Serkan Dalgıç 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Pazar günü ailece kahvaltıdan eve dönüyorduk içeride hafiften bir yanık kokusu gibi birşey hissettik dışardan geliyordur diye pek aldırış etmedim.Eve döndük ve aracı otoparka bıraktık araçtan inince bu yanık kokusu bariz bir şekilde arttı.Kaputu açtım aracın sol tarafından V kaşının olduğu yerden felaket bir koku geliyordu.Kayış sürtmeden dolayı ısınmış ve parça parça sağa, sola küçük parçalar halinde yapışıp kalmış.Sabah ilk iş Beylikdüzü'nde servise gitmek oldu.Sabah soğumuş olan kayış servisen gidene kadar tekrar ısınıp kokular vermeye devam etti.Servisteki arkadaş baktı kontrol etti ve krank kasnağı dağılmış dedi.İyi farkedip gelmişsin aksi taktirde daha fazla sorun çıkarabilirdi dedi.Hemen kasnak değişimi ve kayış değişimi yapıldı.Bu modellerdeki kasnağın ortası plastikmiş sanırım ve böyle sorunlar çıktığı oluyormuş.Şimdiki takılan kasnak ise demirdi.Aracımı servisten çıkardım ve yoluma devam ettim.Şükür bir sorun görünmüyor. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 geçmiş olsun..ne kadar tuttu değişimler?? Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 geçmiş olsun..ne kadar tuttu değişimler?? +1 Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç 28 Nisan 2014 Yazar Paylaş 28 Nisan 2014 Geçmiş olsun .... Teşekkürler... geçmiş olsun..ne kadar tuttu değişimler?? Krank,kayış ve işçilik 250 tl. ödedim. Çok geçmiş olsun serkan... Sağol abi. Geçmiş olsun.. Ucuz atlatılmış. Teşekkür ederim.Evet o şekilde uzun bir yola çıkmış olsaydım.Belki çok daha geç farkına varabilirdim. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Geçen gün bakım için gittiğimde alttan bir miktar yağ damlattığını ve bunun giderilmesini söylemiştim. yağ pompasından kaynaklandığı ve contasını değiştirmek gerektiği uzun bir iş olduğu söylendi. Bende yapmalarını söyledim, tamam dediler triger setinin olduğu bölümü ve krank kasnağını söktüler. Usta acil olmamakla birlikte kasnağın çok iyi durumda olmadığını hazır sökmüşken değişimin iyi olacağını söyledi. demir bir kasnağın nasıl bozulduğunu sorduğumda bana tıpkı volant ta olduğu gibi kasnağında çift kütleli olduğunu ve zamanla bu mekanizmanın bozulup dağıldığını kronik olduğunu söyledi. Focus durumu farketmiş olacakki yeni modellerinde kasnak tek kütle yani normale çevrilmiş. Doğal olarak bizde yeni kasnağı taktık ve usta artık ömürlük olduğunu asla bozulmayacağını söyleyerek içimi rahatlattı Bence belli bir kilometrenin üzerindeki araçlarda bu değişim standart olmalı.( çift kütleli olanlarda) 1 Yorum bağlantısı
Emrullah Aslan 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 arkadaşlar bizim bu 2008 öncesi makyajsız focus 2 lerde bu durum hastalık.100.000 km civarında krank mili kasnağı sorun çıkarabiliyor.Geçen yıl ben de yolda kaldım ve çekici çağırdım.Çift kule kasnak ve bunlar fiber dolgu ile birbirine tutturulmuş.Zamanla fiber özelliğini kaybediyor ve ısınınca kendini bırakıyor.Ama yeni tip tek parça demir kasnakta bu sorun yok.Benim araçta da yeni tipe çevirdik. Yalnız arkadaşlar bu arızanın peşinden krank mili pozisyon belirleyici sensöründen de sorun yaşanabiliyor.Benim başıma o da geldi.Çünkü kasnak arıza yaptığı zaman sensöre de zarar verebiliyor.Onun da belirtisi araçta ara ara kesilmeler şeklinde olabiliyor... 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Serkan geçmiş olsun, c-max inkini, Yaşar usta değiştirmişti, oda tek parça olandan taktıydı. Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç 28 Nisan 2014 Yazar Paylaş 28 Nisan 2014 Serkan geçmiş olsun, c-max inkini, Yaşar usta değiştirmişti, oda tek parça olandan taktıydı. Teşekkür ederim Lokman abi bende aracı fazla yürütmeden en yakında Mürsel'in oraya götürdüm. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Fatih Yılmaz 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Hocam merhaba,ben de yeni 2008 fiesta aldım,alırken gostermistim aracı kran kasnagi yalpa yapıyor,değişmesi gerekiyor demişti Ankarada bi usta,memlekette 3 farklı ustaya gösterdim 3 u se farklı bişey söyledi ben de degistirmemiştim..aracın benzinli benim,dizellerde sık rastlanan biseymis ama ben de değiştireyim haftasonu..bu arada sorması ayıp kaça maloldu? Bana parça 200,işçilik 20 tl istediler.. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Kasnak focus için olan 150TL zaten diğer işlemler için kasnak sökülmüştü o yüzden ayrıca işçilik ödemedim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Geçmiş olsun Serkan, Fule deniyor di mi bu parçaya? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Nisan 2014 Paylaş 29 Nisan 2014 Geçmiş olsun..Bende şimdilik sorun yok bakalım.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts