Erol YILDIRIM 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 (düzenlendi) Bilgisayar başlamıyor.Ekrana bu uyarı gelip öyle kalıyor.F1 tuşuna basılınca normal olarak başlıyor.Geçen gün bilgisiyar çalışırken fişi çekmiştim.Ondan sonra böyle yapmaya başladı.Nasıl çözülür bu problem acaba? 20 Ocak 2015 tarihinde Erol YILDIRIM tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Bilgisayarınızın muhtemelen bios pili bitmiş olduğundan fabrikasyon ayarlara dönmüş. Fabrikasyon ayarlarda da A sürücüsüyle başlangıç ayarlı olduğundan açılış yapmıyor. Bios ayarlarından boot sequence (açılış önceliğinden) sisteminizin kurulu olduğu hdd yi seçip F10 'a basıp onaylarsanız açılması lazım. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 A: sürücüsü floppy (disket sürücü) dir , oradan açılmaya çalışıyor bilgisayar. Bios ayarlarıyla uğraştınız mı? Bilgisayar ilk açılırken del tuşuna basın 5-6 kez, bios ekranı gelir, oradan boot sequence i A: yerine c: olarak ayarlamanız gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Erol YILDIRIM 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Bilgisayardan pek anlamam Dolayısıyla sizin anlattığınız teknik problemlerede pek aklım ermiyor Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 biosa girip resmini çekin nokta atışı tarif edelim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Abi bu ekran gelip sabit kalıyor ise del tuşuna bas, bir ekran gelecek karşına ardından açılışta hangi disk üzerinden başlayacağını ayarlaman gerekecek, şu an "A"(disket sürücü) sürücüsünden başlama ayarında ve A: sürücüsünde açılış disketi olmadığından açılmıyor. A: olan diski c: yaparsan sorun çözülür. 2 Yorum bağlantısı
Erol YILDIRIM 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Teşekkürler arkadaşlar bilgilendirmeleriniz için.Sağolun... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Abi bu ekran gelip sabit kalıyor ise del tuşuna bas, bir ekran gelecek karşına ardından açılışta hangi disk üzerinden başlayacağını ayarlaman gerekecek, şu an "A"(disket sürücü) sürücüsünden başlama ayarında ve A: sürücüsünde açılış disketi olmadığından açılmıyor. A: olan diski c: yaparsan sorun çözülür. Birde bana it ci derler Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Birde bana it ci derler Lisedeyken ,sene 92-93 , karın tokluğuna teknik serviste çalışıyordum,sırf keyif aldığım için. O bilgiler bunlar, yeni teknolojiyle aram yok pek 1 Yorum bağlantısı
Erol YILDIRIM 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Şimdi baktım tekrar del(en sağ alttaki tuş) tuşuna basılınca ekran üstteki fotoğraftaki gibi yine aynı.Ekran değişmiyor.Bi değişiklik olmuyor yani ekran sabit bu şekilde Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Abi bilgisayarı kapat ve açtıktan hemen sonra 5-6 kez del tuşuna bas , o şekilde dene bir de. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 bilgisayarı açılırken del tuşuna basarak açın, mavi ekranlı bir sayfa çıkacak karşınıza, oradan resim atarsanız daha net cevap verebiliriz, HDDyi ilk sıraya almanız lazım, ama menü şu an tam aklımda değil, o yüzden resim olursa net cevap verebiliriz. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 biostan a sürücüsünü iptal etmeniz gerekiyor. disabled seçeneğini seçin Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Birde bana it ci derler Eski anılarımı depreştirdin Sani, o zamanlar 486 dx sistemler toplardık üst seviye kullanıcılara, 512 KB kapasiteli s3 ekran kartları vardı, çinden ekran kartı rami almıştık onları takıp 1 mb yapıyorduk ekran kartlarını.. 320 mb hdd verirdik sistemlerde. Yaşlanmışız yahu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 P1 166mmx ile basladi hayatim. Mmx olduğunu söyleyince insanlar acaip sasirirdi. 2.1gb hdd bozulup servise gidince 1.9gb olarak degismisti. O gun bu sektöre girmeye karar verdim diyebilirim. Dolandırılmıştik resmen Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 (düzenlendi) 2. resimden en alttakini seçin Boot sequence yazanı 20 Ocak 2015 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Standart cmos feature dan floppy yi disabled yapmayi sa unutnayin. Yorum bağlantısı
Erol YILDIRIM 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Boot sequence seçeneğini ne yapacağız yani seçimde ne olacak 2. resimden en alttakini seçin Boot sequence yazanı Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Boot sequence seçeneğini ne yapacağız yani seçimde ne olacak orada ilk sıradaki ki seçeneğe hddyi seçip f10 ile kayıt edip çıkacağız, hepsi bu kadar. Yorum bağlantısı
Erol YILDIRIM 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Birde pilini değiştirmeyi unutmayın☺ Oktay beybilgisayardaki pil nedir anlamadım.Bilgisayarın içinde pil olduğunu ilk defa duyuyorum.Neresinde bu pil acaba? Anakartın Bios Pili Biterse Ne Olur? Bilgisayarımızda bulunan anakartın bios pili biterse bilgisayarınıza hiç bir şey olmaz çalışmasına devam eder ancak..! ilk açılışta F1 tuşuna basmanızı isteyecektir (anakart marka ve modeline göre değişebilir) bilgisayarınızın fişini pirizden çektiğinizde veya elektirik kesildiğinde bilgisayarınızın saati sıfırlanır bilgisayarınızın fişini pirizden çektiğinizde veya elektirik kesildiğinde bios ayarlarınız fabrika ayarlarına döner yukarıda sıraladıklarım dışında herhangi birşey olmaz bilgisayarınız normal çalışır Alıntıdır..... Bende bilgisayarın fişini çalışırken fişten çekmiştim.Ama bu sakıncaysa bazen aniden elektrik kesiliyor.O zamanda sorun olmaz mı? Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Bilgisayarın içinde anakart üzerinde genelde cr2032 kodlu saat pili benzeri pil olur (madeni 1 tl boyutunda) O pil saat tarih vs ayarları saklar bilgisayarda. Pil biterse yaptığınız ayarları hafızada tutamaz bilgisayar, her defasında bu ayarları yapmanız gerekir. Bilgisayar kasası açılacak (yan tarafta 2 vida tutar genelde) Elektrik fişi çekili iken bu pil sökülüp değiştirilecek. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts