Kemal Arslan 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Araç kamerası montajı yaptıracağım. Kapasitörlü tak unut bir model aldım kamerayı. Kontağa basınca kayda başlayacak, kapatınca bitirecek. Sigortadan yada lambaların birinden direk 5v almam lazım. Çakmaklık aparatını kullanmayacağım direk elektrik alacağım. Önceki pilli kamera için direk çakmaklıktan elektrik çekmişti oto elektrikçisi. Bizim çakmaklıklarda sürekli elektrik olduğu için kameranın fişini çıkarıp takmak zorunda kalıyorum. Aynı durumu yaşamamak için ve çakmaklığın voltajı yüksek olduğu çakmaklıktan çekmeyi düşünmüyorum. Çok uzattım sorum şudur. bizim araçlarda hangi lambalarda veya hangi sigortada 5v var ? Araç kamerası alıp montajınıyaptıran var ise tavsiye de alabilirim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Bende var araç kamerası çakmaklığa bağlı. Ama ben ön çakmaklığı kontağa bağlattım. Yani kontak açılınca başlıyor kapanınca duruyor. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Bence aracınızın tesisatına fazlaca müdahalede bulunmayın ve rastgele bir elektrikçiye götürmeyin. Bizim araçlarımızda 5 V. ile beslenen bir ampul yoktur. Marketlerde bolca bulunan araç şarj cihazları ile sorunu çözmeye çalışın. Bu cihazların çakmaklığa uygulanması şart değildir, iyi bir elektrikçiye kablo bağlatarak kontağa bağımlı bir yerden cereyan çekilebilir. Yorum bağlantısı
Bülent Serdar 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Geçenlerde bir arkadaş almıştı. Ama konusunu hatırlayamadım. Tavan lambasından 12v alıp 5 v'a düşürmüştü. Aldığı aparat buna benzer birşeydi.. 12 v to 5 v Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Araçta 5 volt bulamazsınız.. Sigorta kutusundan kontağa bağlı elektrik aldım, torpidoyu söktüm, arkasına çakmaklık yaptım.. Kamerayı bu çakmaklığa bağladım.. Çakmaklığa taktığımız kısım regüle işlevi görüp, 5 volta düşürdüğü için ayrı bir regule devresine gerek görmedim.. Taktım unuttum, kontakla açılıp kapanıyor.. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Araçta 5 volt bulamazsınız.. Sigorta kutusundan kontağa bağlı elektrik aldım, torpidoyu söktüm, arkasına çakmaklık yaptım.. Kamerayı bu çakmaklığa bağladım.. Çakmaklığa taktığımız kısım regüle işlevi görüp, 5 volta düşürdüğü için ayrı bir regule devresine gerek görmedim.. Taktım unuttum, kontakla açılıp kapanıyor.. Peki abi hareketle duyarlı ayarlayıp sürekli (ben arabada yokken de) kayıt olmasını istersem? Aküden ne kadar yer acaba? Sen amper değerini görebiliyor musun? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Peki abi hareketle duyarlı ayarlayıp sürekli (ben arabada yokken de) kayıt olmasını istersem? Aküden ne kadar yer acaba? Sen amper değerini görebiliyor musun? Bakmadım Sani.. Kaç amper çeker bakmak lazım ancak, çok bi akım çekeceğini sanmıyorum.. iki gün kesintisiz ve sorunsuz çalışır diye tahmin ediyorum.. Servet'in araçlarda sürekli çalışanlar vardı belki o yapmıştır bu testi.. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Arslan 14 Ocak 2015 Yazar Paylaş 14 Ocak 2015 Demek ki 12 v to 5v çevirici ya da sigortadan kablo çekerek çakmak girişi yapmak en mantıklısı. Biraz düşüneyim ve araştırayım. Yaptırınca resimleri de paylaşırım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Osman YILDIZ 14 Ocak 2015 Paylaş 14 Ocak 2015 Eğer interior kısmında böyle bir parçaya yer varsa işinizi görebilir http://www.aliexpress.com/item/usb-Car-Charger-5V-for-Mobile-Phone-charger-Dual-USB-Charger-for-iphone-ipad-2014-new/1908305328.html Yorum bağlantısı
İbrahim Erdal 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 (düzenlendi) Merhaba, 5 volt' u arabada bulma şansın yok. Ancak cep telefonları için olan araba şarj cihazını alıp devresini kullanabilirsiniz.. Aynı işlemi ben yaptım.Gayet güzel çalışıyor. Piyasada Araba şarj cihazları 5-10 lira arasında fazla değil. Kontağa bağlı bir yerden 12 volt alınıp bu devreyi kullanabilirsiniz. 15 Ocak 2015 tarihinde İbrahim Erdal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts