İçeriğe Yönlendir

Leon Mk1 - Hella Bi-Xenon,gen 5,led Gündüz Farı.led Sinyal


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

İstanbul'dan bir arkadaşımızın Seat Leon Mk1 aracına Depo yedek far alınarak yeni tip Hella bi-xenon mercek,Gen5 balast,4300k Osram kullanılarak ve uzun hüzme kısmınada 6 lı 35 derece grup lens kullanılarak gündüz farı montajını Rabbimin izni ile yapma imkanını epey süren ve bir çok görsel değişimlerin denenmesi ve benim tarafımdan ve arkadaşımızında aynı düşünceleri ile begenilmemesi  sonrasında içimize sinen şekilde son halini alan çalışmayı  geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet oldu. 

 

Depo farlar güya takım gelmişti ama sağ ve sol  Far çizgilerine kadar ayrı çok ayrı versiyonlar halinde çıktı.Sol farda kısa far çizgisi için ampul takılan kısım hatalı çıktı çizgiyi almakta zorlandım.Şansıma ki mercek kılı kılına fara oturduğu için çizgi aşaması sabitlenmesinde zorlanmadım.Zoraki düz olmak zorunda idi. Resim çekmemişim.Sağ farda ise çizgi bu şekilde idi ve işin en garip tarafı uzun hüzme odaklaması çok aşagıda ılması idi.Fena halde fabrikasyon bir hata.Zaten uzun hüzme iptal olacağı için sorun değildi.

 

DDKtgxd.jpg

 

 

Uzun hüzme yerine en son karar kıldığımız 6 lı grup lens takımını ledlerin yeşil tonu fazla görünmesin diye tırtıklı seçerek kullandık.Sogutucu kısmına led montajı sonrası komple siyah zemin yapıldı.

 

8oADVWS.jpg

 

Lens grubu çıplak halde tüysüz serçe gibi durunca merceklerde kullandığım mercek şapkasına fena halde güzel oturunca işte bu dedim ve aynen arkadaşımdan da onayı aldıktan sonra sabitleme evresi bitti.

 

5uWPlst.jpg

 

vp7tvzK.jpg

 

Sinyal kısmına yine Mondeo mercek kısmını keserek kullandım ve 4 lü amber led ile oldukça performanslı bir sinyal olarak yerini aldı.Farların kapanmasıyla son görüntüler.

 

KrHQTgQ.jpg

 

CAljelK.jpg

 

X6trzO7.jpg

 

sLLN7Yj.jpg

 

Far tasını komple siyah mı yapsaydım diye içimde soru işareti olarak kaldı ama bu hali ile yeni nesil araçlarda ki krom siyah uyumu güzelliğine yakın olduğu için kendimi avutuyorum. 

 

Araç üzerinde resimler gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.

 

tarihinde Murat Sağdaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Oktay Abi eline sağlık. (Şimdilik ben fotoları göremedim, bazı konularda görünüyor, bazılarında görünmüyor anlamadım)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Umarım bu aralıklar artık olmaz.Yaşanabilecek her şeyi son yorgunluğuna,tansiyonuna kadar doyasıya yaşadım.Yansıması çok ağır oluyor ama sabır her şeyin zamanı ile beraber ilacı oluyor.Her şeyde bir hayır vardır.

Daha detaylı çalışmalara devam yakında paylaşacağım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Abi öncelikle ellerine sağlık..Keşke başlamadan önce ilk seninle temasa geçseymiş farların sahibi..

Depo marka farlar ne kadar kötü olsa da sen harika işçilikle bu açığı kapatmışsın..

Keşke komple siyah olsaymış :) şahsi fikrim tabi...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...