek ince ayar yapabilirsiniz. 

 

Yine şükredin aracınız otomatikmiş, düz olsa idi daha da berbat olur idi. Çünkü düz viteste debriyaj pedalının hareket salınımı 15cm , gaz pedalınınki 3cm. Şehir içi için koltuğu öne , şehir dışı kullanım için koltuğu geriye alırdım. Yine de her defasında küfrederek binerdim.

 

En kısa zamanda motorlu yükseklik ve sırt desteği ayarlı mondeo mk2 otomatik kullanıp bir test edin :) bir dönem fiesta varken ciddi ciddi hurdacılardan mondeo mk2 koltuğu sorar olmuştum bu bel ve bacak ağrıları yüzünden. 

 

Bu arada bu bacaktaki ağrı çekilme şeklinde popo kısmınıza da vuruyor ise (özelliklede uzun süre araba kullanıp yürümeye başladığınızda) en kısa zamanda bir doktora görünün. Bendeki gibi bir bel probleminizde hortlamaya başlıyor olabilir. 

 

Konu başlığını görünce sorayım dedim, koltukdan kaynaklı ağrılarınızı halledebildiniz mi ? Benimde aracım japon ve koltukları sert ve dar hem enine hem boyuna bende de oluyor araç sürerken sağ diz kapağı ve üst dizde ağrı ile bazende belde ağrı ... :(

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
3 saat önce, Talha Bilgi yazdı:

Benimde aracım japon ve koltukları sert ve dar

ayrıca oturak kısım eğimi ile sırtın açısı bel tarafında fazla boşluk bırakırsa ağrı yapar, dizayn ile iligili, ayar ilr düzelmez mesela

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
(düzenlendi)

focus koltuk tipi bana da biraz farkli gelmistir hep. Koltuk oturus pozisyonunuzu olmasi gerekenleri deneyerek tekrar konumlandirmayi denermisiniz? bakalim o durumdada rahatsiz edecek mi?

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...