İçeriğe Yönlendir

Bu Elbise Ne Renk ?

Mustafa Yenigün

Recommended Posts

Mustafa Yenigün

Aşağıda resmini gördünüz elbise sizce ne renk ?

tumblr_nkcjuq8Tdr1tnacy1o1_500.jpg

Aramızdan bazıları hemen "mavi / siyah" diyecek, diğer bir kısım ise "kahverengi (altın rengi) / beyaz (uçuk mavi)" diyecek.

Büroda neredeyse yarı yarıya bu şekilde görüyoruz. Ben kahverengi görenlerdenim :)

Konunun Ekşisözlük linki :

https://eksisozluk.com/renkleri-anlasilamayan-elbise-fotografi--4708331

Aşağıdaki sitede oylama yapılmış. %51'e %49 gibi bir durum söz konusu :)

http://fox6now.com/2015/02/26/theres-a-fierce-debate-taking-over-the-internet-what-color-is-this-dress/

Bazı yorumlara göre, çok bilgisayar kullanan bazı insanlarda mavi körlüğü denilen bir durum oluşuyormuş.

Bu nedenle elbiseyi kahverengi görenlerin, mavi körlüğüne sahip olduğu düşünülüyor.

Elbisenin gerçek rengi :

http://www.amazon.co.uk/Roman-Womens-Detail-Bodycon-Dress/dp/B00SJEUCWU

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Resmi çeken makinenin hiç mi günahı yok? Işığın yansıma açısının? Bütün suç bizim gözlerimizde mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Görünen kahverengi.. Hatta haki yeşile yakın. Kesin siyah değil. Sebebi ise sol taraftaki desenli başka bir elbiseye ait renkte bariz siyah renk zaten görünüyor.. Makinenin ışık altında çekim kalitesinin düşük olması kaynaklı sanırım..

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

konuyu ilk açtım kabak gibi beyaz/altın rengi yorumlara baktım tekrar yukarıda foroğrafa döndüm mavi/siyah olmuş. 

En son gördüğüm mavi siyah :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Resmin çekim kalitesi ile elbette alakası vardır, ancak benim kahverengi gördüğüm bir resme yanımdaki arkadaşımın bariz simsiyah demesi oldukça ilginç geliyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

yumurtamı tavuktan çıkar ?

tavuk mu yumurtadan ?

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

konuyu ilk açtım kabak gibi beyaz/altın rengi yorumlara baktım tekrar yukarıda foroğrafa döndüm mavi/siyah olmuş. 

Çok ilgiçtirki aynı durumu bende oldu ilk baktım gri tonu/ altın tonu gördüm sonra baktım mavi/siyah :D körümmm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

+2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Bildiğin beyaz-altın. mavi falan göremiyom ben :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Gökcan
(düzenlendi)

Bir deli, beyaz dengesi bozuk bir makine ile fotoğraf çekmiş,
Bin akıllı dengeyi bulup ne oluğunu çözememiş :)

white-balance-settings.png

tarihinde Yasin Gökcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Bildiğin beyaz-altın. mavi falan göremiyom ben :D

Yarım saat sonra bir daha bakın. Bende ilk defa beyaz altın gördüm. Hatta yanımdaki arkadaşıma gösterdim o da beyaz altın gördü. Yarım saat sonra tekrar baktığımızda şok olduk.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu

Bu neya böyle önce beyaz altın rengini gördüm 5 dakika sonra baktım mavi siyah gördüm.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Kahverengi (altın rengi) / beyaz (uçuk mavi) tonlarda görünüyor. İşelemeler sarı altın rengi, diğer kısımlar ise beyaz ya da açık/uçuk mavi...:unsure:

Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir

Abi 15 Dk önce altınrengı krem gıbı gordum , şimdi mavi kahverengi görüyorum. Ne iş Anlamadm :D

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Hem mavi siyahı hemde Sarı-beyaz'ı gördüm.  Şuan tekrar Mavi siyah'a döndü  :fiuw:  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bu elbisnenin orjinalini de aynı şekilde görmemiz gerekmiyor mu ? Beyin algı vslerine göre ? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

resmi 10 kişiye göndersek belki mavi siyah görürüz:=) 3 kere ayrı zamanda bakdım gördüğüm hardal beyaz.. bizi mi kekliyonuz yoksa? :=)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...