İçeriğe Yönlendir

Evleniyorum... Eşya Seçimine Yardım Çağrısı :)

Oğuzhan Demir

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu

Oğuzhan hayırlısı olsun, samsun iyidir. 2004 te bosch marka buzdolabı almıştın en iyisinden, garantisi bitter bitmez çöpe gitti.kapıyı tutan menteşeler ancak 2 yıl dayandı. :D şimdi samsung aldık 1 yılı geçti hanım çok beğeniyor, çünkü kendi beğendi. :D

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

hayırlıs olsun birşey sorucam beyaz eşyayı kız tarafı almıyor mu yoksa yatak odasını mı alıcak .

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

en büyük tavsiyem; elektronik beyaz eşya için1-buzdolabı=kesinlikle büyük,geniş olsun.

2-çamaşır mak.; kesinlikle az sürede yıkayan al.

3-beyaz eşyalar devamlı kullanıldıgından dolayı A++++ al.elektrik faturan az gelsin.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
(düzenlendi)

İki evimde de Hotpoint Ariston beyaz eşyalarını kullanıyorum şu ana hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ben memnunum ama (klişe bir söz olacak) beyaz eşya tamamen şans işi. En iyi markalar bile bazen insanı üzebiliyor. 

Not: Ben de beyaz eşyanın tamamını internet üzerinden sipariş verdim. Hızlıal.com'da aldığım buz dolabı bayiye göre 300 tl, çamaşır makinesi de 450 tl daha uygundu.

tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun darısı başımıza artık. Beyaz eşya'da bende alman taraftarıyım, siemens ve bosch olabilir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Mobilya için İstikbal'i tavsiye edebilirim. 2011'de aldığım mobilyalar da en ufak sıkıntıda servis gelip çözüm yoluna gitti. Bu sene Nisan ayında garanti sinin bitmesine bir hafta kala kanepedeki ufak yırtık için Kayseriden gelip tüm döşemeyi yenilediler, İstanbulda almama burada bayi olmamasına karşın ilgileri beni memnun etmişti. Ayrıca salon oturma odası, TV ünitesi, yemek masası ve yatak odası için 10 bin fiyat alıp 5 bayi gezerek 8 bine indirmiştik.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Oğuzhan şimdiden uğurlu kademli olsun, Bosch veya Siemens tavsiye ederim. İstanbul Sirkeci'deki bayiler peşinde iyi fiyat verirler. hepsiburada'yı da tercih edebilirsin :) hazır kınaya Ankara'ya gideceksen mobilyayı da Siteler'den bakıver. selamlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Turhan

Evet abilerim, ablalarım aranızda bilenleriniz var hem bilmeyenlere ön duyuru olsun hemde eşya seçimi için öneri fikirlerinizi almak için bir konu açayım dedim.

Düğünden bir hafta önce Antalya'da (25/01/2013) kız evinde küçük bir kına yapacağız. Düğün tarihi (01/02/2014-kına) 02/02/2014 Tüm forum ahalisi davetlidir. Davetiye basıldığı zaman tekrar bir konu açacağım. 

İşlerin yoğunluğu ve bu koşuşturmaca birleşince foruma girmekte baya bi zor oluyor. Önümüzde ki hafta nişanlım eşya seçimi için Iğdır'a gelecek pahalıyı kaldıracak bütçem olmasa da özellikle beyaz eşyaların iyi olması istiyorum. Başta beyaz eşya olmak üzere evle düğünle alakalı her türlü yorum ve önerinizi bekliyorum :)

Ben pek anlamam bu işlerden ama kaba olarak baktığımda şu ürünler öne çıktı sanki, hepsi samsung onunda fırını yok :)

Çamaşır makinesi  1800 TL  Banyoda duracağı için beyaz :)

Buzdolabı 1900 TL

Bulaşık makinesi 900 TL

Oğuzhan bey ben Bimeks beyaz eşya reyon sorumlusu olarak ilgimi çekti konu öncelikle bakmış olduğunuz ve fiyatlarını yazmış olduğunuz ürünlerin marka ve modelleri nelerdir. İstersenız de ben size kendiminde evlenmek üzere almış olduğum marka modelleri size önerebilirim ;

Çamaşır Mak. : Bosch WAS24765 veya LG 1281 ( 1481 de olabilir tek fark devir sayısı )

Bulaşık Mak : Bosch SMS 58N08 (Gıri renk seceneği isterseniz eğer) beyazı Bosch 58m02 bunlar Bosch'un alman serileridir. Bosch un türk serilerini tavsiye etmiyorum alt tabanı plastik olduğu için belirli bir süreden sonra koku şikayetleri alıyorduk.

2. tavsiye olarakta Elektrolüx'ün 6500 low serisi beyaz 6500 lox seriside gıri dir.

Buzdolabı : Buzdolabında ise üzerinde Samsung modellerinin tümünü kesinlikle önerebilirim. Kiracımısınız ev sahibimi bilmiyorum ama eğer kiracı iseniz 70 yada 72 cm lik dolapları tercih etmenizi tavsiye ederim çünkü türkiye deki evlerde standart bırakılan alan 70-74 cm aralığındadır. Ancak ev sahibiyseniz yada ölcü probleminiz yoksa sorun yok demektir.

Gelelim dolabın tarzına eğer kombi tipi ( buzluk altta) istiyorsanız ki benimde önerim bu yöndedir müşterilerimede bu şekilde söylüyorum. bayanların pazardan sonra sebzeliğe ürün yerleştirirken çektikleri işkence ortadan kalkıyor.

Kombi tipi olarak önerecegim modeller ise Samsung un RL4352 BAWW modelidir. 70x180x72 dir ölçüleri. ( Bendeki dolap budur) yada BOSCH un KGE 58AL30N (loft rost) dolabını önerebilirim bunlar 70 cm lik dolaplar abat geniş olsun istersenizde 76 cm ile Samsung RL 59QMSW yada kombi tipinde ise

p_121883_01_03.jpg
stickerChance.png
Samsung RL-62ZBSW No-Frost Buzdolabı

bunu önerirmim. Herhangi bir sorunuz varsa yardım edebileceğim birsey çekinmeden soru sorabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Oğuzhan hayırlı olsun...

Sana tavsiyem beyaz eşyada servis ağı yaygın olan markayı tercih et...

Teşekkürler Hakan Abi eksi vestel elemanıyım :) Beko'da ki arkadaşlar için yorum yapmak istemiyorum :) Samsung bakarken ilk işim servisine bakmak oldu.

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun, seni de kaybettik. 

Teşekkürler güzel abim  :flowers:

Hayırlı olsun. Beyaz eşyada Samsung için iyi şeyler duymadım. Yeni evlenen arkadaşım tüm  beyaz eşyalarını beko'dan aldı. Şu anda oldukça memnunlar. Samsung'u ii araştırın isterseniz.

Teşekkürler Mert. İstikbal ve beko için kendi gözümle gördüğüm bir durum her hangi bir merdiven altı atölyesi üretimi üzerine marka etiketi...

Beyaz eşya için arçelik derim servis ağı yönünden fiyatlarıda uygundur 

Mobilyada da istikbal derim çok sağlam çünkü

Bir üstteki açıklama (gülücük)

Benim ankastre takımım Samsung. Fazlasıyla memnunum.

Tek tavsiyem seramik ocak olmasın Çok şık duruyor ancak temizlemesi zor (en azından alışana kadar). Zira biz kadınlar cife domestosa değmedikçe temizledik saymayız 

Seçimler güzel. Fırını da Samsung alabilirsiniz. 

Diğer bütün beyaz eşyalarım (TV dahil) Siemens. Ankastre olanları Ata sürpriz olarak aldığı için (ki ben de ona müteakip bütün mutfağı değiştirerek sürpriz yaptım  , başta ön yargılı baksam da, şimdi "afferim sana" diyorum 

Beko?

Beyaz eşya şans işi derler. Çok doğru. Benim sülalede de Beko-Arçelik'ten kim ne aldıysa (ki eniştem Arçelik'te ürün müdürü idi) senesini göremedi :)

Ayça abla değerli bilgiler için çok teşekkürler senin önerilerin en çok dikkate alınacak olanlar   :flowers:

Hayırlı olsun, Oğuzhan.

Allah bir yastıkta kocatsın.

Beyaz eşyaları en sağlam ve kullanım amacına uygun olanını  (biz , bulaşık makinesinin alt, üst ayrı yıkama programlı olanını almıştık. İlk başlarda az bulaşık çıkıyor, bekletseniz olmuyor, yıkasanız olmuyor v.b.) seçin. Çok pahalı olması çok kaliteli anlamına gelmez.. beyaz eşyanın dışındaki diğer eşyalara için söyleyeceklerim: evin kendi eviniz olup, olmadığına göre hareket edin. Eğer ev değişecekseniz mümkün olduğunca çok gereksiz eşya almamya,  en son sabit olarak oturcağınız eve göre eşyalarınız almaya çalışın.

Örneğin koca vitrinleri alıp, içine 4 tane bardak (varsa kristal) 1 tane sürahi v.b şeyler koyarak karşısına geçip, taksitleri ödersiniz...yılda kaç defa açılacağı ve kullanılcacğı belli olmayan koca, koca yemek odası takımları gibi ileri de sıkıntı yaşatacak türden eşyalara dikkat...

Hikmet Abim çok teşekkürler. Çok şükür ev kendime Rabbim kısmet ederse torunlarımı bu evde severim. Eşyaları kullanım amacına göre seçmek en büyük önemimiz, duruşu ikinci planda.

Imkan olsada herkes siemens alabilse  yine yeni evlenen bir arkadaşımda hepsini vestel aldı çünkü fiyatları diğer firmalara göre oldukça makul.

Iki yakın arkadaşımda vestel argede çalışıyorlar. Bir tanesi elektrik elektronik mühendisi. O bile beko önerdi vestel yerine 

Mert daha öncede bahsettim eski vestel servis elamanıyım son tercihim. Beko servisleri hep arkadaşlarım, al birini vur ötekine durumdalar (gülücük)

Simens in ürünleri çok kalitelidir. Buzdolabı çok ekonomiktir enerji balımından.Arçelik ürünleri dandik ve estetikten uzaktır.Bakkala bile servis verecekler neredeyse.internetten almanızı tavsiye etmem çünkü çok film var bu işlerde. Örneğin bi dqvlumbaz alıyosun çin işi motor 12tl. Orjinalı 205 ve birebir yerine uyuyor mağaza o riski göze almaz ama netten beyaz eşya asla diyorum. Allah yardımcınız olsun.

Simens eski Telra grup üyesi bizde elektronik servisliği vardı telra grup battı. Korkarak yaklaşıyorum Türkiye için.

İlk önce hayırlı olsun bende bu dönemden mayıs ayında geçtiğim için yeni evli sayılırım

Benim size tavsiyem profilo - bosch - siemens   markalarının almanya üretimi ürünleri. 

3 markada aynı fabrikada üretiliyor ve uzmanlık alanları genelde beyaz eşya . 

Iğdırda yaşıyorsunuz , Iğdır daki yetkili servisleri araştırın . En iyi en pahalı ürünü aldığınızı varsaysak bile sorun yapma ihtimali var. Önemli olan satış sonrası destek olanağıdır.

Mutfak için ankastre set düşünüyorsanız ben saydığım 3lünün profilo olanını seçtim ve memnunum .

Bu arada 3 markada aynı fabrikada fakat profilo fiyat olarak diğerlerinden hep daha hesaplıdır. ( kalite olarak aynıdır )

Teşekkürler, sizede kocaman bir :nazar:  Servisleri zaten bir az çok tanırım bosch gereksiz pahalı geliyor bana.

Bi ömür mutluluklar  

Mobilyada tavsiyem İstikbal veya Bellona ... 

Beyaz Eşyada Arçelik yada Beko..... 

Halı alırsan çok açık renk alma bence ,  halı'da lekeler bağırınca yenge kısa bi süre sonra yedek bi takım daha halı alalım derse şaşırma  

Yaşanmış tecrübe  :good1:

Ayrıca bu markaların servislerine ulaşmak daha kolay  

Teşekkürler Göksen Arçelik ve istikbal dışarıdan ürün alıp etiket yapıştırma işini çok yapıyor maalesef halı tavsiyeni dikkate alacağım.

