İçeriğe Yönlendir

Otomatik Şanzıman Yağ Değişimi

Nadir Köksoy

Recommended Posts

Nadir Köksoy
(düzenlendi)

Değerli arkadaşlar forumda arattım bulamadım.
Otomatik sanzıman yağı nasıl değişir fotoğraf varmı?
Birde hangi yağı kullanmalıyız?

2006 Focus otomatik benzin/Lpg li

Sanayideki usta 1 günde biter bu işlem dedi, biraz şaşırdım gerçekten bu kadar sürüyor mu?

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Lütfen yazı karakterlerini değiştirmeyiniz.
Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ

Değerli arkadaşlar forumda arattım bulamadım.

Otomatik sanzıman yağı nasıl değişir fotoğraf varmı?

Birde hangi yağı kullanmalıyız?

2006 Focus otomatik benzin/Lpg li

Sanayideki usta 1 günde biter bu işlem dedi, biraz şaşırdım gerçekten bu kadar sürüyor mu?

Sanmıyorum

Antalya otokoç a bakım için gittiğimde sordum.otomatiklerin şanzıman yağının fabrika çıkışındaki gibi kalması gerektiğini değişmesine gerek olmadığını söyledi.sonraki bakımdada konya otokoç 60 000 de değişir dedi.bidahaki bakıma geldiğinizde değiştirelim kısa sürer demişti.Nette arastırma yaptım kimi değişir diyor kimi değişmez.

Ortada kesinlikle bilgi kirliliği var.dahada vahim olanı bi servis değişir diyor diğeri değişmez.Dilin kemiği yok nasılsa.lakin yağla ilgili bi sınıntı olursa ne olacak bilmiyorum.

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Misafir

Her şanziman yağı değişir, değişmez diyen servisin, cahilligi.

Yalnız 1gun falan da değil yarım saatlik iştir.

Tapa açıp boşaltıp, sonra da yeni yağı koyacak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Focus 2 lerin otomotiklerinde şanzuman karterinde tapa yok karterin contasıda yok sıvı conta ile yapıstırılıyor.Muhtemelen focus 1 de aynıdır öyle ise sürülen sıvı contanın kuruması beklenmelidr fakat 2 yada 3 saat victor reinz yada würth e yeterli olacaktır diyorum.☺

Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Bazı otomatik şanzımanlarında bir kaç kez yağ değişimi yapılıyor ardarda . Belki sizinkide öyledir .

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Konuyu sabote etmek gibi olmasin ama EDC sanzumanin yagini kac km de degistirmek gerekir acaba bilgisi olan varmidir? Arabam 2012 model 130.000 km de aca sanzuman yagi degistirmeye gerek var mi ki? Araba yetkili servis bakimli idi ama degistirdiler mi hic bilmiyorum. Yada degisim gerekli mi?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Her şanziman yağı değişir, değişmez diyen servisin, cahilligi.

Yalnız 1gun falan da değil yarım saatlik iştir.

Tapa açıp boşaltıp, sonra da yeni yağı koyacak.

Manuel için de geçerli mi?
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Konuyu sabote etmek gibi olmasin ama EDC sanzumanin yagini kac km de degistirmek gerekir acaba bilgisi olan varmidir? Arabam 2012 model 130.000 km de aca sanzuman yagi degistirmeye gerek var mi ki? Araba yetkili servis bakimli idi ama degistirdiler mi hic bilmiyorum. Yada degisim gerekli mi?

1,6 dizel Renodaki Edc ise kuru tip tabir edilen şanzımandır. Yağ değişimi yada bakım yok diye biliyorum.Yinede servise gidince bir sormanızda fayda var.

Manuel için de geçerli mi?

Manuellerde  baskı balata değişimi sırasında zaten yapıldığı için özel bir bakıma gerek yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

Filtresi de degisecek unutmayin 45 dk suruyor 1saat da silikon kurumasi

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Manuel şanzumanlarda debriyaj seti degısıminde eski yağı yeni ile değistirmk kafidir.Fakat her aracın otomatik ise belirli periyotlarda yağının degısmesi gerekir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Filtresi de degisecek unutmayin 45 dk suruyor 1saat da silikon kurumasi

Sıvı contanın kuruması için, 20 dakika yeterlidir
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Sıvı contanın kuruması için, 20 dakika yeterlidir

Karterden ATF kusmaması için hiçbir usta 20 dk da liftten aracı indirmez motor yağı degistrmiyor 20 dk da kuruması mümkün degildir.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yabancı sitelerde 150bin milden bahsetmişler.  Yaklaşık 250bin km. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Yukarıda yazdıklarımın (victor reinz ,würth)kalitesini tartışmam onlardan başkasınıda kullanmam bunuda yeni ilk defa simdi gördüm bir sıvı contanın 20 dk da kurudugunu burda duydum 20 dk da kurusa bile kimse o isi yaptıkdan sonra o riski almıcaktır yani 20 dk da tamam kurudu aracınızı teslim ediyoruz diyemezler yada demem.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

1,6 dizel Renodaki Edc ise kuru tip tabir edilen şanzımandır. Yağ değişimi yada bakım yok diye biliyorum.Yinede servise gidince bir sormanızda fayda var.

Manuellerde baskı balata değişimi sırasında zaten yapıldığı için özel bir bakıma gerek yoktur.

Sitede arkadaslarin yorumundan da gordugumuz gibi servise de guvenilmiyo ki biri degisir diyo biri degismez. Kime guvencez ki.
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim ustam 100 bin olmadan ben yağ değişimini onaylamıyorum dedi. En kötü 100 bin görmesi lazım diyor. Daha öncesinde gerek yok diyor. Benim araç 83 bin km de 52 bin de ben aldım değişmedim henüz şanzıman yağını..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hakan Küçükkılıç

konuyu hortlatmak gerekirse, ben 142 bindeki aracımın şanzıman yağını ve iki adet filtreyi (yağ ve soğutucu) geçtiğimiz hafta sonu değiştirdim. 7 litre yağ gitti. toplam 460TL tuttu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...