İçeriğe Yönlendir

2.0 Ecoboost Mondeo Hakkında

Engin Özbek

Recommended Posts

Engin Özbek

Herkese merhaba...

Aracımı  alalı yaklaşık 3 ay oldu. Almadan önce epey bir araştırma yaptım ama yurt dışı siteler ve detaylı olmayan test sürüşleri dışında bilgi bulamadım.

Birazda risk alarak dizel mondeo yerine benzinli 2.0 ecoboost almaya karar verdim. Bu konu başlığını da yeni kasa mondeoların Türkiye'de satışa sunulmasından sonra açmaya karar verdim. Çünkü bence bu araç fiyat performans olarak fırsat aracı.

Yeni kasa 1.6 ecoboost'u da inceledim. Aracın

Artıları:

Far yapısı

Şık direksiyon

Multimedia

Göreceli dış tasarım (2013 çıkışlı bir araç için güzel ama 2015 de bir çok aracın ön ızgara tasarımı benzer.)

Eksileri

Daralan iç mekan (özellikle yolcu kısmı)

Azalan iç mekan (plastik) kalitesi

Otomatik şanzıman (Powershift değil)

Fiyat (Full versiyonu 117.000 TL)

3 aylık kullanımdan sonra 2.0 ecoboost hakkında izlenimlerim:

Motor ağırlıklı 1500 2500 devir bandında çalışıyor. Turbonunda etkisiyle hiç zorlanmıyor.

Powershift şanzıman motorla uyumlu vites geçişleri sorunsuz, araçın hangi viteste gittiğini anlamak neredeyse imkansız.

İki tip powershift var bundaki yağ soğutmalı, diğeri kuru tip, Tork dayanımları farklı. Diğer powershiftlerde (focus , fiesta) problem yaşayanlar var. Otomobil 2.0 ecoboost motorun başarımıyla adeta keyif makinası. En hoşuma gidense gizli gücü. Çift egzos çıkışı dışında gücünü ele veren başka ayrıntı yok. Bu konuyu açmamın ana sebebi fordun reklamını yeteri kadar yapmadığı bu aracı aklından geçirenlere yaklaştırmak. Zira 2.0 ecoboost'un yeni kasada Türkiye'ye gelmesi mevcut vergi sistemi ve yakıt tasarrufu algısıyla zor görünüyor.

Gelelim yakıtla ilgili bilgilere:

Şehir içi sakin kullanımda 11 litre civarında tüketim elde ediliyor.

Şehirdışı sakin kullanımda 6,5 -7 litre civarında. Test için bunları ölçümledim. Zira günlük kullanımda bu değerleri istikrarla tutturmanız zor, araç sizi kışkırtıyor. Ne yaktığının önemi kalmıyor, çünkü verdiği zevk inanılmaz.

Bu nedenle tüketime takılmadan kullanıyorum. Uzun yolda (seyir süratlerini paylaşmıyorum) agresif bir seyahatte 10-11 litre ve şehir içinde de ekonomi için kasmadan 13 litre civarında tüketimim var. Bu değerler V6 gücünde bir araç için inanılmaz iyi. Mümkünse araç almadan bir kez test etmenizi öneririm...

2.0 ecoboost ile ilgilenenlerin sorularını bilgim dahilindeyse cevaplamaya hazırım.

Hepinize keyifli sürüşler...

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Misafir

Gule gule kullanın. Bu tip araclar belli bir kullanici grubuna hitap ediyor. Yakit tuketimi dengi araclara gore iyi duzeyde olsa da vergi ve yakit duzeyiyle ekonomi grubu araclara mahkum edilen kullanicilar icin ozellikle sehir ici litre bazinda tuketimler korkutacak cinsten. Ford forumu olarak merakla takipcisi olacagimiz konulardan biri olacak.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Engin Özbek

Hamza bey kesinlikle cesaretinizi toplayın pişman olmayacaksınız. Bu araca tüp takmak yerine ayaginizi yerden kesecek 10-20 bin tl aralığında bir araç edinip bunu da hafta sonu  ve şehirlerarasi yol araci olarak kullanmayi da düşünebilirsiniz , gerçi ben ikinci araca binmeyeceğinize eminim.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Güzel bir detaylandırma olmuş Engin bey teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Engin Özbek

İlave olarak enjektör sesi dışında motor sessiz hatta yüklendiğinizde bile motor sesi az. Dizelden sonra özlediğim sessizlik...

