İçeriğe Yönlendir

Su Sesi


Misafir

Recommended Posts

Misafir

sayın forumdaşlarım;

dün arabamı park ettim. 2 saat sonra geldim çalıştırdım. şimdiye kadar hiç duymadığım bir şekilde kaptan kaba su boşaltılır gibi lıkır lıkır su sesi geldi 1 dakika kadar devam etti.

arabayı çalıştırdığımda 8 derece idi. şimdiye kadar -5 te de 30 derecede de çalıştırmıştım hiç böle bir ses duymamıştım.

 

 

arabam mondeo 2001 trend x otomatik lpg-benzin.

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ford'ta bu sesi duymak pek hayra alamet değil. Genelde conta yanığı derler. Yağda su var mı? Suda yağ?

Yorum bağlantısı
Misafir

nasıl anlayacağız yağda su su da yağ? bakarak anlaşılır mı?(tamamen bilgisizlikten soruyorum)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Soğutma suyunda hava varsa ses yapabiliyor, araç rölantide çalışırken soğutma suyunun kapağını açıp havanın çıkmasını sağlayabilirsiniz. Su seviyesi de min ile max arası olsun tabi ki :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Kardeşim genelde kalorifer petegi tıkalı olursa yada mehmet abinin de dediği gibi sistemde hava olursa yapar araç lpg olduğu için yoksa o araç hava yapmaz

Yorum bağlantısı
Misafir

%90 ihtimal sistemde hava vardır.Arabayı motor kısmı yokuş yukarı olacak şekilde rampa bir alana alın.çok dik biryere gerek yok hafif eğim olması yeterli.Yedek su deposunun kapağını açın,arabayı çalıştırın.rölantide ve hafif devirde çalışsın,hararet yükselecek,fan açana kadar bu şekilde çalışsın.yedek su deposundan ufak ufak hava çıkışları olacak ve devirdaim devreye girdiğinde de taşma yapacaktır.taşma durduğu zaman yedek su deposuna tekrardan çizgiye gelene kadar su ilave edip elinizi ve herhangi bir yerinizi yakmamaya dikkat ederek kapağını kapatabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

bugün yağcı yılmaz abiye konuyu anlattım. hava yapmıştır dedi. suyu ve antifrizi kontrol etti. antifriz ekledi.sorun gitti.

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...