İçeriğe Yönlendir

Araca Sonradan Otomatik Uzun Far Sistemi Takılabilir Mi?

Ersin Ulupınar

Recommended Posts

Ersin Ulupınar

Değerli forum üyeleri daha önce bu konu ilgili açıklamalar oldumu bilmiyorum forum içerisinde arattırdm ama bulamadım olupta yeniden açtıysam özürdilerim.Konu başlığından da anlaşılacağı gibi araçlarımıza sonradan otomatik uzun far sistemi takılabilir mi? eğer takılırsa maliyet ne kadar olur? çok gereklimidir? Siz değerli büyüklerimin ve kardeşleriimin düşüncelerini almak istedim vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim saygılar...

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Valla ne yalan söyleyeyim,

Uzun farın otomatiğini yeni duydum.. Cahilliğime verin..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

bunlar normal sensör benim sormak istediğim gece uzun yolda otomatik olarak zifiri karanlıkda uzunları yakacak karşıdan bir araba geldiğinde ya da önünüzde araç olduğunda otomatik olarak kısalara alıcak

http://www.youtube.com/watch?v=nj3Re7wikXs

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Valla ne yalan söyleyeyim,

Uzun farın otomatiğini yeni duydum.. Cahilliğime verin..

est.aydın abi bir tane video paylaştım orda daha net anlaşılıyor

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Otomatik kararan ön cam istiyorum.. :D

Ne kadar doğru çalışıyor ki bu sistem ? Aslında güzel bir özellik, bir zahmetten daha kurtulmuş oluyoruz. :)

http://www.youtube.com/watch?v=nj3Re7wikXs

Mühendislik ve teknoloji insanı tembelleştiriyor.. Buna eminim artık.. Wall-e animasyon filmindeki gibi oluruz birkaç çeyrek asır sonra..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

bunlar normal sensör benim sormak istediğim gece uzun yolda otomatik olarak zifiri karanlıkda uzunları yakacak karşıdan bir araba geldiğinde ya da önünüzde araç olduğunda otomatik olarak kısalara alıcak

..

Bildiğim kadarı ile üst segment araçlarda mevcut. Audi ve Volvo da duymuştum.. Ancak kişisel fikrim çok gereksiz bir masraf olacağıdır.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Bildiğim kadarı ile üst segment araçlarda mevcut. Audi ve Volvo da duymuştum.. Ancak kişisel fikrim çok gereksiz bir masraf olacağıdır.

evet audi,volvo,mercedes.opelde de varmış belki gereksiz ama olsa kötü olmaz hani :)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Ben gereksiz olduğuna çokta katılmıyorum. Gece farlarını kısmayan veya ayarsız far ile dolaşan bir çok sürücü olabiliyor. Bu araçlar yanınızdan geçtiğinde ister istemez anlık bir görme sorunu yaşıyorsunuz. Araç geçtikten sonra anında uzunları yakıyorsa... Kim bilir yeri gelir belki hayat bile kurtarır...

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Ben gereksiz olduğuna çokta katılmıyorum. Gece farlarını kısmayan veya ayarsız far ile dolaşan bir çok sürücü olabiliyor. Bu araçlar yanınızdan geçtiğinde ister istemez anlık bir görme sorunu yaşıyorsunuz. Araç geçtikten sonra anında uzunları yakıyorsa... Kim bilir yeri gelir belki hayat bile kurt

bencede mantıklı aslında kullanışlı bir özellik ama sonradan taktırma gibi bir ihtimal varmı onu merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Otomatik kararan ön cam istiyorum.. :D

Düşündüğüm anlayan anladığını uygulayan araba istiyorum bende. :blush:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Düşündüğüm anlayan anladığını uygulayan araba istiyorum bende. :blush:

İnşallah bir gün bizi anlayan araçlar çıkarırlar ve inşallah bu arabalar bizi "yanlış" anlamazlar.. :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

İnşallah bir gün bizi anlayan araçlar çıkarırlar ve inşallah bu arabalar bizi "yanlış" anlamazlar.. :hahahoho:

Teknoloji sürekli ilerliyor ilerde onlar da olur muhtemelen :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hayııııırrrrrr!!!!!!

"Beni bir sen anladın sen de yanlış anladın" esprisi yapmaaaaaaaaaaaa. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Şuan söyleneni anlayanlar var. Maalesef çoğu zaman yanlış anlıyorlar. TRT Türçesi ile konuşman gerek   :D

Geçen yıllarda Teknosa ya gittik. Sesli komutlu tv ler yeni yeni piyasaya çıkıyor. Kızcağızın biri Zamsung elemanı tv yi tanıtıyor. Kamera özelliğini açmak istedi.. Karın ağrısından yerlerde yuvarlanarak ayrıldık mağzadan.. "Kamera, kemıra, camera, çamıra, kamura, camerı..." Defalarca tekrarladı ancak maalesef herşeyi açan tv, birtek kamerayı açamadı  :D  :D

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Yavaşlamayı düşünüp "freni kazıklatan" arabalara çok güler, gerekirse arkadan bindiririm heralde.. :hahahoho:

Hayııııırrrrrr!!!!!!

"Beni bir sen anladın sen de yanlış anladın" esprisi yapmaaaaaaaaaaaa. :D

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Sonradan takmak için gece görüşlü kamera, sensör vs gibi bir çok ekipman ve bunları denetleyecek belirli bir düzende çalışmasını sağlayacak işlemci montajı içerir bu konu. Ki bunu yapmak çok zahmetli ve bilgi gerektiren, parasal açıdan da zorlayıcı olur. Bu tarz bir denemeyi Servet abi yapmayı planlıyordu henüz hayata geçiremediğini biliyorum. Sizde denemeyin bence. Gidip olanı almak daha makul ve makbuldür.

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Herşeyi otomatik yapan araba herkesin elinin altında mevcut.

Bugünden itibaren bir şöför tutun ve istediğiniz hızda gitsin sağa dön deyince şöför sağa dönecek dur deyince duracak vs vs.

En güzelide git park et denince olur.Otomatik park sistemide var diyebilirsiniz.Kapılar açılır sonra kapanır ve elinizi değmeden inip binersiniz.

Vay be çokta uzak değilmiş demi.

:D:good1::bravo::nazar:

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Herşeyi otomatik yapan araba herkesin elinin altında mevcut.

Bugünden itibaren bir şöför tutun ve istediğiniz hızda gitsin sağa dön deyince şöför sağa dönecek dur deyince duracak vs vs.

En güzelide git park et denince olur.Otomatik park sistemide var diyebilirsiniz.Kapılar açılır sonra kapanır ve elinizi değmeden inip binersiniz.

Vay be çokta uzak değilmiş demi.

:D:good1::bravo::nazar:

atilla abi ben kendim kullanmayı tercih ederim   :D

Sonradan takmak için gece görüşlü kamera, sensör vs gibi bir çok ekipman ve bunları denetleyecek belirli bir düzende çalışmasını sağlayacak işlemci montajı içerir bu konu. Ki bunu yapmak çok zahmetli ve bilgi gerektiren, parasal açıdan da zorlayıcı olur. Bu tarz bir denemeyi Servet abi yapmayı planlıyordu henüz hayata geçiremediğini biliyorum. Sizde denemeyin bence. Gidip olanı almak daha makul ve makbuldür.

bunu sıfırdan yapabiliecek bir kapasiteye zaten sahip değilim :) hani dedim belki birileri hazır kit olarak yapmış ise sonradan takılabilen amerikan park modülü vs. şeklinde kolay monte edilebilen bir sistem şeklinde olup olmadığını öğrenmek istemiştim çok teşekkür ederim bilgileriniz için

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...