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Herkese merhaba...

Aracımı alalı yaklaşık 3 ay oldu. Almadan önce epey bir araştırma yaptım ama yurt dışı siteler ve detaylı olmayan test sürüşleri dışında bilgi bulamadım.

Birazda risk alarak dizel mondeo yerine benzinli 2.0 ecoboost almaya karar verdim. Bu konu başlığını da yeni kasa mondeoların Türkiye'de satışa sunulmasından sonra açmaya karar verdim. Çünkü bence bu araç fiyat performans olarak fırsat aracı.

Yeni kasa 1.6 ecoboost'u da inceledim. Aracın

Artıları:

Far yapısı

Şık direksiyon

Multimedia

Göreceli dış tasarım (2013 çıkışlı bir araç için güzel ama 2015 de bir çok aracın ön ızgara tasarımı benzer.)

Eksileri

Daralan iç mekan (özellikle yolcu kısmı)

Azalan iç mekan (plastik) kalitesi

Otomatik şanzıman (Powershift değil)

Fiyat (Full versiyonu 117.000 TL)

3 aylık kullanımdan sonra 2.0 ecoboost hakkında izlenimlerim:

Motor ağırlıklı 1500 2500 devir bandında çalışıyor. Turbonunda etkisiyle hiç zorlanmıyor.

Powershift şanzıman motorla uyumlu vites geçişleri sorunsuz, araçın hangi viteste gittiğini anlamak neredeyse imkansız.

İki tip powershift var bundaki yağ soğutmalı, diğeri kuru tip, Tork dayanımları farklı. Diğer powershiftlerde (focus , fiesta) problem yaşayanlar var. Otomobil 2.0 ecoboost motorun başarımıyla adeta keyif makinası. En hoşuma gidense gizli gücü. Çift egzos çıkışı dışında gücünü ele veren başka ayrıntı yok. Bu konuyu açmamın ana sebebi fordun reklamını yeteri kadar yapmadığı bu aracı aklından geçirenlere yaklaştırmak. Zira 2.0 ecoboost'un yeni kasada Türkiye'ye gelmesi mevcut vergi sistemi ve yakıt tasarrufu algısıyla zor görünüyor.

Gelelim yakıtla ilgili bilgilere:

Şehir içi sakin kullanımda 11 litre civarında tüketim elde ediliyor.

Şehirdışı sakin kullanımda 6,5 -7 litre civarında. Test için bunları ölçümledim. Zira günlük kullanımda bu değerleri istikrarla tutturmanız zor, araç sizi kışkırtıyor. Ne yaktığının önemi kalmıyor, çünkü verdiği zevk inanılmaz.

Bu nedenle tüketime takılmadan kullanıyorum. Uzun yolda (seyir süratlerini paylaşmıyorum) agresif bir seyahatte 10-11 litre ve şehir içinde de ekonomi için kasmadan 13 litre civarında tüketimim var. Bu değerler V6 gücünde bir araç için inanılmaz iyi. Mümkünse araç almadan bir kez test etmenizi öneririm...

2.0 ecoboost ile ilgilenenlerin sorularını bilgim dahilindeyse cevaplamaya hazırım.

Hepinize keyifli sürüşler...

Engin bey yeni kasada 1.6 ecoboost motor seçeneği yok. 1.5 ecoboost var. Ben aracı kullandıktan ve aldıktan sonra PowerShift olmasada olur diyenlerdenim. Çünkü hiç hissettirmiyor vites geçişleri. Plastik kalitesi derken bütün yeni mondeo kullananlar kalitenin arttigindan bahsediyorlar. Yalıtım zaten çok artmış durumda. Nerden biliyorsunuz derseniz bende 2011 2.0 tdci selective vardı. Basık olmuş konusunda haklısınız.
Yorum bağlantısı
Engin Özbek

Güle güle kullanın Alpaslan bey , bendeki yarattığı his daha çok "kapışmaya gerek yok" . Bu nedenle sakin kullanmayı daha çok seviyorum, tadını çıkara çıkara...

Yorum bağlantısı
Engin Özbek

Arda bey merhaba araciniz hayırlı olsun siz bizden daha iyi incelemişsinizdir muhakkak zira bizimkisi ilk görüş izlenimleridir ancak. belki de biraz hissi yaklaşım olabilir. Detaylı test imkanımız Antalyada henüz yok. Bu durumda artı ve eksileri sizden alalim. Hoşçakalın...

Yorum bağlantısı
Engin Özbek

140-150 bin lira bandında alınası araç olmaktan uzaklaşıyor yeni kasa 2.0 ecoboost ama bilinmez tabi alan alır...

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yakın takip edeceğim konulardan. İnşallah kazasız, belasız, cezasız kullanın. 

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Engin bey güzel incelemeniz için teşekkürler. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Sürüş zebki hakikaten anlatılmaz yaşanır. Benim araçta bir de tekno paket var o da ayrı bir güzellik. Kendisi duruyor, kendisi hızlanıyor fren yapıyor uyarıyor falan falan. Neticede bu paraya bu segmentteki en iyi alternatif. Yakıt ta abartılacak kadar değil kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Engin Özbek

Cem bey aracı almadan sizin yorumlarınızı okumuştum. Çok faydası oldu. Ben alırken tekno paketlisini bulamadım. Türkiyede zaten sınırlı sayıda 2.0 ecoboost var sanırım. Tekno paketlisi daha da nadir. 60-70 bin liralar seviyesinde alınabilecek , hem aile kullanımı hem de sürüş keyfi açısından inanılmaz bir araç. Eminim dizeli ve 1.6 ecoboost olani da çok keyiflidir. Deneme şansım olmadı... 

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Hep hayalini kurduğum özelliklerde bir araç,fazla gösterişli olmayan ama kaput altında iddalı bir motora sahip bir canavar.İmkan olsa ikinci bir araç olarak alıp uzun yolda kullanmak isterdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Özbek

Osman bey fiyatının yeni kasanın çıkışıyla biraz daha ineceğini düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

Mondeo gibi bi aracın hakkı bu zaten.

Benim araç dizel 130 beygirdi yazılımla 160 a çıkarttım.

Gönül isterdiki stock 160 hp olsun.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

T5 olsa gerek...

Bildiğim kadarıyla T4 ler de aynı motor sadece beygirleri farklı.Mesela 2.0 da 203 hp motor olanı da var 240 hp olanı da.
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

T5 bildiğim kadarıyla 5 silindir. Yanlışım varsa düzeltin.

Yorum bağlantısı
Engin Özbek

T5 eski 2.3 motor bildiğim kadarıyla 5 silindirdi yeni t5 2.0 olmalı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mondeo nun 240 hp ecoboostlari 4 silindir değil mi

Mondeoda bir de 2.5 ecobost var. O 240 bg olabilir.
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Mondeo nun 240 hp ecoboostlari 4 silindir değil mi

Evet 4 silindir.

Mondeoda bir de 2.5 ecobost var. O 240 bg olabilir.

Hocam o motor ecoboost değil.2.5 atmosferik 220 hp lik motor ve lpgye de uyumlu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tugay Kuruöz

Cem bey aracı almadan sizin yorumlarınızı okumuştum. Çok faydası oldu. Ben alırken tekno paketlisini bulamadım. Türkiyede zaten sınırlı sayıda 2.0 ecoboost var sanırım. Tekno paketlisi daha da nadir. 60-70 bin liralar seviyesinde alınabilecek , hem aile kullanımı hem de sürüş keyfi açısından inanılmaz bir araç. Eminim dizeli ve 1.6 ecoboost olani da çok keyiflidir. Deneme şansım olmadı... 

Hayırlı olsun Engin Bey,

bende 1.6 ecoboost kullanıcısıyım, isim yapmış yabancı bir firma yazılımı ile 195 hp olduktan sonra daha keyifli bir kullanımı oldu, bence de mondeo ecoboost ikinci el fayda/maaliyet açısından çok verimli araçlar...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Halis Parlak

Engin bey güzel incelemeniz için teşekkürler. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Sürüş zebki hakikaten anlatılmaz yaşanır. Benim araçta bir de tekno paket var o da ayrı bir güzellik. Kendisi duruyor, kendisi hızlanıyor fren yapıyor uyarıyor falan falan. Neticede bu paraya bu segmentteki en iyi alternatif. Yakıt ta abartılacak kadar değil kesinlikle.

Cem Bey,araçta tekno paket olup olmadığını nasıl anlayacağız?Netten ve de canlı haliyle :)

Yorum bağlantısı
  • Yeni Oluştur...