İçeriğe Yönlendir

Ceed - Bozuk Yollarda Araç Takır Tukur Ses Yapıyor


Yusuf Ziya Deniz

Recommended Posts

Yusuf Ziya Deniz

Ceedi aldığımdan beri dertlerini bir türlü bitiremedim. Bu sıkıntı aldığımdan beri vardı.Düz yolda sıkıntı yok fakat stabilize ve hafif çukurlu yollarda alt takımlardan takır tukur bir ses geliyor langır lungur da denebilir. Bir rot balans ustasına gösterdim lastikler eski ondan yapabilir dedi. Benim aklıma amortisör gelmişti. Fakat usta amortisörler sağlam dedi ve bunun üzerine lastikleri değiştirdim. Fakat seste pek bi değişiklik olmadı. Daha sonra başka bir ustaya gösterdim. O da amortisörlerden gelmiyor direksiyon kutusunda boşluk var ondan yapıyor olabilir dedi. Direksiyon kutusu sizce böyle bir sese yol açar mı?(Forumdaki direksiyon kutusu ile ilgili bi çok konuyu okudum bu arada). Eğer böyle ise bu direksiyon kutusundaki boşluk giderilebilir bir problem mi yoksa değişim mi gerekir. Direksiyonda ise sadece fark ettiğim problem, sabah direksiyonu bi tarafa doğru dönderdiğimde hafif bi çıt sesi geliyor ama sonrasında bu çıt sesi kayboluyor. Okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

bence direksiyon kutusundan geliyor. Hyundai getzde de benzer sesler buradan gelir.

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Rot kolları değişecek

İki tane rot balanscı baktı rotlarda sıkıntı olsa fark etmezler miydi?

O ses tıkırtı burcundan oluyor.Tıkırtı burcu muhtemelen değişecek.

Tıkırtı burcu nerede bulunur acaba. Direksiyon kutusunun bir parçası mı?

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Sesin birçok sebebi olabilir. Rot kolu, rot başı, amortisörler, amortisör takozları, direksiyon kutusu vs... Tam olarak teşhis koyabilen bir rot balansçı ya da tamirci bulmanız lazım. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz
(düzenlendi)

Araçta yüksek hızlarda direksiyonda titreme veya sağa sola çekme gibi bir sıkıntı da yok. Sadece bozuk yolda lak luk gibi bir ses sanki sesli çalışan bir amortisör sesi gibi.İki ustada  bayağı ön takımları kontrol ettiler. Sordum rot mu amortisör mü bunlardan değil dedi ikisi de. Dedim peki kutu ise kutudan anlayan burada usta var mı o da yok dediler  :unsure2: .

tarihinde Yusuf Ziya Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz
(düzenlendi)

Ceedlerin süspansiyonlarının sesli çalıştığını ben de duymuştum fakat bu kadar mı olur bilemiyorum. Sanki ön düzenekte bişeyler gevşemiş te ondan dolayı lak luk ediyor gibi his veriyor. Aynı güzergahta 2004 model bir getz bile bu kadar ses yapmıyor. Peki direksiyon kutusunda boşluk olsa başka ne gibi belirtiler verir.

tarihinde Yusuf Ziya Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu

Aynı sorun benim i20 aracımda  vardı direksiyonun boşluk ayarı diye bir vida sıkılıyor ses yüzde 90 gitti.yalnız çok sıkılırsa direksiyon ağırlaşabilir.Garantidende yaptırabilirsiniz dolmadıysa.Kesin çözüm galiba direksiyon kutunun açılması ve masraflı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...