İçeriğe Yönlendir

Bipper Tepe.. 1.4Hdi 68Hp 2012

Safak Acar

Recommended Posts

Safak Acar

Davutpaşa yıldız teknik abi. Cevizlibag a 5 dk

Tamam ilk fırsatta haberleşelim..

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bu arada :D Araçta ticari yük yoksa K belgesi istemiyorlar.. 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Safak Acar

Pazar günü Trakya ya iş gereği teşrif ettik :D

Tam gazlamalı 140-160 km/h ile yardıra yardıra gittim Acil çağırdıkları için bastım biraz..  

Gişelerden öncesi ve sonrası yaklaşık bi saat trafkte kaldık,   

Mahmut beyden çıkarken araç bilgisayarını sıfırladım, trakya cama vardığımda 100km ortalaması 6.3lt idi,

Mesafe 150km, 6.3ltx4,35tl=27.5tl +13,5tl = 41tl toplamda 41tl/150km=0,27 krş Bence gayet güzeldi o kadar basmama rağmen. 

Dönüşte kuul takıldım :D  90-110 arası arada yine dengesizlerin yüzünden 150km/h kadar çıktım ama devamlı değil aralıklarla. 

Fabrikadan çıkmadan araç bilgisayarını sıfırladım. Eve vardığımda 100km ortalaması 5.2 lt di, (o sıkıştıranlar yüzünden yükseldi :D 4.6 lt felandı genelde) 

Mesafe 150km , 5,2ltx4,35tl=22,62tl +11,31tl=34tl toplamda 34tl/150km=0,22krş çok iyi bi değer.. 

41+34=75tl / 300km = 0,25krş  ;)

Pejo da aTrip ve btrip olarak ikili araç bilgisayarı var, ben mahmut bey ve fabrikadan çıkarken b tiribi sıfırlayarak ölçüm yaptım. 

Atrip i ise Zeytinburnundan çıkmadan önce sıfırladımdı. 

Atrip bilgileride şöyle genel olarak.  100kmde 5.8 litre olarak gösteriyor, km toplamda 325 km   

Bunuda siz hesaplayın :D Gece gece ne hesap yaptım be .. 

zeytinburnundan çıkarken arabada 25tl lik anca mazot vardı sarı ışık yanıyodu, mahmutbeyde 100tl aldım, depo yarımın üstünde biraz geçik oldu,  şuanda kalan ise bir tam çeyrek :D Bir tam çeyrekte 50 tl ile doluyor yani yaptığım hesap ve araç bilgisayarı doğruları söyliyor :D

Uzun yolda basmayınca normal :D  Basınca motor kucağa gelicek hissi oluyor o ayrı bi mevzu ..

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bagaj yetmiyor arabanın içine açılmaya başladık :D

20140424_184639.jpg

20140424_184556.jpg

20140424_184546.jpg

Şu şekilde polise denk gelsek yandık :D Neyseki eve boşalltım hepsini :p 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Olanıyla ida ediyoruz :D  hiç yokdan iyidir bea :D

Bagaj Kamera cenneti mubarek :D   

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Sistemden görüntüler :p

Apartman(daire) başına 40 tl :D 

image.jpg
resim upload

Kerem abi , olay dediğime geldi :D Paranın yarısını toplayamamışlar .. şimdi bekleki toplasınlar.  

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bu konuyu kaçırmışım, hayırlı uğurlu olsun Şafak güle güle kullanın. Maşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

bu konuyu kaçırmışım, hayırlı uğurlu olsun Şafak güle güle kullanın. Maşallah.

Sağol abim.. 

Bugun arabanın bi çamurunu akitim dedim  temizledik den sonra dikkatimi çekti, arka bagaj kapağını kansızın biri çizmiş.. İnşlh pasta cila ile çıkar.. Anahtar çiziğine benziyor..

20140425_192811.jpg

Yorum bağlantısı

Sağol abim..

Bugun arabanın bi çamurunu akitim dedim temizledik den sonra dikkatimi çekti, arka bagaj kapağını kansızın biri çizmiş.. İnşlh pasta cila ile çıkar.. Anahtar çiziğine benziyor..

Geçmiş olsun Şafak..

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Geçmiş olsun Şafak..

Sağolasın..

geçmiş olsun şafak....

Sağol abi..

Geçmiş olsun abi bu kanı bozuklar her yerde. Cizince ellerine ne geciyorsa.....

Sağol Ozan.. 

O değil arka kapağın alt tarafı boyancaktı keşke oraları çizseymiş , oda akıllıya.. Bende anlamadım acaba şuan eline ne geçti ..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Safak Acar

Ekonomi tavan yaptı :D

Zeytinburnu-pendik/kaynarca  arası 2.köprüyü kullandım devaminda d-100 karayolu nu kullandım.  

Gidiş geliş 130km araç bilgisayarı 100km/5.1lt olarak verdi..  Yakıtı opetten 4.260tl ye aldım :D

Toplamda 25 tlye denk geldi gidiş geliş  basmayınca gerçekten az yakıyor. 90-130 km/h arası .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Fransızlar işi biliyor Şafak. :D

Kesinlikle abi :D 

Ben her zaman her yerde dediğim gibi eğer ilk arac olarak bu arabayı alsaymışım şimdi 2-3 tane daha araba olurmuş yada bir daire :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Safak Acar

Akşam geldim arabayı çektim, birde foto çekim dedim,

20140602_202641.jpg

saat 7 sıralarında bipper ile  bakırköy'e gittim geldim, biraz önce abim araca indi bir yere gidip gelicekti,beni aradı araba çalışmyor diye, bipperın mazotu bitmiş, benim dalgınlığıma geldi herhalde, ancak mazot azda olsa var gözüküyordu demek yağmur yağması etkili oldu fazla gaz ve dur kalk derken bitmiş, Allahtan kapıda kaldı, abim inmese benim bittiğinden hiç haberim olmucaktı., iyi yollarda felan kalmadım, bittiğini farketsem alırdım..

Şimdi hava yaptıysa çalıştırmak için yarım saat vak vak pompayla uğraşıcaz  Şimdi gidip halledeyim de sabah işe giderken eziyet olmasın

Damacana ya 50 tl lik mazot aldım, sabah koyacağım boş pet şişe bulamadım. 

20140603_010422.jpg

Gitmişken Focus a da 50 tl lik benzin aldım  

20140603_010207.jpg

Şuan damacana bipper da 

20140603_012724.jpg

Yukarda detayı geçen konuda, araçta çalışacak kadar mazot varmış, sorun anahtar kaynaklı çıktı immo anahtarı okumuyor kumandalı anahtar arabayı çalıştırmıyor..

Aracı aldığımızda aynı sorun vardı, 50 tl verip anahtarın bobinini değiştirtmiştim ve yaklaşık 4-5 ay gitti. iki hafta önce elimden yere düştü yüksek ihtimal onun etkisi var.. Anahtarcı anahtarın düştüğünde tekrar bozulabileceğini söylemiş ve uyarmıştı.. Anlamadığım olay iki hafta bozulmadı da durup dururken nasıl bozuldu.. Arabayı kapıya geçktim eve geldim abim indi çalışmadı hayret ettim..

O değil mazot bitti sanarak gidip mazot aldık birde.  Ben arabamı tanımam mı ya biliyorum onun içinde olan mazot ile en az 50 km gideceğini :D

İlk mazotu doldurmadan önce ibreye bakma amaçlı kontak açtım baktım dibinde ama onla daha çok yol gider :D 

Bu arada acele ederken anahtarı okumadığının uyarı ışığını görmedim sonradan farkettim..

20140603_171821.jpg
20140603_171849.jpg

Pet şişeyi kestim biçtim hazırladım. 

20140603_172300.jpg
20140603_172237.jpg

ufaktan depoya yaklaştık 
20140603_172347.jpg
20140603_172444.jpg
Diğer anahtar arızalı olduğu için yedek anahtarla açtım depo kapağını.
Dolum başlasın start :D 
20140603_172507.jpg

Bu aracın bir çeyreği 50 tly doluyor. Damacanadaki 50 tlilik. Düşünün araçta nekadar mazot olduğunu.. :D 
20140603_172908.jpg
Yedek anahtar ile tık diye marşı aldı çalıştı.. şuanda yedeği kullanıyorum..

Anahtar ile ilgili önerilere açığım, tekrar 50 tl verip yaptırsammı yoksa kaskodan yeni anahtarmı istesem ne yapsam.. Kasko bozuluyormu?

Sabah acele sebebi ile akşam eve gelince yaptım bu işleri :D 

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Kasko anahtar olayında bozuluyor diye biliyorum..

Komşumuz Connect'in anahtarını kaybedince kaskoyu bozup servisten temin etmişlerdi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Komşumuz Connect'in anahtarını kaybedince kaskoyu bozup servisten temin etmişlerdi..

Bende şimdi hatırladım, diğer aracımızda vw t5 de anahtarı  kayıpetmiştik kaskodan yaptırdık tramer sorgusunda 350 tl kayıt çıkıyordu. 

Ozaman pamuk eller cebe misali 50 tl yine verecez yani :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Anahtar kaybolmasına karşı kaskoyu bozmadan 1000tl kadar anahtar masraflarını birçok kasko karşılıyor Sercan.

Yanlış hatırlamıyorsam forumdanda birkaç kişi daha önce ücretsiz anahtar yaptırmıştı.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Anahtar kaybolmasına karşı kaskoyu bozmadan 1000tl kadar anahtar masraflarını birçok kasko karşılıyor Sercan.

Yanlış hatırlamıyorsam forumdanda birkaç kişi daha önce ücretsiz anahtar yaptırmıştı.

Diğer kaskoları bilmiyorum Ford'un F Kaskosu için söyledim ben ;)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Diğer kaskoları bilmiyorum Ford'un F Kaskosu için söyledim ben ;)

Mehmet Özyürek abinin forumda yaptığı açıklama denk geldim. 1000 tl teminat var ama bu hismetten yararlanınca hasarsızlığı bozuyormuş  :unsure2: 

"Sizin poliçenizdeki anahtar kaybı teminatı, 1,000 liradır. Ancak bu teminat hasarsızlığı bozar"..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Kaskodan ne yaparsan yap her halukarda plakaya yansıyor yani, mesela mini onarımda yapılınca plakaya yansıyormu?

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Turtle wax sonrası biraz resim çektim ancak bazıları bulanık çıkmış.. 

flaşı kapatınca  hafif tiremede  bulanık çıkartıyor.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

:nazar:  :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...