İçeriğe Yönlendir

Kaput Mafsal Yerleşim Çukurlarının Temizliği...

İlhan Gülcan

Recommended Posts

İlhan Gülcan

Arkadaşlar belki bunu damı soruyor yahu diyeceksiniz ama ben yinede soracağım :biggrin: ,sol ve sağ çukurlarda çam yaprakları ve diğer yaprak birikmelerinin üstüne yağmur suyu eklenince çürüme yapmış çirkin bir görüntü var basınçlı hava tutmanın haricinde( ki tüm motor bölgesini mahfedeceğini düşünüyorum) temizlemenin bir yolu var mı? bir de buraya dolan su neden tahliye olmaz ki?Cevaplar için teşekkürler.

Tw6TppJ.jpg

o0LU0Zc.jpg

VA4j77L.jpg

kGSa48S.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

Basınçlı sudan başka birşey de onu çıkarmaz ama...

+1

Suyun tahliye olmamasının sebebi tıkanıklık. Basınçlı suyu çok yakın tutarsanız bu sefer oradaki lastiği kesecektir. bu sebeple dikkatli olmanız gerekli. İyice yıkayıp temizledikten sonra, oradan akan su, ön çamurluğu arka kısmından şarıl şarıl aşağıya akmalı. Eğer akmıyorsa hala tıkalı demektir. Her aracı yıkadığınızda buraya su tutarsanız, tıkanma olmaz. Uzun süre yıkanmamış bu bölümde biriken toz pislik yaprak, katılaşarak iyice tıkar gideri..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Orada görünen silecek kollarının içinden geçtiği üst kapak dışında altta da bir plastik hazne var.Üst kapak sökülebilir kolayca

Meslektaşım ,halledemezsen uğra yanıma hallederiz  ;)Halkalıdayım giderken  sağda,dönerken solda

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Arkadaşlar belki bunu damı soruyor yahu diyeceksiniz ama ben yinede soracağım :biggrin: ,sol ve sağ çukurlarda çam yaprakları ve diğer yaprak birikmelerinin üstüne yağmur suyu eklenince çürüme yapmış çirkin bir görüntü var basınçlı hava tutmanın haricinde( ki tüm motor bölgesini mahfedeceğini düşünüyorum) temizlemenin bir yolu var mı? bir de buraya dolan su neden tahliye olmaz ki?Cevaplar için teşekkürler.

Bence güzel ve mantıklı bir soru. Benim arabamda da aynı sorun var. Hatta bir kez ampul patladığı için stopları sökmüştüm, onun altında bile nasıl olmuşsa yaprak, toz vs. birikmişti.

Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

Abdurrahman bey eğer öyle sökme imkanı varsa ben bi kurcalayayım bakalım beceremezsem haberleşiriz. :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Abdurrahman bey eğer öyle sökme imkanı varsa ben bi kurcalayayım bakalım beceremezsem haberleşiriz. :)

Silecek somunları +kauçuk  fitil +5 adet klips var sökülmesi gereken .Klipsleri sökerken dikkat kaybolmasın,çıkmacılarda bile bulunmuyor meretler

Yorum bağlantısı
Misafir

Silecek somunları +kauçuk  fitil +5 adet klips var sökülmesi gereken .Klipsleri sökerken dikkat kaybolmasın,çıkmacılarda bile bulunmuyor meretler

Geçen karter korumayı sökmüştük baskı balata değişiminde. 2 tane metal klips çıktı. Z harfi gibi. Sanırım bunların klipsi. Torpidoda gitti..  :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Geçen karter korumayı sökmüştük baskı balata değişiminde. 2 tane metal klips çıktı. Z harfi gibi. Sanırım bunların klipsi. Torpidoda gitti..  :)

Bundakiler U şeklinde,başka bi yerden çıkmıştır onlar

Yorum bağlantısı
Atila Dora

Merhaba,burada biriken yaprakları ancak uzun ucu sivri bir maşa - cımbız - ile temizleyebilirsiniz.İyicene temizlerseniz altındaki delikten su da akacaktır.

Ben bu şekilde temizliyorum ve çok fazla yaprak birikmesini engelliyorum.Yapraklar çoğalınca toz birikmesi ile çamur olup deliği tıkıyor.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence o yaprakları temizlemeyin.Fosilleşip yakıta dönüşebilirler birazcık zaman tanıyın.. Çok değil 15 20 bin yıl dursalar yeter :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Merhaba,bugün yakıt alırken aracı yıkadım.Aynı yerde bende de yaprak birikmiş.1 TL ile çalışan makinada para atmadan önce düşük basınçta su veriyor. O şekilde yaprak biriken yerlere su tutarak bir miktar temizledim. su birikmiyor artık ama yapraklar duruyor halen...Bir de  bir şey dikkatimi çekti. iki tarafta da birer poşet içinde strafor gibi bir malzeme var. Fiestanın kriko koyma yerinde de buna benzer bişeyler vardı.kriko üzerine dayanıyor ve sallanmasına engel oluyordu. Burdaki maksat ne anlamadım ama. C-maxta dikkatini çeken oldu mu?

Yorum bağlantısı
Hakan Özbabalık

evet bende ses yalıtımıyla alakalı bir durum sanmıştım ama o naylonlar çok ince çok çabul yırtılacak gibi duruyor

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Volkan Karaçor

Aynı sorun bende de var maalesef :( Kökünden halledecek bir çözüm yok mudur? Bugün temizlerken canım çıktı resmen. Tam da temizlenmedi. İç kısımdan bildiğiniz balçık çıktı :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Aynı sorun bende de var maalesef :( Kökünden halledecek bir çözüm yok mudur? Bugün temizlerken canım çıktı resmen. Tam da temizlenmedi. İç kısımdan bildiğiniz balçık çıktı :)

Kökünden halletmek derken, bir daha kirlenmemesinin önüne geçmek adına aracınızın o kısmını sürekli temizlemeniz gerek. Dışında yapacak pek birşey yok..

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

Bu sorunu ben artık yaşamıyorum 10575194_10152614122189470_9087340256428

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan
(düzenlendi)

Ercüment bey,sünger mi kestiniz orası için, yoksa farklı malzeme mi? bu arada süper çözüm.

tarihinde ilhan Gülcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Her yıkatmaya gittiğimde oraya basınçlı hava tutturuyorum. O kadar pislik oraya nasıl giriyor anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...