İçeriğe Yönlendir

Peugeot Yakıt Tüketimi

Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Hayrettin Bahadir

Arkadaşlar bilindiği üzere bende, 2006 model 307 1.6 XT var
En son yaptığım ölçümde, depoyu ful doldurdum 120 km. yol yaptım
Tekrar aynı istasyon, aynı pompadan doldurdum 37 lira aldı.
2.59 lpg litre fiyatı. Sizce bu değerler normalmidir?
Birde aracımın bakım zamanı geldi, bakımdan sonra bu değer olumlu yada olumsuz olarak değişir mi?

Atiker obd II sistem kit var aracımda.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

11lt/100 km yakıt tüketimi normal. Beniim Focus 100 km de 10 veya 11 litre yakıyor. BRC kiti takılı

Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç

bence yakıt tüketiminiz fazla 11,9 lt /100 km yapıyor. kr hesabı 0,308 bu hesaba benzin dahil değil sanırım onuda eklersek yükselir. lpg,hava filitrelerini değiştirince araba bi nebze rahatlar 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Arkadaşımda 2004 206 xt var manuel geçen hafta ölçüm yaptık sizin yöntemle 57 km yol 15 tl gaz. ölçüm güzergahımız dar karşılıklı gidiş geliş olan ufak bir iki viraj ve rampa dışında düz bir yol. giderken acelemiz vardı 100-110 arası hep gazladı. dönüşte 80-90 arası sakin geldik hep ve sonuç yukarıda dediğim gibi çıktı. 

Bize biraz fazla gibi geldi bu tüketim bu arada lpg beyni 800 km önce değişmişti. 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

bence yakıt tüketiminiz fazla 11,9 lt /100 km yapıyor. kr hesabı 0,308 bu hesaba benzin dahil değil sanırım onuda eklersek yükselir. lpg,hava filitrelerini değiştirince araba bi nebze rahatlar 

Arkadaşlar bilindiği üzere bende, 2006 model 307 1.6 XT var

En son yaptığım ölçümde, depoyu ful doldurdum 120 km. yol yaptım

Tekrar aynı istasyon, aynı pompadan doldurdum 37 lira aldı.

2.59 lpg litre fiyatı. Sizce bu değerler normalmidir?

Birde aracımın bakım zamanı geldi, bakımdan sonra bu değer olumlu yada olumsuz olarak değişir mi?

Atiker obd II sistem kit var aracımda.

Bende 1.0Lt ecobost fazla yakıyor diyorum :D (normalmiş)

İstanbul şehir içi benzin 100km /7.1lt yakıyor(.95oktn1lt-4.80tl) ortalama 1km 0,35krş gibi  şimdi lpgyi benzinli araca göre hesaplayınca cok yakıyor gibi geldi.

Şehirler arası yollarda stabil 90-125km hızda 100km/5.3-5.5lt olarak değişiyor, oda ortalama 0,26krş a denk geliyor. 

Önemli olan şehirler arası yolda ne yaktığı.

Ama bakımın faydası olacaktır.

Bu arada 1.6 lt motor için normal şimdi gördüm.Ben yine cok yakıyorum ozaman.. :D 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bende 1.0Lt ecobost fazla yakıyor diyorum :D (normalmiş)

İstanbul şehir içi benzin 100km /7.1lt yakıyor(.95oktn1lt-4.80tl) ortalama 1km 0,35krş gibi  şimdi lpgyi benzinli araca göre hesaplayınca cok yakıyor gibi geldi.

Şehirler arası yollarda stabil 90-125km hızda 100km/5.3-5.5lt olarak değişiyor, oda ortalama 0,26krş a denk geliyor. 

Önemli olan şehirler arası yolda ne yaktığı.

Ama bakımın faydası olacaktır.

Bu arada 1.6 lt motor için normal şimdi gördüm.Ben yine cok yakıyorum ozaman.. :D

1.6 motordan daha iyi gidiyor ,1 litre az yaksa yine çok iyi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bu arada 0-100 hızlanmasını denemedim ancak. Araç cok seri  genelde ford eco vites ikazlarına uyduğum için 6cı vites 2.100 devirde 100km yi görüyorum :D

En yüksek hız denememde corlu dan dönüşte 5.500 devirde idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam konusu vardı orda net yazıyodur 230kmh gördüm.. Basınca gidiyo zabdetmek sorun bizim türkiyede yollar öyle abuk sabukki.. 

Hiç öyle 2-3 viteste 100 yapim diye bi cabam olmadı arabayı niye yorayim :D Gelelim şu konuya ..

Işıklarada kafa tutanların coğu yetişemiyor ozamanlarda bile fazla yüklenmiyorum..

Tabi bu gıcıklık durumuna göre değişiyor birden basarken arabanın yaktığı aklıma geliyor gazdan ayağımı çekiyorum :D

Genel olarak Focus 1.0lt fazla yakmıyor biz cok km yaptığımız için bize yakıyo geliyor. yılda 3-4 bin yapan için hiç bişi yakmıyor. 

Murat bu arada 2ci viteste 100km görüyor dediğin devir kaçta oluyor? merak ettim . 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

2.vitesle 100km epey fazla(100 beygir araba için ), kısa değil aksine uzun o zaman. Göstergeler de 5-10 km fazla gösteriyor.

Yorum bağlantısı

Daihatsu Sirion ile 2. viteste 100 km civarını zorladım 7500 devirde. 8000-8500 de 110-120 km yapardım, korktum..(devir saati 8500, kırmızısı 7500 den başlıyor bunlarda) Anında motor ikaz lambası yandı. Hava benzin karışımını yetiştirememiş motor  :biggrin:

WYdU0DY.giftAajTEc.jpg?1WYdU0DY.gif

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...