İbrahimcan Gökalp 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 Merhabalar arkadaşlar. Aracım Connect 2005 Model. Dün aydından manisaya Vestele mülakata giderken giderken sabuncubeli rampasında tırmanırken bobin ışarati gibi olan ( ilk bu lamba yandı ) dediğim yandı ve silkeledi aracı yanıp yanıp söndü ve arac gittikce yavaşladı ve kendimi emniyet şeridine atana kadar araç stop etmiş dıreksiyon ağırlaşmış ve artık motor kapalıydı. Bu arada 3 şeritli yukarı çıkış yolunda ortadaydım sağımdada uzun bir tır vardı direk dörtlüleri yaktım kendimi sağa atmak istedim tır benimle aynı hızda tırmanınca arkamdakide birden yavasladığımı görünce sellektör yaptı epey kısacası kazanın eşiğinden döndüm. Daha sonra ikinci bu ışık yandı dediğim yanmaya başladı ben durunca. herşeyi kapattım ne olur ne olmaz diye tekrar kontağı cevirdim araç çalıştı ancak alttaki ışık sönmedi. Benimde yetişmem gereken bir yer olduğu için durarmadım ve 3vitesde sağdan dörtlüleri yaktım ve devam ettim. manisaya vestele geldim aracı park ettim biraz uzun sürdü işim 4saat kadar. Aracı calıştırdığımda sanki beni yolda bırakan o değildi. ama 120ile giderken bi tabiri caiz ise ığıldama vardı birşey zorlanıyordu. Not; Daha önce ilk bobin seklindeki lamba yanarak beni aydın burdur yolunda yolda bıraktı ama tekrar kontağı cevirdiğimde hiç birşey yok gibiydi ve iki kere tekrarladı bunu. Sorunu daha önce yaşayan yada usta abilerimden bilgi alabilirmiyim sanayiye götürmeden en azından bilgim olsun. Aynı zamanda aracımda eksik olan bir parça var ; Bu şaun kapalı kısmı üzerinde bulunan kapak yok benim. sadace plastik siyah bir lastik var o kapak çıktıkdan sonra altında olan parca yani. Gece olduğu için çekemedim. Gündüz ekleyeceğim düşmüş halıni Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 15 Ocak 2015 Yazar Paylaş 15 Ocak 2015 Kızdırma bujileri bence. Kızdırma sadece ilk çalıştırma anında işe yarayan birşey diye biliyordum Bu durum seyir halindeyken gerçekleşti ama seyir halinde neyi kızdırcak Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 Kızdırma bujileri günümüz araçlarında artık sürekli devrede. Aracınızda kızdırma bujisi hata vermiş. 4'ünüde ehil ellerde değiştirin derim. Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 Kızdırma sadece ilk çalıştırma anında işe yarayan birşey diye biliyordum Bu durum seyir halindeyken gerçekleşti ama seyir halinde neyi kızdırcak Benim bildiğim kızdırma bujisi teklemeye neden olabilir.Çekişin düşmesine neden olur ve kızdırma bujisi lambası ile motor arıza lambası birlikte yanarsa(aynı sende olduğu gibi) sıkıntı kızdırma bujileridir diye biliyorum. Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 15 Ocak 2015 Yazar Paylaş 15 Ocak 2015 Kızdırma bujileri günümüz araçlarında artık sürekli devrede. Aracınızda kızdırma bujisi hata vermiş. 4'ünüde ehil ellerde değiştirin derim. Anladımmm. Yakın zamanda gidip değiştirelim bakalım. Peki ya o alt resimdeki motorun kapağı buna sebebeyit verir mi? Benim bildiğim kızdırma bujisi teklemeye neden olabilir.Çekişin düşmesine neden olur ve kızdırma bujisi lambası ile motor arıza lambası birlikte yanarsa(aynı sende olduğu gibi) sıkıntı kızdırma bujileridir diye biliyorum. Anladım hocam yanlış anlamayım benim bildiğim dedim ama doğruda olmayabilir tabi bilginize saygım sonsuz. Olabilr elbette ama sizede sorayım peki ya o motordan düşen kapak dan olma olasılığı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 Maalesef o kapağın ne işe yaradığını bilmiyorm. Yorum bağlantısı
Mehmet Enes Ersöz 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 (düzenlendi) Aküden olmasın yada gevşek kutup başı 15 Ocak 2015 tarihinde Mehmet Enes Ersöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 15 Ocak 2015 Yazar Paylaş 15 Ocak 2015 Aküden olmasın yada gevşek kutup başı Olur mu dersiniz Kutup başıyla yakın zamanda oynanmadı ama bilemedim şimdi. akümüzde yeni. Yorum bağlantısı
Ekin Güney 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 Kızdırma bujisi arızası vermiş aracınız. 2nci ışığın yanmasının sebebi motor ile alakalı herhangi bir sorun olduğunda o ışık yanar motor kızdırma bujileri arıza verince sorun algılamış sonrasındada 2nci ışığı yakmış. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Kızdırma bujisi arızası vermiş aracınız. 2nci ışığın yanmasının sebebi motor ile alakalı herhangi bir sorun olduğunda o ışık yanar motor kızdırma bujileri arıza verince sorun algılamış sonrasındada 2nci ışığı yakmış. +9100 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Bence de sorun kızdırma bujilerinde. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 OBD cihazına bağlayıp hata okutturdunuz mu? İzmir'e gelecekseniz yardımcı olurum.. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 İbrahim geçmiş olsun. Kızdırma bujilerinde sorun olduğu kesin. Kızdırma bujilerinin aracın çalıştığı her an devrede olduğu ile ilgili bir deney bile vardı forumda. Abdurrahman Babalan yapmıştı sağolsun. İnşallah en az masrafla atlatırsın. Allah beterinden korusun. Bir ara bir yerlerde oturalım, sohbet edelim . Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 18 Ocak 2015 Yazar Paylaş 18 Ocak 2015 Kızdırma bujisi arızası vermiş aracınız. 2nci ışığın yanmasının sebebi motor ile alakalı herhangi bir sorun olduğunda o ışık yanar motor kızdırma bujileri arıza verince sorun algılamış sonrasındada 2nci ışığı yakmış. Bence de sorun kızdırma bujilerinde. Geçmiş olsun. Anladım bu kadar ortak fikirden sonra ben güzel bir usta bulup bujileri değiştiriyim o zaman. OBD cihazına bağlayıp hata okutturdunuz mu? İzmir'e gelecekseniz yardımcı olurum.. Aydında güzel bir usta bulamazsam isem gelirim sarp abi. OBD cihazına daha okutma fırsatım olmadı nasipse bu hafta içi. İbrahim geçmiş olsun. Kızdırma bujilerinde sorun olduğu kesin. Kızdırma bujilerinin aracın çalıştığı her an devrede olduğu ile ilgili bir deney bile vardı forumda. Abdurrahman Babalan yapmıştı sağolsun. İnşallah en az masrafla atlatırsın. Allah beterinden korusun. Bir ara bir yerlerde oturalım, sohbet edelim . Çok sağol abi. Hımm o testi internette de gördüm aslında araştırınca bu kadar yorumdan sonra İnşallah abi manisada Vestelde iş buldum gibi uygun bir zamanda görüşmek isterim 2 Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Kızdırma bujileri bence. Kızdırma bujileri günümüz araçlarında artık sürekli devrede. Aracınızda kızdırma bujisi hata vermiş. 4'ünüde ehil ellerde değiştirin derim. Aküden olmasın yada gevşek kutup başı Kızdırma bujisi arızası vermiş aracınız. 2nci ışığın yanmasının sebebi motor ile alakalı herhangi bir sorun olduğunda o ışık yanar motor kızdırma bujileri arıza verince sorun algılamış sonrasındada 2nci ışığı yakmış. +9100 Bence de sorun kızdırma bujilerinde. Geçmiş olsun. İbrahim geçmiş olsun. Kızdırma bujilerinde sorun olduğu kesin. Kızdırma bujilerinin aracın çalıştığı her an devrede olduğu ile ilgili bir deney bile vardı forumda. Abdurrahman Babalan yapmıştı sağolsun. İnşallah en az masrafla atlatırsın. Allah beterinden korusun. Bir ara bir yerlerde oturalım, sohbet edelim . Saygı değer abilerim