İçeriğe Yönlendir

Ecoboost Için Motor Yağı?

Semih Usluer

Recommended Posts

Semih Usluer

Merhaba arkadaşlar 1.6 ecoboost mondeonun tr deki kitapçıklarında 5-30 yağ kullanılmalıdır diyor ama usa daki 1.6 ecoboost motorlarda 5-20 yazıyor. Tr deki 1.0 ecoboost motor içinde 5-20 yazıyor.castrol 5-20 yağının üzerinde ecoboost engine yazıyor hatta yağın avantajının ise yakıt tüketimi, düşük karbon salınımı ve trigerin motorun içinde olmasından dolayı. Şimdi dışarda böyle iken tr de neden 5-20 kullanılmıyor fiyat farkından mı servis politikasımı nedir anlamadım bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim aracın bakımı yaklaştı 5-20 koymayı düşünüyorum ama emin olamıyorum..

Yorum bağlantısı
Kerim Kamanoğlu

Ben 5w-30 kullanıyorum sonuçta fabrika baştan bu yağı koymuş bir problem olmayacaktır.Ama 5w-20 istiyorsanız serviste fiyat uçuk 240 tl olması lazım 120 tl gibi bir fiyata dışardan almanız mümkün.Avrupadaki araçlarda spekifikasyonu karşılayan 5w-30 ya da 5w-20 yazıyor diye biliyorum. 

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

4726b4c34286d8539ee1343a6c97b645.jpg

Evet aracın garantisi bitti fotoda usa kitapçığı neden bizde böyle?

Yorum bağlantısı
Uğur Kaya

Merhaba arkadaşlar 1.6 ecoboost mondeonun tr deki kitapçıklarında 5-30 yağ kullanılmalıdır diyor ama usa daki 1.6 ecoboost motorlarda 5-20 yazıyor. Tr deki 1.0 ecoboost motor içinde 5-20 yazıyor.castrol 5-20 yağının üzerinde ecoboost engine yazıyor hatta yağın avantajının ise yakıt tüketimi, düşük karbon salınımı ve trigerin motorun içinde olmasından dolayı. Şimdi dışarda böyle iken tr de neden 5-20 kullanılmıyor fiyat farkından mı servis politikasımı nedir anlamadım bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim aracın bakımı yaklaştı 5-20 koymayı düşünüyorum ama emin olamıyorum..

konuyla pek alakası yok ama hocam tüketim durumu nasıl 

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Havalar soğumadan önce 8.5-9 lt şehir içi ve sürekli kısa mesafe deki değerim

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Bende de Kuga ecoboost 180 hp var.

Kullanım klavuzunda 5W 20 yağ öneriyor. Alternatif olarak 5W 30 bilgisi var.

5W 20 yağ sürtünme kayıpları çok daha düşük olduğu için yakıt ekonomisi sağlar. Ancak yüksek ısılarda yağ inceleceği için yağ filminde kopmalar olabilir.

Özellikle İzmir'de yaşadığım için yaz aylarını da göz önüne alarak 5W 30 kullanmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cemal Cangöner

Bende de Kuga ecoboost 180 hp var.

Kullanım klavuzunda 5W 20 yağ öneriyor. Alternatif olarak 5W 30 bilgisi var.

5W 20 yağ sürtünme kayıpları çok daha düşük olduğu için yakıt ekonomisi sağlar. Ancak yüksek ısılarda yağ inceleceği için yağ filminde kopmalar olabilir.

Özellikle İzmir'de yaşadığım için yaz aylarını da göz önüne alarak 5W 30 kullanmayı düşünüyorum.

Yazdığımı tekzip edeyim :)

Otokoç İzmir Şb. ecoboost için uygun yağın 5W 20 olduğunu ve başka yağ kullanmadıklarını söyledi.

Dün yaptırdığım 15.000 bakımda 5W 20 yağ kullanıldı.

Fiyatı oldukça yüksek olmasına rağmen YAĞ, LASTİK, FREN konusunda asla tasarrufu düşünmüyorum.

5 Litre yağ KDV dahil 315 TL.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

5w 30 a bile 120-130 lira fiyat çıkarıyorlar zaten.  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...