Süleyman Karayılan 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Herkese selam arkadaşlar.Forumda çok yeniyim ve bu platformda çok yararlı bilgiler mevcut.emeği geçen herkese teşekkürler.Forumdaki turbo ile ilgili bütün konuları okudum.Benim sorunuma benzer sorunlarda mevcut lakin çekilmiş olan resimler artık görünemediğinden benim sorunum ile aynı mı göremedim. sorunum şu arkadaşlar: Arabamla geçen gün bayram tatiline giderken uzun yol yapmıştım (500 km) daha sonra kaputu açıp silecek suyuna bakarken motorun muhtelif yerlerinde yağ kaçağı olduğunu gördüm.Kaçağın yerini tam tespit edemedim. 2 tamirci ustasına gösterdim turbodan dedi. Ben güvenemedim servise gösterdim onlarda turbo hortumu ve demirinden dedi. Yoldayken herhangi bir performans kaybı hissetmedim.gerçi 100 km/h çok geçmedi aile var diye.Herhangi bir üfleme sesi, ıslık seside hissetmiyorum.aracı geçen yıl aldığımda usta çok hafiften üflüyor dedi ama ben sesi algılayamıyorum. Arkadaşlar bulunduğum yerde de iyi usta yok bitliste çalışıyorum şuanda yardımlarınıza ihtiyacım var. Resimleri de ekliyorum aşağıda. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. saygılar. Yorum bağlantısı
Mustafa_Şahin 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Selamlar metal assagiya giden demir hortumun ilerleyen kısımlarında bendede yağ var daha önce son resimde yağ çubuğunu n sol kısmındaki çelepce ile bağlı olan assagiya doğru inen boru yarılmıştı bende bir tek o sorunla karşılaştım. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Başbuğ 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 (düzenlendi) Süleyman bey öncelikle cırt kelepçe ile baglanan turbo hortum plastigi değişmeli ve hortumları kontrol ettirmelisiniz basınç yüksek oldugundan dolayı yağ kaçırıyor http://www.fordmerkez.com/focus-c-max-turbo-hortumu-uc-fiberi-urun279.html http://www.fordmerkez.com/ford-focus-hava-filtre-borusu-urun331.html 15 Ekim 2014 tarihinde Ahmet Başbuğ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Bu sızıntının kimseye zararı yok. Enjektör rekorlarına kelepçeyle sabitlenmiş hortumdan sızan yağlar aşağıya inmiş. Herhangi bir sıkıntısını görmedim. C Max TDCi aracımda da aynı durum vardı. Üç yıl bindim, bir sıkıntı yapmadı. O ince hortumun ağız kısmı biraz bollaşmış. Bir de orada yardımsız oturması lazım, bunu sağlayan tırnak kırıldığı için kelepçeyle tutturulmuş. Hiç sızıntı olmasın diyorsanız, hortumu yenileyin. 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Süleyman Bey aracınızda iki adet sıkıntı var. 1=Motor yağı fazla (3.5 lt olması lazım) bu sebepten turbo ve hava filitre arasındaki hortumda yağlanma var. 2=Turbodan çıkıp intercooler radyatörüne giden demir boru çatlak değişmesinde vayda var 8 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Bir ilave yapayım: Hava filtresiyle turbo arasında hortumu zorlayacak, ona yük bindirecek yüksek basınç yoktur. Yüksek basınç, turbodan sonraki boru ve hortumlarda vardır ve buradaki hortum ya da borulardaki yırtılmalar çekişi olumsuz etkiler. Bu dediklerim, turbodan önceki hortumların önemsiz olduğu anlamında değildir. Elbette oradan turboya giren havanın kalitesi önemlidir, temiz olmalıdır, zira bu yanma odasına kadar giden, yakıtın yanmasını sağlayan havadır. 3 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Ok ile işaretlediğim noktada çatlak var muhtemelen..Kaynak yapılarak çözülebilir fakat tekrar çatlayabilir titreşim sebebiyle. 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Karayılan 15 Ekim 2014 Yazar Paylaş 15 Ekim 2014 Süleyman bey öncelikle cırt kelepçe ile baglanan turbo hortum plastigi değişmeli ve hortumları kontrol ettirmelisiniz basınç yüksek oldugundan dolayı yağ kaçırıyor http://www.fordmerkez.com/focus-c-max-turbo-hortumu-uc-fiberi-urun279.html http://www.fordmerkez.com/ford-focus-hava-filtre-borusu-urun331.html iki parça da alınacak mı yoksa sadece aşağıdaki alınsa yeter mi ? Süleyman Bey aracınızda iki adet sıkıntı var. 1=Motor yağı fazla (3.5 lt olması lazım) bu sebepten turbo ve hava filitre arasındaki hortumda yağlanma var. 2=Turbodan çıkıp intercooler radyatörüne giden demir boru çatlak değişmesinde vayda var Mevcut yağı nasıl boşaltabilirim.Zor bir şey midir acaba? Ok ile işaretlediğim noktada çatlak var muhtemelen..Kaynak yapılarak çözülebilir fakat tekrar çatlayabilir titreşim sebebiyle. Nasıl bir kaynak yapmalıyım acaba ? Sarı kaynak felan mı ? sizin turbo hortumu orjinalmi ? bana pek orjinal gelmedide Bilmiyorum ama kelepçe kullanıldığından orijinal gibi gelmemiş olabilir. Verilen cevaplar gerçekten çok net.Herkese teşekkür ederim cevaplarınız için.Demek ki servis doğru söylemiş.Ustalar Turbo demiş ve beni çok korkutmuştu.Şu anda Anladığım kadarıyla Turbo borusu (demir olan) çatlamış.Plastik kısımlarınında elden geçmesi lazım(Ya da değişmesi).Turbo borusu (demir) yedek parça olarak satılıyor mu ? ben birkaç sitede gezindim ama göremedim. saygılar. Bu sızıntının kimseye zararı yok. Enjektör rekorlarına kelepçeyle sabitlenmiş hortumdan sızan yağlar aşağıya inmiş. Herhangi bir sıkıntısını görmedim. C Max TDCi aracımda da aynı durum vardı. Üç yıl bindim, bir sıkıntı yapmadı. O ince hortumun ağız kısmı biraz bollaşmış. Bir de orada yardımsız oturması lazım, bunu sağlayan tırnak kırıldığı için kelepçeyle tutturulmuş. Hiç sızıntı olmasın diyorsanız, hortumu yenileyin. İçimi rahatlattığınız için çok sağolun. Yağ sızıntısının motora zararı yok mudur acaba ? yağ eksiltme felan yapmaz mı ? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Sarı kaynak iyidir fakat benim aracım onuda çatlatmıştı.Çözümü çift kompenantlı yapıştırıcıyla buldum ,güzelce zımpara yapıp yapıştırdım yani şununla... http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/pt-bison-epoxy-metal-metal-yapistirici-24ml-64848029 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 iki parça da alınacak mı yoksa sadece aşağıdaki alınsa yeter mi ? Mevcut yağı nasıl boşaltabilirim.Zor bir şey midir acaba? Nasıl bir kaynak yapmalıyım acaba ? Sarı kaynak felan mı ? Bilmiyorum ama kelepçe kullanıldığından orijinal gibi gelmemiş olabilir. Verilen cevaplar gerçekten çok net.Herkese teşekkür ederim cevaplarınız için.Demek ki servis doğru söylemiş.Ustalar Turbo demiş ve beni çok korkutmuştu.Şu anda Anladığım kadarıyla Turbo borusu (demir olan) çatlamış.Plastik kısımlarınında elden geçmesi lazım(Ya da değişmesi).Turbo borusu (demir) yedek parça olarak satılıyor mu ? ben birkaç sitede gezindim ama göremedim. saygılar. İçimi rahatlattığınız için çok sağolun. Yağ sızıntısının motora zararı yok mudur acaba ? yağ eksiltme felan yapmaz mı ? Kişisel görüşümdür: 1-Hortum sağlamsa sadece ucundaki kısmı almanız yeterlidir. (Çok da gerekli olmamasına rağmen) 2-Mevcut yağdan kastınız sızdırma yapan 10-15 cm uzunluğundaki hortumun içindeki mi, yoksa motor yağı mı? Şayet hortumun içindekiyse hortumu çıkarıp temizlemenin hiç bir zorluğu yok, incelediğniizde göreceksiniz. 3-Bu parçayı değiştirmenin de hiç bir gereği yok. Abdurrahman bey çok pratik bir çözüm bulmuş ve sonuçta bir bir sıkıntı olmadığını da belirtmiş. Bacanağın 2006 focusundaki metal turbo hortumu bundan beş sene önce yarılmış, bir kaynakçıda acil olarak kaynak yaptırmıştı, o gün bu gün kullanıyor, herhangi bir sıkıntısı yok. Sonuçta önemli olan işin görülmesi. Kaynaklısının bile dayanmayacağını sandığınız metal borunun lastikten yapılmışını takmış opel (2005 model) . Gaz pedalına yüklendikçe turbodan gelen havanın bu hortumu bir balon gibi şişirdiğine tanık oldum. 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Karayılan 15 Ekim 2014 Yazar Paylaş 15 Ekim 2014 Bu sızıntının kimseye zararı yok. Enjektör rekorlarına kelepçeyle sabitlenmiş hortumdan sızan yağlar aşağıya inmiş. Herhangi bir sıkıntısını görmedim. C Max TDCi aracımda da aynı durum vardı. Üç yıl bindim, bir sıkıntı yapmadı. O ince hortumun ağız kısmı biraz bollaşmış. Bir de orada yardımsız oturması lazım, bunu sağlayan tırnak kırıldığı için kelepçeyle tutturulmuş. Hiç sızıntı olmasın diyorsanız, hortumu yenileyin. Kişisel görüşümdür: 1-Hortum sağlamsa sadece ucundaki kısmı almanız yeterlidir. (Çok da gerekli olmamasına rağmen) 2-Mevcut yağdan kastınız sızdırma yapan 10-15 cm uzunluğundaki hortumun içindeki mi, yoksa motor yağı mı? Şayet hortumun içindekiyse hortumu çıkarıp temizlemenin hiç bir zorluğu yok, incelediğniizde göreceksiniz. 3-Bu parçayı değiştirmenin de hiç bir gereği yok. Abdurrahman bey çok pratik bir çözüm bulmuş ve sonuçta bir bir sıkıntı olmadığını da belirtmiş. Bacanağın 2006 focusundaki metal turbo hortumu bundan beş sene önce yarılmış, bir kaynakçıda acil olarak kaynak yaptırmıştı, o gün bu gün kullanıyor, herhangi bir sıkıntısı yok. Sonuçta önemli olan işin görülmesi. Kaynaklısının bile dayanmayacağını sandığınız metal borunun lastikten yapılmışını takmış opel (2005 model) . Gaz pedalına yüklendikçe turbodan gelen havanın bu hortumu bir balon gibi şişirdiğine tanık oldum. üstteki yorumunuzda sızıntının zararı yok demiştiniz.Ben ona istinaden acaba sızıntı motor yağını azaltacak gibi bir sızıntı olur mu demiştim Hocam. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Orada görülen yağ, motor üst bölgesindeki sıcak yağ buharının yoğunlaşmasıyla oluşuyor, kayda değer bir azalma olmaz. Yani oradaki miktarı bir periyodik bakım sürecinde hacim olarak ölçmeye kalkışsanız, 2 -3 cm3 , ağırlık olarak ölçmeye kalkışsanız 3-4 gramdan fazla çıkmaz ki bu da karterdeki yağın miktarıyla orantılandığında motor çalışmasında olumsuz sayılacak hiç bir değer ifade etmez. Ancak bulunduğu yeri kirletir, göze hoş gözükmez. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Selamlar, Aynı yağlanma sorunu bende de var, çekişinden memnun değildim dün baskı balata(sachs) değişimi yapıldı, 2 km kadar mahalle içinde kullanma şansım oldu ama pek de bir fark hissetmedim performans anlamında. Dün değişim sırasında(ben işte idim) ustam arayıp hortumda yarılma olduğunu söyledi, ucuna keçe gibi bir parça takıp hallettim dedi ama pek hallolmuş gibi gelmedi bana. Orjinal hortum 300 tl civarı, yan sanayisi 40 tl. Bahsettiğim hortum bu Ama esas sorun sanırım bu demir borudan kaynaklı, herhangi bir kaynak iş görür mü yoksa özel bir kaynak çeşidi var mıdır? Yorum bağlantısı
Süleyman Karayılan 26 Ocak 2015 Yazar Paylaş 26 Ocak 2015 Selamlar, Aynı yağlanma sorunu bende de var, çekişinden memnun değildim dün baskı balata(sachs) değişimi yapıldı, 2 km kadar mahalle içinde kullanma şansım oldu ama pek de bir fark hissetmedim performans anlamında. Dün değişim sırasında(ben işte idim) ustam arayıp hortumda yarılma olduğunu söyledi, ucuna keçe gibi bir parça takıp hallettim dedi ama pek hallolmuş gibi gelmedi bana. Orjinal hortum 300 tl civarı, yan sanayisi 40 tl. Bahsettiğim hortum bu Ama esas sorun sanırım bu demir borudan kaynaklı, herhangi bir kaynak iş görür mü yoksa özel bir kaynak çeşidi var mıdır? Hocam ben Alttaki resimde görülen parçayı sanayide kaynattım(sarı kaynak)+motoruda yıkattım+işçilik toplam 70 tl verdim performansta artış oldu.Yalnız yine de son hızla ilgili sıkıntım var.daha önce 200 km/h hıza ulaşıyorken şimdi en fazla175 km/h ulaştım .Bunu da havanın buralarda çok soğuk(-10 C) olmasından ayrıca kar lastiği v.s. etkilerdendir diye umuyorum.Havaların ısınmasını bekliyorum tekrar test etmek için. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Ocak 2015 Paylaş 26 Ocak 2015 Hocam ben Alttaki resimde görülen parçayı sanayide kaynattım(sarı kaynak)+motoruda yıkattım+işçilik toplam 70 tl verdim performansta artış oldu.Yalnız yine de son hızla ilgili sıkıntım var.daha önce 200 km/h hıza ulaşıyorken şimdi en fazla175 km/h ulaştım .Bunu da havanın buralarda çok soğuk(-10 C) olmasından ayrıca kar lastiği v.s. etkilerdendir diye umuyorum.Havaların ısınmasını bekliyorum tekrar test etmek için. Ben geçenlerde egsozcuda kaynak yaptırdım çekişte artma, yakıtta azalma oldu ama son hız olarak denemedim. Yalnız bir önceki aracım 1.6 crdi cerato 115 bg 250 tork idi, focus da 109 bg 240 tork kağıt üstünde tabi. arada performans olarak fark hissediyorum ama 5 bg i hissedecek kadar usta bir şoför demem kendime. Normali mi böyledir yoksa biyerinde sorun mu var bilemedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts