İçeriğe Yönlendir

Evleniyorum... Eşya Seçimine Yardım Çağrısı :)

Oğuzhan Demir

Recommended Posts

Oğuzhan Demir

Evet abilerim, ablalarım aranızda bilenleriniz var hem bilmeyenlere ön duyuru olsun hemde eşya seçimi için öneri fikirlerinizi almak için bir konu açayım dedim.

Düğünden bir hafta önce Antalya'da (25/01/2013) kız evinde küçük bir kına yapacağız. Düğün tarihi (01/02/2014-kına) 02/02/2014 Tüm forum ahalisi davetlidir. Davetiye basıldığı zaman tekrar bir konu açacağım. 

İşlerin yoğunluğu ve bu koşuşturmaca birleşince foruma girmekte baya bi zor oluyor. Önümüzde ki hafta nişanlım eşya seçimi için Iğdır'a gelecek pahalıyı kaldıracak bütçem olmasa da özellikle beyaz eşyaların iyi olması istiyorum. Başta beyaz eşya olmak üzere evle düğünle alakalı her türlü yorum ve önerinizi bekliyorum :)

Ben pek anlamam bu işlerden ama kaba olarak baktığımda şu ürünler öne çıktı sanki, hepsi samsung onunda fırını yok :)

Çamaşır makinesi  1800 TL  Banyoda duracağı için beyaz :)

Buzdolabı 1900 TL

Bulaşık makinesi 900 TL

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Evet abilerim, ablalarım aranızda bilenleriniz var hem bilmeyenlere ön duyuru olsun hemde eşya seçimi için öneri fikirlerinizi almak için bir konu açayım dedim.

Düğünden bir hafta önce Antalya'da (25/01/2013) kız evinde küçük bir kına yapacağız. Düğün tarihi (01/02/2014-kına) 02/02/2014 Tüm forum ahalisi davetlidir. Davetiye basıldığı zaman tekrar bir konu açacağım. 

İşlerin yoğunluğu ve bu koşuşturmaca birleşince foruma girmekte baya bi zor oluyor. Önümüzde ki hafta nişanlım eşya seçimi için Iğdır'a gelecek pahalıyı kaldıracak bütçem olmasa da özellikle beyaz eşyaların iyi olması istiyorum. Başta beyaz eşya olmak üzere evle düğünle alakalı her türlü yorum ve önerinizi bekliyorum :)

Ben pek anlamam bu işlerden ama kaba olarak baktığımda şu ürünler öne çıktı sanki, hepsi samsung onunda fırını yok :)

Buzdolabı 1900 TL

Bulaşık makinesi 900 TL

Öncelikle hayırlı olsun.

Ürünler hakkında detay olmadığı için fiyatlara yorum yapmak oldukça zor.

Yalnız size şöyle bir önerim olabilir;

Ben Eşyaları Darty'den almıştım. Parasını ödemeye başlıyorsunuz, eşyaları ayırtıyorsunuz. Eşyalar, adamlarda duruyor. Sonra eve almak istediğinizde, eğer o ürün ucuzlamışsa, para iadesi-hediye çeki veriliyor. Üretimden kalkmışsa daha iyisi veriliyor. Şimdi yıl sonu. Yeni ürünler çıkacaktır. Eskiler ucuzlayacaktır. Gerçi ben bu olayı eşyaları almadan 9 ay önce yaptığım için epey bir avantajım oldu, sizin olaylar biraz ani gelişmiş ama yine de sene devri olacağından bir düşünün derim.

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim allah bir yastıkta kocatsın,

beyaz eşya konusuna gelince samsung u begenirim evde kullanıyoruz çok memnunum ben,sende memnun kalacaksın eminim 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Evli biri olarak sana tavsiyem: hiç karışma, sakin olmaya çalış, gevşe, bırak yenge ne istiyorsa onu alsın (tabi imkanlarınız dahilinde) yoksa her sorunda bütün ihale sana kalır. :D

Nişanlım o yönde sen neyi seçersen diyor iyi bir şey mi kötü bir şeymi bilemedim :)

Öncelikle hayırlı olsun.

Ürünler hakkında detay olmadığı için fiyatlara yorum yapmak oldukça zor.

Yalnız size şöyle bir önerim olabilir;

Ben Eşyaları Darty'den almıştım. Parasını ödemeye başlıyorsunuz, eşyaları ayırtıyorsunuz. Eşyalar, adamlarda duruyor. Sonra eve almak istediğinizde, eğer o ürün ucuzlamışsa, para iadesi-hediye çeki veriliyor. Üretimden kalkmışsa daha iyisi veriliyor. Şimdi yıl sonu. Yeni ürünler çıkacaktır. Eskiler ucuzlayacaktır. Gerçi ben bu olayı eşyaları almadan 9 ay önce yaptığım için epey bir avantajım oldu, sizin olaylar biraz ani gelişmiş ama yine de sene devri olacağından bir düşünün derim.

Teşekkürler. Iğdır'da öyle mağazalar yok ki güzel abim internetten alacağım büyük ihtimalle.

Abi mutfak dolabı buzdolabını çevreliyor bu sığmaya bilir ölçmek lazım benim aklımda buzluk altta olması var dı  :unsure2:

Kardeşim benim, hayırlı olsun.  :bravo:

Teşekkürler Abim benim  :flowers:

Oğuzhan en iyilerini al sonradan pişman olma bence .

Niyetim o yönde sponsoru (abim) yormadan bitirmek istiyorum.

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim allah bir yastıkta kocatsın,

beyaz eşya konusuna gelince samsung u begenirim evde kullanıyoruz çok memnunum ben,sende memnun kalacaksın eminim 

Teşekkürler abim eski bi vestel elektronikcisi olarak samsung her alanda benimde hoşuma gidiyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ben senin ilk koyduğun modeli almıştım ama mağazadaydı buzdolabı.Sonra tercihimi link olarak verdiğimle değiştirdim.Nedeni ise değiştirlebilir koku filtresi ve daha geniş hacimli olmasından ötürü.Dolap enlemesine biraz geniş yer sıkıntısı varsa olmayabilir. 

Yorum bağlantısı

hayırlı olsun.Kesinlikle yenge seçsin hiç bulaşma. Ikincisi pazarlık mutlaka et. Taksitli satışta olsa mutlaka pazarlık edin. Aynı mal türlü türlü fiyatlar var piyasada

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
(düzenlendi)

Ben senin ilk koyduğun modeli almıştım ama mağazadaydı buzdolabı.Sonra tercihimi link olarak verdiğimle değiştirdim.Nedeni ise değiştirlebilir koku filtresi ve daha geniş hacimli olmasından ötürü.Dolap enlemesine biraz geniş yer sıkıntısı varsa olmayabilir. 

Akşama ölçüm yapacağım bizim eski takaza zar zor sığıyor. Annemler şimdi benim evde oturuyor özenerek yaptırmıştım dolapların büyüyeceğini hiç hesaba katmadım o zamanlarda :D

Bana tuzak gibi geldi ama yinede sen daha iyi tanırsın. Ama mümkün olduğunca iyilerinden almaya çalış, çok çabuk bozulmasın. Bu arada Samsung iyi seçim.

:D yok işin şakası bir yana insanı yormuyor :flowers:

geçmiş olsun  :seytan:

Çok teşekkürler  :flowers:

hayırlı olsun.Kesinlikle yenge seçsin hiç bulaşma. Ikincisi pazarlık mutlaka et. Taksitli satışta olsa mutlaka pazarlık edin. Aynı mal türlü türlü fiyatlar var piyasada

Nişanlımın tek dediği beyaz olmazsa sevinirim diyor gerisine karışmıyor :) Erol abi Samsung mağazası burada yok Bosch'a gittim satıcıyının tavrını beğenmediğim için oradan alış veriş yapmam. Vestel bayi arkadaşım ama ürünleri hiç memnun edici değil. Beko pek cazip gelmiyor. Muhtemelen internetten alacağım.

tarihinde Oğuzhan Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Neredeymiş onun filtresi ? Aynısını kullanıyoruz galiba.

Yorum bağlantısı

Oğuzhan hayırlı olsun...

Sana tavsiyem beyaz eşyada servis ağı yaygın olan markayı tercih et...

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun, seni de kaybettik. :nazar:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Neredeymiş onun filtresi ? Aynısını kullanıyoruz galiba.

Abi dolabı açtığında karşına termostat kısmı geliyor ya, o kısmın yanında delikli delikli gibi görünen kare iki göz var. O kısım filtrenin olduğu yer.Tırnaklı zaten açtığında filtreyi göreceksin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrullah Gül

Beyaz eşya için arçelik derim servis ağı yönünden fiyatlarıda uygundur 

Mobilyada da istikbal derim çok sağlam çünkü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Hayırlı olsun, Oğuzhan.

Allah bir yastıkta kocatsın.

Beyaz eşyaları en sağlam ve kullanım amacına uygun olanını  (biz , bulaşık makinesinin alt, üst ayrı yıkama programlı olanını almıştık. İlk başlarda az bulaşık çıkıyor, bekletseniz olmuyor, yıkasanız olmuyor v.b.) seçin. Çok pahalı olması çok kaliteli anlamına gelmez.. beyaz eşyanın dışındaki diğer eşyalara için söyleyeceklerim: evin kendi eviniz olup, olmadığına göre hareket edin. Eğer ev değişecekseniz mümkün olduğunca çok gereksiz eşya almamya,  en son sabit olarak oturcağınız eve göre eşyalarınız almaya çalışın.

Örneğin koca vitrinleri alıp, içine 4 tane bardak (varsa kristal) 1 tane sürahi v.b şeyler koyarak karşısına geçip, taksitleri ödersiniz...yılda kaç defa açılacağı ve kullanılcacğı belli olmayan koca, koca yemek odası takımları gibi ileri de sıkıntı yaşatacak türden eşyalara dikkat...

Yorum bağlantısı

Simens in ürünleri çok kalitelidir. Buzdolabı çok ekonomiktir enerji balımından.Arçelik ürünleri dandik ve estetikten uzaktır.Bakkala bile servis verecekler neredeyse.internetten almanızı tavsiye etmem çünkü çok film var bu işlerde. Örneğin bi dqvlumbaz alıyosun çin işi motor 12tl. Orjinalı 205 ve birebir yerine uyuyor mağaza o riski göze almaz ama netten beyaz eşya asla diyorum. Allah yardımcınız olsun.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular
(düzenlendi)

İlk önce hayırlı olsun bende bu dönemden mayıs ayında geçtiğim için yeni evli sayılırım :)

Benim size tavsiyem profilo - bosch - siemens   markalarının almanya üretimi ürünleri. 

3 markada aynı fabrikada üretiliyor ve uzmanlık alanları genelde beyaz eşya . 

Iğdırda yaşıyorsunuz , Iğdır daki yetkili servisleri araştırın . En iyi en pahalı ürünü aldığınızı varsaysak bile sorun yapma ihtimali var. Önemli olan satış sonrası destek olanağıdır.

Mutfak için ankastre set düşünüyorsanız ben saydığım 3lünün profilo olanını seçtim ve memnunum .

Bu arada 3 markada aynı fabrikada fakat profilo fiyat olarak diğerlerinden hep daha hesaplıdır. ( kalite olarak aynıdır )

tarihinde Volkan Doğrular tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de bu dönemde olduğum için konuyu şiddetle takip ediyorum :biggrin:

Benim de aklımda mobilyada İstikbal, beyaz eşyada ise Beko geçiyor. Bakalım hayırlısı tabi.

Yorum bağlantısı

Buzdolabı 1900 TL

Bulaşık makinesi 900 TL

Hayırlı uğurlu olsun diyelim şimdiden.Ben geçenlerde Darty'den bakmıştım.Samsung 3 parça,bulaşık mak,çamaşır mak,buzdolabı hepsine 4000 civarı bir fiyat almıştım.Hepsi gri,parmak izi tutmayan,buzdolabının buzluk kısmı aşağıda olanlardan.Ayrıca Serdar bey'in söylediğine de katılıyorum.Yengenin içine sinip istemesi çok önemli  ;)

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Buzdolabı 1900 TL

Bulaşık makinesi 900 TL

2 ay oldu ben evleneli. sana tavsiyem alışverişlerde uzak dur. sen al biz öderiz deselerde bırak karşı taraf nasıl alırsa alsın. sakın ama sakın bulaşma-karışma.

bosch beyaz eşyalar 7450 TL , perdeler + stor 2250 , halılar 1400 , mobilya takımı 16000 , mutfak masası 750 vs... daha liste kabarık. 

bi de kızın aklına girecekler. son hafta nişanlının karakteri değişecek. onları da hesaba kat. işin zor valla.

bosch buzdolabı geçen hafta kapak kapandıktan sonra tıkırtı sesi yapıyordu. akşam aramıştım. ertesi gün öğlen vakitlerinde değiştirmeye geldiler.tek kelime dahi etmedi servis. ücretsiz değiştirdi. şimdilik iyiki bosch almışım diyorum. 

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal
(düzenlendi)

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de bu dönemde olduğum için konuyu şiddetle takip ediyorum :biggrin:

Benim de aklımda mobilyada İstikbal, beyaz eşyada ise Beko geçiyor. Bakalım hayırlısı tabi.

ev mobilyalarını komple bellonadan almıştım. çıkan sorunlar :

-yatak odası makyaj aynasının yanındaki üst kapak arızalı. değişti.

-yatak odası dolap için de erkek tarafı askılık yoktu. tamir edildi.

-sandalye de boya hatası vardı. boyanıp geldi.

-konsol üst kapak hala çizik.

-konsol raf taşıyan sistemler 3 adet eksik geldi. sewrvis geldi. sonra taktı.

-tv sehpası üst kapağı boya lekeli geldi. değişti.

-berjer ön tarafı deri kısmı yırtık geldi. o kısmı evde koltuğu kanıttıra kanıttıra değiştirdiler.

-3 lü koltuk ön alt köşe deri kısmı arızalı çıktı. tutkalla yapıştırdılar. (biz salağız ya. yapıştıramıyoruz.)

-3 lü koltuk kol koyma yeri ön tarafında hala arıza var. ilk koliden öyle çıktı. daha oturmadığım evde ihale bana çıktı.

-yemek masasında ortada açılır kapak köşesi arızalı çıktı. artık aramaya yoruldum.

-tv sehpası ön parlak çıta arızalı çizik. değişti.

-tv sehpası ayağı boya öncesinden çatlaktı bence. üstüne boyanmış. arızalıydı. değişti.

en az 11 defa servis eve geldi.

bu arada bellona ve istikbal aynı gruba ait.

tarihinde Sedat Ünsal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Oğuzhan neticede her bekarın bakına eninde sonunda gelecektir ama sen zaten doğru kararı vermişsin . Allah sbır ve şükredene karşıiılğını her zaman vermiştir. Ev eşyası zevke kalmıştır görüp beğenir alırsınız. Benden sana tavsiye kafana yatmayan bir eşyayı milletin gönlü olsun diye alma sakın.  Çamaşır makinasının neden o kadar pahalı modeline bakıyorsunki? neticede hepsi yıkıyor, aynı sitede 600-700 tl olan modelleride var iken. Sizin oralar rutubetsizdir asın dışarıya kurusun çamaşırlar.

Samsung servisi vardır oralarda umarım :)

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...