İlhan Gülcan 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Arkadaşlar belki bunu damı soruyor yahu diyeceksiniz ama ben yinede soracağım ,sol ve sağ çukurlarda çam yaprakları ve diğer yaprak birikmelerinin üstüne yağmur suyu eklenince çürüme yapmış çirkin bir görüntü var basınçlı hava tutmanın haricinde( ki tüm motor bölgesini mahfedeceğini düşünüyorum) temizlemenin bir yolu var mı? bir de buraya dolan su neden tahliye olmaz ki?Cevaplar için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Basınçlı sudan başka birşey de onu çıkarmaz ama... Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Basınçlı sudan başka birşey de onu çıkarmaz ama... +1 Suyun tahliye olmamasının sebebi tıkanıklık. Basınçlı suyu çok yakın tutarsanız bu sefer oradaki lastiği kesecektir. bu sebeple dikkatli olmanız gerekli. İyice yıkayıp temizledikten sonra, oradan akan su, ön çamurluğu arka kısmından şarıl şarıl aşağıya akmalı. Eğer akmıyorsa hala tıkalı demektir. Her aracı yıkadığınızda buraya su tutarsanız, tıkanma olmaz. Uzun süre yıkanmamış bu bölümde biriken toz pislik yaprak, katılaşarak iyice tıkar gideri.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Orada görünen silecek kollarının içinden geçtiği üst kapak dışında altta da bir plastik hazne var.Üst kapak sökülebilir kolayca Meslektaşım ,halledemezsen uğra yanıma hallederiz ;)Halkalıdayım giderken sağda,dönerken solda Yorum bağlantısı
Mert Ender 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Arkadaşlar belki bunu damı soruyor yahu diyeceksiniz ama ben yinede soracağım ,sol ve sağ çukurlarda çam yaprakları ve diğer yaprak birikmelerinin üstüne yağmur suyu eklenince çürüme yapmış çirkin bir görüntü var basınçlı hava tutmanın haricinde( ki tüm motor bölgesini mahfedeceğini düşünüyorum) temizlemenin bir yolu var mı? bir de buraya dolan su neden tahliye olmaz ki?Cevaplar için teşekkürler. Bence güzel ve mantıklı bir soru. Benim arabamda da aynı sorun var. Hatta bir kez ampul patladığı için stopları sökmüştüm, onun altında bile nasıl olmuşsa yaprak, toz vs. birikmişti. Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan 14 Ekim 2014 Yazar Paylaş 14 Ekim 2014 Abdurrahman bey eğer öyle sökme imkanı varsa ben bi kurcalayayım bakalım beceremezsem haberleşiriz. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Abdurrahman bey eğer öyle sökme imkanı varsa ben bi kurcalayayım bakalım beceremezsem haberleşiriz. Silecek somunları +kauçuk fitil +5 adet klips var sökülmesi gereken .Klipsleri sökerken dikkat kaybolmasın,çıkmacılarda bile bulunmuyor meretler Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Silecek somunları +kauçuk fitil +5 adet klips var sökülmesi gereken .Klipsleri sökerken dikkat kaybolmasın,çıkmacılarda bile bulunmuyor meretler Geçen karter korumayı sökmüştük baskı balata değişiminde. 2 tane metal klips çıktı. Z harfi gibi. Sanırım bunların klipsi. Torpidoda gitti.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Geçen karter korumayı sökmüştük baskı balata değişiminde. 2 tane metal klips çıktı. Z harfi gibi. Sanırım bunların klipsi. Torpidoda gitti.. Bundakiler U şeklinde,başka bi yerden çıkmıştır onlar Yorum bağlantısı
Atila Dora 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Merhaba,burada biriken yaprakları ancak uzun ucu sivri bir maşa - cımbız - ile temizleyebilirsiniz.İyicene temizlerseniz altındaki delikten su da akacaktır. Ben bu şekilde temizliyorum ve çok fazla yaprak birikmesini engelliyorum.Yapraklar çoğalınca toz birikmesi ile çamur olup deliği tıkıyor.kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Bence o yaprakları temizlemeyin.Fosilleşip yakıta dönüşebilirler birazcık zaman tanıyın.. Çok değil 15 20 bin yıl dursalar yeter 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Merhaba,bugün yakıt alırken aracı yıkadım.Aynı yerde bende de yaprak birikmiş.1 TL ile çalışan makinada para atmadan önce düşük basınçta su veriyor. O şekilde yaprak biriken yerlere su tutarak bir miktar temizledim. su birikmiyor artık ama yapraklar duruyor halen...Bir de bir şey dikkatimi çekti. iki tarafta da birer poşet içinde strafor gibi bir malzeme var. Fiestanın kriko koyma yerinde de buna benzer bişeyler vardı.kriko üzerine dayanıyor ve sallanmasına engel oluyordu. Burdaki maksat ne anlamadım ama. C-maxta dikkatini çeken oldu mu? Yorum bağlantısı
Hakan Özbabalık 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 evet bende ses yalıtımıyla alakalı bir durum sanmıştım ama o naylonlar çok ince çok çabul yırtılacak gibi duruyor Yorum bağlantısı
Volkan Karaçor 18 Ocak 2015 Paylaş 18 Ocak 2015 Aynı sorun bende de var maalesef Kökünden halledecek bir çözüm yok mudur? Bugün temizlerken canım çıktı resmen. Tam da temizlenmedi. İç kısımdan bildiğiniz balçık çıktı Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Aynı sorun bende de var maalesef Kökünden halledecek bir çözüm yok mudur? Bugün temizlerken canım çıktı resmen. Tam da temizlenmedi. İç kısımdan bildiğiniz balçık çıktı Kökünden halletmek derken, bir daha kirlenmemesinin önüne geçmek adına aracınızın o kısmını sürekli temizlemeniz gerek. Dışında yapacak pek birşey yok.. Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan 22 Ocak 2015 Yazar Paylaş 22 Ocak 2015 (düzenlendi) Ercüment bey,sünger mi kestiniz orası için, yoksa farklı malzeme mi? bu arada süper çözüm. 22 Ocak 2015 tarihinde ilhan Gülcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Her yıkatmaya gittiğimde oraya basınçlı hava tutturuyorum. O kadar pislik oraya nasıl giriyor anlamış değilim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts