Yasin Karasu 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 İyi günler ; Aracım 1999 model focus ghia. Daha yenı aldım. Alırken motoru 3 tane ustaya gosterdım. Ufleme yok dedıler. Eksozdan baktılar yağla ılgılı sorun yok dedıler. Triger setı komple degıstı. Yağ kontrolü yapıldı. HAva filtresi yapıldı. Benım sorunum sehır dısı 1200 km yol yaptım. Ve 2 lt'ye yakın yağ azaldı. Ayrıca bundan oncekı aracım 1993 1.6 mondeo glx idi. Mondeoyla 5. viteste cıktıgım yokusları. Focusla 3. vıteste cıkmak zorunda kalıyorum. Yokusta cekmemesı ve yağ azaltması neden olabılır. Ustalara tekrar gösterdım. Yıne ufleme yok dıyorlar. Eksozdan bakıp yağ yakmıyor dıyorlar. Motorun altında yağ kaçağı da yok. Ama komple motor yapılması gerekır dıyorlar. Ben bu işten birşey anlamadım. Ne yapmam gerekir acaba ? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 (düzenlendi) Ne yazık ki aracınız benzinle bilikte yağ da yakmaya başlamış. Bunu 1200 km.de 2 lt.ye yakın yağ azaldı sözünüz üzerine yazıyorum. Sizin ustalarınız ilginç yorumlar yapmışlar. Yani üfleme yok, (kolonoskopi gibi, egzosttan bakıp) yağ yakma yok, ama komple motor yapılması gerekiyor? ilginç bir yorum. Üzülerek, iyi bir usta ve 4-5 bin lira civarında nakit bulun derim. 15 Şubat 2014 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Ertuğrul 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 ustaların yorumuna takıldım ben de denizlidenim kardeşim 3. sanayide aday özel ford servisi var , çok iyiler birde oraya göster derim Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Aracın yağ yakıp yakmadığı egzoz dumanından ve dumanın kokusundan tespit edilebilir. Bence önemli olan yağın neden eksildiğinin tespit edilmesi. Yanlış yağ kullanımı, yanlış ölçüm, yağ eksiltme (yakma değil), supap lastikleri olabilir... 3. Vitesle çıkamama durumu ise kompresyon ile alakalı olabilir. (buna bağlı yağ yakma durumu da olabilir.) Ölçüm aynı model ve aynı özellikteki bir araçla yapıldıktan sonra 3. vitesle çıkamama sorununa karar verilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Farklı birkaç ustaya da göstermek de fayda var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 2 lt yağın tespit yöntemi nasıl yapıldı tam olarak? Yorum bağlantısı
Yasin Karasu 24 Şubat 2014 Yazar Paylaş 24 Şubat 2014 ustaların yorumuna takıldım ben de denizlidenim kardeşim 3. sanayide aday özel ford servisi var , çok iyiler birde oraya göster derim Aday otoya götürdüm. kompresör olçumu yaptık. 13 cıktı. ortalama 8 cıksa normal dıyordu. 13 cıktı motor ıyı dedı. cente ayarı yaptık. eksozdan baktı. yağ yakmıyor dedı. 10 40 yag koydu. yıne eksıltırse orjınal 5 30 koyup tekrar deneyelım dedı. 1000 km yol yaptım 1 lt eksılttı yıne. bıldıgım kadarıyla 5 30 daha ınce degıl mı. 5 30 koysam ıyı mı olur kotu mu olur karar veremedım. bazıları 10 60 kalın yağ ve yağ katkısı koy daha az eksıltır dıyor. ancak bitik motorlar ıcınmıs sanırım bu. herkes farklı bısey soyluyor ne yapacağmı anlamadım. Öncelikle birçok kez araba almış satmış biri olarak her usta arabadan anlamaz motorun durumundan hele hic ama hic anlamaz , ustanın yanında duman atan araba atmayada bilir . Motorun durumunu anlamanın en iyi ve kesin yöntemi kompresyon ölçme ile olur ( ) size tavsiyem bu testen yaptırmanız , kesin sonucu öğrebilirsiniz . Kompresyon sırasıyla 13 - 9 - 10 - 13 cıktı. Yorum bağlantısı
Yasin Karasu 24 Şubat 2014 Yazar Paylaş 24 Şubat 2014 Aracın yağ yakıp yakmadığı egzoz dumanından ve dumanın kokusundan tespit edilebilir. Bence önemli olan yağın neden eksildiğinin tespit edilmesi. Yanlış yağ kullanımı, yanlış ölçüm, yağ eksiltme (yakma değil), supap lastikleri olabilir... 3. Vitesle çıkamama durumu ise kompresyon ile alakalı olabilir. (buna bağlı yağ yakma durumu da olabilir.) Ölçüm aynı model ve aynı özellikteki bir araçla yapıldıktan sonra 3. vitesle çıkamama sorununa karar verilebilir. yokus cıkamama sorunu benden oncekı sahıbı memur pek acamamıs. 80 le bınmıs hep. motor kurum baglamıs olabılır dedıler. benzıne katkı maddesı koyduk. benzınde bındım bı sure. cekıs bıraz arttı dıyebılırım. Yorum bağlantısı
Yasin Karasu 24 Şubat 2014 Yazar Paylaş 24 Şubat 2014 Aday otoya götürdüm. kompresör olçumu yaptık. sırasıyla 13 - 9 - 10 - 13 cıktı. ortalama 8 cıksa normal dıyordu. 13 cıktı motor ıyı dedı. cente ayarı yaptık. eksozdan baktı. yağ yakmıyor dedı. 10 40 yag koydu. yıne eksıltırse orjınal 5 30 koyup tekrar deneyelım dedı. 1000 km yol yaptım 1 lt eksılttı yıne. bıldıgım kadarıyla 5 30 daha ınce degıl mı. 5 30 koysam ıyı mı olur kotu mu olur karar veremedım. bazıları 10 60 kalın yağ ve yağ katkısı koy daha az eksıltır dıyor. ancak bitik motorlar ıcınmıs sanırım bu. herkes farklı bısey soyluyor ne yapacağmı anlamadım. ayrıca yokus cıkamama sorunu benden oncekı sahıbı memur pek acamamıs. 80 le bınmıs hep. motor kurum baglamıs olabılır dedıler. benzıne katkı maddesı koyduk. benzınde bındım bı sure. cekıs bıraz arttı dıyebılırım. Ancak yağ eksıltme hala aynı. 1000 km de 1 lt Yorum bağlantısı
Oğuzhan Ertuğrul 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 a Aday otoya götürdüm. kompresör olçumu yaptık. sırasıyla 13 - 9 - 10 - 13 cıktı. ortalama 8 cıksa normal dıyordu. 13 cıktı motor ıyı dedı. cente ayarı yaptık. eksozdan baktı. yağ yakmıyor dedı. 10 40 yag koydu. yıne eksıltırse orjınal 5 30 koyup tekrar deneyelım dedı. 1000 km yol yaptım 1 lt eksılttı yıne. bıldıgım kadarıyla 5 30 daha ınce degıl mı. 5 30 koysam ıyı mı olur kotu mu olur karar veremedım. bazıları 10 60 kalın yağ ve yağ katkısı koy daha az eksıltır dıyor. ancak bitik motorlar ıcınmıs sanırım bu. herkes farklı bısey soyluyor ne yapacağmı anlamadım. ayrıca yokus cıkamama sorunu benden oncekı sahıbı memur pek acamamıs. 80 le bınmıs hep. motor kurum baglamıs olabılır dedıler. benzıne katkı maddesı koyduk. benzınde bındım bı sure. cekıs bıraz arttı dıyebılırım. Ancak yağ eksıltme hala aynı. 1000 km de 1 lt abi 1000 km 1 lt yağ eksiltmesi çok abartılı bişey olduğunu sanmıyorum sonuçta kaç model kaç yaşında araba ?, orjinal den de olabilir belki sıkıntı , benim eniştede 2003 corrolla vardı ondada yağ eksiltme sıkıntısı vardı ve o modellerin hepsinde o sıkıntı oluyormuş, performans istiyosan ucuz yollu motora her yağ değişiminde bor kat derim ustalar bilir,birde açık hava filtresi takılabilir, orjinal yağda her zaman iyidir 1 Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Aday otoya götürdüm. kompresör olçumu yaptık. sırasıyla 13 - 9 - 10 - 13 cıktı. ortalama 8 cıksa normal dıyordu. 13 cıktı motor ıyı dedı. cente ayarı yaptık. eksozdan baktı. yağ yakmıyor dedı. 10 40 yag koydu. yıne eksıltırse orjınal 5 30 koyup tekrar deneyelım dedı. 1000 km yol yaptım 1 lt eksılttı yıne. bıldıgım kadarıyla 5 30 daha ınce degıl mı. 5 30 koysam ıyı mı olur kotu mu olur karar veremedım. bazıları 10 60 kalın yağ ve yağ katkısı koy daha az eksıltır dıyor. ancak bitik motorlar ıcınmıs sanırım bu. herkes farklı bısey soyluyor ne yapacağmı anlamadım. ayrıca yokus cıkamama sorunu benden oncekı sahıbı memur pek acamamıs. 80 le bınmıs hep. motor kurum baglamıs olabılır dedıler. benzıne katkı maddesı koyduk. benzınde bındım bı sure. cekıs bıraz arttı dıyebılırım. Ancak yağ eksıltme hala aynı. 1000 km de 1 lt Zaten orijinal olarak konulması gereken yağ 5-30 dur. Bene bu yağ eksiltmesi normal değildir. Bir de Çağlar abinin dediği gibi 2 lt ve 1 lt eksiltme işini nasıl yapıldı bu önemli. Sanırım yağ çubuğunda min-max çizgi arası 800 ml idi.. Aday otoya götürdüm. kompresör olçumu yaptık. sırasıyla 13 - 9 - 10 - 13 cıktı. ortalama 8 cıksa normal dıyordu. 13 cıktı motor ıyı dedı. cente ayarı yaptık. eksozdan baktı. yağ yakmıyor dedı. 10 40 yag koydu. yıne eksıltırse orjınal 5 30 koyup tekrar deneyelım dedı. 1000 km yol yaptım 1 lt eksılttı yıne. bıldıgım kadarıyla 5 30 daha ınce degıl mı. 5 30 koysam ıyı mı olur kotu mu olur karar veremedım. bazıları 10 60 kalın yağ ve yağ katkısı koy daha az eksıltır dıyor. ancak bitik motorlar ıcınmıs sanırım bu. herkes farklı bısey soyluyor ne yapacağmı anlamadım. ayrıca yokus cıkamama sorunu benden oncekı sahıbı memur pek acamamıs. 80 le bınmıs hep. motor kurum baglamıs olabılır dedıler. benzıne katkı maddesı koyduk. benzınde bındım bı sure. cekıs bıraz arttı dıyebılırım. Ancak yağ eksıltme hala aynı. 1000 km de 1 lt Zaten orijinal olarak konulması gereken yağ 5-30 dur. Bene bu yağ eksiltmesi normal değildir. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Aday otoya götürdüm. kompresör olçumu yaptık. sırasıyla 13 - 9 - 10 - 13 cıktı. ortalama 8 cıksa normal dıyordu. 13 cıktı motor ıyı dedı. cente ayarı yaptık. eksozdan baktı. yağ yakmıyor dedı. 10 40 yag koydu. yıne eksıltırse orjınal 5 30 koyup tekrar deneyelım dedı. 1000 km yol yaptım 1 lt eksılttı yıne. bıldıgım kadarıyla 5 30 daha ınce degıl mı. 5 30 koysam ıyı mı olur kotu mu olur karar veremedım. bazıları 10 60 kalın yağ ve yağ katkısı koy daha az eksıltır dıyor. ancak bitik motorlar ıcınmıs sanırım bu. herkes farklı bısey soyluyor ne yapacağmı anlamadım. ayrıca yokus cıkamama sorunu benden oncekı sahıbı memur pek acamamıs. 80 le bınmıs hep. motor kurum baglamıs olabılır dedıler. benzıne katkı maddesı koyduk. benzınde bındım bı sure. cekıs bıraz arttı dıyebılırım. Ancak yağ eksıltme hala aynı. 1000 km de 1 lt 1000 km de 1 litre çok fazla. Yorum bağlantısı
Yasin Karasu 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 a abi 1000 km 1 lt yağ eksiltmesi çok abartılı bişey olduğunu sanmıyorum sonuçta kaç model kaç yaşında araba ?, orjinal den de olabilir belki sıkıntı , benim eniştede 2003 corrolla vardı ondada yağ eksiltme sıkıntısı vardı ve o modellerin hepsinde o sıkıntı oluyormuş, performans istiyosan ucuz yollu motora her yağ değişiminde bor kat derim ustalar bilir,birde açık hava filtresi takılabilir, orjinal yağda her zaman iyidir 1000 km de 1 litre çok fazla. a abi 1000 km 1 lt yağ eksiltmesi çok abartılı bişey olduğunu sanmıyorum sonuçta kaç model kaç yaşında araba ?, orjinal den de olabilir belki sıkıntı , benim eniştede 2003 corrolla vardı ondada yağ eksiltme sıkıntısı vardı ve o modellerin hepsinde o sıkıntı oluyormuş, performans istiyosan ucuz yollu motora her yağ değişiminde bor kat derim ustalar bilir,birde açık hava filtresi takılabilir, orjinal yağda her zaman iyidir Hava filtresiyle alakalı olabılır mı ? Hava filtresi değiştirdim. orjinal altı sünger gibi. ayrıca tam gaz verdıgımde boguk bı ses gelıyo yavas yavas hızlanıyor. Gaza ayagımın ucuyla dokununca daha seri hızlanıyor. Bunlarla alakalı ne olabılır. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 27 Şubat 2014 Paylaş 27 Şubat 2014 Yasin kardeşim boşu boşuna uğraşıp durma.Git hemen arabana koyulan 10-40 yağı boşalttır....5-30 yağ koy.Benim arabamdada aynı sorun vardı neredeyse motor indirteceklerdi bana. 5-30 koydum yağ yakma falan kalmadı.. sende bir dene kardeşim. Katkı maddesi falan koydurma kardeşim o araba sana çemkirir valla. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Karasu 3 Mart 2014 Yazar Paylaş 3 Mart 2014 Yasin kardeşim boşu boşuna uğraşıp durma.Git hemen arabana koyulan 10-40 yağı boşalttır....5-30 yağ koy.Benim arabamdada aynı sorun vardı neredeyse motor indirteceklerdi bana. 5-30 koydum yağ yakma falan kalmadı.. sende bir dene kardeşim. Katkı maddesi falan koydurma kardeşim o araba sana çemkirir valla. Birde öyle deneyeyim. Cok tesekkur ederım. Yorum bağlantısı
AYTEKİN CAN 12 Mart 2014 Paylaş 12 Mart 2014 üstad tecrübelerini paylaşmaya devam edersen sevinirim. Yorum bağlantısı
Yasin Karasu 15 Mart 2014 Yazar Paylaş 15 Mart 2014 Aracta lpg varsa subab lastikleride yıpranmış olabilir lpg yüksek sıcaklık oluşturdu icin subab lastiklerinden dolayı eksiltme yapıyor olabilir , sabahları aracı çalıştırdığınızda eksozdan beyaz bir duman çıkıyor mu ? Aracın altında yağ kaçağı var mı ? Eğer bu tarz birşey yoksa motordandır , 1000 km 1 litre fazladır ve ilerleyen zamanlarda aracta duman atma vs gözükebilir çok bir zamanı kalmamıştır motor açılması için , barlar gayet iyi çıkmış ustanın kullandı alette bir sıkıntı olabilir Sabahları ilk çalıştırmada ısınıncaya kadar bıraz duman cıkıyor ama abartılacak kadar degıl. alette sıkıntı yoktur dıye dusunuyorum. 5/30 yag degısımı yaptım. yarın sabaha 700 km yol yapmıs olacagım. yağ eksıldı mı dıye tekrar kontrol edecegım. umarım eksılmez yagdan kaynaklanmıs olur. Yorum bağlantısı
Çözüm Yasin Karasu 18 Mart 2014 Yazar Çözüm Paylaş 18 Mart 2014 Yasin kardeşim boşu boşuna uğraşıp durma.Git hemen arabana koyulan 10-40 yağı boşalttır....5-30 yağ koy.Benim arabamdada aynı sorun vardı neredeyse motor indirteceklerdi bana. 5-30 koydum yağ yakma falan kalmadı.. sende bir dene kardeşim. Katkı maddesi falan koydurma kardeşim o araba sana çemkirir valla. Çok teşekkürler. 5w30 yağ koydurdum. 1000 km gittim. Hiç eksilme yok. Saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts