İçeriğe Yönlendir

Split Klima Fikirleriniz, Yorumlarınız.

Misafir

Recommended Posts

Merhaba,

Kuzey cepheli, son kat ve üzerinde teras bulunan 30 metrekare alanlı 3 metre tavan yüksekliği olan mutfakla birleşik odayı klima ile ısıtmat istiyorum. 5 metrekare çift cam plastik pencere alanı var. 18000 btu yeterli olacak teknik olarak. Markalar arasında kararsız kalıyorum. 

Mitsubishi 18 - 5500 tl civarı 3 yıl garanti

Baymak 18 - 2600 civarı 7 yıl garanti

Daikin 19 - 3400 civarı 3 yıl garanti...

Birde Rubenis in 27 binlik tek faz salon tipi olanı var. 2700 tl civarları rakamı var.

Cihazda inverter özelliği olması şart dolayısıyla r410 gazlı olacak. 

Mitsubishi bu sektörün Mercedesi sayılabilir fakat rakam çok yüksek. Isısan da düşünüyorum fakat servis uzaklığı sıkıntı. Daikin bu sektörün mucidi fakat şikayet çok fazla...

Önerileriniz bana ışık tutacaktır. 

Teşekkür ederim.

Bu arada ev Balıkesir / Ayvalık / Altınova da

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Herşeyi biliyorsun ne cevap vericez sana, al bunu da bil gibi sorun olmuş. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Agresif :D

Tamam o zaman al,

Malı arap Faik'ten alıyoruz, arabayı Antalya'ya kadar ben kullanıyorum. :)

Yorum bağlantısı

Tamam o zaman al,

Malı arap Faik'ten alıyoruz, arabayı Antalya'ya kadar ben kullanıyorum. :)

Polisler geldi, kaçak sigara bulundurduğun için seni tebrik edeceklermiş. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Polisler geldi, kaçak sigara bulundurduğun için seni tebrik edeceklermiş. :)

Tebrik değil o terlik. :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Herşeyi biliyorsun ne cevap vericez sana, al bunu da bil gibi sorun olmuş. :)

aynen yahu de ne diyek şimdi  sana gardaşım

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bende bu aralar klima bakıyorum, inverter ve anti alerjik özellikli olması nedeniyle arçelik markasına yöneldim. Vestelde bakıyorum, neden yerli derseniz, yedek parça+servis  ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Niye inverter bakıyorsunuz? 7/24 mü çalışacak?

Yorum bağlantısı

Niye inverter bakıyorsunuz? 7/24 mü çalışacak?

7/14 çalışacak. Eski nesillerde yıllık tüketimin neredeyse yüzde 20-25 i kompresör kalkarken oluşuyor. O sebeple inverter bakıyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

7/14 çalışacak. Eski nesillerde yıllık tüketimin neredeyse yüzde 20-25 i kompresör kalkarken oluşuyor. O sebeple inverter bakıyorum.

Tüketimi karşılaştırın derim. Bugün A+ klimalar gayet ekonomik. Inverter fiyat farkını çıkarmak için uzun süreler boyunca çalışması gerekebilir.

Yorum bağlantısı

Ben markada kararsız kaldım. Mitsubishi ve baymak 2 kata yakın para vermeye değecek fark var mı? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben markada kararsız kaldım. Mitsubishi ve baymak 2 kata yakın para vermeye değecek fark var mı? 

Ofiste baymak kullanıyoruz. 7 senelik garantinin dışında 2. senesinde, daha kurulum harici servis yüzü görmedi.

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Şimdi Koçtaş'tan geliyorum. Klima bakmak için gitmiştim. Benim evin salonu 45 metrekare. Klimayı sadece soğutmak için kullanacağım. Inverter klima düşünmüyorum.

Bende Beko-Arçelik  yada Baymak arasında kaldım ama inceledikten sonra Baymak'ı eledim. Mevcutta yatak odasında Arçelik-Beko kullanıyorum 2 sene önce almıştım, çok memnun kaldım. Maşallahı var. En ufak bir sorun yaşamadım. 

Baymak' ı inceledim, malzeme kalitesi filan gerçekten çok düşük. Özellikle iç ünite bildiğin dandik duruyor. Koçtaş' taki satış görevlisine servis durumunu sordum. Kurulum ve servisin büyük bir çoğunluğunu Baymak kendisi vermiyormuş, taşeron klima servisleriyle işi yürüttüklerini söyledi. Baymak markalı klimalar Çin malı aux air diye bir firmanın imalatı.

Ben o yüzden rotayı Arçelik-Beko'ya çevirdim. %90 aşağıda linkini verdiğim ürünü alacağım. Servis kalitesi bile başlı başına tercih sebebi...

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/beko-7805-d-klima-active-power-25000btu-162599386?gclid=CjwKEAjwgcipBRDgxK_3ztrBty8SJACRuv4djmwf-lTz0uKZTTv4r4fa8nr3tmwU7QG-2jnDjuk3IRoCERHw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Arcelik ve beko klimalar aslinda LG dir. Sadece üstünde beko arcelik yaziyor

Şimdi Koçtaş'tan geliyorum. Klima bakmak için gitmiştim. Benim evin salonu 45 metrekare. Klimayı sadece soğutmak için kullanacağım. Inverter klima düşünmüyorum.

Bende Beko-Arçelik  yada Baymak arasında kaldım ama inceledikten sonra Baymak'ı eledim. Mevcutta yatak odasında Arçelik-Beko kullanıyorum 2 sene önce almıştım, çok memnun kaldım. Maşallahı var. En ufak bir sorun yaşamadım. 

Baymak' ı inceledim, malzeme kalitesi filan gerçekten çok düşük. Özellikle iç ünite bildiğin dandik duruyor. Koçtaş' taki satış görevlisine servis durumunu sordum. Kurulum ve servisin büyük bir çoğunluğunu Baymak kendisi vermiyormuş, taşeron klima servisleriyle işi yürüttüklerini söyledi. Baymak markalı klimalar Çin malı aux air diye bir firmanın imalatı.

Ben o yüzden rotayı Arçelik-Beko'ya çevirdim. %90 aşağıda linkini verdiğim ürünü alacağım. Servis kalitesi bile başlı başına tercih sebebi...

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/beko-7805-d-klima-active-power-25000btu-162599386?gclid=CjwKEAjwgcipBRDgxK_3ztrBty8SJACRuv4djmwf-lTz0uKZTTv4r4fa8nr3tmwU7QG-2jnDjuk3IRoCERHw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 

Active power yerine active plasma plus serisi bakin 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bize Baymak'ın kendi servisi geldi kurdu?

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz
(düzenlendi)

Bize Baymak'ın kendi servisi geldi kurdu?

Büyük bir çoğunluğun dışında kalmışsınız siz demek ki :) Şanslısınız.

tarihinde Kazım Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Doğru söylüyorsun, active plasma plus'ın tipi de daha iyi gibi. 

Arcelik ve beko klimalar aslinda LG dir. Sadece üstünde beko arcelik yaziyor

Active power yerine active plasma plus serisi bakin 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Doğru söylüyorsun, active plasma plus'ın tipi de daha iyi gibi. 

Plasma özelliği ile havayi temizliyor. Ben gercekten cok memnunum isitmasida sogutmasida gayet iyi servis ve yedek parca sıkıntısız . ben 1500 e almistim 15000 btusnu 1800 olmuş baya zam gelmiş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Inverter almamın sebebi aslında arçelik LG klima fabrikasında çalışan arkadaşlarımın yönlendirmesi, hem ısıtma hem soğutma yapabiliyor olması, anti alerjik olması vb özellikleri araştırdım, hanım ve çocuklar alerjik çünkü.. Vestel nature plus inverter klimasında karar kıldım, çünkü arçelik eşdeğer kliması ile arasında pazarlık sonrası bayağı bir fark var 350 TL kadar

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Koç ailem indirimiyle alacağım. Onunda %7 faydası olacak. Dün 2040 TL dediler Koçtaş'ta 100 TL kredi kartı puanı ve %7 indirimle baya ekonomik bir hale gelecek :)

Ben evdeki diğer Arçelik - beko eşyalardan biliyorum, servis gerçektende muazzam derecede kaliteli hizmet veriyor. 

Plasma özelliği ile havayi temizliyor. Ben gercekten cok memnunum isitmasida sogutmasida gayet iyi servis ve yedek parca sıkıntısız . ben 1500 e almistim 15000 btusnu 1800 olmuş baya zam gelmiş

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...