Harun Avcı 23 Mart 2015 Paylaş 23 Mart 2015 (düzenlendi) MErhaba forma yeni üye oldum 2006 model clio 1.5 dci sattım daha geniş bir aile aracı olarak mondeo mk3 almak istiyorum ghia paketli bu konuda sizlerden ricam bana deneyim ve bilgileriniz ile bana yardımcı olurmusunuz.2.0 tdci almak istiyorum satationwagon buldum aslında çok hoşuma giti ,kullanımın 2 hafta bir istanbul dışındaki orman evine ailemle gitmek senede 5 defa tekirdağ ziyareti gibi ghia paketlerininde kendi arasında çeşitleri varmıdır,ghia paketlilerde fareketli far anlamı nedir bana katkısı artısı ne olabilir.ilanlara baktığımda bazılarında bi-zenon görüyorum. ghia paketlerinin hepsinde öncem rezistanı varmıdır ?airmatic ne anlama geliyor ? ghia paketli 2.0tdci araçlarda donanım nedir kafam çok karıştı açıkçası aşağıdaki ilanlardaki araçlar için http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-ford-mondeo-ghia-stw-vagon-204889853/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-alirsan-ford-olursun-lord-193762670/detay http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-problemsiz-mondeo-ghia-takasli-170809260/detay 23 Mart 2015 tarihinde Harun Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 23 Mart 2015 Paylaş 23 Mart 2015 bu kasa mondeoda 3 donanım paketi vardır. trend ghia ghia-x. tdci de ghiax çok nadir rastlanır. ghia ve ghiax te mercekli far vardır ancak hiç bir donanım paketinde bi-xenon yoktur. Ancak sonradan bixenon dönüşümü yapılabilmektedir Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Mart 2015 Paylaş 23 Mart 2015 Forumda Mondeo Bölümü'ne bakarsanız her aradığınız soruya net cevaplar var. Deneyimler de mondeo 3 sorunlar Çözümler bölümünde paylaşılmıştır. Teknik ve donanım Özellikleri aşağıdaki konuda bulunmaktadır. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/250879-Mondeo-Mk3-%282001-2007%29-Genel-Bilgiler-Teknik-%C3%96zellikler Ben kısaca yazayım. Mercekli (Xenon) olanlar ghia. Ghialarda ön cam Isıtma var. Mk3 Mondeoda 1.6 yok. 2.0 dizel ve benzinli var. Dizel ov çok tercih edilir. Dizel de x paket nadir bulunsada x pakete yakın donanım vardır. Koltuk Isıtma varsa x pakettir. Trendde en büyük eksik Hız sabitleme. Mercek varsa ve direksiyonda Düğme varsa ghia veya ghia x paket. Sw tercih meselesi. Benim de çok Hoşuma gidiyor. Ama Türkiye de daha alışamadı toplum. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Mart 2015 Paylaş 23 Mart 2015 ilandaki station olan ghia değil.en basiti teybine bakın,orjinal teybi sony değilse ghia değildir,direksiyonda hız sabitleyi kumandalar yoksa ghia değildir. Yorum bağlantısı
Mehmet Dağlı 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Mondeo Almanızı öneririm çok konforlu ve rahat bir araçtır.Ghia x Bulursanız temizse hemen alın değilse ghia öneririm.Trend ise baz modelidir.motor şanzıman kasa aynı olmasına rağmen konfor'da çok eksiktir. şimdiden Hayırlı olsun gönlünüzce olsun. Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Trend ise baz modelidir.motor şanzıman kasa aynı olmasına rağmen konfor'da çok eksiktir. şimdiden Hayırlı olsun gönlünüzce olsun.konfor derken izolasyon vs farki mi var? Yorum bağlantısı
Mehmet Dağlı 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Donanım Farkı.Ghia'larda Extra sürücü ve ön yolcu koltukları elektrikli,esp,Jant Farkı ,far sensörü,yağmur sensörü,far yıkama,cruise kontrol,ahşap,v.s bazılarında ise deri koltuk ve sunroof'ta var. Ghia x lerdeise deri döşeme ve ısıtmalı koltuk dahil Tam Donanımlıdır. Yorum bağlantısı
Erol Güven 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Harun Bey, 2006 model clio 1.5 dci kaça verdiniz sizin için bir mahsuru yoksa öğrenebilirmiyiz . Yorum bağlantısı
Harun Avcı 24 Mart 2015 Yazar Paylaş 24 Mart 2015 Harun Bey, 2006 model clio 1.5 dci kaça verdiniz sizin için bir mahsuru yoksa öğrenebilirmiyiz . Erol Bey, aracımı 17000 e satışını verdim cliealize 1.5 dci 111.000 km deydi. Yorum bağlantısı
Harun Avcı 24 Mart 2015 Yazar Paylaş 24 Mart 2015 inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile mondeo 'ma kavuşmak nasip olur araba almakta satmak ta zor iş gerçekten .. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Forumda Mondeo Bölümü'ne bakarsanız her aradığınız soruya net cevaplar var. Deneyimler de mondeo 3 sorunlar Çözümler bölümünde paylaşılmıştır. Teknik ve donanım Özellikleri aşağıdaki konuda bulunmaktadır. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/250879-Mondeo-Mk3-%282001-2007%29-Genel-Bilgiler-Teknik-%C3%96zellikler Ben kısaca yazayım. Mercekli (Xenon) olanlar ghia. Ghialarda ön cam Isıtma var. Mk3 Mondeoda 1.6 yok. 2.0 dizel ve benzinli var. Dizel ov çok tercih edilir. Dizel de x paket nadir bulunsada x pakete yakın donanım vardır. Koltuk Isıtma varsa x pakettir. Trendde en büyük eksik Hız sabitleme. Mercek varsa ve direksiyonda Düğme varsa ghia veya ghia x paket. Sw tercih meselesi. Benim de çok Hoşuma gidiyor. Ama Türkiye de daha alışamadı toplum. İlave olarak; Hareketli far orjinal xenonlarda olması gereken ağırlığa göre aşağı yukarı hareket etmesidir. Ancak ilanda muhtemelen virajlarda direksiyona bağlı hareket eden far gibi bir ifade olabilir, bu yanlış. Böyle bir özellik yok. Airmatik ise aracın elektrik ya da hidrolik basınç ile alçalıp yükselmesidir. Bu özellik ya citroen c5de ya da orta üst sınıf 150.000TL'den başlayan araçlarda nadiren bulunur. Olmazsa olmaz bir özellik değildir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Dağlı 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile mondeo 'ma kavuşmak nasip olur araba almakta satmak ta zor iş gerçekten .. İnş Kardeşim.şimdiden hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız kullan. Yorum bağlantısı
Talip Eren 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Airmatic,birçok kişi tarafından dijital klima olarak algılandığından işaretlenmis olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Tr de düzgün mondi yok . Avrupa dan araç ithalatı mevzuatına baktım bireysel ithalata izin yok . Sonuç yok... Yorum bağlantısı
Mehmet İncetekin 8 Nisan 2015 Paylaş 8 Nisan 2015 Harun Bey; Öncelikle kolay gelsin, çünkü bahsettiğiniz gibi araba almakta satmakta gerçekten çok zor iştir, defalarca yaptığım için çok iyi bilirim. Ama bence çok doğru bir tercih yapmışsınız. Bugüne kadar çok sayıda D segmenti araç kullandım. Ancak mondeo gibi hem dolu, hem kaliteli ve hem de uygun fiyatlısına binmedim. Mondeo gerçekten binilecek bir arabadır. Sürüş zevki, donanımı, yakıtı (bence 2000 cc ve bu büyüklükte bir araca göre gayet iyi yakıt verisine sahiptir, benim aracım 2.0 TDCİ düz vites şehiriçi ortalama 7,3 lt, şehir dışı ortalama 120 km hız ile 5,4 lt yakmaktadır, maalesef bazı arkadaşlar bu verileri çok düşük göstermekteler ama böyle şehir efsanelerine inanmayın çünkü bu büyüklükteki 2000 cc bir aracın şehir içinde 5-5,5 lt yakması bence mümkün değildir, size vermiş olduğum yakıt verileri tamamen gerçek ve yeni ölçülmüş verilerdir) ve güvenliği açısından 25-30 bin TL aralığında alınabilecek en iyi araçtır. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz, muhakkak alternatifleri bulunmaktadır. Ancak en başta da söylediğim gibi bir çok D segmenti araç kullandım bence en iyisidir. Bence Mondeo alırken en çok dikkat etmeniz gereken konu aracın kilometresidir. Maalesef piyasadaki bir çok aracın kilometresi düşürülmüştür. Ben de aracımı yenilerken bir çok km'si oynanmış araçla karşılaştım. Ford yetkili servislerinden aracın kilometresi ile ilgili bilgi almanızı tavsiye ederim (Bu arada Ford bayileri araçlara ekspertiz hizmeti vermemektedir, bir tanıdık vasıtasyla alacağınız aracın km'si hakkında bilgi almaya bakın). Aracın kilometresinin çok olması önemli değil, ancak kilometresi oynanmış bir aracın geçmişi hakkında herhangi bir fikriniz olmayacaktır. 150.000 km diye aldığınız bir araç belki de 300-400 bin km'lerde olabilir. Benim aracım şu anda 237.000 kilometrede ve taş gibi o konuda bir sıkıntı yaşamazsınız ama aracın geçmişi hakkında da bilgi edinmeniz açısından kilometresi oynanmış araçlardan uzak durunuz. Tabi ki mondeo alacaksanız GHİA tercih edin. Hepsi birbirinden iyi ama GHİA farklı bir araçtır. Sizi üzmeyecek temiz bir mondeo sahibi olmanız dileğiyle... 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts