Fatih Başaran 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 (düzenlendi) Arabamın lastiklerini bir yıl önce değiştirmiştim 185*60*14 ölçülerinde jant ve lastik kullanıyorum. Ön tarafları tam sag ve tam sol yapınca davlumbaza sürtüyor. Davlumbazlar erimiş artık, sizce bunun için ne gibi çözüm üretebilirim, flanş kullanımı sorunu çözermi yada ne kadar kalınlıkta bir flanş kullanmalıyım alternatif çözümü var mı? 10 Şubat 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Çeralp 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Flanş kullanacaksanız arkalara da takmanızı öneririm dengelerin değişmemesi açısından. Ancak flanş uygulaması daha çok performans artışlarında aracın izini genişletip yol tutuşu arttırmak için kullanılır genellikle. davlumbazları tamamen söküp yenilerini taktırmak daha iyi olabilir. Yorum bağlantısı
Fatih Başaran 3 Kasım 2012 Yazar Paylaş 3 Kasım 2012 Peki tam sağ ve sol yapmakta sürtmeyi engelleyebileceğimiz başka bir yol var mı? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Lastikleri orjinal boyuta düşürmek. Peki tam sağ ve sol yapmakta sürtmeyi engelleyebileceğimiz başka bir yol var mı? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Kesin çözüm olarak orjinal lastik ölcusunde kullanin Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Flanş devir açısını daha da fazlalaştıracağından sürtme davlumbazdan çamurluğa doğru gider. Daha berbat sürtmeye başlar. Çözüm değil yani. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Aracınıza kıyabilir misiniz bilmiyorum ama bildiğim bir yöntemi daha söyleyeyim; (bu arada bence kıymakla hiç alakası yok ama nedense kaportaya dokunmak bizim ülkemizde araca kıymak olarak adlandırılıyor) Golf 4'üm olduğu zamanlarda başka bir Golf 4 sahibine yapmıştık (o zamanlar da VW forumuna üyeydim ) Davlumbazın iç tarafını tamamen sökmüştük. Aracı 5 cm'lik yayla düşürmüştük. İnat etmişti 19" jant kullanmak için ve de bu inadını gerçekleştirmişti. Önce bir kriko ile teker teker her bir lastiğin yanından arabayı havaya kaldırıp beyzbol sopasının geniş tarafını lastikle çamurluk arasına soktuk, krikoyu indirdikçe çamurluk dışa doğru açıldı. Her bir çamurluk için 10-11 defa yaptık bu uygulamayı. Çamurluklar yeterince genişleyince offsetli jantlarına uygun 225 tabanlı lastiklerini taktık. Davlumbaz korumasını söktüğümüz ve de eski korumalar artık oraya küçük geleceği için ince esnek tahtadan oraya göre kestirdiği davlumbazları koyduk ve üzerlerini fiberglass ile kaplayıp sertleştirdik. İşimiz bittiğinde rally için yapılan oldukça geniş çamurluklu ve geniş lastikli araçlar gibi görünüyordu Bilmiyorum Ford Ka için böyle birşey mümkün olur mu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 Arabamın lastiklerini bir yıl önce değiştirmiştim 185*60*14 ölçülerinde jant ve lastik kullanıyorum. Ön tarafları tam sag ve tam sol yapınca davlumbaza sürtüyor. Davlumbazlar erimiş artık, sizce bunun için ne gibi çözüm üretebilirim, flanş kullanımı sorunu çözermi yada ne kadar kalınlıkta bir flanş kullanmalıyım alternatif çözümü var mı? 175 65 14 kullanmanız gerekiyor doğru ölçü için. Ayrıca salıncaklarınızı da kontrol ettirin derim. Yorum bağlantısı
Fatih Başaran 5 Kasım 2012 Yazar Paylaş 5 Kasım 2012 z rotlarını değiştim ama salıncaklara baktırmadım. Lastik değişimine kadar bi çözüm arıyorum aklımada flanşdan başka bişi gelmedi açıkcası, bunları taktırsam bir faydası olmaz mı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 z rotlarını değiştim ama salıncaklara baktırmadım. Lastik değişimine kadar bi çözüm arıyorum aklımada flanşdan başka bişi gelmedi açıkcası, bunları taktırsam bir faydası olmaz mı? Orjinal olmayan hiç bir şey kullanmadığım için bilemem maalesef. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 bende ön lastikleri kışlık 175 taban taktırdım sonrasında sadece sol taraf sürtüyordu arabada 3-4 kişi olduğunda, davlumbazın altında bir demir var davlumbazın vidalarının girdiği, ona bir kaç küçük çekiç dabesinden sonra sürtünme kalmadı sizde kontrol edin odemir yamulmuş olabilir Yorum bağlantısı
