Serkan Toker 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Beyaz Linea gereksiz tepki gösterip bir de üstüne durmadan devam ediyor...Asıl suçlu o değil ama o kadar kaçmasına gerek yoktu diye düşünüyorum, bordo arabanın düzenini bozdu ve kaçtı gitti.. 3 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Kazaya sebebiyet veren kaçmış sanırım.Görüntüleri kaza yapan araç sahipleri ile paylaşsaydız keşke. Tekrar izledim videoyu asıl suç gri araçta sanırım. Serkan abinin dediği gibi linea kontrolsüz tepki vermiş. Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Anlık refleks.. Öyle durumda ben dahil çoğumuz aynı hareketi yapardık. Şimdi burdan yapmazdım etmezdim demeye gerek yok. Durmadan kaçıp gitmesi onun karaktersizliği.. Kazanın başlangıç aşaması sol şeritteki araç , linea sürücüsü anlık refleks ile sağa kaçmış. Ve her zaman dediğim gibi Era yola tutunamamış.. 10 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Kazaya sebebiyet veren kaçmış sanırım.Görüntüleri kaza yapan araç sahipleri ile paylaşsaydız keşke. Tekrar izledim videoyu asıl suç gri araçta sanırım. Serkan abinin dediği gibi linea kontrolsüz tepki vermiş. Mynet sitesinde var aynı video...Sanırım alıntı yapmış arkadaş kendi kaydı değil... 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 beyaz linea nereye gidiyor? acaba merak ettim kazayı görmemiş sanki,kazanın baş sorumlusu kendisi gibi insan ol biraz durda bari sor insanlara sıkıntınız varmı die? bastı gidiyor ayıp insanlık ölmüş resmen... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Suçlu gri araç, kilit araç beyaz linea . Sağa kaçmak yerine fren yapsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı. 4 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Anlık refleks.. Öyle durumda ben dahil çoğumuz aynı hareketi yapardık. Şimdi burdan yapmazdım etmezdim demeye gerek yok. Durmadan kaçıp gitmesi onun karaktersizliği.. Kazanın başlangıç aşaması sol şeritteki araç , linea sürücüsü anlık refleks ile sağa kaçmış. Ve her zaman dediğim gibi Era yola tutunamamış.. O yolda seyir halinde iken üstüne tır direksiyon kırmadıkça o şekilde sağa kaçılmaz.. Hata yapana vur suçsuz olanı yoldan çıkarma mantığı.. 5 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Bence kazadan doğrudan gri araç sorumlu aniden şerit değişiyor..Linea bu durumda sağa kayarak frene basıyor ki yapması gerekende buydu..Soldan araç geldiği için ister istemez araç sağa kayacaktır..Dikkat ederseniz bordo araç linea dan değilde daha çok en sağda seyreden araç yüzünden hakimiyetini kaybediyor. 4 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Bence kazadan doğrudan gri araç sorumlu aniden şerit değişiyor..Linea bu durumda sağa kayarak frene basıyor ki yapması gerekende buydu..Soldan araç geldiği için ister istemez araç sağa kayacaktır..Dikkat ederseniz bordo araç linea dan değilde daha çok en sağda seyreden araç yüzünden hakimiyetini kaybediyor. En sağdaki emniyet şeridinde park halinde, o işin piyangosu olmuş... 2 Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 O yolda seyir halinde iken üstüne tır direksiyon kırmadıkça o şekilde sağa kaçılmaz.. Hata yapana vur suçsuz olanı yoldan çıkarma mantığı.. Serkan abi , kasti yapmiş olduğunu düşünmüyuorum çünki anlık direksiyon kırıyor , kırarken de frene dokunuyor.. Linea da durmaz o mesafede . Dediğin gibi suçsuz insana sebebp oldu ama anlık refleks. Kaçması ise ayrı adilik.. Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 15 Şubat 2014 Yazar Paylaş 15 Şubat 2014 bana göre suçlu gri araç neden beyaz araca suç buldunuz anlamadım tmm kaçması yakışmamış yanlış ama kazanın sorumlusu bence gri araç beyaz aracın sürücüsü bende olsa aynı refleksi verebilirdim sonuçta anlık bir olay sağ aynamızı kontrol edemeyizki 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Bence kazadan doğrudan gri araç sorumlu aniden şerit değişiyor..Linea bu durumda sağa kayarak frene basıyor ki yapması gerekende buydu..Soldan araç geldiği için ister istemez araç sağa kayacaktır..Dikkat ederseniz bordo araç linea dan değilde daha çok en sağda seyreden araç yüzünden hakimiyetini kaybediyor. En sağdaki emniyet şeridinde park halinde, o işin piyangosu olmuş... Bir focus olsaydı öyle savrulmazdı eminim Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 İşte ileri sürücülük teknikleri bu yüzden önemli. Bu gibi durumlarda direksiyon kırmak doğru bildiğimiz yanlış bir refleks maalesef. Nahit abi sence linea o mesafede frene bassa dururmuydu ? yine fluence ye patlatıp sağ tarafa atıcaktı arabayı. Aynı kapıya çıkacaktı olay.. Eranın şansızlığı emniyet şeridindeki araç olmuş. sağ sol derken arka kampanalar kilit oldu , kızakladı toparlıyamadı. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 İşte ileri sürücülük teknikleri bu yüzden önemli. Bu gibi durumlarda direksiyon kırmak doğru bildiğimiz yanlış bir refleks maalesef. Linea'nın yapması gereken direksiyonu kırmadan frene basmaktı ! Herkesin sağa doğru direksiyon kırması domino etkisi oluşturmuş. Nahit bey bu maalesef mümkün olmazdı.Keşke öyle yapsaydı ama orada eminim en az %80 sürücü sağa doğru kaçınıp frene basacaktır. Siz sağınızdan yada solunuzdan başınıza doğru gelen birşey farettiğinizde aksi yönde kafanızı çevirirsiniz. İsterseniz deneyin.Denemesi bedava 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Abi resimde net belli. frene basarak reflek ile vurmamk için durmaz mantığıyla sağa kaçıyor.. Araba öne yığılmış arkası havalanmış. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Fren yapması ile durur mu ? belki duramaz ama sağındakini korkutup böyle bir kazaya sebep olmazdı. Belli ki panik yapmış solundaki onun önüne kırınca. Panik değil bunun adı reflekstir.Refleks ani ve istemsiz harekettir. Yani linea sahibi bunu istemsiz yapmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Rahmetli Renç abimiz hep derdi ki : "Oğlum araç kullanırken hep sağın ve solun doluymuş gibi kullan ve buna göre hareket et " bu cümle kulağımda hep küpedir. Siz bu konuları çok daha iyi bilirsiniz.Size yazmaya bile gerek yok.Normal bir sürücü bu şartlarda mutlaka sağa doğru kaçınırdı.Bakın dikkat edin normal bir sürücü diyorum.. Bu kaçınılmaz bir harekettir. Trafikte şehir içinde ufak bir hamlede bile buna benzer hareketler yapıyoruz. Reflekstir bu kendini koruma dürtüsüdür. Tehlikenin geldiği yönün aksine gitme eğilimidir.Linea nın yaptığı abartılı bir hareket değil bence tek saçmaladığı nokta durmadan yoluna devam etmiş olması. 4 Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Rahmetli Renç abimiz hep derdi ki : "Oğlum araç kullanırken hep sağın ve solun doluymuş gibi kullan ve buna göre hareket et " bu cümle kulağımda hep küpedir. Fluance ile Linea arasında mesafe var aslında, muhtemelen Fluance'ı sonradan farketti ve panikle hem sağa kaçtı hem de frene bastı. Oysa sadece fren yapsa yeterliydi. Çok güzel bir açı yakalamışsın screen shot alırken, helal olsun. Abi mesafe var dediğin bir tampon mesafesi anca var.. ani frende o araç kızaklar daha beter kaza yapar .. İniş aşşağı yol, Ani fren yapsaydi sonu belki era gibi olacakti. Videoyu detaylı ağır çekim oynatıyorum. Adam rekles ile giderken frene basıyor, sonra durmayacağını anladığı için aynaya bakmadan(refleks ile) sağ şerite atıyor kendini. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Fluance ile Linea arasında mesafe var aslında, muhtemelen Fluance'ı sonradan farketti ve panikle hem sağa kaçtı hem de frene bastı. Oysa sadece fren yapsa yeterliydi. Çok güzel bir açı yakalamışsın screen shot alırken, helal olsun. Bu bakış açısına göre o halde bordo araç lineanın sağa doğru kaydığını görüp frene basıp dursaymış En çok suç bu araçta o zaman 2 Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 (düzenlendi) Bu bakış açısına göre o halde bordo araç lineanın sağa doğru kaydığını görüp frene basıp dursaymış En çok suç bu araçta o zaman Era da refleks yaptı onun talihsizliği emniyet şeridinin dolu olması .. Lastikler kilitlendi zaten mavi duman attıyor kayarak gidiyor , toparlıyamıyor.. 15 Şubat 2014 tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Siz de benimle aynı fikirdesiniz şu an. İlk mesajımda zaten " ileri sürücülük teknikleri bu gibi durumlar için" demiştim. Elbette kendi açımdan ve sürücülük deneyimlerimden bakıyorum. Ülkemizde ehliyet almak bu kadar kolay olmamalı. Bir yarış lisansı için canımıza okuyanlar sürücü kurslarında derslere girmeden elma şekeri gibi ehliyet dağıtıyorlar maalesef. Hepsi dua etsin o ara ağır vasıta yokmuş etrafta. Hafriyat kamyonu, beton mikseri veya tır denk gelseymiş ölüm kaçınılmaz olurmuş. Alayını biçer geçerdi iniş aşşağı yol , duramazdı .. /> Verilmiş sadakaları varmış.. Ben audı ye üzüldüm. Herşeyden habersiz yolda gidiyor arkasından çıkan fluence yine adamın önüne kırıyor.. Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 15 Şubat 2014 Yazar Paylaş 15 Şubat 2014 Hakan abi suçu neden beyaz araca bulduğumuzu Nahit abim gayet güzel açıklamış. nahit abiye bende katılıyorum ama refleks bu istem dışı hareket kaza olan yolu üç günde bir kullanırım çok tehlikeli bir yer kazaya karısan araçları hızları hemen hemen 100-130 arası gibi sizler daha iyi bilirsiniz böyle yüksek hızlarda aracın kontrolü kaybedildiğinde toplaması çok zor olur linea nın sürücüsü aracı toplamasaydı direk kendini en sağ şeride atsaydı era emniyet şeridindeki araç ile çarpışacaktı emniyet kemerleri takılı değilse belkide camdan uçacaklar sonuç çok daha kötü olacaktı yine verilmiş sadakaları varmış ucuz atlatmışar diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Evet orasıda öyle ama keşke sağa kırmak yerine fren yapsaymış. Murat, o Hızda iniş eğimli o yolda, o linea da , era da durmaz. Adam zaten fren yapıyor, durmayacağını anladığı için refleks ile sağ şerite kaçıyor. Eğer ani fren yapmış olsaydi sonu Era nın olduğu gibi olacakti. Era frene asıldı kızaklamaya başladı.. 1 Yorum bağlantısı
Barış Güler 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Suçlu tamamen gri araç.Fren yapıp sağa kaçıyor.Büyük ihtimalle öndeki audiyi yakın takip ediyordu.Gri araç audi ani fren yapınca sağa kaçmış.Bu arada kameranın olduğu aracın sürücüsü de çok akıllı gri aracın sürücüsünün göremediği sıkışan trafiği önceden fark edip mesafeyi koruyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts