İçeriğe Yönlendir

Laptopların Ekran Kartı Değişir Mi?

Mahmut Sayar

Recommended Posts

Mahmut Sayar
(düzenlendi)

Acer Aspire 5741G kullanıyorum 4 seneyi geçti, i5 işlemcili (430M 2.26 GHz) ve NVIDIA GeForce GT 320M ekran kartlı 4 gb memory vs. bir bilgisayar. Şimdiye kadar ihtiyaçlarımı karşıladı, Pes 11,12 ve 13 oynadım, 14'le futbol oyunlarına ara verdim. Call of Duty Black Ops 2'ye kadar oynadım sonrasını yüklemedim. Şimdi Fifa 15 Demo'yu denedim kaldırmadı, Directx 11 desteklemiyormuş ekran kartım, öyle çok oyun oynayan bir değilim ama 1 sene daha bilgisayarı kullanma düşüncem var. Bu arada Fifa 15'i kaldıracak bir ekran kartı takılabiliyorsa Süper Lig'de gelmişken hiç fena olmazdı. Mümkün müdür? :)

tarihinde Mahmut Sayar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Yanlış bilmiyor isem bazı ekran kartları anakart ile tümleşik bazıları ise harici olabiliyor. Ama notebook'larde genelde tümleşik olarak çalışır. Eğer harici ise değişme ihtimali var diye biliyorum. Yanlışsam büyüklerimiz düzeltsin :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

tümleşik abi bu bizzat açıp bakmışlığım var malesef değişemez

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Niye, ayaan mı alışsın? :p Varsa bile OEMdir. :seytan:

Alışsın tabi :D  Bak bu konuda OEM tercihimdir  :p  

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teoride değişir, pratikte değişmez.

Teorisi: Örnek vermek gerekirse; aynı anakartın 3 modeli üretilmiştir, 3 farklı ekran kartı konfig'i ile piyasaya sürülmüştür. Birinden entegre sökülüp diğerine lehimlenirse çalışır.

Pratikte: Astarı yüzünü geçer. Değmez. Notebook değişim zamanı gelmiş ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Teoride değişir, pratikte değişmez.

Teorisi: Örnek vermek gerekirse; aynı anakartın 3 modeli üretilmiştir, 3 farklı ekran kartı konfig'i ile piyasaya sürülmüştür. Birinden entegre sökülüp diğerine lehimlenirse çalışır.

Pratikte: Astarı yüzünü geçer. Değmez. Notebook değişim zamanı gelmiş ;)

Hmm peki ne almalı?. Oyun için artık Gt serisi almayın diye bir kaç yorum okudum Gtx 850 m ekran kartına sahip bilgisayarlar içinde en hesaplısı http://www.hepsiburada.com/liste/acer-v3-772g-5421121tmakk-intel-core-i5-4210u-17ghz-12gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd801779&categoryId=98 linkteki cihaz görünüyor.

Oynayacağım oyunlar World of Tanks, yine bir kaç sene Call of Duty serisi, Pes, Fifa. Haftada 2-3 film ve takip ettiğim 3-4 dizi çok zaman Tv'ye bağlıyorum izlemek için. Böyle bir bilgisayarı alsam yine bir 4 sene idare eder mi? Fifa 15 için değmez mi? :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hmm peki ne almalı?. Oyun için artık Gt serisi almayın diye bir kaç yorum okudum Gtx 850 m ekran kartına sahip bilgisayarlar içinde en hesaplısı http://www.hepsiburada.com/liste/acer-v3-772g-5421121tmakk-intel-core-i5-4210u-17ghz-12gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd801779&categoryId=98 linkteki cihaz görünüyor.

Oynayacağım oyunlar World of Tanks, yine bir kaç sene Call of Duty serisi, Pes, Fifa. Haftada 2-3 film ve takip ettiğim 3-4 dizi çok zaman Tv'ye bağlıyorum izlemek için. Böyle bir bilgisayarı alsam yine bir 4 sene idare eder mi? Fifa 15 için değmez mi? :)

Mahmut bey,

İşlemcilerde U değil M takısına bakmanızı öneririm. Oyun oynayacaksınız i7'lere göz atmakta fayda görüyorum.

http://www.webdenal.com/lenovo-59-424425_705046.html

Şu ürünü şiddetle öneririm.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...