Zeki Bayoğlu 2 Haziran 2014 Paylaş 2 Haziran 2014 Sonunda aradığım mondeoyu buldum liftback 230000km de değişensiz ve 4 parça boyalı bir mondeo buldum şanzumanı ve motoru iyi durumda içi ve dışı tertemiz ve güzel olanı 10500TL ye aldım Ama birkaç sorunum var - 100km hıza geldiğimde gaza basmaya devam edersem araç titreme yapıyor ayağımı gazdan çekiyorum titreme kesiliyor -havalandırmayı açıyorum ama yüz tarafına hava vermiyor cama ayaklara gayet güzel ama yüze vermiyor malesef -klima çalışmıyor -havalandırmada ısı ayarı yapamıyorum dışarıda hava kaç derece ise onu veriyor içeri (manuel klima) -direksiyon yağı akıtıyor hem alttan hemde yağ koyulan yerin kapağının kenarından bütün bunları tamirciye gösterdiğimde akslerin değişmesi yada tornaya girmesi gerektiğini direksiyon kutusunun sökülüp tornaya girmesi gerektiğini klima kompresörünündeğişmesi gerektiğini ve ısı ayar modülünün değişmesi gerektiğini söylediler üsttekiler toplamda 1200TL falan tutuyormuş bunlarla beraber genel bakımda yapılırsa 1500 falan dediler sizce bunlar ne kadar doğru? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 Valla acıkcası yapılacak iş ile , verilen fiyat alakasız geldi. Yani çok daha fazlaya maal olacağını düşünüyorum. Ama öncelikle basitten zora doğru gitmekte yarar var. Klima mevzusu: açıkcası 97 den beri araç bizde ama toplasan 10 defa belki kullanmışımdır klimayı. Bozulsa bile yaptırmam Klima düğmesine bastığında klima ışığı yanıyormu? Rolantideyken araca yük bindiğini hissediyormusun? Hatta klimayı açtığın anda aracın radyatör fanlarının da 10 saniye içerisinde devreye girmesi gerekli. Yani belki basit bir konnektör oksitlenmesi vs. de olabilir. Bu arada Forscan yazılımı klima ile de ilgili en azından devrede olup olmadığının bilgisini veriyor. Havalandırma sistemi: bu sistem pnömatik olarak çalışıyor bizim araçlarda. Yani ayağa cama cevirdiğinde ayar düğmesini tel yada elektrik ile değil, o düğme sadece gerekli yerlere basınclı hava basıp çekip kapakları açıyor. Kulağını orta konsola yaklaştırıp bir dinle bakalım, ayar düğmesiyle oynadığında "tıss" şeklinde bir ses duyuyormusun?. Pnömatik hortumlardan biri çıkmış olabilir. O uyduruk klima kontrol paneline çıkmasına dahi 200 tl civarı istiyorlar. Ben değişmem açar kendim tamir etmeye çalışırım Ha ama çıkartması da takması da biraz dertli, zira arkasındaki konnektorler ve pnömatik hortumlar çok kısa. Direksiyon hidroliği önemli mevzu ama rezarvuarın altındaki hortumun bir miktar terleme yapması normal bişey. Ciddi ciddi akıyorsa en başta onu çözümle. Kapak konusuna gelirsek, ya hidrolik max seviyenin üzerindedir yada kapaktaki o ring conta artık ömrünü tamamlamıştır basit bir durum. 100km den çok daha yüksek hızlara çıktığında da aynı şekilde gazladıkça titreme devam ediyormu? Açıkcası bu konuda fazla konuşmak istemiyorum benim başıma gelmedi. Ama focusu olan bir arkadaşta gaz kökleyince çok daha düşük hızlarda aarma organlarından kaynaklı titreşimler mevcut idi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 Hayırlı olsun,o fiyatlara+masrafına ghia bakılabilirdi.100 üzerinde gaza basmaya devam ettikçe titreme akstan olduğunun göstergesi gibi.İkinci olarak motor+şanzuman kulaklarından kaynaklı olması da bir ihtimal Yorum bağlantısı
Safak Acar 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 Rot balans yaptırın bakalım titreme geçecekmi, pejoyu aldığımızda memlekete giderken 110km/h yi geçince direksiyon aynı dediğiniz gibi titriyordu.. Samsun sanayide rotbalans yaptırıp Giresun a devam etmiştim.. şuanda 5-6 ay oldu aynı ayarda devam ediyorum.. titreme vs hiç birşey yok.. Klima motorunu devreye girip girmediğine baktınız mı, usta doğru söylüyorsa değişecek mecburi.. Yüz bölümüne üflemiyorsa. Yüksek ihtimal yönlendirme telleri kopmuş olabilir, şöyle birşey anlatayim, Transporter t5 de aynı anlattığınız olayı bende yaşadım , yaz gelmişti klima kullanmak istiyordum, ama araç on göğüsten üfleme yapmıyordu.. Cama ve ayak bölümüne çok güzel üfleme yapıyordu. Maslak sanayide arkadaşın dükkanına gittik, yönlendirme telleri kopmuş dediler ve bir günde anca değişim yapılacağı söylendi ön göğüs komple sökülüyormuş.. 350-400 tL gibi bir rakam tutacağı bilgisi verildi bıraktık. Ertesi günün akşamı aldım.. ortada problem kalmamıştı.. Bu yaşadıklarımla kıyaslayınca yüksek ihtimal sizin araçta da aynı problem mevcut.. Isı ayarı yazın 30 derecede soğuk da olsa dahi klima açık olmadığı sürece içeri dışardaki sıcak havayı üfler.. Klimadan kaynaklı. Direksiyon hakkında fikrim yok.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 tüm liste ve bakım dahil 1500 e imza atsın bir kağıda, mümkün değil, sadece hava yönlendirme için torpido sökülecek , alttan basit bir vakum hortumu yerinden çıkmadı ise ki kontrol ettiğine göre bunu görse söylerdi (umarım) klima kompresör değişim, direksiyon sökülmesi? rakam innaılmaz ucuz titreme de büyük ihtimal sağ iç aks kafası tarafı dırı, eğer böyle ise bunun yan sanayisi yol, sadece o parça 1250 TL civarı araç alımında bunlar görülmedi mi? Yorum bağlantısı
ozkanzorlu 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 Önceki aracımda havalandırma sorununun aynısını ben de yaşadım. Serviste klima sisteminin değişmesi gerektiği söylendi ve o günkü para ile epey bir meblağ tutuyordu. Ben de kaybedecek bir şeyimin olmadığını düşünerek sökmeye karar verdim. Mert Nazmi Serin arkadaşın belirttiği gibi pnömatik sistem ile çalıştığını gördüm. Hava yönlendirme yaptığımda vakum sesi duyuyordum fakat yön değiştirmiyordu. Hortumları tek tek söküp denemeye başladım. Söktüğüm 3 hortumun içerisi sakıza benzer bir malzeme ile tıkanmıştı. Tıkalı hortumları yankeski ile kestim yaklaşık 7-8 santim uzunluğunda kestikten sonra hortumun geri kalan kısmında tıkanıklık olmadığını gördüm. Eczaneden serum lastiği alıp kesmiş olduğum 7-8 santimlik kısımları bu serum lastiği ile ek yaptım. Lastiğin iç çapı kestiğim hortumun dış çapı ile aynı geldi. Sağlam olması için tel ile biraz daha sıkıştırarak bağladım. Havalandırmayı çalıştırdığımda 4ncü kademede olmasına rağmen 1nci kademedeki kadar üfleme yapan sistem var gücüyle çalışmaya başladı. Havalandırmanın içerisinde ne kadar toz duman yaprak vs. üflemeye başladı. Acayip mutlu olmuştum. Arabaya yaklaşık 4 yıl kadar daha bindim ve aynı problemi yaşamadım. 1 Yorum bağlantısı
Zeki Bayoğlu 3 Haziran 2014 Yazar Paylaş 3 Haziran 2014 Hepinize ilginiz için teşekkür ederim, klima ve havalandırma ile alakalı şu bilgileri eklemek istiyorum; içeri hava üflüyor ama nereye ayarlasam ayarlayayım sadece ayak ve cama üflüyor yüze çok az veriyor 4. seviyede A/C tuşuna bastığımda ışığı yanıyor. Kaçak var mı diye kontrol ettiler kaçak yoktu ama klima kompresörü çalışmıyormuş çıkması 200TL işçilik yüze üflememesi falan 400e gelir dediler Titreme konusunda balansa bakılır sonra yapılır demişlerdi zaten, internette ithal yazan akslara baktım 165x2 tlye geliyor yenileri ama onlar genelde çin malı oluyormuş alma dedi usta tornacı tane başına 80TL alıyormuş Direksiyon kutusu içinde tornacı + sökme takma 500civarına gelir dedi e dedim madem sökülecek akslarla beraber hallet toplam ne olur dedim 800civarı dedi fazladan bişey çıkmazsa eğer iyi dedim bunların yanında filtreler yağ bakımı eğer diskler kötüyse onların tornaları falan vs hepsini yaptırsan 1500lira civarı dedi işte banada çok gelmedi aslında Alırken havalandırmanın böyle oldugunu bilmiyordum sadece klima çalışmıyor diye baktık çok üstüne düşmedik aslında zaten 300TL ordan düşmüşlerdi. Direksiyon kutusu hiç aklımıza gelmedi yağ falanda görmedik nasıl gözümüzden kaçtı bende anlamadım zaten pek anlamıyorum zaten öğrenciyim titremeyide balans demişlerdi. Kaporta dediğim gibi ama Az önce klima ve