İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites Araçlar Hakkında Bilgi

Emre Alliş

Recommended Posts

Emre Alliş

Forumda araştırdım ama tam olarak bilgi edinemedim yine de gereksiz görülürse konu silinebilir.

Otomatik vites araç almayı düşünüyoruz ama bazı soru işaretleri var aklımda. Öncelikle bende focus 1.6 tcdi cvt şanzıman var daha önce sorun yaşadım revizyon gördü ama yine aynısı oldu ve 2 aydır serviste şanzıman değişim kararı verildi.

Bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorum o yüzden sizlerden bilgi almak istedim.

Maraşta kullanılacak yani yokuş eğimli yol biraz fazla, geri kaçırma vs olmayacak 

Düşündüğümüz araçlar ve şanzuman tipleri tam olarak da belli değil bilmiyorum aslında

Toyota 1.4 4D corolla veya 1.6 benzinli corolla 2007-2010 model bnlar aynı tip şanzıman mı?; bu tiplerde baskı balata sistemi olduğu söylendi ve sorun olabilir gibisinden bahsedildi.

Focus 1.6 Benzinli otomatik vites Dizellerden farklı şanzuman tipi var sanırım bunlarda problem yada sürüş sorunu varmı acaba?

Golf 5-6 Dsg Şanzıman eskidikçe sorun artar mantığı güdülüyor. 

sizce 30-40bin tl civarı için otomatik vites hangi araç kullanım alanı ve sürüş keyfi bakım-masraf açısından uygundur...

Konu biraz araç danışma gibi olsa da teknik bilgi konusuna açtım hata ise affola :)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Focus benzinli otomatik viteslerde çok sıkıntı yaratmaz. Ancak dizellerde sıkıntılıdır .Ben honda cıvıc alın derim....DSG şanzımanlar 4-5 yılda sorun çıkarmaya başlıyor....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Emre merhaba,

Benzinli focus otomatik şanzımanlarda sorun yok, ben uzun yıllar kullandım, filtre ve yağ bakımını düzenli yaptığında sıkıntı yok.

Toyotanın dizel MM şanzımanı için çok iyi olmadığı söyleniyor, kısa süreli kullandım ben de pek beğenmedim.

1.6 benzinlide klasik otomatik şanzımanlı olan versiyon gayet güzel, geri kaçırmıyor. Bir öğretmen arkadaşımda var ve gayet memnun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Hondayı kriterleriniz arasında göremedim ama otomatik araç için sorunsuz tek marka bence Hondadır. Tabiki sorun çıkarmayan modeller var.

Ben hondayı satıp şimdiki focusu aldım otomatik sorunsuz sıkıntım yok ama hondayı aratıyor her yönüyle.. 2 sene bindim birgün şikayet etmedim..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Corolla otomatiklerde ışıkta beklerken vitesi boşa alırsanız sorun çıkarmaz... Onlar otomatik gibi davranan düz vites aslında, debriyaj değişimi falan var.. Onun haricinde otomatik benzinli focus yine iyidir veya dizel otomatik mondeo..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bence otomatik aracin tanımı honda'dir. Eğer normal otomatik sanzimanlara göre daha masrafsiz isteniyorsa yarı otomatik yani dualogic,auto 6r,easytronic vb. Bakilabilr. Az yakarlar hemde. Ama vites geçişleri biraz yavas ve sarsıntılı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bahsettiğiniz Toyota sanırım mmt şanzıman, uzak durun bulasmayin.

Mmt ishift vb.

Dik yokuşlardan bahsetmişsiniz bu o şanzıman için, daha da tehlikelidir.

Hondanın Otomatigi sağlamdir. Fakat honda geri kaçırır.

Yani yokuşlarda geri kacmamasi gibi bi,yapısı malesef yok. (Yeni civic hariç)

Dizel otomatikte en mantıklısi mondeo.

Benzinli de ise, klasik otomatik araçlar mantıklı.

Yada cvt şanzıman benzinli istenirse, jazz yada city.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Teknik yorum yapan çok az kişi olmuş.Şunlar sorunlu bunları beğenmedim uzaj durun arkanıza bakmayın vs vs.

Bu yorumlar insanın aklını daha da karıştırır.

Bahsedilen mmt şanzımanın opeldeki karşılığı olan easytroniği kullanıyorum ve memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Alliş

Yorumlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkürler, 

Aslında honda benimde düşüncem ama fiyat konusunda hondalar çok yüksek geldiği için ona pek yoğunlaşmadım. Toyotalarda şanzıman türünü nasıl öğrenirim ki, benzinli ve dizeller aynı tip mi veya her yıl aynı tip şanzıman mı var diye.ayrıca kullanım alanı açısından dik yokuşların çok olduğu bir yerde kullanacağız o yüzden daha detaylı araştırmak zorunda kalıyorum. 

Araştırmaya ve araba bakmaya devamm... :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Dizel 2006 Corolladaki şanzuman manuel mantığında. Yani vites geçişleri bariz hissediliyor. Yığma yapıyor. Ancak manuel gibi vites Geçişi anında gazdan ayağınızı biraz çekmeniz gerekiyor.

Maraş rampalarında çok rahatsız ediyor :( arkadaşta dizel vardı o alışmıtı vites geçişlerinde gazı ayarlamaya.

Ben de Mondeo var tam otomatik ve vites geçişleri yumuşak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Dizel 2006 Corolladaki şanzuman manuel mantığında. Yani vites geçişleri bariz hissediliyor. Yığma yapıyor. Ancak manuel gibi vites Geçişi anında gazdan ayağınızı biraz çekmeniz gerekiyor.

Maraş rampalarında çok rahatsız ediyor :( arkadaşta dizel vardı o alışmıtı vites geçişlerinde gazı ayarlamaya.

Ben de Mondeo var tam otomatik ve vites geçişleri yumuşak.

Abi böyle birşeye gerek olmaması lazım. Asıl gazdan çekersen araba sersemliyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi böyle birşeye gerek olmaması lazım. Asıl gazdan çekersen araba sersemliyor.

Manule araçta debraja basarken gazdan ayağını hafif çekip vites atınca gaza tekrar basarsın ya öyle Birşey.

Bildiğim kadarıyla Opel Astrada da Corollada da Manuel'i ov beyinle çevirmişler. Senin yerine debraja basan sistem düşün.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Manule araçta debraja basarken gazdan ayağını hafif çekip vites atınca gaza tekrar basarsın ya öyle Birşey.

Bildiğim kadarıyla Opel Astrada da Corollada da Manuel'i ov beyinle çevirmişler. Senin yerine debraja basan sistem düşün.

Abi bizim linea'da aynı sistem. İlk başlarda herkes aynı şeyi diyordu yok geçerken basma gaza vs. denedim daha kararsız. Ki gazdan ayağını çekmen veya çekmemen birşey ifade etmiyor. Araba zaten bizim yerimize kesiyor. :)

Peugeot-Citroen(Auto 6R),Fiat-Lancia(Dualogic),Opel (easytronic), Honda(i-shift),Toyota(Mmt) hepsi aynı şekilde. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi bizim linea'da aynı sistem. İlk başlarda herkes aynı şeyi diyordu yok geçerken basma gaza vs. denedim daha kararsız. Ki gazdan ayağını çekmen veya çekmemen birşey ifade etmiyor. Araba zaten bizim yerimize kesiyor. :)

Mert corollayı da opeli de kullandım. Ben alışmışım gaza basıp gitmeye. Onda özellikle rampada oğlum bile dedi ( 4 yaşında ) baba bu araca bir daha binmeyelim. Kusacağım dedi.

Arkadaş kullanıyor rampada sarsmadan. Dediğim şekilde kullanarak :) ben hala o şekilde kullanamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Mert corollayı da opeli de kullandım. Ben alışmışım gaza basıp gitmeye. Onda özellikle rampada oğlum bile dedi ( 4 yaşında ) baba bu araca bir daha binmeyelim. Kusacağım dedi.

Arkadaş kullanıyor rampada sarsmadan. Dediğim şekilde kullanarak :) ben hala o şekilde kullanamıyorum :)

Abi, bende opeli defalarca kullandım. Linea'yı da hergün kullanıyorum. Hiç öyle bir sıkıntı yaşamadım. Ha ayağım benden habersiz gaz kesiyorsa bilmiyorum. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi, bende opeli defalarca kullandım. Linea'yı da hergün kullanıyorum. Hiç öyle bir sıkıntı yaşamadım. Ha ayağım benden habersiz gaz kesiyorsa bilmiyorum. :D

Valla bilmiyorum Mert ben sarsmadan kullanamıyorum. Yoğurdu koy eve varana kadar köpüklü Susurluk ayranı yaparım :D

Arkadaşlar gayet rahat kullanıyorlar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Bende Citroen C4 kullanıyorum biraz pedal alışkanlık istiyor. Birde sakin kullanımda daha güzel. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemalettin Şirinoğlu

Focus benzinli otomatik vites candır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Benzinli Focus bütçe kısıtlı ise klasik otomatik f1. Asla üzmez. TÜİK yanından tekerek yoluna cıkıyorum bazan. Sıkıntı yok. Başka otomatik kullanmadım kıyaslama yapamayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Otomatikleştirilmiş (ASM Şanzuman) fiesta kullandım 2 yıl. Eğer sakin kullanırsanız çok çok az yakıyordu. Ama tam otomatik olmadığı için illaki kafada soru işaretleri oluşturuyor. Honda nın çok da gerekli olmayan bir pahalılığı var. Enişte 2 farklı kasa civic kullandı asfalttan dışarı çıkamazdık. Bence dayanıklılık anlamında, yerden yüksek olduğu için ve tam otomatik şanzumanı katır gibi olduğu için suzuki SX4 yada aynı mantıkla üretilmiş Fiat sedici almanızı tavsiye ederim. Öyle yerlere girdim ki, banamısın demedi. 

Bu arada her tam otomatik geri kaçırır. 2000 cc ve yukarısı bir tam otomatik alırsınız aracın rölantisi bile yokuştan geri kaçmamasını sağlar o ayrı tabi.

Türkiye de eğer asfalttan dışarı çıkma durumunuz olacaksa, kesinlikle yerden yüksek tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...