İçeriğe Yönlendir

Araç Satışı Sonrası Arıza...

Talip Eren

Recommended Posts

Talip Eren

Konuyu doğru bölüm de açtım umarım.Her ne kadar bir şey çıkmayacağını düşünsem de yinede danışayım istedim.

3 yıldır inişli çıkışlı bir beraberliğimiz olan 92 model honda accordumu sattım.Alan arkadaş Kahramanmaraş tan geldi,Mersin de dayısı varmış,aracı ona gösterdi,ardından sanayide 2 ayrı motor ustasına da gösterdikten sonra noterde satışı gerçekleştirdik.Satış öncesi toplam da 50-60 km de beraber yol yaptık(dayısı şehir dışında idi).Buraya kadar sorun yok,Arkadaş yola çıkmadan önce ustama giderek tüm yağ-su vs kontrollerini tekrar yaptırdık ve yola çıktılar.Tabi yaş olarak biraz genç arkadaşlar,ilk çıkışlarında direk dip gaz ile yola koyuldular.Buraya kadar yine sorun yok.

Yaklaşık 1 saat önce beni aradı Maraş a girdikten sonra arabanın motorundan dizel gibi sesler gelmeye başladığını söyledi,yatak mı vuruyor,niye böyle oldu gibi enteresan sorular,daha yola çıkarken açık hava filtresi aramalar,vutututu kalkışlarla başlayan 270 km ve neredeyse tamamı otoban olan yolculuk da ısrarla 90 km den hızlı gitmediğini söylüyor vs.Yani anladığım kadarıyla kusurlu arabayı bana sattın noktasına gelmeye çalışıyor.Hafiften bir çirkeflik seziyorum,bu hiç sorun değil ama asıl öğrenmek ve gerekirse önlem almak istediğim işin yasal boyutu.Yasal olarak kusurlu bir durumum var mı?

Bende iken her ay 1000 km ortalama yol yaptığım,her gün kullandığım bir araç dı.Sonuçta sıfır araba da değil,garantili de değil,nasıl kullandığı da meçhul (aslında belli).Ki bu arabanın motoru kolay kolay sorun çıkarmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Aracı alıp yolda turbo patladı sen bize bunun masrafını gönder diye yalan söyliyenini bile duyduk, pek inanmamak lazım bence

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Borçlar Kanunu gereği bir mala ilişkin olarak sözleşme kurulduktan sonra hasar,yarar, zarar, ziyan alıcıya geçer.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

abi satışı verdin.araca baktılar onlarda sorun yok diye aldıktan sonra olay bitmiştir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Alan kişinin kusuru ya da kötü niyeti olmayabilir. Yani iki patinaj çekmekle hiç bir araç bozulmaz , şanssızlık olmuştur. Başka türlü şeyler peşindeyseler de yasal olarak bir yükümlülüğünüz olmaz gibi gözüküyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Alan kişinin kusuru ya da kötü niyeti olmayabilir. Yani iki patinaj çekmekle hiç bir araç bozulmaz , şanssızlık olmuştur. Başka türlü şeyler peşindeyseler de yasal olarak bir yükümlülüğünüz olmaz gibi gözüküyor. 

bende seni aramışmıydım :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

bende seni aramışmıydım :)

Evet. Motoru kucakladım nerdesin demiştin kaptan.  :biggrin:  :biggrin:

Ben Halis Abi'yi aramıştım mesela , abi şuna benzer bir sıkıntı var mı ya da oldu mu hiç daha önce diye sormak için. Ama dost alışverişi başka tabii... 

tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Talip Eren

Yalan söylediğini ben de pek düşünmüyorum veya düşünmek istemiyorum.

Dayısı MAN yetkili servisinde müdür müş,gittik aracın başında 5 tane usta döndü,oradan sanayi ye geldik 1 usta altına üstüne baktı,üfleme,duman atma yok,motor da anormal bir ses yok,çalışması sağlılı, iyi dedi,olmadı 1 ustaya daha gittik,o da aynı şeyi söyledi,sorun yok dedi.Daha ne olduğunu da net bilmiyoruz,muhtemelen sübap sesi ama her ne olduysa kullanımdan diye düşünüyorum.Öyle bir kalkış,gidişleri vardı ki.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

beraber ustaya göstermişsiniz, kilometrede yapmışsınız, araç senden çıkmış Talip, yapacak bir şey yok.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Aracı kusursuz satmışsınız...limitlerinde kullanıldığını bilme şansınız yok...aracı alan sağ salim aracı kullansaymış...geçmiş olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Samsunda geçen yıl ov nisan pirimera ile anlaştım araç ilk sahibinden.130.000 de 2003. Model. Samsuna gidecektim araç ekspertiz yapılacaktı ve en küçük masrafı karşılarım dedi.Aracına o kadar güveniyor.Yola çıkacağım gün aradı şanzumanı kucaklamış.

Kısacası kul yapısı.nasip şans meselesi birazda.Sizin yapacak birşeyiniz yok.İstediği kadar su koyversin alıcı.

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Üç kağıt kokusu geldi burnuma direk hocam. Piyasa çakal dolu dikkat etmek lazım. Aracı gösterdiniz , baktırdınız , satışı yaptınız olay bitmiştir,bundan sonraki her türlü masrafa hazırlıklı olsun,araç bu sonuçta , gülü seven dikenine katlanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talip Eren

Hatta bugün konuşulanlardan bir kesit vereyim,alan arkadaş Gaziantep üniversitesin de öğrenci.

alıcı - Abi gidince ben bunu çoğunlukla benzinde kullanırım,kaçak benzin var Antep tarafında,oktanı biraz düşük ama katkı koyuyoruz.O zaman tadı çıkar arabanın

ben - Düşük oktan avans vurursun,dikkat et,rastgele katkıyla riske girersin 

alıcı - katkıyla hallediyoruz abi

İçimden kasaba koyun veriyoruz anlaşılan,gitti accord demiştim.Erken kesmiş sanırım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alper Keskin
(düzenlendi)

Hatta bugün konuşulanlardan bir kesit vereyim,alan arkadaş Gaziantep üniversitesin de öğrenci.

alıcı - Abi gidince ben bunu çoğunlukla benzinde kullanırım,kaçak benzin var Antep tarafında,oktanı biraz düşük ama katkı koyuyoruz.O zaman tadı çıkar arabanın

ben - Düşük oktan avans vurursun,dikkat et,rastgele katkıyla riske girersin 

alıcı - katkıyla hallediyoruz abi

İçimden kasaba koyun veriyoruz anlaşılan,gitti accord demiştim.Erken kesmiş sanırım. 

Sıkma canını abi.Gençler belliki ucuz yoldan güçlü araç aramışlar seninkini bulmuşlar.Daha araç başında yok filtreymiş yok benzin katkısıymış muhabbetleri döndüyse bahse varım bunlar memleketlerine varıncaya kadar otobanda doksanla (!) seyretmişlerdir :D O kadar ustaya sorduktan sonrada el sıkışıp aracı teslim alıp yola çıkıldıktan sonra isterse otobanda aracı yaksınlar seni bağlamaz abi...

tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Talip Abi, bence ciddi bir şey yoktur. Dediğin gibi kullanış tarzı ile alakalı ufak bir sıkıntı varsa bi de K.Maraş'ta birilerine falan gösterdilerse sıkıntıyı kendi kendilerine abartıp tedirgin olmuşlardır bence. Sen hiç kafana takma, vicdanın rahat ne de olsa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talip Eren
(düzenlendi)

İşin doğrusu o aslında Alper,yine de can sıkıyorlar işte.

Az önce yine aradı arkadaş,birine baktırmış,subap sesiymiş,yarın sanayi de baktıracakmış.

Parçaları birleştirince hiç düşünmek istemediğim üç kağıt noktasına gidiyor gibi.Mersin den saat 16:00 civarında çıktılar,toplam yol 270 km,beni arayıp Maraş a yeni girdim arıza oldu dediğinde saat 21:00 civarıydı .Arada 5 saat var,otoban dan normal hızla 2 saat te girersin,sonrasında 3 saat daha var.Muhtemelen bu gider gitmez o bahsettiği yakıttan kullandı avanslar zıpladı.Masraf çıkarsa yamayacak yer arıyor sanırım. 

tarihinde Talip Eren tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Talip Eren
(düzenlendi)

Kusurlu olmadığımı düşünsem de yine de canım sıkılmıştı,teşekkür ederim,rahatlattınız beni.

Sadece bugün satılma ihtimali olan arabaya 200 TL masraf ettim abi ya,mahçup olmayayım diye.Usta da dedi, akis kafasında çok hafif boşluk var ama epey idare eder,değişim gerekmez.Olsun yenileyelim dedik.Yapmayacaksın aslında,hata bizde.

tarihinde Talip Eren tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kusurlu olmadığımı düşünsem de yine de canım sıkılmıştı,teşekkür ederim,rahatlattınız beni.

Sadece bugün satılma ihtimali olan arabaya 200 TL masraf ettim abi ya,mahçup olmayayım diye.Usta da dedi, akis kafasında çok hafif boşluk var ama epey idare eder,değişim gerekmez.Olsun yenileyelim dedik.Yapmayacaksın aslında,hata bizde.

Sıkma canını abi. Yine yamamak isterse "o kadar usta gezdik" dersin. Biri deseydi eyvallah ama hepsi sağlam demiş. Gerisi seni bağlamaz.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

noterde imza atılmış paranızı cebınıze aldıysanız hiçbir sıkıntı cıkmaz ve karsı taraf sizden zırnık bile ALAMAZ. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Hgs müşteri hizmetleri bölümünden bakabilirsiniz otobana giriş ve çıkış saatlerine. Ama bundan hiç bişey çıkmaz yerse diye zarf atmışlar ama yemedi.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Araç satılmış gitmiş. Birdaha onlarla muhattap olmak zorunda da değilsiniz. Ben olsam telefonlarına bile cevap vermem bir daha...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Hiç bir sıkıntı yaşamazsınız kendinizi de suçlamayın fazlasıyla iyi niyetli davranmışsınız zaten. arkadaşım 25 bine tdci focus aldı kaç usta kaç sorgulama sıkıntı yok tesadüf başka sorgulamada arçta 27 bin tl lik hasar kaydı çıktı adamı aradı hiç bir şey yapamadı biniyor şimdi arabaya. .  :)

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Hiç birşey olmaz, alan almış, satan satmış.... Nikah yapılmış, geri dönüşü olmaz..

Kimseye zorla illaki bu arabayı alacaksın diye baskı yapmadınız herhalde?? Kafalarına silah dayamadınız??

Kendi istekleriyle, kişisel iradeleriyle geip satın aldılar..

İşler çıkmaza girerse, sizde karşı tarafa yüklenin arabamı bozdun, yaptıracaksın diye... :)

tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Talip abi,Aracı bi yere göstermişler yetmemiş,

İkinci bi yere göstermişler. (iyi sabırlıymışsın)

Kusur bulunmamışki,araç alınmış.

Dip gaz ile vs.., Bu meretin motoruna bişi olmaz.

Amaaaaa,katkı veya,suriye mazotu bu arabaların düşmanıdır.

Senlik bişi yok.

Haaa, Hukuki olarakta bi halt yiyemez.

Hukuki olarak yapılabilecek işlem şudur;

Bir servisten ekspertiz raporu alınır, Değişen boya vs...

Sonra başka bi yerde,bunların doğruluğu değişir ise,İşte o zaman o raporu veren servisle,hukuki yola gidilebilir.

Ama yine satıcıya birşey olmaz.

Yaşadık bunları çünkü...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...