İçeriğe Yönlendir

Honda Vezel


Yusuf Bahri Aslan

Recommended Posts

Yusuf Bahri Aslan

honda-vezel.jpg

 

Şu günlerde gerçekleşen Japonya Otomobil Fuarı’nda Honda, yeni crossover modeli Vezel’i tanıttı. Mevcut Jazz modelinin crossover versiyonu olan Vezel, önümüzdeki ay içerisinde Japonya’da satışa sunulacak.

Japonya’nın yanı sıra Avrupa’da da Vezel ismi ile satışa sunulması beklenen Honda’nın yeni modeli Kuzey Amerika’da farklı bir isimle satışa sunulacak. Vezel modeli ile Japon otomobil üreticisi, CR-V modelinin altında yeni bir model konumlandırmış olacak.

Honda’nın bugün tanıttığı Vezel modeli, geçtiğimiz Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Honda Urban SUV modelinin üretim versiyonu.

Honda’ya göre yeni modeli Vezel bir SUV’nin dinamikliğine, bir minivanın fonksiyonelliğini ve coupe bir otomobilin sportifliğini ve şıklığını bir araya getirecek. Alçaltılmış şasisi ile SUV görüntüsü sergileyecek olan Honda Vezel, keskin karakteristik çizgileri ve pürüzsüz tavan profili ile coupe otomobilleri aratmayacak.

Arka farlarında Honda’nın alt markası Acura çizgileri hissedilirken, arka camların bittiği ve kapı kolunun gizlendiği siyah plastik kısım da yine Acura’nın ZDX konsept modelinden esinlenilmiş.

Vezel’in iç tasarımı ise “Coupe hissi yaşayabileceğiniz, yüksek kaliteli kişisel alan” olarak tanımlayan Honda, arka koltukta seyahat eden yolculara ise minivan genişliği ve rahatlığı vaat edecek.

Honda’nın yeni crossover modeli Vezel’de, güncel Jazz modelinde de kullanılan 1.5 litrelik 4 silindirli direkt enjeksiyonlu motor kullanılacak.

İlerleyen zamanlarda hibrit modeli de piyasaya sürülecek olan Vezel, yine Jazz modelinde kullanılan i-DCD hibrit motor seçeneğine sahip olacak.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Güzelmiş ben beğendim..1-2 tane alırım :)

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Arkadaşlar bunun direksiyonu sağda demiyorsunuz ? Mühendisler büyük bir hata yapmışlar ve yanlış montajlanmış :biggrin::D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Güzel ama B segmenti Jazz  platformundan türetilmiş. Bence bu tarz araçlar C sınıfı platformdan türemeli, Skoda Yeti gibi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...