Erdinc Erkan 18 Kasım 2014 Paylaş 18 Kasım 2014 Arkadaşlar merhaba, 2013 1.6 Powershift otomatik Fiesta kullanıcısıyım, araç 5200kmde son zamanlarda gaza bastığımda araçtan garip bir ses ve sarsıntı oluşmaya başladı,sakin kalkışlarda problem yok ancak 1ve 2. vites arasında ani kalkışta sanki araba avans vuruyor gibi titriyor kötü benzinden kaynaklandığını düşündüm ancak servise götürdüğümde usa ile test sürüşüne çıktık sorunun sanzımandan kaynaklana bileceğini söyledi, 2-3 saat sonra usta aradı ve aracı bilgisayara bağladık herhangi bir sorun gözükmüyor yinede yeni yazılım yüklediklerini ve bunun normal olabileceğini söyledi bende biraz araştırdığımda bu sorunu yaşayanların sanzıman değiştirdiklerini ve düzeldiği bilgisine ulaştım araç garantili ama servis bu sorunun normal olduğunu ve garanti kapsamında değişmesi için bilgisayarda hata kodu görmeleri gerektiğini söylüyor aracı teslim etmek istediler bende bu sorun giderilmediği sürece alamayacağımı söyledim, bu konuda ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz? bu sorunu yaşayan ve çözümünü bilen var mı acaba? Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar 18 Kasım 2014 Paylaş 18 Kasım 2014 aynı problem başıma geldi. 3 kere servise götürdüğümde normal dediler. defalarca ölçüm yaptılar. En son ford genel müdürlüğü ile irtibata geçtim. kavramayı değiştirdiler. 1 Yorum bağlantısı
Erdinc Erkan 19 Kasım 2014 Yazar Paylaş 19 Kasım 2014 Bugun servisten aradılar yazılımları yükledik sorun yok dediker ama aracı aldım 5dakika sonra aynı sorun sarsıntı ve sürtünme sesi devam ediyor servise geri döndüm ustayla çıktık yola araçtan çıt çıkmadı gıcık oldum resmen fark ettimki sürekli olmuyor ama kullandıkça ortaya çıkıyor sorun, ford genel merkezinden kiminle ve hangi birimle konuşmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Kasım 2014 Paylaş 19 Kasım 2014 Sanırım başınız ağrıyacak, sizin ve focusların şanzımanlar hatalı, tıpkı dsg gibi adam olana dek 5-6 versiyon çıkmalı, bu şekilde kullanın, arıza yaptığında serviste mutlaka iş emri açtırın belgenizi saklayın, 3. arızadan sonra mahkemeye verin gitsin. 1 Yorum bağlantısı
Erdinc Erkan 20 Kasım 2014 Yazar Paylaş 20 Kasım 2014 Ford genel merkezi aradım süreçle ilgili sizi bilgilendiricem belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir faydam olur, bunu dışında bir soru daha var sizlere sürücü kapı kolundaki cam otomatiği ışıklarının voltajı oynuyor bir parlıyor sonra sonuyor bu normal midir? servise sormaya korkar oldum onlara göre herşey normal çünkü Yorum bağlantısı
Erdinc Erkan 2 Aralık 2014 Yazar Paylaş 2 Aralık 2014 Arkadaşlar merhaba, uzun süredir yaşadığım sarsıntıi titreme ve vites geçişlerindeki aşırı ses sorunum düzeldi,araç 4-5 gün serviste kaldı ben o sırada ford genel merkezini mail ve telefon yağmuruna tuttum en sonunda ford, servise kendi mühandislerini gönderdi yazılım tekrar ince ayarları yapılarak yüklenmiş ve aküde bulunan ufak bir arızanın yani elektrik probleminden kayanklı ateşleme kısmındaki hata bulunmuş sonunda şu anda hiç bir sorun kalmadı(şimdilik) umarım bu sorunu yaşayan arkadaşların problemi ortadan kalkar, kazasız belasız sürüşler diliyorum, saygılar. Yorum bağlantısı
Namık Kemal Parmaksız 25 Ocak 2015 Paylaş 25 Ocak 2015 merhaba benimde 2013 ekım ayında sıfır aldıgım fıesta titanium x 1.6 powersift model aracım var.Benim aracımdada 20 bin km sonra vuruntu sorunu basladı defalarca kez servıse goturmeme ragmen hıcbırsey yapmadılar,ısrarla sorun oldugunu soylememe ragmen bana dedıklerı sey su oldu,biz sizin aracınızı bır makıneye baglayıp test surusu yaptık ve vıbrasyon degerlerıne baktık degerler normal cıktı,kavramanın degısmesı ıcın gereklı olan vıbrasyon degerı makınede cıkmadıgı ıcın garantıden degıstıremıyoruz,ford otosanın verdıgı vıbrasyon lımıtlerını asmadıgı muddetce oranlar hıcbısekılde parca degısıklıgı yapmıyoruz garantıden dedıler,en sonunda servıs mudurune bıraz baskı yapınca bana dedıgı 2013 model butun fıesta powersıft lerde bu sorunun oldugu bunun kronık bı sorun oldugu ve yapılabılecek pek bıseyın olmadıgını soyledı. suan hala aynı sorunu yasamaktayım fordun kendı iletişim adresıne sorunumla ılgılı maıl atmama ragmen hıcbısekılde bana gerı donus yapılmadı. sonuç olarak suan hala taksıtlerını odedıgım aracımdan sogumus olmam , eger sizin bi öneriniz olursa lutfen bnmle paylasın... Yorum bağlantısı
Cihan Akyol 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 merhaba benimde 2013 ekım ayında sıfır aldıgım fıesta titanium x 1.6 powersift model aracım var.Benim aracımdada 20 bin km sonra vuruntu sorunu basladı defalarca kez servıse goturmeme ragmen hıcbırsey yapmadılar,ısrarla sorun oldugunu soylememe ragmen bana dedıklerı sey su oldu,biz sizin aracınızı bır makıneye baglayıp test surusu yaptık ve vıbrasyon degerlerıne baktık degerler normal cıktı,kavramanın degısmesı ıcın gereklı olan vıbrasyon degerı makınede cıkmadıgı ıcın garantıden degıstıremıyoruz,ford otosanın verdıgı vıbrasyon lımıtlerını asmadıgı muddetce oranlar hıcbısekılde parca degısıklıgı yapmıyoruz garantıden dedıler,en sonunda servıs mudurune bıraz baskı yapınca bana dedıgı 2013 model butun fıesta powersıft lerde bu sorunun oldugu bunun kronık bı sorun oldugu ve yapılabılecek pek bıseyın olmadıgını soyledı. suan hala aynı sorunu yasamaktayım fordun kendı iletişim adresıne sorunumla ılgılı maıl atmama ragmen hıcbısekılde bana gerı donus yapılmadı. sonuç olarak suan hala taksıtlerını odedıgım aracımdan sogumus olmam , eger sizin bi öneriniz olursa lutfen bnmle paylasın... merhaba bende ekim 2013 te sivas bayisinden aynı araçtan aldım bende de aynı sorun var defalarca sivas ta ki servise gittim sürekli test sürüşü yaptılar herhangi bir problem yok dediler 3. gidişimde bana bizim servisimizin otomatik şanzıman yeterlilik belgemiz yok dediler sonra en yakın tokat 'ta varmış oraya gittim yazılım yüklediler. yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı sorun oldu tekrar tokat a gittim ustanın dediği kronik problem ve yazılımsal olduğunu arabanın kalkış öğrenimini zamanla kaybettiği için karasızlık yaptığından dolayı titrediğini söyledi. usta bu araba otomatik olsa da mekanik olarak çalıştığını sadece debriyaja basma görevini yaptığını söyle arabayı trafiğin olmadığı yolda camlar açık olarak sürerseniz vites geçiş seslerini bile duyarsınız dedi gerçekten de öyle ) titreme sorununu da boş hafif yokuş yukarı olabilir yada düz bir yolda arabayı çalıştırın ve 80 km hıza çıkana kadar gaz pedalına sonuna kadar basın dedi 80 km hıza geldiğinde ayağınızı gaz pedalından çekip frene kesinlikle basmadan durmasını bekleyin yavaşlatmak için el freninin hafifçe kullanabilirsin dedi ama normal frene kesinlikle basma dedi bu işlemi 3-5 kere tekrar edersen şanzıman kendini kalibre ediyor dedi 2 kere titredi ve yaptım ve düzeldi . sorunum tamamen geçmedi ama en azından servise gitmekten kurtuldum ))) denersen muhtemelen işe yarar saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar 5 Nisan 2017 Paylaş 5 Nisan 2017 Kavrama değişiminden sonra bir sorun yaşanmadı. Uzun süredir kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts