İçeriğe Yönlendir

Mobil'den İkilem

Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Mobilin sitesi bugün itibariyle focus 1 1.6 zetec için 0 30 fuel economy yağını öneriyor.Hassasiyetleri nedeniyle teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anlamadım. Siz bir çağrıda mı bulundunuz Mobil'e?

Mobilin sitesi bugün itibariyle focus 1 1.6 zetec için 0 30 fuel economy yağını öneriyor.Hassasiyetleri nedeniyle teşekkürler.

Konunuz varmış, birleştirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

5 30 artık hiç önerilmiyor, 0 30 o da yoksa 0 40 mobil 1 deniyor.Doğrusu da bu Türkiye 2. veya 3. dünya ülkesi değil artık.Arada 30 tl fark var, araç için en iyisi o ise riske gerek yok bence.Küresel firmalar ülkelerin ekonomik sosyal durumlarına göre çifte standart gösterebiliyorlar.Bizim mobil 3000 serisi Amerika'da hiç satılmıyor.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ünal bey anlamadığım kısım şu.Mobil değiştirdi ve önermiyor ama Ford onay veriyor,kullanıyor ve öneriyor 5w30' a.Bence önermiyor kısmı biraz yanlış sadece önerdiği yağı değiştirdi ama üretici ne der bu durum için bir de onu araştırmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

mobil 3000 5 30

ACEA A5/B5 
API SL 
Ford WSS-M2C913-C
Ford WSS-M2C913-D

mobil 0 30

Mobil 1 Yakıt Tasarrufu 0W-30 aşağıdaki gereklilikleri karşılar veya geçer:   
ACEA A1/B1, A5/B5  
API SL, SJ 

ExxonMobil’e göre Mobil 1 Yakıt Tasarrufu 0W-30 aşağıdaki kalitededir:   
Ford WSS-M2C913-A 
Ford WSS-M2C913-B 
Ford WSS- M2C920-A 
API CF

Kitapçıkta 5/30 yazıyor ama kalite olarak Ford WSS-M2C913-A  bunu öneriyor.Mobil 3000 C,D kalitesine sahip.Değişik ülkelerin kitapçıklarına baktığımızda kalite olarak hep Ford WSS-M2C913-A istiyor ama viskoliteler hep farklı, iklimle alakalı herhalde.Amacımız hep araçlarımız için en doğrusunu yapmaksa bence 0 30'a 30 tl fazla vermek mantıklı.Forumda bir söz vardı "yağ candır".

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Koç

hangisini koyacağız bir karar versek mayısda yağ değişimi var araç 28000 de

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

hangisini koyacağız bir karar versek mayısda yağ değişimi var araç 28000 de

Yazılanları okuduysanız kendiniz bir karar verebilirsiniz....

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

mobil 3000 5 30

ACEA A5/B5 

API SL 

Ford WSS-M2C913-C

Ford WSS-M2C913-D

mobil 0 30

Mobil 1 Yakıt Tasarrufu 0W-30 aşağıdaki gereklilikleri karşılar veya geçer:   

ACEA A1/B1, A5/B5  

API SL, SJ 

ExxonMobil’e göre Mobil 1 Yakıt Tasarrufu 0W-30 aşağıdaki kalitededir:   

Ford WSS-M2C913-A 

Ford WSS-M2C913-B 

Ford WSS- M2C920-A 

API CF

Kitapçıkta 5/30 yazıyor ama kalite olarak Ford WSS-M2C913-A  bunu öneriyor.Mobil 3000 C,D kalitesine sahip.Değişik ülkelerin kitapçıklarına baktığımızda kalite olarak hep Ford WSS-M2C913-A istiyor ama viskoliteler hep farklı, iklimle alakalı herhalde.Amacımız hep araçlarımız için en doğrusunu yapmaksa bence 0 30'a 30 tl fazla vermek mantıklı.Forumda bir söz vardı "yağ candır".

Hocam 0w30 un 913b i karşılıyor bunu bilmiyordum iyi oldu. :)  Demek ki resmen 0w 30 kullanılabilir. fakat 5w30 lar artık 913c, hatta 913d i karşılıyor.

Hocam 0w30 un 913b i karşılıyor bunu bilmiyordum iyi oldu. :)  Demek ki resmen 0w 30 kullanılabilir. fakat 5w30 lar artık 913c, hatta 913d i karşılıyor.

Kısaca  fordlar için en sosyetik yağ mobil 1 0w30 fe diyebiliriz

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Son iki yağ değişiminde Mobil esp 5/30 kullandım. ben kalitesine güveniyorum. Bu motorumda başka yağ kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım.

0/30 olayına gelince: Amacı ne olursa olsun, tavsiye edilen 5/30 kullanmayı tercih ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Son iki yağ değişiminde Mobil esp 5/30 kullandım. ben kalitesine güveniyorum. Bu motorumda başka yağ kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım.

0/30 olayına gelince: Amacı ne olursa olsun, tavsiye edilen 5/30 kullanmayı tercih ederim.

Mehmet Abi, adam ford 913b onayı vermiş , yani ford tavsiyesi var, korkusuzca kullanılır. Bence 2.0 tdci a güzel gider. :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bu arada şunuda belirteyim volvo aynı motorda 0w-30 kullanıyor deyip ortalığı karıştırayım biraz :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu arada şunuda belirteyim volvo aynı motorda 0w-30 kullanıyor deyip ortalığı karıştırayım biraz :)

Karışmaz, ortam, motorun çalışma ısısı, yağın ısısı gibi şeyler farklıdır, o yüzden farklı kullanıyordur, o volvo ile aynı motoru kullanan bir Ford u aynı şartlarda kullan, yağ-motor ısısı ve soğutma seviyelerinde fark vardır, yoksa sadece bulunduğun iklime göre 5/30 yada 0/30 tercih edersin, bu kadar basit :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Karışmaz, ortam, motorun çalışma ısısı, yağın ısısı gibi şeyler farklıdır, o yüzden farklı kullanıyordur, o volvo ile aynı motoru kullanan bir Ford u aynı şartlarda kullan, yağ-motor ısısı ve soğutma seviyelerinde fark vardır, yoksa sadece bulunduğun iklime göre 5/30 yada 0/30 tercih edersin, bu kadar basit :)

Motor sistemi tamamen aynı abi.. Teknik veriler tamamen aynı. Volvo c30'un motorundan şanzımanına aktarma organlarına kadar hatta ecu koduna kadar focus ile tamamen aynı abi.. tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Motor sistemi tamamen aynı abi.. Teknik veriler tamamen aynı. Volvo c30'un motorundan şanzımanına aktarma organlarına kadar hatta ecu koduna kadar focus ile tamamen aynı abi..

Hımm bu durumda Volvo nun karizması durumu var sanırım  : :biggrin: yoksa ne olucak, yağ seçerken aracı kullandığınız ortamın ortalama ısısına göre bir aralık tespit edilir ve yağ ona göre seçilir, benim bildiğim bu yönde, zaten kitapçıktada genelde şu ısı aralığında bunu, diye seçenekler olur, oradan bakıp viskozite belirlenir, sonra kullanacağın yağın markasını kendin seçersin, kaliteye göre fiyat değişir tabii, dediğim gibi, bulunduğun iklim ısı farkına göre seçim yapacaksın, Kars ta kullandığın yağı İzmir de kullanman gereksizdir mesela...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Hımm bu durumda Volvo nun karizması durumu var sanırım :biggrin: yoksa ne olucak, yağ seçerken aracı kullandığınız ortamın ortalama ısısına göre bir aralık tespit edilir ve yağ ona göre seçilir, benim bildiğim bu yönde, zaten kitapçıktada genelde şu ısı aralığında bunu, diye seçenekler olur, oradan bakıp viskozite belirlenir, sonra kullanıcağın yağın markasını kendin seçersin, kaliteye göre fiyat değişir tabii...

Abi çok takılmamak gerekiyor..

Örneğin ben araçların bakımlarının km durumuna göre değilde, çalışma saatine göre yapılması gerektiğine inanıyorum..

Almanyada 15.000km de bir, İstanbuldada 15.000km ama baksan 2 katı çalışma saati farkı vardır..

2009 yılına kadar servislerde, tdci için 10w-40 yağ önerip koyuyorlardı.. 2010'da ford yayınladığı bülten ile 5w-30 yağ ile değiştirdi..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi çok takılmamak gerekiyor..

Örneğin ben araçların bakımlarının km durumuna göre değilde, çalışma saatine göre yapılması gerektiğine inanıyorum..

Almanyada 15.000km de bir, İstanbuldada 15.000km ama baksan 2 katı çalışma saati farkı vardır..

2009 yılına kadar servislerde, tdci için 10w-40 yağ önerip koyuyorlardı.. 2010'da ford yayınladığı bülten ile 5w-30 yağ ile değiştirdi..

Tabii, haklısın, Alamanyadaki şartlarda farklı, yoldan tut, trafik yoğunluğuna, havanın kirlilik oranına kadar, bizde bunların hepsi daha kötü olduğundan ya yağı daha kısa sürede değişeceksin yada alamanyadan daha kaliteli yağ kullanıp alamanın değişim periyodunu yakalayacaksın.

Bence en iyisi ülkende önerilen yağa uymak ve servisin dediği sürenin yarısında değişim yapmak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Tabii, haklısın, Alamanyadaki şartlarda farklı, yolan tut, trafik yoğunluğuna, havanın kirlilik oranına kadar, bizde bunların hepsi daha kötü olduğundan ya yağı daha kısa sürede değişeceksin yada alamanyadan daha kaliteli yağ kullanıp alamanın değişim periyodunu yakalayacaksın.

Bence en iyisi ülkende önerilen yağa uymak ve servisin dediği sürenin yarısında değişim yapmak...

İşte benim yaptığımda tam bu abi..

7500km. Yağ ve filtre değişimi..

Bazen kendimiz karar vermemiz gerekiyor bazı şeylere..

0w-30 15.000km yağ kullanıcağıma, 5w-30 mobil veya castrol kullanıp 7500km yağ değişimi yapmak her zaman için daha iyi verilmiş bir karar olur

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...