İçeriğe Yönlendir

5 Santigrat Altında Zor Çalışan Naylon (Megane 3 dci )


Yusuf Ziya Deniz

Recommended Posts

Yusuf Ziya Deniz

Herkese iyi akşamlar.

Profilimde yazdığı gibi araç 2009 megane 3 dci 125 bin km de bakımları yapılmış bir araç. 5-6 derecede biraz uzun marş alıyordu şimdi ise -1 -2 gibi derecelerde araç 15-20 sn marştan sonra çalışıyor ve çalıştıktan sonra bayağı bi yoğun duman atıyor kısa süreliğine ve araç bir iki dakika çok sarsıntılı çalışıyor.Aracın ilk çalıştıktan sonraki 1-2 dklık sesi de normal gibi değil.  Bu konularda okuduğum kadarıyla bazı ustalar deneme yanılma metoduyla gereksiz bayağı parça değiştiriyormuş. Bi ustaya götürmeden önce fikrinizi almak istedim.

Yorum bağlantısı
Bilal Onbaşı

Dumanın rengi muhtemelen beyazdır enjektörleri kontrol ettirin aynı zamanda ısıtma bujileride olabilir şu an aracım senin başına gelen problem den ötürü pompacıda yatmakda meme başlığı bekliyorum bende takılacak ve sonucu göreceğim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu
(düzenlendi)

1-Kızdırma bujileri kontolü çok basittir.Baştan onu bi yaptırın kızdırma bujilerini söküp bi elektrik versinler nar gibi oluyorsa sağlam demektir.
2-Enjektör ve pompa kontrolü iyi bi delphi den anlayan bi pompacı bu işi halleder.

Dumanın sebebi mazotun tam olarak patlamamasından kaynaklı gibi geldi bana 

tarihinde Mustafa Ayıkoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kızdırma bozuksa 10 saniye marş basar ve korumaya geçer araç. Eğer enjektörleri bozuksa arıza lambası yanar ve korumaya geçer araç.

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Akü yeni değişmiş gibi. Enjektörleri bir yıl önce kontrol ettirmiştim. Sıkıntı yok denmişti. Atan duman siyah. En büyük ihtimal ısıtma bujisi öyleyse.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Bozuk yada ömrünü tamamlamıs akü zaten 15 sn motoru çevirmez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...