İçeriğe Yönlendir

Araç Seyir Halinde Stop Ediyor

Serkan Cingi

Recommended Posts

Serkan Cingi

Arkadaşlar selamlar bende 2006 tdci ghia otomatik focus var.arç seyir halindeyken stop ediyor.vitesi boşa alıyorum marşa tekrar basıyorum alıyor. Hafta sonu ustaya gittim egr valfinin kablosunu söktü ve böyle biraz bin yapmayacaktır dedi. Ama tekrar yaptı muhtemel arıza konusunda bilgisi olan varmı yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Egr, fişi çekilerek iptal edilmez diye biliyorum...

iptal edilecekse körlenecek..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fişin uçlarına 21 watt ampulün bağlanması gerekir, yoksa araç arıza görür

Yorum bağlantısı
Serkan Cingi

Arıza lambası filan yakmıyor egr valfinin kablosu şu anda takılı olmadığından motor lambası yanık durumda ekranda başka bi arıza gözükmüyor

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Bir zamanlar bende de seyir halinde stop etme ve frenlerde sertleşme oluyordu, bir hortum delinmiş, onu değiştirince sorun çözülmüştü. Sanırım frenlere giden bir hortumdu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kablo söktürüp gezdiren usta işten anlamadığına göre araç henüz ustaya gitmemiş? iyi bir ustaya gösterin

özelikle seyir halinde stop eden otomatik bir şanzıman uzun süre dayanamz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Cingi

kablo söktürüp gezdiren usta işten anlamadığına göre araç henüz ustaya gitmemiş? iyi bir ustaya gösterin

özelikle seyir halinde stop eden otomatik bir şanzıman uzun süre dayanamz

Haklısınız çağlar bayur bey sanayide anlayan usta bulmak zor farkındayım ama işte ustayı yönlendirmek açısından ööncebi fikir ediniyorum

Bir zamanlar bende de seyir halinde stop etme ve frenlerde sertleşme oluyordu, bir hortum delinmiş, onu değiştirince sorun çözülmüştü. Sanırım frenlere giden bir hortumdu.

Bedri bey frenlerde sertleşme olmuyor bende araç giderken aniden gaz kesilip stop ediyor kablolardan şüpheleniyorum aceba kopuklukmu var diye. Ama pazartesi bilgisayara bi bağlatayım bakalım

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Yani frenlerde sertleşme dediğim, araba stop edince zaten ister istemez frenler sertleşiyor. Demek istediğim arabanın stop etmesi o hortumdan kaynaklanıyormuş. Seyir halindeyken stop ediyordu.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Arıza lambası filan yakmıyor egr valfinin kablosu şu anda takılı olmadığından motor lambası yanık durumda ekranda başka bi arıza gözükmüyor

Yanan arıza lambası zaten, başka uyarı yok
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Arkadaşlar selamlar bende 2006 tdci ghia otomatik focus var.arç seyir halindeyken stop ediyor.vitesi boşa alıyorum marşa tekrar basıyorum alıyor. Hafta sonu ustaya gittim egr valfinin kablosunu söktü ve böyle biraz bin yapmayacaktır dedi. Ama tekrar yaptı muhtemel arıza konusunda bilgisi olan varmı yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Hemen çaresine bakılmalı yolda stop etme çok riskli.Arıza kodu alıyormu araç bakılmalı. Krank pozisyon sensörü arızası veya şanzuman sıkıntısı olabilir 

Yorum bağlantısı
Serkan Cingi

Hemen çaresine bakılmalı yolda stop etme çok riskli.Arıza kodu alıyormu araç bakılmalı. Krank pozisyon sensörü arızası veya şanzuman sıkıntısı olabilir

Teşekkür ederim arkadaşlar yarın sabah ilk işim bilgisayar a bağlatmak olacak sonrasında dediğidediğiniz gibi krank pozisyon sensörü veya egr valfi üzerinde yoğunlaşmak lazım diye düşünüyorum sizden gelen bilgilere istinaden :) sonucu sizlere bildireceğim

Teşekkür ederim arkadaşlar yarın sabah ilk işim bilgisayar a bağlatmak olacak sonrasında dediğidediğiniz gibi krank pozisyon sensörü veya egr valfi üzerinde yoğunlaşmak lazım diye düşünüyorum sizden gelen bilgilere istinaden :) sonucu sizlere bildireceğim

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Cingi

Arkadaşlar hafta sonu aracı serviste bıraktım ve sorunun Enjektör geri dönüş oringlerinden olduğunu söylediler. Oringler değişti ayrıca yakıt filitresinide değiştirdiler şimdilik sıkıntı giderildi gibi gözüküyor. İnşallah tekrarlamaz diye ümit ediyorum. :)

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Aynı olay seyir halindeyken fiesta tdci ile başıma gelmişti. 5 vitese atınca stop ediyordu. Ankara'dan Ordu'ya gelirken 4. Vites 70 km hız ile gelebildim. 1 hafta uğraştık serviste çözemedik hatta bu yüzden turbo hortumum bile patlamıştı. Neyse uzatmayayım. Şarj dinamosuna giden kablolar aşınmış ve birbirlerine o devirletde rözalanstan temas ediyormuş. Ön tamponun sağ tarafından görünüyordu şase yapan kablolar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aytunc Simsekyılmaz

arkadaşlar benim aracımda focus 2006 otomatik dizel hareket halindeyken aniden motor sistem arızası uyarısı veriyor ve stop ediyor sonra tekrar çalıştırıyorum çalışıyor  sorun neden olabilir bu arada ısıtma bujilerimde arızalı devir 3000 geçmiyor bununla bağlantısı varmı ısıtma bujisinden yaparmı stop etmeyi?

Yorum bağlantısı
Serkan Cingi

Aynı sıkıntı bendede oldu yukarda sebebini söyledim ama tekrar söyleyim Enjektör geri dönüş oringleri kacırıyomuş oradan olurmuş. Benim araçta sıkıntı kalmadı çok şükür zaten Oringler çok ucuz. BI kontrol ettir hatta değiştir oringleri derim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Onur BOYACI

Hareket halinde stop etme sorunu benim Focus 1 aracımda da olmuştu. Bedri beyin söylediği gibi bir hortum delinmiş. O değişince sorun çözülmüşü. Ne hortumu olduğunu hatırlayamıyorum ancak bi hava hortumuydu sanırım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...