İçeriğe Yönlendir

Toyota' Ya Rekor Ceza!


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Toyota'ya rekor ceza!

Amerika Birleşik Devletleri, müşterileri aldattığı gerekçesiyle Japon otomobil devi Toyota’ya 1.2 milyar dolarlık rekor bir ceza verdi.

 

ABD Adalet Bakanı Eric H. Holder Jr., ABD’de dört yıl önce can kaybına neden olan trafik kazasının ardından başlatılan soruşturmanın sonunda Toyota nın 1.2 milyar dolar cezaya çarptırıldığını açıkladı. Kararda, otomobillerin istem dışı hızlanma hatasının müşterilerden gizlendiğine hükmedildi. Geçtiğimiz yıl kazadan sonra hatanın tespit edilmesinin ardından Toyota, 10 milyon aracı bakım için geri çağırmıştı. Ancak yapılan açıklamada, otomobillerin paspasları ile ilgili sorun olduğu öne sürülmüştü.

ABD Adalet Bakanı Holder, davayla ilgili basına yaptığı açıklamada, davanın kendi türünde en büyük para cezası olduğunu belirtti. Holder, firmanın derhal güvenlik sorunlarını düzeltmek yerine, tüketicilere yanıltıcı açıklamalar yaptığı ve Kongre üyelerine yanlış bilgilendirdiğini ifade etti.

Kararın ardından Toyota Motor Kuzey Amerika Hukuk müşaviri Christopher P. Reynolds'dan firma adına davayla ilgili bir açıklama geldi. Metinde, Toyota’nın neden olabileceği herhangi bir endişe verici duruma dair müşterilere karşı tüm sorumluluğu üstlendikleri, yeniden müşterilerin güvenini kazanmaya odaklandıkları belirtildi. Dava nedeniyle ayrıca savcılığın yaptığı anlaşma çerçevesinde, firma politika ve prosedürlerinin bağımsız bir gözlemci tarafından gözden geçirileceği bildirildi. Şirket, 2010 ve 2012 yılları arasında ise, bazı istenmeyen hızlanma sorunlarını raporlamadaki gecikmelerden dolayı 66 milyon dolar para cezası ödemişti.

Toyota davası sonuçlanırken General Motors’a (GM) açılan soruşturmanın kararı merak konusu oldu. Benzer bir sorun nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı, GM’yi dava etmiş, şirket 1 milyon 600 bin aracını geri çağırmıştı. ABD Adalet Bakanı Holder, GM soruşmasıyla ilgili sorulara cevap vermezken, Toyota davasının bir emsal teşkil ettiğini, otomobil üreticilerinin Toyota’nın hatalarını tekrarlamaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Alıntı

 

Ford olsa kullanıcılara ceza keserdi sanırım  :tongue:  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu davayı hatırlıyorum, araç taban döşemelerindeki hata yüzünden araç kendiliğinden gaz pedalına basılmış gibi hızlanıyordu. Çağırdıkları araçlarda taban döşemesi, paspas ve gaz pedalı tesisatını değiştirmişlerdi.

 

Bu arada Ford'da çok ciddi ceza aldı. Kullandıkları Marshall marka lastikler yüzünden hem Ford, hem de Marshall ciddi ceza yediler. Bir kaç yıl Ford araçlarında sadece BF-Goodrich marka lastik kullandı.

Bende hatırlıyorum. En son ABD de Lexus modeli ile aile kaza yapmıştı ve ölümle sonuçlanmıştı..

 

"Lexus kaza yaptı 

28 Ağustos 2009’da ABD’nin San Diego kenti yakınlarında içinde dört kişi bulunan To- 

yota’nın lüks markası Lexus ES 350 sedan model araç aniden hız-lanarak bir kavşakta spor bir araçla çarpıştı. Lexus’un sürücüsü otoyol polisi Mark Saylor çarpışma öncesi acil yardım hattı 911’i aradı ve durumu “Lexus’tayız. Başımız dertte. Hızlanıyoruz. Fren yok. Sıkı tutunun ve dua edin” diyerek anlattı. Kazada çarpışmada parçalanan ve alevler içinde kalan Lexus’uyla tatile giden Saylor, eşi, kızı ve kayınbiraderi öldü. "

Yorum bağlantısı
Misafir

İyide neden kimsenin aklına kontağı kapamak gelmiyor ?

Abicim Allah korusun da, o anda, o panikle, heyecanla insanın aklına kimbilir neler geliyor.. El frenini de kullanabilir, vites boşa alır, manuelse küçültme yapar vs. Ama o an akla ne gelir bilinmez. Allah yaşatmasın..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyide neden kimsenin aklına kontağı kapamak gelmiyor ?

 

Fren ne olacak o zaman abi?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fren ne olacak o zaman abi?

Motorun mekanik hareketi ile fren sistemi araç durana kadar aktiftir.

Aklımda yanlış kalmadıysa oradaki araçlarda kontak kilidi vardı, araç hareket halindeyken anahtarı çeviremiyorsunuz.

Al bir tehlike daha.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

el freni de cereyanlı :)

Bizimkinde çekili tutunca kademe kademe çekiyormuş kendini. Onlarda da güvenlik amaçlı mutlaka devreye sokma sistemi olmalı..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...