bugun aracımı sanayiye özel bir FORD servisine götürdüm adama izah ettim olayi size anlattığım gibi. Onunda düşüncesi enjektörlerde sıkıntı olabilieceğiymiş. Bi pompacıya götürdü bizi ordan bilgisayara bağladı benim bilgisayarı görme olanağım olmadı ancak adamın değişiyle de enjektörlerde sıkıntı var imiş. Bunu üzeri 3seçenek sundu bilgisayardan onarım için (ki bu nasıl bilmiyorum) 200TL gibi bi rakam sökülüp tamiri için 700-800TL gibi bi rakam (ki bununda çok geçerli ve sağlıklı olmayacı kanısında kendisi) Yenisinin takılması içinde 1200 gibi bir rakamdan söz etti. Olayın ilginç yani adam bana hiç samimi gelmedi. Nedeni ise sizin söyledikleriniz teorik olarak aklıma daha çok yattı ve mantıklı. Sizce ön yargılımı davranıyorum yoksa mantıklımı enjektör sorunu? Aydındada yeni ikamet ettiğimden yaklasık 4aydır burdayım pek usta konusunda tecrubem yok o yuzden elletmekde istemedim. Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Enjektör sorunu mu.. haydaa Aynı tepkiyi bende ustaya verdim Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 gauge menüsünden acaba arızayı görme imkanımız olur mu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Enjektör sorunu olduğunu sanmadığım gibi, gerçekten enjektörde sorun varsa pc ile düzeltirse, servet kazanabilir. İlk defa duydum, kendi geliştirmiş herhalde. Mekanik bir sorunu nasıl pc ile çözecek, bilemiyorum. Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Enjektör sorunu olduğunu sanmadığım gibi, gerçekten enjektörde sorun varsa pc ile düzeltirse, servet kazanabilir. İlk defa duydum, kendi geliştirmiş herhalde. Mekanik bir sorunu nasıl pc ile çözecek, bilemiyorum. Ben bilgi sahibi oldugum için değildi adamın samimiyetsizliği yüzünden enjeksiyon olmadıgını düşünüyorum. İşin ucunda para olunca bir şekilde olmasa bile oldu derler bence 1 Yorum bağlantısı
Ekin Güney 22 Ocak 2015 Paylaş 22 Ocak 2015 İbrahimcan bey enjektör sorunu yazılım üzerinden nasıl düzeltilebilir şaşırtıcı bir durum. Zaten sizinde aklınıza yatmaması doğru olan kısmı. Bence bir yetkili servise gösterin fikir almak açısından. Enjektör problemi ne zamandır kızdırma bujisi işareti yakıyor şaşırdım doğrusu. 1 Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 1 Şubat 2015 Yazar Paylaş 1 Şubat 2015 (düzenlendi) Aracımı ablamın yanına istanbula gittiğimizde eski bir ahbaba gösterdim oda enjektör dedi. İşine saygım oldugundan tamam dedim. Bu parçadan 4Adet değiştirdi bu nedir? İşcilik dahil 900Tl verdik. Aynı zamanda mazot filtresinide değiştirdik. işcilik dahil 35TL verdik bunada. Elde var sıfır. http://ticiz.com/p456905-28239294-9308-621c.html Tamir olanağı bu parça değiştirkden sonra %50 olacagını söyledi. Ki manisa da gelirken rampada gene aynı hatayı verdi. Yakıt pompasınında değişeceğinden bahsetmişti. Ne yapmak lazım simdik? O kadar bezdirdiki aracı satmaya bile karar verdik 1 Şubat 2015 tarihinde İbrahimcan Gökalp tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okan Tansel 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 iyi bir usta lazım size izmir de olsanız doktor burdada var şirin babamız. sizin orda kim var bilmiyorum abilerimden kardeşlerimden tavsiye gelir sanırım Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Geçmiş olsun.İlk olarak kızdırma bujilerini değiştirseydiniz keşke onların maliyeti daha uygun enazından. Verdiği uyarıda onları işaret ediyorum ama nedense ustalar farklı şey söylemiş.Birde sürekli aynı yerden yakıt alıyorsanız farklı istasyondan yakıt alın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts