İçeriğe Yönlendir

Ranger - Xlt 2008 4X4 Sorun


Doğa Avcı

Recommended Posts

Doğa Avcı

Arkadaşlar merhaba,

Bu güzel forum ve paylaşımlar için öncelikle teşekkür ederim. Günümüzde herkesin her şeyi bildiği bir yapıda sorunun cevabının gerçek kişilerden edinmek gerçekten zorlaşıyor. Bu anlamda da böyle forumlara büyük görev düşüyor.

 

Sorunumuza gelince, 2008 model rangerımızda şöyle bir durum yaşamaya başladık. Araç çalıştığında ekranda 4*4 göstergesi yanıyor ve öyle takılı kalıyor. Fakat reel olarak araç 4*2 ile seyir halinde. Manuel olarak değişiklik yaptığımız çevirmeli düğmede herhangi bir değişiklik olmuyor. Bazen eğimli arazide kendi kendine sönüyor, bazense takılı kalıyor. Bazen de sürekli kilitlide kalıyor ve araç 40 km geçmiyor.

 

Antalya'da yetkili servisleri kontrol etti, bilgisayar testinde herhangi bir şey çıkmadı. Yeni sanayide de birkaç yere gösterdik netice alamadık.

 

Böyle bir sorunu yaşayan ya da çözüm ile ilgili fikirleri olan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Şanzıman ve difransiyeldeki soketleri bi temizleyin bence..

Yorum bağlantısı
Doğa Avcı

Cavit Bey,


Soketten kastınız geçişli kablolar mı yoksa müşür müdür? 

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Cavit Bey,

Soketten kastınız geçişli kablolar mı yoksa müşür müdür? 

 

Amcaoğlunda hilux 4x4 var. O müşürden bahsetti. Aracı 4x4 ile uğraşan bir ustaya gösterin. Elektronik bir şey değildir zannımca.

Yorum bağlantısı
Doğa Avcı

Cavit Bey,

Genel iletişim aksamları kontrol edildi. Konuya Ford servislerinin bakış açısı computest sonuçlarında herhangi bir fault göremedikleri için arıza olmadığını düşünüyorlar. Fakat elektronik sistemlerde bu hatalar çeşitli sensörler itibariyle iletilir. Bu doğrultudaki tüm sensörleri de ciddi oalrak kontrol etmek gerekir. Ben şahsen 4x4,4x2 ve kilitli ayrımını yapan düğmede sorun olduğunu düşünüyorum.

Ama bazen de tüm bunları düşünürken tüm araç markalarının kronik hatalarında olduğu gibi, akla gelmeyen farklı bir husus da olabiliyor. İlginiz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...