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de bu dönemde olduğum için konuyu şiddetle takip ediyorum 

Benim de aklımda mobilyada İstikbal, beyaz eşyada ise Beko geçiyor. Bakalım hayırlısı tabi.

Teşekkürler, ikimizde zor dönemdeyiz :) İki marka hakkında da bir üsteki mesajı dikkate al...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bu arada yatak aldınız mı bilmiyorum ama yatak tavsiyem kesinlikle işbir yatak ergoplas modeli ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

Oğuzhan tebrik ederim

Allah tamamına erdirsin.

Ne alırsan al kampanyalara denk getir. firmalar özel günlerde hepsi kampanya yapıyor.

acelen yok ise. önümüzde en yakın yılbaşı var. daha sonra martta kadınlar günü ve mayısta anneler günü var. güzel kampanyalar oluyor.

birde paran kadar almanı şiddetle tavsiye ediyorum.

evliliğinizin ilk yıllarını borç harç ödeyerek geçirmeyin. zira en güzel günleriniz o günler olacak.... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bulaşık makinesinde çok programlı diye de fazla para verme.3 program fazla bile zaten kullanılmıyor diğerleri.Sadece az bulaşık seçeneği olan makineyi almaya dikkat et.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Oğuzhan hayırlı olsun...

Sana tavsiyem beyaz eşyada servis ağı yaygın olan markayı tercih et...

sizin mahallede servisi olmayan hiç birşeyi alma.

Her bulaşık makinası aynı yıkamaz. Aynı deterjanı kullanan iki farkı bulaşık makinesi aynı randımanı vermeyebilir.

Ayrıca modeller markalar arasında iç boyut farklılıkları vardır. En verimli yerleştirme şekline sahip olanlar tercih edilmelidir.

(örnek : eltimin üst sepetine tatlı tabağı sığmamakta iken benimkine sığıyor gibi)

Yanlış cevap :D

Her programın kullanım amacı farklıdır. Kim demiş kullanılmıyor diye? Daha yeni evlisiniz, ondan kullanılmıyor.

"Duş" kesin ihtiyaç. Özellikle çok kalabalık misafirlerde bulaşıkları sadece peçete ile temizler, içine az Domestos sıkar Duş'u açarım. Ardından da orta programda yıkarım mis.

"Hassas" ya da "kısa" program kesin ihtiyaç. Özellikle aylık temizliklerde, mutfak dolapları, salon vitrinin içi temizlenirken oradaki tabak-bardak bu programla yıkanır. Hem tozları gitmiş olur, hem sudan zamandan tasarruf.

"Tencere" ya da "çok uzun program (90DC) " gibi de büyük ihtiyaç. Özellikle çelik tencere, çok yağlı bulaşık, vs'lerde hayat kurtarır.

Ben genelde 60DC programını kullanırım. Diğer yazdıklarımı (duş hariç) ayda 1 ya da belki 2 ayda 1 kullanırım. Ama unutmayın ki alınacak beyaz eşyanın en az 5 sene kullanılması planlanmaktadır. İleride "offf neden bir üst modeli almadık" hayıflanmalarını duymaktansa bir kere alıp rahat etmek gerekir.

Not: çift sepet yıkama özelliği de olursa kaymaklı ekmek kadayıfı olur ;)

Uzman yorumu... :shok:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Uzman yorumu... :shok:

:shok:  :shok:  :shok:  +1 :D

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Bu arada yatak aldınız mı bilmiyorum ama yatak tavsiyem kesinlikle işbir yatak ergoplas modeli ;) 

isbir yataktan 1800 tl ye almıştım yatağımı. modelini bilmiyorum ama visko geçiyordu adının içinde.yaysız yatak. inanılmaz rahat bir yatak. yatağa verdiğin paraya acımayacaksın. ben bunu öğrendim. size de tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

isbir yataktan 1800 tl ye almıştım yatağımı. modelini bilmiyorum ama visko geçiyordu adının içinde.yaysız yatak. inanılmaz rahat bir yatak. yatağa verdiğin paraya acımayacaksın. ben bunu öğrendim. size de tavsiye ederim.

Anlatıma göre ergoplas ;) Ben Mahmut(Yıldız) abinin tavsiyesi ile adlım ki iyi ki dinlemişim onu.

http://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/viscostar-akilli-yataklar/ergoplas/

Ayrıca yatağın dış kısmı komple çıkıp yıkanabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Öncelikle hayırlısı olsun. Mutluluklar diliyor, tebrik ediyorum sizi.. 

Şöyle genel üstten konulara bir göz gezdirdim de sanırım kimse beyaz eşyada uzatılmış garantiden bahsetmiyor. Beyaz eşyaların doğası gereği mi nedir bilmem ama genelde standart 2 yıl garanti süresi sonunda hemen hemen büyük kısmı arızalanmaya başlıyor. Bu sebeple uzatılmış garantisi olan markaları ilk sıralara koyun bence. Örneğin satıştan 5-7 yıl garantili olanlar yada 2 yıl + 5 yıl ek garanti olanlar mevcut. Ek garanti için eşya başına çok cüzi fiyat isteyen firmalar oluyor. 50-70 TL gibi.  ;)

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Oğuzhan öncelikle hayırlı olsun Rabbim tamamına erdirsin, asıl konu hakkında da arkadaşlar gerekeni söylemişler artık onun da hayırlısı diyelim kardeşim....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Beko fırınımız var: Hiç memnun değiliz.

Samsung buzdolabımız var: Çok memnunuz.

İndesit bulaşık makinamız var: Memnunuz.

Samsung çamaşır makinamız var: Çok memnunuz.

Samsung TV var: Memnunuz.

Samsung 3 yıldız diyorsun yani

Hayırlı uğurlu olsun diyelim şimdiden.Ben geçenlerde Darty'den bakmıştım.Samsung 3 parça,bulaşık mak,çamaşır mak,buzdolabı hepsine 4000 civarı bir fiyat almıştım.Hepsi gri,parmak izi tutmayan,buzdolabının buzluk kısmı aşağıda olanlardan.Ayrıca Serdar bey'in söylediğine de katılıyorum.Yengenin içine sinip istemesi çok önemli 

Teşekkürler, nişanlımın uzakta olması işlerimizi zorlaştırıyor. Ben şimdilik modellere yoğunlaşıyorum onlar netleşse detaylı fiyat araştırması yapacağım.

2 ay oldu ben evleneli. sana tavsiyem alışverişlerde uzak dur. sen al biz öderiz deselerde bırak karşı taraf nasıl alırsa alsın. sakın ama sakın bulaşma-karışma.

bosch beyaz eşyalar 7450 TL , perdeler + stor 2250 , halılar 1400 , mobilya takımı 16000 , mutfak masası 750 vs... daha liste kabarık. 

bi de kızın aklına girecekler. son hafta nişanlının karakteri değişecek. onları da hesaba kat. işin zor valla.

bosch buzdolabı geçen hafta kapak kapandıktan sonra tıkırtı sesi yapıyordu. akşam aramıştım. ertesi gün öğlen vakitlerinde değiştirmeye geldiler.tek kelime dahi etmedi servis. ücretsiz değiştirdi. şimdilik iyiki bosch almışım diyorum. 

Gözümü kokuttun :)

ev mobilyalarını komple bellonadan almıştım. çıkan sorunlar :

-yatak odası makyaj aynasının yanındaki üst kapak arızalı. değişti.

-yatak odası dolap için de erkek tarafı askılık yoktu. tamir edildi.

-sandalye de boya hatası vardı. boyanıp geldi.

-konsol üst kapak hala çizik.

-konsol raf taşıyan sistemler 3 adet eksik geldi. sewrvis geldi. sonra taktı.

-tv sehpası üst kapağı boya lekeli geldi. değişti.

-berjer ön tarafı deri kısmı yırtık geldi. o kısmı evde koltuğu kanıttıra kanıttıra değiştirdiler.

-3 lü koltuk ön alt köşe deri kısmı arızalı çıktı. tutkalla yapıştırdılar. (biz salağız ya. yapıştıramıyoruz.)

-3 lü koltuk kol koyma yeri ön tarafında hala arıza var. ilk koliden öyle çıktı. daha oturmadığım evde ihale bana çıktı.

-yemek masasında ortada açılır kapak köşesi arızalı çıktı. artık aramaya yoruldum.

-tv sehpası ön parlak çıta arızalı çizik. değişti.

-tv sehpası ayağı boya öncesinden çatlaktı bence. üstüne boyanmış. arızalıydı. değişti.

en az 11 defa servis eve geldi.

bu arada bellona ve istikbal aynı gruba ait.

Biz göz korkması daha :) bellonaya kocaman bir -

Oğuzhan neticede her bekarın bakına eninde sonunda gelecektir ama sen zaten doğru kararı vermişsin . Allah sbır ve şükredene karşıiılğını her zaman vermiştir. Ev eşyası zevke kalmıştır görüp beğenir alırsınız. Benden sana tavsiye kafana yatmayan bir eşyayı milletin gönlü olsun diye alma sakın.  Çamaşır makinasının neden o kadar pahalı modeline bakıyorsunki? neticede hepsi yıkıyor, aynı sitede 600-700 tl olan modelleride var iken. Sizin oralar rutubetsizdir asın dışarıya kurusun çamaşırlar.

Samsung servisi vardır oralarda umarım :)

Fatih abi kimseye güzel görünmek gibi bir derdim yok çok şükür. Makine olayına gelince tamamiyle benim tercihim. Şimdi annemle birlikte yaşıyorum makinenin küçüklüğü ve kurutma sıkıntı oluyor hele ki kışın kalorifersiz evde gerçekten büyük sıkıntı. 

Oğuzhan hayırlısı olsun, samsun iyidir. 2004 te bosch marka buzdolabı almıştın en iyisinden, garantisi bitter bitmez çöpe gitti.kapıyı tutan menteşeler ancak 2 yıl dayandı. : :Dşimdi samsung aldık 1 yılı geçti hanım çok beğeniyor, çünkü kendi beğendi. :D

Teşekkürler Lokman abim. Fiyat performansta neden bilmiyorum her üründe hep gözüme samsung batıyor markacı bir insanda değilimdir.

Karar verdim bir daha tüm beyaz eşyayı büyük küçük fark etmeksizin eskiden olduğu gibi arçelikten alacağım. Diğer markaların ne kadar tırt olduğunu ve servislerinin beş para etmediğini acı tecrübelerle deneyim edinmiş olduk.

Eski ürünler gibi sağlam üretmiyor maalesef...

hayırlıs olsun birşey sorucam beyaz eşyayı kız tarafı almıyor mu yoksa yatak odasını mı alıcak .

Teşekkürler, bizde pek öyle bir ayrım yok kimin gücü neye yeterse. Genelde şöyle bir durum vardır kaba eşyaları erkek alır evi kız tarafı doldurur. 

2008 yılından beri öğrenci evimde bekonun buzdolabını ve çamaşır makinasını kullanıyorum. Bir kere bile bozulmadı. Çamaşır makinası sadece bir kez yürüdü :) sanırım koyduğumuz yerde sıkıntı vardı. Çamaşır makinası en saz 1000 devir olsun. Benimkisi 800 devir. Çok doldurunca azda olsa zorlanıyor 

Onun için devrinden çok kapasitesi önemli :)

en büyük tavsiyem; elektronik beyaz eşya için1-buzdolabı=kesinlikle büyük,geniş olsun.

2-çamaşır mak.; kesinlikle az sürede yıkayan al.

3-beyaz eşyalar devamlı kullanıldıgından dolayı A++++ al.elektrik faturan az gelsin.

Mantıklı...

Hayırlı olsun darısı başımıza artık. Beyaz eşya'da bende alman taraftarıyım, siemens ve bosch olabilir.

Teşekkürler amin amin 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Mobilya için İstikbal'i tavsiye edebilirim. 2011'de aldığım mobilyalar da en ufak sıkıntıda servis gelip çözüm yoluna gitti. Bu sene Nisan ayında garanti sinin bitmesine bir hafta kala kanepedeki ufak yırtık için Kayseriden gelip tüm döşemeyi yenilediler, İstanbulda almama burada bayi olmamasına karşın ilgileri beni memnun etmişti. Ayrıca salon oturma odası, TV ünitesi, yemek masası ve yatak odası için 10 bin fiyat alıp 5 bayi gezerek 8 bine indirmiştik.

Sizin bayi iyiymiş yoksa kayseride sıradan bir mağazada üretilen üzerine istikbal bellona gibi markaların etiketinin basıldığı bir çok ürünü istikbal bellona mağzasına faturası ile nakliye yaptığım çok oldu tır sürdüğüm zamanlarda :) 

Oğuzhan şimdiden uğurlu kademli olsun, Bosch veya Siemens tavsiye ederim. İstanbul Sirkeci'deki bayiler peşinde iyi fiyat verirler. hepsiburada'yı da tercih edebilirsin hazır kınaya Ankara'ya gideceksen mobilyayı da Siteler'den bakıver. selamlar.

Çok teşekkürler kına Ankara değil Antayla haftasına da düğün var yetiştirmek çok zor olur nakliyede başlı başına bir dert.

Oğuzhan bey ben Bimeks beyaz eşya reyon sorumlusu olarak ilgimi çekti konu öncelikle bakmış olduğunuz ve fiyatlarını yazmış olduğunuz ürünlerin marka ve modelleri nelerdir. İstersenız de ben size kendiminde evlenmek üzere almış olduğum marka modelleri size önerebilirim ;

Çamaşır Mak. : Bosch WAS24765 veya LG 1281 ( 1481 de olabilir tek fark devir sayısı )

Bulaşık Mak : Bosch SMS 58N08 (Gıri renk seceneği isterseniz eğer) beyazı Bosch 58m02 bunlar Bosch'un alman serileridir. Bosch un türk serilerini tavsiye etmiyorum alt tabanı plastik olduğu için belirli bir süreden sonra koku şikayetleri alıyorduk.

2. tavsiye olarakta Elektrolüx'ün 6500 low serisi beyaz 6500 lox seriside gıri dir.

Buzdolabı : Buzdolabında ise üzerinde Samsung modellerinin tümünü kesinlikle önerebilirim. Kiracımısınız ev sahibimi bilmiyorum ama eğer kiracı iseniz 70 yada 72 cm lik dolapları tercih etmenizi tavsiye ederim çünkü türkiye deki evlerde standart bırakılan alan 70-74 cm aralığındadır. Ancak ev sahibiyseniz yada ölcü probleminiz yoksa sorun yok demektir.

Gelelim dolabın tarzına eğer kombi tipi ( buzluk altta) istiyorsanız ki benimde önerim bu yöndedir müşterilerimede bu şekilde söylüyorum. bayanların pazardan sonra sebzeliğe ürün yerleştirirken çektikleri işkence ortadan kalkıyor.

Kombi tipi olarak önerecegim modeller ise Samsung un RL4352 BAWW modelidir. 70x180x72 dir ölçüleri. ( Bendeki dolap budur) yada BOSCH un KGE 58AL30N (loft rost) dolabını önerebilirim bunlar 70 cm lik dolaplar abat geniş olsun istersenizde 76 cm ile Samsung RL 59QMSW yada kombi tipinde ise

Samsung RL-62ZBSW No-Frost Buzdolabı

bunu önerirmim. Herhangi bir sorunuz varsa yardım edebileceğim birsey çekinmeden soru sorabilirsiniz.

Mustafa dikkat edersen hepsinde link var zaman buldukça önerdiğin modelleri inceleyeceğim. Teşekkürler.

Oğuzhan tebrik ederim

Allah tamamına erdirsin.

Ne alırsan al kampanyalara denk getir. firmalar özel günlerde hepsi kampanya yapıyor.

acelen yok ise. önümüzde en yakın yılbaşı var. daha sonra martta kadınlar günü ve mayısta anneler günü var. güzel kampanyalar oluyor.

birde paran kadar almanı şiddetle tavsiye ediyorum.

evliliğinizin ilk yıllarını borç harç ödeyerek geçirmeyin. zira en güzel günleriniz o günler olacak.... 

Teşekkürler. Düğün Şubat'ta :D yok bütçe dışına çıkmam çıkamam :)

Samsung buzdolaplarının sebzelik bölmesi sorunludur. Taze tutmak için nem desteği vardır ancak bazı modellerde bu nem, sebzelerin donmasına yol açmaktadır. Hatta bazı modellerden öte, bir modelin bazı cihazlarında dahi görülmektedir bu sıkıntı. Yani tamamen kısmet işi... 

Bir defa alacaksan; Sharp SJPT-69R serisi buzdolabı al. Biraz pahalıdır belki ama, buzdolabıdır. Tabi bir de piyasada bulmak lazım önce. 

Çamaşır makinesinde "ekonomik su kullanım" hülyasına kapılma. Suyu ne kadar ekonomik kullanırsa, çamaşırı o kadar az temizler. Tabi bu demek değil, her yıkamada bir ton su kullanmalı. Su alımı normal olsun da geri kalan neyi ekonomik oluyorsa olsun... 

Bulaşık makinesineyse çok takılma. Piyasadaki hemen her markanın makinası aynı randımanı veriyor neredeyse...

Abi sharp bizi aşar :s 

Her bulaşık makinası aynı yıkamaz. Aynı deterjanı kullanan iki farkı bulaşık makinesi aynı randımanı vermeyebilir.

Ayrıca modeller markalar arasında iç boyut farklılıkları vardır. En verimli yerleştirme şekline sahip olanlar tercih edilmelidir.

(örnek : eltimin üst sepetine tatlı tabağı sığmamakta iken benimkine sığıyor gibi)

Yanlış cevap

Her programın kullanım amacı farklıdır. Kim demiş kullanılmıyor diye? Daha yeni evlisiniz, ondan kullanılmıyor.

"Duş" kesin ihtiyaç. Özellikle çok kalabalık misafirlerde bulaşıkları sadece peçete ile temizler, içine az Domestos sıkar Duş'u açarım. Ardından da orta programda yıkarım mis.

"Hassas" ya da "kısa" program kesin ihtiyaç. Özellikle aylık temizliklerde, mutfak dolapları, salon vitrinin içi temizlenirken oradaki tabak-bardak bu programla yıkanır. Hem tozları gitmiş olur, hem sudan zamandan tasarruf.

"Tencere" ya da "çok uzun program (90DC) " gibi de büyük ihtiyaç. Özellikle çelik tencere, çok yağlı bulaşık, vs'lerde hayat kurtarır.

Ben genelde 60DC programını kullanırım. Diğer yazdıklarımı (duş hariç) ayda 1 ya da belki 2 ayda 1 kullanırım. Ama unutmayın ki alınacak beyaz eşyanın en az 5 sene kullanılması planlanmaktadır. İleride "offf neden bir üst modeli almadık" hayıflanmalarını duymaktansa bir kere alıp rahat etmek gerekir.

Not: çift sepet yıkama özelliği de olursa kaymaklı ekmek kadayıfı olur 

Ayça abla iyiki buralardasın  :flowers:

Uzman yorumu... 

Iğdır dediğimiz yer zaten başlı başınca bir mahalle :)

+1

İş bir yatak +1

Öncelikle hayırlısı olsun. Mutluluklar diliyor, tebrik ediyorum sizi.. 

Şöyle genel üstten konulara bir göz gezdirdim de sanırım kimse beyaz eşyada uzatılmış garantiden bahsetmiyor. Beyaz eşyaların doğası gereği mi nedir bilmem ama genelde standart 2 yıl garanti süresi sonunda hemen hemen büyük kısmı arızalanmaya başlıyor. Bu sebeple uzatılmış garantisi olan markaları ilk sıralara koyun bence. Örneğin satıştan 5-7 yıl garantili olanlar yada 2 yıl + 5 yıl ek garanti olanlar mevcut. Ek garanti için eşya başına çok cüzi fiyat isteyen firmalar oluyor. 50-70 TL gibi.  

Teşekkürler. Vestel bir ara 7 yıl garanti veriyordu. Serviste çalışmaya devameden arkadaşım bazı müşterilerin çocukları elimde büyüyor resmen diyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Yaşlanmışım artık sabahtan ancak cevap yazmayı bitirdim :) Yetişemiyorum hayata :D

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

Tecrubeyle sabit ki herşeyi yenge hanıma bırakın. Gösterdiklerine de harika diyin. Sen bilirsin diyin :) 6 yıldır biz evde aynı şeyleri konuşuyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...