İçeriğe Yönlendir

B-Max Ve Lpg

Mustafa Akseki

Recommended Posts

Mustafa Akseki

Aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum.(Aracım henüz 1600km de) Ford servisiyle görüşdüm ve tüp taktırmamamı tavsiye ettiler.Bende aracın motorunun garantiden çıkacağı için kararsızım.Fakat LandiRenzo motora 2 - 5 yıl arası (extra ücret karşılığı) garanti verdiğini söylüyorlar.Aracına tüp taktıran arkadaşlar varsa hangi marka, fiyat, yakıt sarfiyatı, garanti ve uyum konusunda ayrıntılı bilgi verirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Az yol yapıyorsanız taktırmayın, çok yol yapacaksanız taktırmaktan başka çare yok. Motor garanti dışı kalacak, diğer aksamların garantisi devam edecek.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Akseki

Başka bir forumda Brc Montajı yapan bir firmaya B-max araca lpg uygulaması yapılıp yapılmadığını sormuşdum.Aldığıım cevap,

"1.4 Duratec (90HP) Motora Lpg dönüşümü mümkündür. BRC de bu araçlar için özel bir kit mevcut. Gaz pipolu montaj ile aracın emme manifoltu delinmez , lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan en doğru açı ile gönderilir ve delme işlemi olmadığı için çapak kaçma riski de %100 engellenmiş olur . Ayrıca BRC ford araçları için özel ürettiği ford tesiisatı ile aracın benzin enjeksiyon kabloları kesilmez , lehim yapılmaz , soketli kablo demeti ile orjinal bir montaj yapılmış olur. Bilgilerinize... "

Başka bir brc takan firma ise,

"B MAX araclara sayisiz montajimiz oldu, focus ile ayni motora sahip ve vsr sistemi aktif ediliyor, sifir sorun"

Diye cevap verdi.

Benim gibi lpg düşünen arkadaşlara umarım bir fikir verir.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

B max yeni bir model olduğundan B max'e lpg montajı konusunda tecrübe edinmiş bir servis tercih etmelisiniz. Taktıranların memnuniyeti de önemli tabi.

Yorum bağlantısı

Ben Prins taktırdım. Forumda maaşallah Prins taktırıp ta sorun yaşayan yok sanırım. Diğer markaların da iyi yanları var. Kendiniz araştırın, ustalarla bire bir konuşun. Hatta montajı yapacak ustanın genel tavırlarına bile bakın. İçinize sinmezse yaptırmayın.

Ford servisi tabiki tavsiye etmeyecek. Hatta bildiğim kadarıyla Ford servisleri lpg li araçları servise kabul etmiyor. Tabi tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Etmezse etmesin. Söylenildiği gibi motorunuz garanti dışı kalır, ama diğer aksamların garantisi devam eder ama Ford bunda tatsızlıklar yaşatabilir. Bagaj kapağı açılmasa lpg den bilip, garantiden yapmamaya çalışır. 

Ben olsam 1.600 km de olan aracımı 5.000 km kadar kullanır öyle lpg dönüşümü yaptırırım.

Hep söylerim. Lpg dönüşümü yaptırmayı düşünenlerin kendilerine çok önemli bir soru sormaları gerekiyor. Ben bu aracı daha kaç kilometre kullanacağım? Ruhsata işletme maliyetleriyle beraber 2.000 - 2.500 tl gibi bir tutar ödeniyor. Bu da aşağı yukarı 15.000 km de amorti edilebiliyor. Amorti eder etmez de aracı satmak pek akıl karı değil. Yani dönüşüm yapan bir lpg kullanıcısı aracını en az 50.000 km kadar kullanacaksa dönüşüm yaptırmalıdır.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

araç 1600 km de olduğuna göre,sıfır almışsınız.sıfır araç aldığınıza göre enaz 3 yıl binilecek demektir (ektra bir durum olmadıkça).üç yılda,az yol yaparım deseniz gene 20-30 bin arası yol gidersiniz.

işini iyi yapan bir yerde taktırın.

lpg nin şöyle bir etkisi de var,benzinli iken yılda 10 bin km gidenler,lpg ye geçince 15 bin gitmeye başlıyor.yani arabanıza daha çok binersiniz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Akseki

araç 1600 km de olduğuna göre,sıfır almışsınız.sıfır araç aldığınıza göre enaz 3 yıl binilecek demektir (ektra bir durum olmadıkça).üç yılda,az yol yaparım deseniz gene 20-30 bin arası yol gidersiniz.

işini iyi yapan bir yerde taktırın.

lpg nin şöyle bir etkisi de var,benzinli iken yılda 10 bin km gidenler,lpg ye geçince 15 bin gitmeye başlıyor.yani arabanıza daha çok binersiniz. :)

Araca 3 yıl kadar binmeyi düşünüyorum ve söylediğiniz gibi lpg takılınca yakıta verilen miktar genelde değişmiyor sadece yapılan km artıyor. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ömer Faruk Yazıcı

Arkadaşlar Mayıs ayında powershift titanyum x paket :B-Max aldım 6000 km de Lovao OBD II Sistem takdırdım şu an 9000 km sorun yok gibi görünüyor gelişmeleri burdan tekrar paylaşırım

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Bende aracımı 2013 Nisanda almıştım ilk başlarda Lpg taktırmaya niyetim yoktu ama benzine çalıştığımı fark edince sırf Muş'tan Gaziantep'e gittim sadece ateşleme sisteminde sıkıntı yaşadım onuda değiştirince sorun kalmadı bu dönemde 17.000 km yol yaptım şuan kendini amorti etti bile memnunum rampada ne kadar Lpg ister istemez belli etse de yinede insan ekonomiye önem veriyor :) Ben Landi Renzo taktırdım çokta memnunum nacizhane tavsiye ederim Lpg'de 200'e kadar çıktım hiç sıkıntı yaşamadım sadece benzincilerde durarak Muş'tan İstanbul'a gittim yine bir sıkıntı olmadı ama montajı yapan usta önemli sağlam bir araştırmadan sonra şahsi olarak taktırın derim :)

Tüplü ve öfkesiz :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...