teyp çevresini söktüm bakıyım belki kablo falan çıkmıştır diye bir açtım her yer kırık içindeymiş :| sanırım daha öncede oynamışlar. Mert beyin dediği o sese baktım ama herhangi bir ses duymadım kanalları çevirince zaten dediğim gibi sadece ön cama ve ayağa hava veriyor herhangi bir değişme olmuyor. Direksiyon yağı 2 günde bir bitiyor, bari yağ pompası yanmasın yağını eksik etme demişti usta o yüzden sürekli dolduruyorum ki araç çalışmazkende damlatıyor acaba kauçuk aksamı falan mı çürüdü bilmiyorum. Yağ tamamen bittiğinde hıınnn diye sesler geliyor çevirince dahada artıyor falan. Söktüğüm panelin fotolarını ekte yolluyorum. Tamir edip boyarım demiştim ama heryeri kırık sanırım çıkma almak daha mantıklı olacak. Herkese tekrar teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 tıslama sesi motor çalıştıktan sonra gelmeye başlar. eğer varsa sağ taraftan gelen siyah vakum hortumu yönlendirme şalterine ve klima düğmesine gider paralel olarak. Klima düğmesine gelen vakum hortumunu tıka öyle bir dene yönlendirme çalışacaktır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 200 e çıkma kompresör mümkün değil maalesef Yorum bağlantısı
Zeki Bayoğlu 3 Haziran 2014 Yazar Paylaş 3 Haziran 2014 Şaşmazın üst taraflarındaki bir çıkmacıdan aldım fiyatı adam söylese bende inanmıcam ama cidden 200TL Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 4 Haziran 2014 Paylaş 4 Haziran 2014 Madem öğrenciyim diyorsun, öncelikle direksiyon mevzusunu bir hallettir başın ağrımadan. Titreşim haricindeki diğer sorunlar, aracı kullanmana mani bir durum değil. Bak çok ciddiyim ankarada daha klimayı açıpta kullandığımı hatırlamam. Bizim bu araçlar ciddi anlamda çok hassas , gerek kabloları gerek plastik malzemeleri, çok özenilmedikçe kaş yaparken göz çıkartıyor insana. Hele ki kompressör değişimi falan diyorsun, motor kısmındaki kablolar kurumuşlar dokunmam la dökülüyor benim araçta. Bir radyatör tamiratı yaptırdım, 30 yerini bantladım kablolar şase yapmasın diye. Ben de yürümesinde ciddi bir sorun olmadıkça ellemiyor ve elletmiyorum aracı. Kırılan plastik parçaları ise, japon ve sigara külü ile dikkatlice yapıştır. Maun kaplama dışındaki siyah plastik olan malzemeler japon ile yapıştırabiliryorsun. Ama maun kısımlardan kırarsan, iş çok ciddileşiyor. Obd ye falan bağlatmadıysan, getir bir gün hafta sonunda obd ile hatası falan varmı okuyalım. Onun dışında bırak dağınık kalsın. İlerde her şeyini tamir edip satarsın. Adam akıllı CC li sunrooflu bir ghia alırsın keyfine bakarsın Yorum bağlantısı
Misafir 4 Haziran 2014 Paylaş 4 Haziran 2014 İlk satırda aradığım aracı buldum demişsiniz. Ancak sorunları okuduğumda aradığınız fiyata göre bir araç bulduğunuzu düşündürüyor yazdıklarınız. Çağlar Bey'in yazdığı parça değişimi maliyetlerini gözönüne alarak Nazmi Bey'in tavsiyelerini dikkate alın. Mondeo'yu pahalı emsallerinden daha ucuz alıp, sorunlarını tamir yoluyla gidermek uzun vadede alıcıyı karlı çıkarmayacağı gibi aksine satıcının emsallerine göre ucuza satması eski sahibini karlı çıkarır. Bu aracı bu arızaları ile satan kişinin pazarlık öncesi ne kadar fiyat biçtiğini de merak ettim bu araca? eğer 12'lerden gerilediyse alsatçı, 200-300 ucuza bıraktıysa arızalarına vakıf bir satıcı olduğuna dair bir yorum yapacağım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 (düzenlendi) Havalandırma yönlendirme sorununuzun asıl kaynağı fan kademe düğmesi. Fotograftada görüldüğü üzere, siyah yeşil beyaz hortum yerinde değil. Sizden önceki sahipleride işin içinden çıkamamış anlaşılan. Yol gösterici olması açısından.. siyah yeşil beyaz hortumun ağzına (ağzını kapatmak amacıyla) naylon geçirip yerine takın ve hayanlandırma yönlendirmelerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.. Size tavsiyem, fan kademe butonunun içini açıp bakıyım diye bir çılgınlık yapmayın, elinizde kalır.. Sıcaklık ayarı çalışıyormu? istenildiğinde sıcak üflüyormu? İşi bilmeyen ustalarla hiçbirşekilde yol alamazsınız., hatta sorunlarınız giderek artar... ancak daha önce mondeo ile ugraşmış konusunda uzman birileri size bu konuda yardımcı olabilir.. abi sen bırak biz bakarız, birkaçgün kalacak diyen kişilerden uzak durun.. 5 Haziran 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zeki Bayoğlu 9 Haziran 2014 Yazar Paylaş 9 Haziran 2014 (düzenlendi) yağ ekleyip kullanıyorum aracı geçen gün alamadım yağı ve hepsi aktı gitti sanırım. Sonrasında direksiyon sertleşti ve tüm ses gitti. Gittim yağ aldım ve çalışırken ekledim yaklaşık 1.5 litre yağ aldı hazne ama direksiyon hala sert :/ direksiyon hidrolik pompasıda gitti sanırım. Cem bey o dediğiniz kabloyu yerindeydi zaten ben çıkarmıştım. Havalandırmayı açtığımda hava vermesinde sıkıntı yok ama sıcak soğuk ayarı yapamıyorum malesef. Şimdi düşündüğüm şey zarar etmeden elimden çıkartmak aracı alacak müşteriye de tüm sorunlarını söyleyeceğim zaten anlaşabilirsek satacağım para ayarlayamadım tamir için malesef... En iyisi Mert beyin de dediği gibi temizinden bir ghia bulmak. Tabi 3-4 bin lira daha biriktirmem gerekecek Düzeltme: 11.700TL fiyat biçmişti evren bey. Yanlız şöyle bir durum var araçı aldıktan sonraki gün direksiyon yağ akıtmaya başladı ustam yağ sızıntısı görmemiş çünkü, şans meselesi sanırım. 9 Haziran 2014 tarihinde Zeki Bayoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Kalorifer klape motoruda arızalı, belkide önceki sahibi sökmüştür ve yenisini bulamayınca yerine takmamış bile olabilir. Havalandırma işi bu modellerde hep sıkıntı. Daha önceki sahiplerinin neler yaptığını bilmemekte ayrı sıkıntı.. Çeşitli çözümler mevcut, fakat uğraşmak isteyeceğnizi düşünmüyorum.. Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Umarım hidrolik direksiyon pompası bozulmamıştır. Ama sanki hidrolik direksiyonun da bir arıza ışığı vs. vardı diye hatırlıyorum. Ciddi bir sorun olsa tahminimce o yanardı. Bundan ayrı ciddi rahatsız edici sesler duyardın. Muhtemelen hidrolik sistem hava yapmıştır, bu sebepten yağ koyma na rağmen çalışmıyordur. Yavaş yavaş yağ ekleyip motor çalışırken, yavaş yavaş bir kaç defa tam sağ tam sol yap, hatta bu işlemi 2 kişi nin beraber yapması daha doğru olur. Bu işlemi yaparken ıslak kaygan bir zeminde yaparsan(çamur vs.) sistemi zorlamadan amatörce havasını alabilirsin. Cem beyin söylediği çok doğru, mondeo dan her usta anlamaz. Ford ustası olması bile yeterli değil. 97 ile 2001 arasında kasası aynı olmasına karşın, birçok özelliği ve parçası farklı. Benim araç 97 model ama 98 ile arasında en az 10 tane farklı parça çıkar. Bunlarla beraber, mondeo yu aldığında değil , almadan önce foruma kaydol ki , mondeo alacağın zaman nelere dikkat etmen gerekli uzun uzuncaya anlatalım Forum da "mondeo mk2 Haynes servis manuel" mevcut bunu bir indir, emin ol çok hayrını göreceksin Yorum bağlantısı
Harun Sayın 15 Temmuz 2014 Paylaş 15 Temmuz 2014 (düzenlendi) klimanın cama üflemesi ile ilgili aynı sorunu bende 2010 yılında yaşamıştım ve tamirini kendim yapmıştım. 5 yada altı elektrikçiye ve servise götürmüştüm, servis aynen size dediği gibi 500-600 lira fiyat çıkarmıştı. aşağıdaki linki incelerseniz çözüm olabilir diye düşünüyorum. resimli bir şekilde anlatmıştım ozamanlar. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/173804-klima-ve-kademe-d%C4%9Fmesi/page-4 15 Temmuz 2014 tarihinde Harun Sayın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nejat Tağmat 28 Temmuz 2020 Paylaş 28 Temmuz 2020 Arkadaşlar yaklaşık beş senden beri 98 mondeo mk2 sahibiyim.araç içindeki far anahtarı far anahtar çerçevesi klima kontrol paneli orta konsol gibi parçalara ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum.Yazabilirsiniz.Herkese kazasız günler dilerim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts