İçeriğe Yönlendir

İnsignia Çakma Far Modifiyesi.


Misafir

Recommended Posts

Antalya'dan arkadaşımızın yurtdışından getirttiği ve her parçasıyla cidden 1 e 1 kopya denilecek şekilde benzer olan ama kalite olarak son derece vasat denilecek çakma demek yanlış olmaz Cosmo far iyileştirme çalışmasını Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda bitirmek kısmet oldu.İlk önce parçaları üzerinden tadilata gittim.Her ne kadar tadilatlar sonuç versede lakin içime sinmeyecek sonuçlar oldu.Gündüz farı Ledleri 5630 tipinde ve her bölüme 2 şerli paralel ve seri bağlantı ile sabit sürücü kullanılarak yapılmıştı.Normal ledler ile değiştirdim.Sürücü 300ma olduğu için kullandığım 150 lümenlik ledler hali ile normal 1 watt ledler gibi yandı.Ayrıca sürücü ile park modu vermekte çok sorun oluşturacaktı.

 

Far yükseklik motoru ararkende motorun takılacak kısmı bu farda maalesef kullanılamıyordu.

 

Tesisat soketindeki boş pinlere kablo montajınıda çok saglıklı bulmadım.Soket izalasyon kısımları orijinal soketteki gibi değildi.pin geçecek kısımları Delipte pinli kablo takayım diye epey düşündüm ama içime sinmedi.

 

Bu olumsuzluklar sonrasında arkadaşlada müzakere ederek parçaları orijinal olarak bulup almaya karar verdik.

 

Far hurdasına yöneldim ve bulmakta epeyce zaman aldı ve sonunda bulduk.Far içi tamamen denilebilecek şekilde orijinal çıkma Cosmo far hurdası temin edilince aynen değişti.Epey aksiliklerde çıktı vegiderildi.

 

Hella bi-xenon mercek,Hella Gen5 balast,4300k Osram,sinyallerde her farda 8 power kullanılarak lendlendi,Çerçeve siyaha boyandı,mercek iç şapkasıda siyah yapıldı ve sonunda güzel sonuç ile çalışma bitirildi.

 

Benim için Afl far sistemli bir farı normal kullanılacak hale getirme açısından 2006 Vectra farından sonra daha geniş kapsamlı olarak çok yönlü bir deneyim oldu.Daha önceki İnsignia çalışması bundan farklı idi ve bu fardaki deneyimlerimi artık daha başka farlarda kullanabilir tecrübeye sahip oldum ve elimdeki farlara daha iyi şekilde aktarıyorum.

 

Far bu.

 

qEubuiT.jpg

 

Hurda Cosmo far ve sökülen parçalar.

 

qycGMf7.jpg

 

FuXrxYL.jpg

 

Çakma farımızın kargoda gelirken kırıldığını düşündüğüm mercek kasasının sabit ayagı kasa tarafından kırılmış parçası.Bu sabitleme kısmında kullanılan vida sıkıldığı plastiğin kasa ile birleşim kısmına sınırda bir boyutta kullanılmış.Buda plastiğin kalitesiz olmasından dolayı diye düşündüğüm mercek agırlığına orantılı kasıntı ile kırılmış olacağı.Orijinal cosmo fardaki aynı yere takılmış vida ile bu fardaki vida boyutu farkı.Vida bu uzunlukta olsa idi kırılması bence mümkün değildi.Uzun vida için delik azıcık daha genişletildi ve bu uzun vidaları 2 fardada taktım.

 

UYvLnMQ.jpg

 

SIqB45d.jpg

 

HVxI6wu.jpg

 

Çakma farın yükseklik motorunun takılacak olan ayak kısmı ve tesisatı

 

jptol1r.jpg

 

Orijinal halojen far yükseklik motoru ve Cosmo motorundaki aparatın montesi ile görünüm.Silikonu destek amaçlı kullandım.Aparat tuturma tırnakları arasında hafif boşluk vardı.

 

NzTEkoT.jpg

 

hQg38hw.jpg

 

Balast orijinal yerleşim yeri kullanılarak Hella balast monte edildi.Orijinal Hella balast boyutu 1cm kadar daha küçükmüş.Tesisat soketindeki pin uçlarında xenon - ucu yeri değişti.Düzeltmeler yapıldı ve soket arkasından silikonla izole destegi yapıldı.

 

 i11yUKw.jpg

 

 

Sinyal iç çapına göre her farda 8 power led ile yapılan sinyal.

 

DaYTpCe.jpg

 

O0taZos.jpg

 

PVaqaot.jpg

 

Sdyvfxh.jpg

 

Orijinal Cosmo farın çerçevesi zımparalanıp siyaha boyandı.

 

SVl1ptC.jpg

 

Farlar toplandı ve son haline kavuştu.

 

xAFqXSB.jpg

 

3qRvQmW.jpg

 

Gms0vwz.jpg

 

o796cCB.jpg

 

NP4UfeK.jpg

 

Farlar sanırım vakitsizlikten dolayı araca daha monte edilmedi.Resimler gelince bilahire ekleyeceğim.

 

 

 

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Oktay abi yorucu ama bir o kadar da tecrübe edinilecek bir çalışma olmuş..

Bitmiş hali çok çok iyi özellikle 8 li ledler çok hoşuma gitti..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dıştan değil ama içten işlevsel olarak yoğun bir işçilik olmuş

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
Fatih Ok

ellerinize sağlık üstat.. güle güle kazasız belasız kullanın insallah.. harika olmuş :)

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...