İçeriğe Yönlendir

Soguk Havalarda Calışmıyor

ali ihsan kayaci

Recommended Posts

ali ihsan kayaci

selamın aleykumm arkadaslar 99 model mondeonun soguk havalarda calışmama sorunu var 

1:usda 5/40 koydu 

2:mars dınamosunun komurleri bitiyo olabilirmi

3:cok az su eksıltme yapıyo conta yanık olabilirmi 

4:beyındemı sorun var

hava sıcaklığı 0 a yakınken yada 5 6 derecelerde cok zor calısıyo motor rahat donuyo marsda zorlanma yok en ufak yanma olursa calısıyo ama felaket benzın kokusu ıle bırlıkde usdaların hepsi bişe soluyo kımseye oynatmak istemedım bilgisi olan varsa simdiden tsk ayrıca kayserıde ıyı bı mondeo usdası tavsıye edecek varmı

Yorum bağlantısı
ali ihsan kayaci

usda 5/40 koydu dediğim yagdır yanlıs anlama olmasın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

usda 5/40 koydu dediğim yagdır yanlıs anlama olmasın

:D

Yorum bağlantısı

selamın aleykumm arkadaslar 99 model mondeonun soguk havalarda calışmama sorunu var 

1:usda 5/40 koydu 

2:mars dınamosunun komurleri bitiyo olabilirmi

3:cok az su eksıltme yapıyo conta yanık olabilirmi 

4:beyındemı sorun var

hava sıcaklığı 0 a yakınken yada 5 6 derecelerde cok zor calısıyo motor rahat donuyo marsda zorlanma yok en ufak yanma olursa calısıyo ama felaket benzın kokusu ıle bırlıkde usdaların hepsi bişe soluyo kımseye oynatmak istemedım bilgisi olan varsa simdiden tsk ayrıca kayserıde ıyı bı mondeo usdası tavsıye edecek varmı

Aleyküm selam Ali İhsan bey , o 5 w 40 ı , 5w30 olarak yapsanız daha iyi olur.

Marş dinamosunun kömürleri bitiyor olsa dahi, marş normal döndürüyorsa sıkıntı ondan değildir.

su eksiltmenin farklı sebepleri olabilir.( herhangi bir hortumdan su kaçırması,conta yanık olması vb)

beyinde sorun yoktur tahminimce

büyük ihtimalle, benzin de kokuyorsa ateşlemede sorun var.,bobin,buji ve buji kablosu kontrol,hatta değişim gerekebilir.Ama değiştirirseniz de mutlaka orjinalleri ile değiştirin.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
ali ihsan kayaci

Sorunu uzun sure bulamadik en son aklima atesleme geldi ve yine calismadigi bi gun usda cagirdim ve sonuc bobine elektrik geliyo ama bbobinden ckkisi yok bobin bozuk dedi ama pek inanssim gelmedi cunki herhsngi bi tekleme yok kayseride usdaya gittim oda beni teyt etti ekektrik sksaminda sorun var dedi ama elektrikciye gosderemedim saat gec oldugu icin sali gunu tekrar ksyseriye gidicem sllah nasibederse

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
ali ihsan kayaci

hala sorun devam edıyor grank sensorü dediler bakalım ya nasippp 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
ali ihsan kayaci
(düzenlendi)

Ariza grank sensorundeymisss bulduk sukurrrr buraya anca yazabildim

tarihinde ali ihsan kayaci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...