İçeriğe Yönlendir

Diy: Aux+Bluetooth Aracılığıyla Handsfree

Mikail Özel

Recommended Posts

Aydın Perçem
(düzenlendi)

Arkadaşlar..

Burada mesele üzerinde "mikrofon" barındıran ve "3,5 luk stereo jak" takabileceğiniz "bluetooth" lu kulaklığınızın olması.. (Konu daha önce paylaşılmıştı. Linki bulursam eklerim.)

Çekilen o ince kablo yerine iki tarafı erkek stereo jaklı kablo piyasada 1,5-2mt lik mevcut ve kablonun oradan buradan geçmesine gerek yok. Güneşlikte olmasına da gerek yok. Ben cd çaların üzerine ortaya bir yere sabitledim.

Benim için en büyük avantajı araca girdiğimde telefon ile aux un blue. üzerinden otomatik eşleşmesi ve telefonun kablodan kurtulması oldu.

Yarın sistemi fotoğraflarım.. :good1:

Benim kulaklığım aşağıda..

bypuqu8a.jpg

Utanmadan sıkılmadan sistem demişim.. Ne sistemi yaa.. :p  İki ucu erkek kablo işte.. İster güneşliğe taşı, ister torpido gözünde bırak..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Egirdir

telefon çaldığında sesin direk aux a geçmesi için kulaklığın içinden tetikleme alacak şekilde röle veya transistör atabiliriz aracın aux tuşuna ama çok emek ve zaman ister

Bu kulaklıkları isterseniz araçta telefon araç şarjları ile şarjda edebilirsiniz. Sabit olursa gizli bir şekilde güneşlik aydınlatmasından veya en yakın aydınlatmadan (kontak tetikli olursa iyi olur) "+" alınıp sarj edilebilir.    

Yorum bağlantısı
Mehmet Doğan

arkadaşlar bende 2006 model focus 2 trend var torpidoyu söktüm 2 adet bağlantı Soket  olması gerekiyormuş, birisi AUX diğeri de başka bir dalga, bizim araçta 1 adet Soket var  ama o soket üzerinden denedim ama AUX dan ses vermiyor.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Eren Boztepe

Herkesin elinden gelebilecek iş yüksek maliyetlerden kurtulmak için dahice bir çözüm Focusun tek hatası orda olurmu aux girişi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Altıok

Herkesin elinden gelebilecek iş yüksek maliyetlerden kurtulmak için dahice bir çözüm Focusun tek hatası orda olurmu aux girişi :D

biride demiyor ki "auxun orda ne işi var?" diyecektim ki sen demişsin  :D

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Çok güzel bir uygulama. Bir öneri ; kulaklığın pilini söküp kontaktan uygun voltajda kablo çekilebilinir.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...

arkadaşlar bende 2006 model focus 2 trend var torpidoyu söktüm 2 adet bağlantı Soket  olması gerekiyormuş, birisi AUX diğeri de başka bir dalga, bizim araçta 1 adet Soket var  ama o soket üzerinden denedim ama AUX dan ses vermiyor.

Bahsettiğiniz soket airbag i pasif etmek için. Teypten kablo çekmeniz gerekecek.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Çok güzel bir uygulama. Bir öneri ; kulaklığın pilini söküp kontaktan uygun voltajda kablo çekilebilinir.

Güneşlik aydinlatmasina gelen elektrik aydinlatmayi iptal edip şarj için kullanılabilir.ha bir de bluetooth kulakligi sarj edebilen bir şarj cihazıni ucunu kullanmak üzere(ayna aydinlatmasinin ucuna takmak için) feda etmek gerekecek. Maliyet 5 TL lik bir şarj cihazi. tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Şevket Gürbüz

Slm beyler bu video daki gibi teybi nasıl tablete cevirebiliriz . tam yapamamış olabilirim bunu googledan arayın youtubeden çıkacak.acemiligimden ötürü hepinizden özür dilerim

Планшет Вместо магнитолы Nexus 7 Ford Focus 2:

Yorum bağlantısı
Serkan Güvenç

Bu cihazı bende kullanıyorum ama konuşurken karşı taraf kendi sesini duyduğunu söylüyor. Bunun için ne yapmam lazım?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 8 ay sonra...
Ümit Özdenk

1434304318950-P-2716208.jpg

kendi aracımda bu bluetooth aletini kullanıyorum.  sesli konuşmayı destekliyor.  herşey içinde 5$ a yurt dışından geliyor. tavsiye ederim. Bir tek torpidodaki o AUX girişinin yerini değiştirme veya ek uzatma kablosu kullanarak istenen yere çekilebilir.

Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu

1434304318950-P-2716208.jpg

kendi aracımda bu bluetooth aletini kullanıyorum.  sesli konuşmayı destekliyor.  herşey içinde 5$ a yurt dışından geliyor. tavsiye ederim. Bir tek torpidodaki o AUX girişinin yerini değiştirme veya ek uzatma kablosu kullanarak istenen yere çekilebilir.

yurt içinde yok mu?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serkan Güvenç

Daha önce yazmıştım ama cevap alamadım. Konudaki nokia bluetooth kulaklık ile konuşmayı denediğim zaman karşı taraf kendi sesini duyuyor. Bunun için aux kablosunu mu değiştirmeliyim? Ayrıca şu ürün için yorumlarınız nelerdir? 

http://www.aliexpress.com/item/Original-Brand-Vojo-Audio-Cable-3-5mm-Stereo-Male-to-Male-Jack-Car-Speakerphone-to-Handfree/32497331015.html

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Servet

Ayni sorun bende de var karsi taraf kendi sesini duyuyor.jabra clipper bluetooth kulaklik kullaniyorum.Anladigim kadariyla kullandigimiz kulaklikta eko onleyici ozelligi yok,boyle bisey bulmaliyiz.Tavsiye bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Daha önce yazmıştım ama cevap alamadım. Konudaki nokia bluetooth kulaklık ile konuşmayı denediğim zaman karşı taraf kendi sesini duyuyor. Bunun için aux kablosunu mu değiştirmeliyim? Ayrıca şu ürün için yorumlarınız nelerdir? 

http://www.aliexpress.com/item/Original-Brand-Vojo-Audio-Cable-3-5mm-Stereo-Male-to-Male-Jack-Car-Speakerphone-to-Handfree/32497331015.html

telefon aux ile teybe bağlanınca telefonda ki çevre sesi kesme özelliği bazen işe yaramıyor. o konuşurken sizdeki mikrofondan ses gidiyor

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Borga Sınıksaran

Bir sorum olacak torpido kapağının altında aux girişine kablo taktığınız zaman torpido kapağını Nasıl kapatıyorsunuz?

Yorum bağlantısı

Bir sorum olacak torpido kapağının altında aux girişine kablo taktığınız zaman torpido kapağını Nasıl kapatıyorsunuz?

Kablo takıldıktan sonra kapanmayacak kadar izole/ sıkı bir kapak değil. Kapatılabiliyor. Ama onun için bir kablo kanalı vs olmalıydı. O yok maalesef.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Görkem Karakaş

Torpidodan kabloyu görünmeden nasıl yukarıya çıkardınız kapı filtrelerine kadar gelen 5-6 cmlik kısmı soruyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...