Fatih Başaran 19 Kasım 2012 Yazar Paylaş 19 Kasım 2012 benim lastikler davlumbaza üstten sürtmekten cok sag sol yapınca sürtüyor flanş kullanmak mecbur oldu sanırım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı bunlar nerede satılır en kalitelisi nerede bulunur istanbulda. Yardımcı olabilirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Özgür Anıl 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 merhabalar bende aranıza yeni katıldım 2003 model ford ka 1.3i collection ile..ilk arabam 4 ay oldu arabayı alalı yavaş yavaş toparlıyorum ilk önce 57.000 km hiç değiştirilmeyen lastiklerini ve triger vs kayışlarını değiştirttim daha sonra balatalar ve motorda yağ sızmasından dolayı keçelerini değiştirttim. sonradan devir saati hararet göstergesi 100 km de yaptığı yok kısaca ufak çaplı yol bilgisayarı olayını obd 2 ve android cihaz ile çözdüm forumda ka ile yazılan herşeyi aşşağı yukarı okudum.. Ka hakkında bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacak müsadenizle 1-Şu an yaşadığım sıkıntı direksiyonun biraz sert olması okuduklarıma göre kronik bir hastalık.tamircim direksiyon kutusunu açıp bakmamız lazım dedi.Çokta rahatsız değilim ama ilerde büyük sıkıntı yaratır mı ? 2-Ka için ledli stop lambası siparişi verdim..Aslında kendim söküp takmak istiyorum ama bu zamana kadar bir açıklama bulamadım acaba sökebilirmiyim..Maalesef anlayan usta konusunda antalyada sıkıntı çekiyorum ya da uğraşmak istemediklerinden böyle oluyor 3- Standart çok spoiler var piyasada ka için fakat daha farklı birşey uygulayan var mı ? 4- Spor yay için tavsiyenizi alabilirmiyim? sanırım presletmek ve kestirmek sakıncalı okuduğum kadarıyla.. Şimdilik bu kadar cevap verirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 merhabalar bende aranıza yeni katıldım 2003 model ford ka 1.3i collection ile..ilk arabam 4 ay oldu arabayı alalı yavaş yavaş toparlıyorum ilk önce 57.000 km hiç değiştirilmeyen lastiklerini ve triger vs kayışlarını değiştirttim Bu arabada triger kayışlı değil ki? Zincirlidir? daha sonra balatalar ve motorda yağ sızmasından dolayı keçelerini değiştirttim. sonradan devir saati hararet göstergesi 100 km de yaptığı yok kısaca ufak çaplı yol bilgisayarı olayını obd 2 ve android cihaz ile çözdüm forumda ka ile yazılan herşeyi aşşağı yukarı okudum.. Ka hakkında bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacak müsadenizle 1-Şu an yaşadığım sıkıntı direksiyonun biraz sert olması okuduklarıma göre kronik bir hastalık.tamircim direksiyon kutusunu açıp bakmamız lazım dedi.Çokta rahatsız değilim ama ilerde büyük sıkıntı yaratır mı ? Hidrolik yağı komple değiştirildi mi? 2-Ka için ledli stop lambası siparişi verdim..Aslında kendim söküp takmak istiyorum ama bu zamana kadar bir açıklama bulamadım acaba sökebilirmiyim..Maalesef anlayan usta konusunda antalyada sıkıntı çekiyorum ya da uğraşmak istemediklerinden böyle oluyor Kendiniz sökebilirsiniz tabiiki, bi kaç vida tutuyor. Hepsi söküldükten sonra asılmak suretiyle çekin. Gelmez ise, Mehmet abi'nin deyimizle başkasının malıymış gibi asılın 3- Standart çok spoiler var piyasada ka için fakat daha farklı birşey uygulayan var mı ? 4- Spor yay için tavsiyenizi alabilirmiyim? sanırım presletmek ve kestirmek sakıncalı okuduğum kadarıyla.. Şimdilik bu kadar cevap verirseniz sevinirim Bildiklerimi kırmızı ile yazdım. Ancak bunlar için modifiye kısmında olmamalı diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Özgür Anıl 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 teşekkür ederim cevaplar için. usta kayışlar değişti dedi:) neden bahsediyordu acaba..Hidrolik yağı değişmedi bildiğim kadarıyla..değiştirsek faydası olur mu ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 teşekkür ederim cevaplar için. usta kayışlar değişti dedi:) neden bahsediyordu acaba..Hidrolik yağı değişmedi bildiğim kadarıyla..değiştirsek faydası olur mu ? Tüm sıvılarınızı değiştirmenizi öneririm. Bahsettiği kayışlar değişmişken termostat ve devirdaimi de değiştirmiştir umarım? Yorum bağlantısı
Özgür Anıl 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 sanırım..umarım değiştirmiştir.tekrar bi uğrayıp sormam lazım umarım hatırlar Yorum bağlantısı
Caner Yücel 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) Selamlar. 1 hafta önce aranıza katılmıştım bazı sebeplerden ötürü pek fazla ilgilenme fırsatım olmadı arabamla. Tamamen orjinal olan aracımın öncelikle camlarının film ile kaplanması ve kırık/eski olan jant kapaklarının değiştirilmesi ile başladım. Aracın şuan ki hali aşağıda olduğu gibidir. Aracıma uygun jant modeli ve jant/lastik ölçüleri bulma konusunda yardım ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Diğer konu başlıklarını incelediğim kadarı ile 195 45 15'te karar kılınan ölçüler var. Aklımda ki jant bbs ofsetli bir jant. Sizin fikirleriniz nedir uygun olurmu ve aynı zamanda ne gibi zararları olur aracıma paylaşırsanız sevinirim. Aracımın daha sonra yapmak istediklerim ön cama dark light film, anten ve yapabilirsem farlara mercekli xenon uygulamas şeklinde. Bunun dışında ekstra bir şey yaptırmayı düşünmüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim. http://i.hizliresim.com/WVp962.jpg http://i.hizliresim.com/dnNZqV.jpg 10 Şubat 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Aracınız çok şeker görünüyor hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Caner Yücel 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 (düzenlendi) Daha iyileri sizlerin inş. Allah razı olsun. Kafamda ki jantı ve lastiğide tamamlayabilirsem böyle devam edicem ins. 7 Mart 2015 tarihinde Caner Yücel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Çok zor bir şey düşünmüşsünüz. 15 jantla sorun yaşayan da oldu, yaşamayan da. Ben olsam 14'ten yukarı çıkmazdım. Yorum bağlantısı
Caner Yücel 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Sani bey, acemiliğimden ötürü kafam iyice karıştı ölçüler konusunda. 14'ün ufak kalacağını düşünüyorum ancak diğer taraftanda aracı üzmek istemiyorum. Ofsetli olacak şekilde, eğer içeri sürtmeyecekse lastiğin çok hafif kenarları dışarıda kalsın istiyorum. 195 45 15 yada 195 50 15 olursa şayet tadından yenmez. Yorum bağlantısı
Hasan Kabil 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 Benim aracın jantları orjinal, Aracı aldığımda jantlar kötü haldeydi. Jantları değiştirmek istiyorum ama kapaklarını değiştirebileceğim bir jant almak istiyorum. Ford Ka jant fiyatlarına nereden bakabilirim ? Veya tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 Benim aracın jantları orjinal, Aracı aldığımda jantlar kötü haldeydi. Jantları değiştirmek istiyorum ama kapaklarını değiştirebileceğim bir jant almak istiyorum. Ford Ka jant fiyatlarına nereden bakabilirim ? Veya tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ? Jantlarınızın sorunu nedir? Genelde herkes kapaksız janta yönelir, siz niye kapaklı bakıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts