İçeriğe Yönlendir

Jant Yamulması

Abdurrahim Yılmaz

Recommended Posts

Abdurrahim Yılmaz

Merhabalar,

Lastikçiye gittim bugün. Çok az bir iz kalacak şekilde hallederiz dedi. İzsiz hiçbir yerde yaptıramazsın dedi.

Jantı çekiçle düzeltti. Sadece bir mercimek tanesi büyüklüğünde bir iz kaldı. O da olacak o kadar. (bu jantı arkaya aldı)

20.000 km'desin sökmüşken önleri arka, arkaları ön yapalım lastik sağlığı açısından dedi. (Bu değişiklikte isabet oldu)

Yaylarda veya disklerde herhangi bir sorun görünmüyor dedi.

Lastikleri takıp balans makinesi ile ayar yaptı. Daha sonra kanala çekip makine ile sanırım rot ayarlarını yaptı.

Lastiklerin iç taraflarını da kontrol ederek balon v.s. gibi bir sorun yok gayet sağlıklı dedi.

Aracın altında dönen aksamla ilgili hiçbir sorunun artık kalmadığını söyledi. İçimin rahatlığı ile 90 TL bayıldım. Yüksek fiyatlı bir tamir olabilir ancak sanayi işlerinden hiç anlamadığım için ford servise gitmeye kalksam daha çok ödeyebilirdim sanırım. Ve bu kadar detaylı kontrol de yapmayacaklarını düşünüyorum.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Allah herkese kazasız,belasız, çukursuz sürüşler versin. Allah beterinden korusun herkesi. Çok daha hızlı olsam Allah korusun daha kötü şeyler olabilirdi. :nazar:

Yarın güneşli havada düzelmiş jant fotoğrafını paylaşabilirim unutmaz isem.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun.. bu çukur sonradan doldurulmadı ise janta zarar verecek bir çukur değil.. Muhtemelen başka bir zaman ve yerde hasarlandı bu jant.. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Yılmaz
(düzenlendi)

Geçmiş olsun.. bu çukur sonradan doldurulmadı ise janta zarar verecek bir çukur değil.. Muhtemelen başka bir zaman ve yerde hasarlandı bu jant.. 

Mehmet bey burada oldu olay. Aslında gözümü asla yoldan ayırmamak ve sürekli ileri bakmak alışkanlığımdır. Ancak ne olduysa bunu göremedim. Gördüğüm anda hızım 70 km civarı yeni 4. vitese atmıştım. Kurtarım diye son anda sola tam kırdım. Aracın bütün ağırlığı çukura yattı :( bu yüzden oldu sanırım.

Düz girmiş olsam hasar olmayabilirdi. ve dolgun çok kısa ve sert bir "TAK" sesi duydum.

Direksiyon yerine frene abanmam gerekti ama olmadı.

tarihinde Abdurrahim Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O an frene basmadıysanız yine uzak ihtimal. Ama dediğiniz gibi olmuş olabilir de... 

Yorum bağlantısı
Hami Yakın

aslinda jant tamiri için torna benzeri bir cihaz var oraya baglanip şalamana ile jant ısıtılır ve hidrolik gerdirmeler ile jant ayarlanır. cekiç biraz ilkel kalmış sahsi görüşüm. daha önce megane 2 aracim vardi janti bu metot ile tamir ettirmiş ve rot balans ayarini yapıp aracima taktırmıştım. eger aracınızın jant ile ilgili probleminiz varsa kesinlikle büyük bir tamirhaneye gidin onlarin içinde rot balans jant düzeltme ve tamir servisi bir arada oldugu için derdinizin çözümü kolay olur 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...